Obsah fóra www.hojko.com
Cvaknito.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

3D Marks
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Overclocking a tuning PC Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4 ... 20, 21, 22  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
ROKI49
Light Professional
Light Professional

Stav: Odhlásený
Založený: 03.01.2005

PríspevokZaslal: 29 Máj 2005, 11:57    Predmet: Odpovedať s citátom  

schwaro napísal:
ROKI49 napísal:
V 2005 sa nevyuzivaju pixel shadere 3,0 ale iba 2,0. Tam je problem v tom ze rada FX ich ma pomale a nevyladene.

Tak teraz si trepol kravinu v 2005 sa nekladie doraz na pixel shader 2.0 ale 3.0 Idea

Tak si potom protirecis ked tvrdis ze sa kladie doraz na 3.0 a zaroven aj ze je to urobene pre ATI karty ked Ati karty pixelshader 3.0 nemaju a to ani rada x800. Pixel shader 3.0 maju iba nVidie 6xxx tak neviem kto trepe kraviny. Takze asi to nebude Mark urobeny pre karty ATI Idea Idea
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
ROKI49
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 29 Máj 2005, 12:01    Predmet: Odpovedať s citátom  

Kód:
http://www.pctuning.cz/titulnistrana/tipyatriky/merenivykonupc/Default.aspx?CatID=193&LayId=2&ArtId=20184

Tam je napisane ze su v nom vyuzivane 2.0a, 2.0b a 3.0. Takze mali sme pravdu obaja. Takze to uzavrime a hadzte tu niekto aj vysledky.
Návrat hore
schwaro
Medium Star
Medium Star

Založený: 18.10.2004

PríspevokZaslal: 29 Máj 2005, 12:35    Predmet: Odpovedať s citátom  

Pochop jedno nemoze mat sprosta atina za 2 litre vyssi vykon ako nvidia za 7... Arrow to jednoducho nie je mozne Exclamation
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
ROKI49
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 29 Máj 2005, 12:45    Predmet: Odpovedať s citátom  

schwaro napísal:
Pochop jedno nemoze mat sprosta atina za 2 litre vyssi vykon ako nvidia za 7... Arrow to jednoducho nie je mozne Exclamation

Vsak chapem je mi to jasne. Realny vykon v hrach proste nema atina taky ako ta tvoja ale 3dMark je proste syntetika. Odkryva slabiny rady FX ale tie slabiny sa v hrach neprejavia aspon nie teraz. Tot vse. The END.
Návrat hore
t0m4s3
Admin
Admin

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 14.06.2004

PríspevokZaslal: 29 Máj 2005, 12:57    Predmet: Odpovedať s citátom  

schwaro napísal:

a ako je mozne ze "sprosta" atina 9550 za 2400,- ma lepsi vykon ako atina za 5500,-? Nie je vsetko len o cene
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
schwaro
Medium Star
Medium Star

PríspevokZaslal: 29 Máj 2005, 13:47    Predmet: Odpovedať s citátom  

Keby bol rozdiel nejakych 500,- - 1000,- Sk no dobr budiz nepoviem pol slova, ale nesnaz sa mi nahovorit ze 5000,- Sk vyhodis naviac za grafiku a dostanes podstatne slabsiu kartu...
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
uplink
Lama designer
Lama designer

Založený: 22.05.2005

PríspevokZaslal: 29 Máj 2005, 13:54    Predmet: Odpovedať s citátom  

schwaro napísal:

ati ma strasne nadupany vykon. tym ze ma algoritmy, ktore ulahcuju vypocty niektorych instrukcii [napr pixel shadre u nvidiacich ma ATi smart shader] kde vysledok je ten isty, ale nevypocitava zbytocnosti. a takychto veciciek ma zopar, co jej robi namakany vykon. Uz od verzie Radeon 7500 maju taketo vychytavky. Bohuzial ked sa capnu zle catalysty, tak sa to prejavi rozsekanim textur, zdezkoordinovanim textur etc. Ale ked sa to vyladi tak su leading jednoznacne...az po x ovu generaciu. Tam sa karta obratila.

mas jednoduchy priklad, ako moja MSI starforce 5900 SP za 7556 Sk [ked som ju kupoval] bola rozmlatena t0m4s-ovou 9550 za 2400 vo futuremarku!!!. Sice sa jej vykon len priblizil v 3D marku 2003 tej mojej, ale vo futuremarku mal skoro dvojnasobok. Ide o to ze ATi to proste umi co do vyhadzovania zbytocnych vypoctov...[preto boli koniec koncov narvate do X boxu 360, game cube...].
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
schwaro
Medium Star
Medium Star

PríspevokZaslal: 29 Máj 2005, 14:14    Predmet: Odpovedať s citátom  

uplink napísal:
schwaro napísal:

ati ma strasne nadupany vykon. tym ze ma algoritmy, ktore ulahcuju vypocty niektorych instrukcii [napr pixel shadre u nvidiacich ma ATi smart shader] kde vysledok je ten isty, ale nevypocitava zbytocnosti. a takychto veciciek ma zopar, co jej robi namakany vykon. Uz od verzie Radeon 7500 maju taketo vychytavky. Bohuzial ked sa capnu zle catalysty, tak sa to prejavi rozsekanim textur, zdezkoordinovanim textur etc. Ale ked sa to vyladi tak su leading jednoznacne...az po x ovu generaciu. Tam sa karta obratila.

mas jednoduchy priklad, ako moja MSI starforce 5900 SP za 7556 Sk [ked som ju kupoval] bola rozmlatena t0m4s-ovou 9550 za 2400 vo futuremarku!!!. Sice sa jej vykon len priblizil v 3D marku 2003 tej mojej, ale vo futuremarku mal skoro dvojnasobok. Ide o to ze ATi to proste umi co do vyhadzovania zbytocnych vypoctov...[preto boli koniec koncov narvate do X boxu 360, game cube...].

Ak mas teda pravdu tak som asi momentalne najsmutnejsim clovekom na svete Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
Návrat hore
uplink
Lama designer
Lama designer

PríspevokZaslal: 29 Máj 2005, 14:23    Predmet: Odpovedať s citátom  

schwaro napísal:

Ak mas teda pravdu tak som asi momentalne najsmutnejsim clovekom na svete Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

musim Ta sklamat. Jedine co ma utesuje je, ze neznasam ATi. Ako uz len z principu. Mam ju v notebooku [mobility 9700 128 MB]. Je super co do vykonu, ale klasika, half life 2 mi ide plynulo na 1024*768 32 bit [full details] [na notebooku!!!] aale Smile. V takych zivotne dolezitych situaciach vznikne z nadhernej scenerie totalny grc, a uz sa len ocitnem mrtvy na zemi Very Happy. Ale sak ok. To sa deje asi len mne Wink.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
hubertus
Medium Star
Medium Star

Založený: 19.05.2004

PríspevokZaslal: 30 Máj 2005, 21:55    Predmet: Odpovedať s citátom  

P4 3.0 Ghz prescott
Ati Radeon X800 XT 540/540
512ram 400mhz dual(dost ubohe,ale zatim nejsou penaaze)

3dmark 2001 17968
3dmark 2003 10136
3dmark 2005 4803
Návrat hore
Sheep
Addict
Addict

Stav: Prihlásený
Založený: 18.02.2005

PríspevokZaslal: 31 Máj 2005, 1:27    Predmet: Odpovedať s citátom  

Podla cenoveho rozdielu plati "Nie co je drahe je aj dobre. Wink "
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
uplink
Lama designer
Lama designer

PríspevokZaslal: 31 Máj 2005, 11:52    Predmet: Odpovedať s citátom  

hodko napísal:
P4 3.0 Ghz prescott
Ati Radeon X800 XT 540/540
512ram 400mhz dual(dost ubohe,ale zatim nejsou penaaze)

3dmark 2001 17968
3dmark 2003 10136
3dmark 2005 4803

ze dost ubohe

pri takych pamatiach a priepustnosti Ti netreba zatial 1024 MB RAM. To je ako keby som mal ja 2048 MB RAM ECC REG. na mojich tazkych 333 MHz [na ktorych mi bezi aj zbernica Embarassed ]

a tie 3D marky hovoria za seba....ze ubohe Very Happy
Návrat hore
t0m4s3
Admin
Admin

Založený: 14.06.2004

PríspevokZaslal: 31 Máj 2005, 12:28    Predmet: Odpovedať s citátom  

no tak na dnesnu dobu je 512ram rozhodne malo. a pokial viem on sa vyjadroval iba k ramke..
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
ROKI49
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 31 Máj 2005, 13:04    Predmet: Odpovedať s citátom  

Myslim ze dnes je 1024 rozumna hodnota. A este ked je DualCH Razz Embarassed
Návrat hore
uplink
Lama designer
Lama designer

PríspevokZaslal: 31 Máj 2005, 14:21    Predmet: Odpovedať s citátom  

t0m4s3 napísal:
no tak na dnesnu dobu je 512ram rozhodne malo. a pokial viem on sa vyjadroval iba k ramke..

nejde o mnozstvo ale o rychlost. a to na akej frekvencii mas zbernicu. Kamos ma 512 MB RAM CORSAiR @ 500 MHz a nizucku casc latency ja mam 1024 MB RAM APACER 266@333 MHz [shit co? heh] a jeho priepustnost dat v jednom cykle je 2,5 nasobna ako u mna. A to mam 2x tolko pamate co on. Samozrejme ze este ide o HDD on ma SATA[166] ja mam len iDE ATA 133. Najlepsie je teda mat aj rychly disk aj rychle pamate. Ale nenazyval by som tych 512 MB RAM ze dost ubohe. Len tolko...
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Overclocking a tuning PC Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4 ... 20, 21, 22  Ďalšia
Strana 3 z 22

Prejdi na: