viem trochu vela otazok ale na tcomsk som vela info okolo toho nenasiel
4G internet
-
*****HERO*****
Guru wannabe
4G internet
Chcel by som si zaviest 4G od t-comu ... mam dsl nvm presne aka ryshlost a 2gb na mesiac .. ale kupovali sme to s 18 mesacnou (alebo nvm presne kolko) viazanostou ktora asi este trva ... bolo by mozne zariadit si 4g aj ked mam este tu viazanost ? musim si kupovat novy modem alebo mi staci ten co mam teraz (vigor 318 DSL) ? Mozem tam mat aj staticku verejnu ip ?
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
*****HERO*****
Guru wannabe
-
*****HERO*****
Guru wannabe
-
*****HERO*****
Guru wannabe
-
kukiak
Addict
nie.. normlane zavolaj 0800123456 podla menu sa spoj s operatorom.. budes musiet povedat nejake overovacie udaje ako meno/heslo adresa cislo linky atd.. a mali by ti to urobit..*****HERO***** napísal:aha tak sorry pisal som ze o 4G nvm nic![]()
ta staticka, verejna ip da sa objednat aj teraz ked mam normal dslko ? mam rychlost myslim 1024 / 128 ale nvm ... ale to je asi jedno
staci tam zavolat a povedat ze chcem verejnu ip a platit 100sk mesacne ? to je vsetko ? nic si ku tomu nemusim dokupovat ?
-
AXO
Professional
aj ja by som chcel prejst na turbo, presnejsie TURBO 3 PLUS(dalej len T3P), ale mam k tomu dost otazok, len som lenivy ist tam osobne, popr. zavolat tam(neviem sa nejako dobre vyjadrovat, mam stresy atd... )
Teraz mam ADSL od nich 1536/256, modem mam Microcom AD2622(usb modem), zmenu IP mam (pre mna velmi vyhovejucu) kliknem na ikonu na ploche a dam "odpojit" a pre pripojenie "pripojit". kedze by som chcel prejst na tu T3P tak (asi) budem musiet menit aj modem, ale co maju v ponuke napr ten "DSL Ethernet modem" tak to je cez sietovku, a ja som nie isty tym, ze budem moct vyuzivat stale takyto pohodlny sposob zmeny IP. instalacia toho USB modemu bola lahucka, tak neviem ze ci tam je zmena pri instalacii ked sa jedna o modem do sietovej karty.
pokracujme dalej: kedze to je T3 PLUS, tak to je bez pevnej linky, ale ja pevnu linku mam este od vtedajsich slovenskych telekomunikacii(stale to iste, len pri zriadeni internetu, som menil program) ze ci si na tejto pevnej linke mozem dat nizzsi program, ale zriadit internet bez pevnej, neviem aky tam je rozdiel a hlavne v com ten rozdiel spociva.... (skratim to: chcem si zriadit T3 bez dalsej pevnej linky, a chcem pri tom vyuzivat moju staru dalej len s nizsim programom, da sa to ?)
Teraz mam ADSL od nich 1536/256, modem mam Microcom AD2622(usb modem), zmenu IP mam (pre mna velmi vyhovejucu) kliknem na ikonu na ploche a dam "odpojit" a pre pripojenie "pripojit". kedze by som chcel prejst na tu T3P tak (asi) budem musiet menit aj modem, ale co maju v ponuke napr ten "DSL Ethernet modem" tak to je cez sietovku, a ja som nie isty tym, ze budem moct vyuzivat stale takyto pohodlny sposob zmeny IP. instalacia toho USB modemu bola lahucka, tak neviem ze ci tam je zmena pri instalacii ked sa jedna o modem do sietovej karty.
pokracujme dalej: kedze to je T3 PLUS, tak to je bez pevnej linky, ale ja pevnu linku mam este od vtedajsich slovenskych telekomunikacii(stale to iste, len pri zriadeni internetu, som menil program) ze ci si na tejto pevnej linke mozem dat nizzsi program, ale zriadit internet bez pevnej, neviem aky tam je rozdiel a hlavne v com ten rozdiel spociva.... (skratim to: chcem si zriadit T3 bez dalsej pevnej linky, a chcem pri tom vyuzivat moju staru dalej len s nizsim programom, da sa to ?)
"modem" zapojeny do sietovej karty je spravidla router, ten ma webove rozhranie, ktorym sa komplet ovlada, takze zmena ip adresy znamena vojst do menu a napr na mojom zyxel vyberiem : reset adsl line a linka je resetnuta a mam novu ipcku
ale pokial uz mas modem tak nevidim dovod platit dalsie zbytocne peniaze za router, router je sice router ale pokial ti ten modem nepada a nepotrebujes zdielat net medzi viac pocitacov, nie je vela dovodov na vymenu sucasneho hw
ale pokial uz mas modem tak nevidim dovod platit dalsie zbytocne peniaze za router, router je sice router ale pokial ti ten modem nepada a nepotrebujes zdielat net medzi viac pocitacov, nie je vela dovodov na vymenu sucasneho hw
-
AXO
Professional
no ak mam pravdu povedat tak par krat padol, niekedy viac krat za sebou, niekedy ide tyzden stale a nepadne...sundevil napísal:...router je sice router ale pokial ti ten modem nepada a nepotrebujes zdielat net medzi viac pocitacov, nie je vela dovodov na vymenu sucasneho hw...
ten dsl ethernet modem (treti zdola/prvy zhora) je stabilny, kazivy alebo je lepsi ako microcom AD2622 ???
// ozaj, do toho microcomu ide len 4-zilovy kabel, utiahne to 3072/256kbit ?
myslim ze budu aj zrychlovat este za ten rok a pol(keby som sa upisal) tak aby som vyuzil plny potencial
-
AXO
Professional
sry ze pisem dalsi prispevok, ale akosi mi zmyzol v tejto teme edit(mi rozum zastavuje ako sa to stale a hlavne preco a preco iba v tejto teme...
)
tak vazne sry
hmm mam na vyber z tychto dvoch modemov http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID= ... &ktzid=756 alebo
http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID= ... &ktzid=757
podla tych cisel sa ja orientovat nemozem, bo sa nevyznam... uvitam kazdu radu
aj k tomu zmyznutemu editu
tak vazne sry
hmm mam na vyber z tychto dvoch modemov http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID= ... &ktzid=756 alebo
http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID= ... &ktzid=757
podla tych cisel sa ja orientovat nemozem, bo sa nevyznam... uvitam kazdu radu
aj k tomu zmyznutemu editu
-
Don_Pipino
Darca