• AirSoft •

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Ares011
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: • AirSoft •

Príspevok od používateľa Ares011 »

aj kamarat mi radil radsej tu G36 a dala by sa na tuto primontovat kolimator? http://www.municak.sk/hlavna-stranka/os ... tlmic.html
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

ares - keďže to dlhé medzi prednými a zadnými mieridlami je štandartná 20mm ris lišta, tak s kolimom ani optikou nebude problém. Skôr sa mi natíska otázka ohľadom predpažbia - nebude rozumnejšie si kúpiť verziu s normálnym predpažbím a dokúpiť z číny za pár eur ris lišty? Zbraň bude omnoho ľahšia a nebude tak prevážená na predok (ono to uber cool turbomulitary spešl predpažbie je kovové, pričom zbraň je plast :D ) A malá poznámka na záver: dúfam, že ti je jasné, že v airsofte je tlmič len na okrasu, nemá na zvuk prakticky žiadny účinok, len sa doňho zvykne schovávať pridlhá vnútorná hlaveň (ale toto nebude tvoj prípad)
Ares011
Star
Star

Príspevok od používateľa Ares011 »

neboj sa, s tym tlmicom je mi to jasne :D :D co sa tyka toho predpazbia, myslis ze to bude nevyvazene? ze to bude tahat dopredu? velmi dlho som zhanal G36 ktora bude mat prijatelnu cenu, celkom dobry material (sice plast neni nic moc ale aj origo je plast takze marne mozem cakat daky celokov) takze nwm kde by som nasel taku ktora by mala vsetky tieto parametre :) Keby nahodou o dacom vies tak budem velmi vdacny keby si mi to poslal 8)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

túto má bráško http://www.municak.sk/hlavna-stranka/os ... k-ras.html a je plne spokojný. Ak ju vezmeš na http://www.wargames.sk zľavu, tak ju máš o 20% lacnejšie. Ak chceš aby bolo telo viac ako originál, teda plast viac šedý a lepší, tak ber od CA, ale tá bude asi troška dosť nad 100e

//autoeditácia príspevku (14 Feb 2010, 20:18)
edit: CA G36c http://airsoft.catus.sk/index.php?modul=tovar&id=288 a CA G36 http://airsoft.catus.sk/index.php?modul=tovar&id=606 a samozrejme treba rátať tak 100e ešte upgrade aby to dávalo aspoň 390fps a viac (také zdravé optimum, ak už máš pár akcií odhraných a nie si cocot, nestrieľaš zblízka do fejsu..., je 420-450)
Ja mám CA G36k s upgrade na 420fps a zatiaľ nebol nijaký problém. Mosfet, li-pol baterka a môžem sa špárať v nose.
Tomáško
Star
Star

Príspevok od používateľa Tomáško »

Zdravym ludia chcem zacat hrat airsoft presnoryl som viacero webou chcem elektriku z nabijackou a baterkou a samozrejme zbran nejaku M4 m16 AK47 nieco taketo samzrejme do 100€ toje horna hranica pozrite sa na toto ci sa to oda http://www.airsoft-obchod.sk/airsoft/dl ... jet43k0eo5 http://www.airsoft-obchod.sk/airsoft/dl ... jet43k0eo5 vopred diky:)
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Ahojte airsoft-ťáci, chcel by som poprosiť o radu.. Rozmýšlam nad nejakou krátkou plynovkou, mal by to byť celokov.. Mal by som vybratý aj presný typ zbrane, tj. p226.. Na sk/cz eshopoch.. Určite by ma potešil aj závit na tlmič, ale nieje to podmienkou.. Zatial som sám vybral tento kúsok http://airsoft.cz/shop/product_info.php ... ts_id=2052

Ďakujem za radu a ešte jedna otázka, keďže by to bola moja prvá plynovka chcem sa spýtať na koľko zásobníkov vystačí 1000ml flaša plynu ? Plnil by som to asi CYBG GreenGas.. Nechystám sa s tým na žiadnu akciu, chcem to len na rekráčne strielanie (i keď človek nikdy nevie)..
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomáško napísal:Zdravym ludia chcem zacat hrat airsoft presnoryl som viacero webou chcem elektriku z nabijackou a baterkou a samozrejme zbran nejaku M4 m16 AK47 nieco taketo samzrejme do 100€ toje horna hranica pozrite sa na toto ci sa to oda http://www.airsoft-obchod.sk/airsoft/dl ... jet43k0eo5 http://www.airsoft-obchod.sk/airsoft/dl ... jet43k0eo5 vopred diky:)
Tomáško, tá zbraň, čo si postol je celoplastový grc :nono: Prezri si túto tému, dával som do nej pomerne dosť informácií o tom ktorá zbraň je v čom dobrá, rozdiely v mechaboxoch a podobne. Nie je to až tak veľa strán dozadu. Nájdeš tam aj priame odkazy na konkrétne zbrane, ktoré sú overené, medzi komunitou pomerne rozšírené a keď ťa to po čase prestane baviť, nebude až taký problém ju predať za aspoň 50% pôvodnej ceny (to plastové nemehlo by nik súdny od teba dnes nekúpil). K tej M4 - značka Umarex NIE! Je toľko dnes už pomerne spoľahlivých čín (DB, JG, CYMA...), že nemá význam utrácať za tieto šmejdy (mimochodom Umarex vraj samotné zbrane nevyrába, len prebaľuje naprostý low end do svojich krabíc - teda ako by si guličkovku na baterky z trhu dostal v krásnej krabici). Prelistuj si túto tému. A hlavne: nezabudni na OKULIARE!!!!!!!!!!!!!! Modriny sa zahoja, zuby opraví zubár, ale oči máš len jedny.

Ku tej plynovke - kamarát má od STII socoma a nesťažuje si, o tom sigu nemám ani páru. Pomerne dobrá Sig P226/9? mali v Muničáku za velice slušnú cenu a dnes sa dá nájsť na burzách (wargames.sk sekcia burza) za veľmi dobré peniaze. Pokiaľ to nemusí byť výlučne sig (kvôli reenactingu), tak sú skvelé ohlasy na HiCapa 4,8 a 5,1 (tými číslami som si nie istý, je to proste väčšia a menšia pištoľ) od produkcie TM, v burze za prívetivú cenu. Dobé ohlasy sú aj na Army - Glock (tuším 27). Výdrž fľaše - závisí od mnoho faktorov - zima, kadencia streľby, tesnosť zásobníka, premazanie zbrane... viac info sa dozvieš na špecializovaných fórach (českých i slovenských).
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa peterxxx »

Neviem ci tu taka otazka padla, nechce sa mi citat cela tema, ale zaujimalo by ma do akych zraneni sa pri Airsofte az zachadza ??? Stoporko teraz pisal nieco o zuboch a modrinach, to je az take silne ??? Chcel by som to skusit ale na zubara nemam moc casu :nono:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

peterxxx: zranenia pri softe by som rozdelil na dve skupiny podľa toho kde hráš: 1) ak hráš CQB (v budovách) a 2) ak hráš v lese.

1) reálne riziko, že si budeš vyberať BB zpod kože na tvári, vyššie riziko rozbitia (vystrelenia) zubu - toto všetko sa dá eliminovať nahradením ochanných okuliarov ochrannou maskou (či už kvalitnou drátennou Sansei alebo maskou na paintball) a nejakou šatkou okolo krku + pri streľbe z blízka tiež nie je príjemné dostať dlhú dávku niekam na telo chránené len maskáčmi (modrina).

2) keďže sa strieľa na väčšie vzdialenosti, tak je riziko vystrelenia zubov minimálne (stačí mať zavreté ústa - na diaľku už BB nemá dosť energie aby sa ti dostalo cez zomknuté pery do úst a niečo seriózne tam napáchalo - viem o čom vravím, už som pár krát dostal BB do pery na diaľku a nič). Na hru bohate stačia okuliare (maska pre bojazlivých, alebo ak potrebujete mať kôli civilnému zamestnaniu dokonalý vzhľad tváre). Treba počítať s nejakými odreninami, pádmi, ak padneš kolenom na kameň (dôverne poznám) tak to tiež nie je nič príjemné = riziká asi ako pri cezpoľnom behu. Prakticky všetkým sa dá predísť používaním tej ružovej masy v lebke.

kapitola sama o sebe je zámerná streľba do tváre (pár ľudí je tým neslávne známych), resp. donútenie nepriznávačov priznať zásah premierením z tela na krk/tvár.

teda - airsoft nie je najbezpečnejší spôsob trávenia voľného času, no prakticky všetky potenciálne riziká sa dajú eliminovať vhodnou výstrojou a myslením.

edit: k sile airsoftiek - zďaleka sa nechytáme na vzduchovky, no zblízka by som si airsoftkou dobrovoľne do ruky nestrieľal
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

To ma dost zaskocilo, necakal som , ze to je az take silne.Ak to skusim tak urcite len s maskou, nechcem mat dobitu tvar a vybite zuby.Dakujem za info :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

vybite zuby a "derava" tvar hrozia len pri CQB akciach. Na zaciatok odporucam si ist zahrat radsej do lesa. Jednak je to bezpecnejsie a jednak aspon o trosku realnejsie ako CQB v airsoftovom prevedeni...(skus strielat airsoftkou skrze mur) Neviem odkial si, no na tej stranke (wargames) je aj planovac akcii, kde si mozes vybrat lokalky - mensie akcie, konaju sa zpravidla kazdy vikend. V Ba su to Zakopy, Ovsiste a Tronet (ten je CQB). Tam staci len prist a mozes hrat. Nezabudni okuliare. Ak si z Ba, mozem dobehnut tuto sobotu na Zakopy a zbran ti pozicat (vratane okuliarov)
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Som z TT takze dostat sa do Ba by nebol problem len este neviem ako na tom budem casovo.Urcite by so mto vyskusal, mozno by sme sa mohli dohodnut aj na inom termine :) ?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ok, nie je problém. Detaily potom už riešme cez SS.
Tomáško
Star
Star

asi kupim od cyma ak 47 tactical
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomáško - dobrá voľba. Na predpažbie prskni časom nejaké svetlo, hore daj kolim a na seba navleč ruské Flory. Ak budeš chcieť lacno náhradnú baterku do zbrane, ozvi sa :D (moja bývalá zbraň bol kalašnikov)
Tomáško
Star
Star

nakoniec som kupil AK47S real wood full metal Cyma a chcem sa spitat ci neny nejaka slovenska stranka internetovy obchod nejaky cinsky kde su guličkovky tie takze zidne co mal snat kazdy hmm? chcem si kupit nejaku lacnu pistol pripadne brokovnicu
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Ak si chce niekdo kupit pistol tak vsetkymi desiatimi odporucam Tercel M1911.

Je to kopia originalu od Tokyo Marui, pricom Marui bola len plastova a stala dvakrat tolko. Toto je komplet kovove, za polovicnu cenu a vo vsetkych smeroch to presti Marui. Navyse je to plne kompatibilne s ich dielmi. Ma vybornu silu, uspokojivu presnost a pane boze ten zvuk! No ked som z nej prvy krat vystrelil tak som nechapal, neveril by som ze airsoftovka moze tak trieskat. Navyse (teda aspon pre mna) je to fakt kraska, hlavne v striebornom prevedeni a jedna z mala dokaze papat aj Red Gas bez nasledkov. O tisickach roznych dielov ktorymi si ju mozte pretvorit podla svojho vkusu ani nehovorim. Proste je to podla mojho nazoru za cca 70 € (este s nahradnym zasobnikom) genialna zbran a lepsie som si asi ani vybrat nemohol.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

gangy - na jednej akcii mal chalan nejakú pištol v "striebornom" - nikel prevedení a :nono: fakt bieda - bol s ňou vidieť naozaj ďaleko. Doma na stenu to môže byť pekné, no do akcie by som si ju isto nevzal - prečo má prakticky akákoľvek armáda zbrane v čiernom/olivovom prevedení?

akú pištoľ/brokovnicu, čo je menej rozšírená - aký máš rozpočet? Má to byť na plyn, manuál, prípadne AEP?
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

No to ma ma predsa vobec nemusi srat ze je v striebornom vidiet daleko, ked bude zasunuta v puzdre az pokial mi nedojdu bbcka v kalachu alebo kym nevojdem do uzkych priestorov. A cierna je hnus, nech je to nenapadne ako chce.

//Hitman mal striebornu, tak aj ja chcem striebornu a basta! :P
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Gangy - v poriadku, tvoj boj :smt006 len som napísal svoju skúsenosť s danou farbou zbrane v akcii.

A lesklé (nikel, pozlátené...) zbrane sú podľa mňa hnus :sneaky: (aj keď 100ľudí 100chutí)
Napísať odpoveď