• AirSoft •

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Stoporko
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: • AirSoft •

Príspevok od používateľa Stoporko »

Ahoj,
to, že je z plastu sa fakt neboj. Originál G36 je z plastu (síce vyztužených karbónom) a rozhodne je na tom táto zbraň lepšie po stránke odolnosti ako rôzne plastové M4 a podobné šmejdy. Fotky ti nafotím keď sa dostanem k foťáku. Mám verziu od CA a tá je z trocha iného matroša a za trocha inú cenu. Bráško má tú G36 od JG a nesťažuje sa, že by to bolo nejako náchylné na prasknutie. Hráva s ňou na lokálkach a je plne spokojný. Je jasné, že sa ku nej nemôžeš chovať ako ku ostrej zbrani, no znesie toho fakt dosť, o to sa fakt neboj. Už som pár krát sebou sekol na zem v takomto poradí: zem, zbraň, ja (70kg), chestrig, batoh a zbraň to prežila úplne v pohode. Je to síce CA, no ani tá nemá telo vystužené karbónom.

Sumár: vôbec sa neboj toho, že je to plastové. Toto nie je hračka z miletičky ani plastová pištolka od ťamanov, je to seriózna zbraň kategórie D (dôraz na seriózna). Mal ju ten tvoj kamoš vôbec v ruke a hral s ňou aj trocha dlhšie?
Pažba, predpažbie i telo sú u CA i u JG z kvalitného platu, pažba sa nevykle, predpažbie nevŕzga (začne po cca roku, ako u každej AS zbrane), kolečka se kroutí, kuličky lítají...
Ares011
Star
Star

Príspevok od používateľa Ares011 »

to som mu hovoril aj ja o tom origu a plaste a celkovo...Hral s nou a hovoril ze neni zla ale radsej by si zobral inu, ako pre mna ...Lenze co ked ja AK sa mi ani trochu nepacia a posledne dve otazky: Malo by ist bez problemov namontovat takticka rucka kolimatory atd.. a ta co je na municaku ma 2600 G a ta 1. co som posielal ja na 3000 G, nevies v com moze byt taky rozdiel?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ares - kľudne ju zober, krehkého tela sa naozaj nemusíš báť - ako som už vravel - od JG máme doma verziu K (a tiež aj moju od CA) a žiaden problém. Chalani v jednotke majú G36 už tri roky a tiež žiaden problém. Kalachov je všade jak nasraných, M4 tiež. Jediná markantná nevýhoda sú rozmerovo veľké zásobníky.

Rozdiel vo váhe - netuším. Predpokladám, že bude chyba v údajoch, so zbraňou by si mal dostať 1) pakel skúšobných gulí (okamžite zahodiť) 2) baterku 3) nabíjačku (okamžite zahodiť) 4) tuším aj vyterák, nie som si istý. Kažpodpádne si kúp aj nejaké okuliare, ideál od ESS alebo UVEX.

edit: až teraz som si všimol to o tých kolimátoroch a taktických rúčkach - na zbrani by mala byť namontovaná 1 ris lišta na predpažbí (ale ďalšie 2 sa tam dajú domontovať, zoženieš ich lacno z ebaybanned) na ktorú sa dá uchytiť rúčka alebo nasvetľovač cieľov (a.k.a. baterka). Na vrchnej časti tela je dlhá RIS lišta s pevnými mieridlami, na ktorú sa pripínajú kolimátory (odporúčam nejaký z dealextreme). Existuje aj rúčka s integrovanou optikou, no tá sa dáva ku dlhším verziám...podľa mňa je tá rúčka s optikou pre airsoft nevýhodná (mal som).
Ares011
Star
Star

Príspevok od používateľa Ares011 »

Uvidim ci zoberem tu z municaku ale tu druhu, chcem si zobrat http://www.municak.sk/hlavna-stranka/ic ... llets.html a preco nabijacku preco zahodit ? :D Predpokladam ze k tomu automaticky dostanem aj daky manual ako dlho nabijat atd...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ICS nieeeeeee :nono: shit, za podobnú cenu máš guarder, sekajú sa v zásobníkoch, ruky preč. Kúp radšej o trošku drahšiu overenú kvalitu Guarder. K tomu návodu - pokiaľ vieš po čínsky, tak sa v ňom dočítaš, ako sa tá zbraň skladá, to je tak všetko. Návod na nabíjanie baterky nájdeš podrobne na wargames alebo sa riaď týmto vzorcom: (kapacita baterky (napr. 2200mAh) X 1,4 ) / nabíjací prúd (je napísaný na nabíjačke, output, niečo ako 400 alebo tak).

Tie činske nabíjačky nestoja za nič (veľké riziko, že ti pokazia baterku, začnú horieť...), radšej si kúp za pár eur kvalitnú ansmann. Ak to myslíš fakt vážne, kúp si nejakú inteligentnú v modelárskom obchode, ktorá má detekciu ukončenia nabíjania a podobne...
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Takže predpokladám, že priebehom tohto týždňa budem brať spomínaný sig.. Písal som niekolko strán dozadu.. Konkrétne http://airsoft.cz/shop/product_info.php ... ts_id=2052

Takže si ešte potrebujem ujasniť pár vecí.. Budú tam stačiť 0.20g bb ? Uvažoval som ešte nad 0,25g.. 0,28g sa mi zdalo už moc... Ďalšou otázkou je, vzhľadom ktomu, že to nemá závit pre montáž tlmiča.. Je možné nejako ten tlmič nasadiť ? Samozrejme, že nie len tak.. Ale vymeniť hlaveň alebo niečo podobné.. Ak nie nevadí, to len tak pomimo.. A posledná bbčka od warior elite budú v pohode ? Uvítal by som nejaké rady, prípadne upozornenia.. V plynoch som nováčik.. Niečo som síce prečítal ale aj tak predsa..
LordKJ
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa LordKJ »

Citali ste ten novy zakon , ktory zakazuje online obchod s zbranamy?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

gigabyte - 0,2 budú v pohode, 0,25 by už mohli byť ťažké (tie daj v prípade, ak dáš silný plyn) - toľko vravia rôzne fóra, plynovku nevlastním a ani vlastniť neplánujem.

k tomu novému zákonu: je to chu****, no je to už raz tak - EU si niečo vymyslela a úbohý airsofťák trpí a podporuje monopol muničáku :) Keď začne zákon platiť u nás, začnú uvedomelí slovenskí sofťáci nákupné zájazdy do ČR, keď to začne aj u nich, vyzbierajú sa peňáze na letenku a vybraný šťastlivec pôjde na meganákupy do HK :D
Ak som správne pochopil z toho zákona, tak nesmieš bez licencie dovážať zbraň, jej telo, hlaveň, záver... no vrámci airsoftových zbraní sa tam nič nepíše o napr. vzduchotechnike :sly: Nemám rád zákony a paragrafy - ohýba sa to, krúti sa to, nie je to jednoznačné...

edit - k tomu sigu - ani v reáli na ňom nemáš tlmič, takže ho tam pravdepodobne ani nijak rozumne nedáš. Na spodok zbrane môžeš dať hustý laser a vypaľovať oči protivníkom :wink: Gule od guarder - dobrá cena/kvalita. Alebo ak si prachatý, tak TM. GG má tiež super bbčka, no sú troška problém zohnať. 0,28 idú do zbraní, čo dávajú 420fps a viac :wink:
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Ja sa uz neviem dockat 20.3 pojde sa na bazanticuuuu treba pokrstit mojeho dragunova ......
Uz som namontoval camo nan u .. uz len nastavit hop up a naklibrovat optiku ....

Vseobecna rada . Co sa tyka municie jedine Guarder .... na zaklad zbrane bez upgrade staci 0.20g ked chcete lepsiu presnot ale mensi dolet tak 0.25g *zmena toletu je iba par metrov )
pri upgrade 120m minimum 0,25g optimalne 0,28g .... ja idem prasknut do sniperky (elektriky) asi 170m ked to prezije skusim 190 (upgrade kolies a motora je samozrejmost
Do toho budem asi uz davat 0,35g alebo 40g municie ..kua to bude lietat ..... ak to mechac vydrzi ....
Dr.Python
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Dr.Python »

Čaute takže chcel by som začať hrávať airsoft.. na začiatok som si vybral túto zbraň je to manuálna sniperka neviem či je to pre začiatočníka dobré ale budiš : http://www.arzenal.sk/Manualne/C-96-set ... e.tpl.html poprípade túto elektriku :http://www.arzenal.sk/CYMA-dekoracia/AK ... e.tpl.html ... posúdte čo by bolo pre mňa lepšie a , že čo ešte budem k tomu potrebovať nejáku nabíjačku a baterku prípadne bbčka za rady ďakujem..
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Dr.Python napísal:Čaute takže chcel by som začať hrávať airsoft.. na začiatok som si vybral túto zbraň je to manuálna sniperka neviem či je to pre začiatočníka dobré ale budiš : http://www.arzenal.sk/Manualne/C-96-set ... e.tpl.html poprípade túto elektriku :http://www.arzenal.sk/CYMA-dekoracia/AK ... e.tpl.html ... posúdte čo by bolo pre mňa lepšie a , že čo ešte budem k tomu potrebovať nejáku nabíjačku a baterku prípadne bbčka za rady ďakujem..
si tu úplne nový, takže ti to poviem slušne: prečítaj si túto tému, tam sa dozvieš, čo všetko budeš okrem zbrane potrebovať. K tým zbraniam - pre začiatočníka je manuálna snipa viac než nevhodná, je zlá - uvedom si, že všetci okolo teba budú mať elektriky, čo budú mať rovnaký, ak nie aj väčší dostrel a výhodu full outo streľby. O tom, že sniper nemá v bežnom airsofte využitie ani nevravím (zmysel nasadiť snipera má tak na milsim akcii s veľkou rozlohou, ale to je asi na inú diskusiu). Takže na začiatok určite elektriku. Ktorú? Ten kalach čo si sem postol je dobrý, výkon je na lokálne akcie (zákopy a spol) dostatočný. Cyma robí dobré kalachy.

Aby si nepovedal, že som sviňa, tak čo k tomu potrebuješ určite: OKULIARE (najlepšie niečo od ESS alebo UVEX, oči máš len jedny), 0,25g gule od Guarder a nabíjačku Ansmann. Ako dlho nabíjať som tu už niekde písal.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Stoporko ešte pozabudol na značkovú baterku, tá čínska poslúži.. Ale značková je určite lepšia.. Každopádne neurob to, že kúpiš baterku a budeš nabíjať nabíjačkou, ktorú si k tomu dostal.. Zober buď toho Ansmanna alebo potom nejakú profi :wink:
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

gigabyte - jasne, značková je určite lepšia, prípadne kvalitná lipola... to je iná káva. No pokiaľ len so softom začína, tak pôvodná baterka mu spraví dobrú službu - dá mu dostatočný prúd a jej kapacita na lokálku poväčšinou stačí (ak nebude brutálne kropiť). No základom je nabíjať ju normálnou nabíjačkou (aspoň ten Ansmann), nie tým šuntom, čo k tomu dávajú. Proste na niektorých veciach sa ZO ZAČIATKU ušetriť dá (neoplatí sa šetriť na okuliaroch, nabíjačke - oboje kvôli bezpečnosti a BBčkach)
Dr.Python
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Dr.Python »

Díkes chlapi :) tak kúpim všetko to čo ste mi odporúčili díki :)
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Co? Aky zakon? To mi chcete povedat ze nebudem moct objednavat AS zbrane zo zahranicia?
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

gangy - presne tak. A nie len zo štátov mimo EU, ale ani z ČR. Ešte sú otázkou vnútorné diely, keďže v tom zákone sú vymedzené len diely s ktorými sa nesmie obchodovať na diaľku ako je hlaveň, záver... (a napr. o takej vzduchotechnike, pružine... tam nepadlo ani slovo). Takže sa už nebude dať tuším od júna objednávať ani z Muničáku online, ale len všetko osobne v predajni. No čo, opäť začnú nákupné výlety :-)
Enduro3333
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Enduro3333 »

Ma niekto presne detaily ? toho zakona ?
Ja si myslim ze ked si to objednas a neostane ti to na colnici (cize v ramci EU ) tka ti nikto na to nepride .
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Enduro a ostatní ohľadom toho zákona: http://www.nrsr.sk/Default.aspx?sid=zak ... terID=3196
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

To je snad vtip. Uz je to akoze schvalene? V cechach to bude tak isto? Alebo v UK?

Toto uz ale ozaj nieje normalne, v dobe ked si ludia cez net objednavaju aj ranajky zakazu predaj hraciek a replik? Ktory k0kot ma toto na svedomi?!
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

gangy - poďakuj sa (ch)ujom z EU. Postupne to začne platiť vo všetkých štátoch EU (teda aj ČR, UK...).

A airsoftové zbrane NIE SÚ hračky! Sú to strelné zbrane kategórie D :wink: Treba sa ku nim aj ako ku zbraniam správať - skyté nosenie, bezpečná manipulácia... na jednej strane som rád, lebo bude pre deti pod 18 rokov ťažšie sa ku nim dostať, no na druhej strane sa rapídne zníži sortiment dostupný pre bežného ASmana (keďže u nás v SR je ponuka biedna prebiadna už v porovnaní s ČR).
Napísať odpoveď