Obsah fóra www.hojko.com
Cvaknito.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

AJAX
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Programovanie  
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
beluský
Expert
Expert

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 21.09.2006

PríspevokZaslal: 14 Apr 2008, 18:33    Predmet: AJAX Odpovedať s citátom  

Potreboval by som si niečo naštudovať okolo Ajaxu, nejaké základy...
a chcem sa spýtať či sa to dá niekde doma skúšať... napr. či sa s tým dá pracovať v EasyPHP
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
audiotrack
Moderátor
Moderátor

Založený: 09.09.2005

PríspevokZaslal: 14 Apr 2008, 18:42    Predmet: Odpovedať s citátom  

samozrejme
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger
zaggi
Expert
Expert

Založený: 04.02.2007

PríspevokZaslal: 14 Apr 2008, 19:40    Predmet: Odpovedať s citátom  

http://www.w3schools.com/ajax/default.asp

ajax je len urcite rozsirenie klasickeho client-side javascriptu, mozes s nim pracovat v hociakom editore ktory zvlada javascript (alebo kludne aj v poznamkovom bloku ked nepotrebujes farebnu syntax)
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
pheo
Medium Expert
Medium Expert

Založený: 20.09.2005

PríspevokZaslal: 14 Apr 2008, 19:52    Predmet: Odpovedať s citátom  

NO určite môžeš písať aj v textovom editore podobne ako všetky programovacie jazyky Wink ale otázka je či chceš písať projekt o veľkosti jednej primitívnej stránky alebo niečo zložitejšie. V tom druhom prípade by som ti odporúčal jedno veľmi pekné free vývojové prostedie priamo na ajax (pokiaľ nie si "hard-core programmer" Smile ) Kukni www.aptana.org
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
zaggi
Expert
Expert

PríspevokZaslal: 14 Apr 2008, 23:52    Predmet: Odpovedať s citátom  

aptana uz je trosku nieco ine nez len klasicky ajax, mimo toho ze pouziva vlastny server (jaxer), vela veci robi za teba ktore nevidis ... ak sa chces naucit ako funguje ajax, tak s aptanou zacinat rozhodne neoporucam ale pekne w3schools a klasicky html editor

osobne odporucam bud visual studio 2008 (ta 2008 je tam dolezita, predchadzajuce verzie su s podporou html a javascriptu na tom horsie) alebo macromedia dreamweaver
Návrat hore
gwixt
Addict
Addict

Založený: 24.09.2005

PríspevokZaslal: 15 Apr 2008, 9:11    Predmet: Odpovedať s citátom  

ja ked som skusal robit nieco s ajaxom tak som najprv pozeral w3schoolds a neskor som hladal frameworky na to ..
a celkom sa mi osvedcil xajax ... jednoduchy na pochopenie a aj pouzitie a na zakladne veci bohato staci
Návrat hore
pheo
Medium Expert
Medium Expert

Založený: 20.09.2005

PríspevokZaslal: 15 Apr 2008, 15:54    Predmet: Odpovedať s citátom  

zaggi napísal:
aptana uz je trosku nieco ine nez len klasicky ajax, mimo toho ze pouziva vlastny server (jaxer), vela veci robi za teba ktore nevidis ... ak sa chces naucit ako funguje ajax, tak s aptanou zacinat rozhodne neoporucam ale pekne w3schools a klasicky html editor

osobne odporucam bud visual studio 2008 (ta 2008 je tam dolezita, predchadzajuce verzie su s podporou html a javascriptu na tom horsie) alebo macromedia dreamweaver
a co take robi za teba ? doplnuje syntax ? Smile v aptane nemusis pouzit ziadne frameworky ale pekne si pisat svoje, neviem ako vy ale ja som ta zacinal, a osobne som ziadne frameworky nepouzival (trosku hardcore), aptana ma veľmi prijemne prekvapila tym že doplnuje syntax, ukazuje zavyslosti na roznych webovych prehliadačoch (čo pri písaní javascriptu je na nezaplatenie), nehovorim ze w3school je zle ale ty vasim pristupom by sme mohli pisat javu alebo c# rovno v poznamkovom bloku Smile (co nevedie nikam). Osobne som využíval aptanu hodne a nic nerobila navyse co som nepotreboval - nie je tam ziaden wysiwig (pokiaľ viem) , okrem toho maju veľmipekne spravený tutorial na aptana.tv Co sa tyka jaxeru - ten som nikdy nepozil a da sa aptana pozívat aj bez neho - ja som pouzíval kombináciu aptana apache. Takze v skratke aptana obsahuje kopu nastrojov ktore sa my veľmi hodili - od validácií css javasriptu html az ..... pritom ak clovek trosku pracuje s vývojovými prostrediami (ako je eclipse prípadne netbeans ) tak nemá problém.
Návrat hore
audiotrack
Moderátor
Moderátor

Založený: 09.09.2005

PríspevokZaslal: 15 Apr 2008, 23:04    Predmet: Odpovedať s citátom  

pheo napísal:
v aptane nemusis pouzit ziadne frameworky ale pekne si pisat svoje
to píšeš ako keby som ich inde musel používať.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger
zaggi
Expert
Expert

PríspevokZaslal: 15 Apr 2008, 23:50    Predmet: Odpovedať s citátom  

pheo napísal:
..... pritom ak clovek trosku pracuje s vývojovými prostrediami (ako je eclipse prípadne netbeans ) tak nemá problém.
ved aptana je plugin pre eclipse ... (da sa stiahnut aj standalone ale princip je rovnaky)

mne sa tam proste nepaci ta integracia jaxera, viem ze to nemusim pouzivat ale proste to tam ani nechcem vidiet ... kto to kedy videl realizovat server-side kod v mozilla engine ...
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Programovanie
Strana 1 z 1

Prejdi na: