To ,ze "deti" nemaju co robit a preto piju je krepost. Existuju pocitace, sporty, konicky, kina a pod...
Tie "deti" piju preto lebo chcu. A ziaden zakon a ani zakaz to nezmeni.
Kolko veci je zakazanych a nikto to nerespektuje.
Pokial nejake "dieta" pije, a teba s tym neotravuje nemas pravo sa mu co do toho starat a rozkazovat mu.
Napriklad mna viac ako ozrate "deti" otravuju motorkari ako sa celi den vyvazaju po lese.
Akcie a zabava v noci
Nechcelo sa mi sem pisat, ale:
Deti vzdy pili a asi aj pit budu. Moj nazor je ten, ze im to treba aspon formalne zakazat a dohliadat na bary, aby detom nenalievali, tym sa obmedzi nadmerne chlastanie. Priznajme si, vacsina z nas v takomto veku tiez pila a co...sme tu. Ja som tiez skusil, bola to frajerina, potom ma to prestalo bavit a teraz uz pijem s rozumom.
Dlhodobym pozorovanim som dospel k tomu, ze kazdy mlady clovek v rozmedzi 15-25 rokov, ktory zacina s pitim ma vzdy na zaciatku obdobie, kedy nepozna mieru, alebo sa mu stav opitosti zapaci a tak pije viac ako je normalne. U mladych do 18 rokov je to vsak obmedzovane zakonmi a spolocnostou, takze sa vacsinou az tak velmi nedoriadia. Avsak (to je vyborne pozorovatelne na vysokoskolskych internatoch) ak od rodicov odide niekto nad 18, kto ma s kym pit a uz "po nom nikto nejde", tak sa sprava doslova ako odtrhnuty z retaze. Pije vela, lebo moze, robi bordel, lebo moze a nikto mu nic nepovie a este sa aj citi ako strasny dospelak, no z mojho pohladu je to zas len ten 15-16 rocny fagan, co sa nevie spratat do koze. Videl som to uz 24 rocneho studenta a fakt ma to prekvapilo, ale to bol presne ten pripad, ked na strednej vobec nechodil von s kamaratmi a vsetky tieto neresti mladeho cloveka zacal objavovat neskoro, co potom aj dost zle dopadlo.
Takze aby som to zhrnul - mladych treba v piti obmedzovat, ale uplny zakaz a tvrde tresty to cele podla mna len zhorsia, pretoze sice uz nebudeme mat neplnoletych, ktori si raz za cas vypiju, ale budeme tu mat dospelych, co robia bordel ako keby boli deti.
Deti vzdy pili a asi aj pit budu. Moj nazor je ten, ze im to treba aspon formalne zakazat a dohliadat na bary, aby detom nenalievali, tym sa obmedzi nadmerne chlastanie. Priznajme si, vacsina z nas v takomto veku tiez pila a co...sme tu. Ja som tiez skusil, bola to frajerina, potom ma to prestalo bavit a teraz uz pijem s rozumom.
Dlhodobym pozorovanim som dospel k tomu, ze kazdy mlady clovek v rozmedzi 15-25 rokov, ktory zacina s pitim ma vzdy na zaciatku obdobie, kedy nepozna mieru, alebo sa mu stav opitosti zapaci a tak pije viac ako je normalne. U mladych do 18 rokov je to vsak obmedzovane zakonmi a spolocnostou, takze sa vacsinou az tak velmi nedoriadia. Avsak (to je vyborne pozorovatelne na vysokoskolskych internatoch) ak od rodicov odide niekto nad 18, kto ma s kym pit a uz "po nom nikto nejde", tak sa sprava doslova ako odtrhnuty z retaze. Pije vela, lebo moze, robi bordel, lebo moze a nikto mu nic nepovie a este sa aj citi ako strasny dospelak, no z mojho pohladu je to zas len ten 15-16 rocny fagan, co sa nevie spratat do koze. Videl som to uz 24 rocneho studenta a fakt ma to prekvapilo, ale to bol presne ten pripad, ked na strednej vobec nechodil von s kamaratmi a vsetky tieto neresti mladeho cloveka zacal objavovat neskoro, co potom aj dost zle dopadlo.
Takze aby som to zhrnul - mladych treba v piti obmedzovat, ale uplny zakaz a tvrde tresty to cele podla mna len zhorsia, pretoze sice uz nebudeme mat neplnoletych, ktori si raz za cas vypiju, ale budeme tu mat dospelych, co robia bordel ako keby boli deti.
GothaR: Co sa tyka toho veku tak to budem asi vynimka.
Som v tom rozmedzi, nie som plnolety este, ale nikdy ma alkohol nelakal tak, ze ho pijem vo velkom mnozstve. Stale ak si co uz len troska vypijem (zvycajne len pripitky na oslavach a tak ked musim) tak ma to nejako prestane bavit. Radsej si sadnem so spoluziakmi po skole niekde na 1-2 pivka a podebatime. Je to urcite lepsia forma pre mna ako sa "skladat" kazdy piatok na flasku len aby som sa opil. Je to ubohost sa opit do nemoty. Co sa tyka zakazov tak tie zas ja neuznavam v akomkolvek veku. Okej zakaz to synovi/dcere, ale potom ta za tie zakazy znenavidi. Je to jeho zdravie, on na to musi prist sam a ked na to nepride tak asi bude problem v jeho hlave a nie v rodicovi.
-
pryja
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Prosim ta, netrep. Ja som len naznacovala, ze to co ty chces zmenit k lepsiemu u nas, sa deje vsade okolo. Podobne uvahy ma aj moja babka, ktora pravidelne navstevuje katolicky kruzok a vzdy nam v nedelu rano vtlkala cez telefon do hlavy, ze keby nechodime na tie diskoteky a potom nemusime dospavat, tak stihneme aj omsu. A nieze otehotnieme skor, nez sa vydame. Lebo to by bola hanbaqwerty-xyz napísal:tak sa schlastavajte a robte bordel na cele s lekoklatikom,su aj ludia ktori uznavaju ine hodnoty bohuzial je ich malo
A moj rebricek hodnot nech ta netrapi, ja si myslim, ze je uplne v poriadku
Prave tak nejak som to myslel, len tymi zakazmi sa to ma udrzat na rozumnej urovni, pretoze, keby to bolo dovoelne, tak by sme z toho mali pekloyazoo napísal:GothaR: Co sa tyka toho veku tak to budem asi vynimka.Som v tom rozmedzi, nie som plnolety este, ale nikdy ma alkohol nelakal tak, ze ho pijem vo velkom mnozstve. Stale ak si co uz len troska vypijem (zvycajne len pripitky na oslavach a tak ked musim) tak ma to nejako prestane bavit. Radsej si sadnem so spoluziakmi po skole niekde na 1-2 pivka a podebatime. Je to urcite lepsia forma pre mna ako sa "skladat" kazdy piatok na flasku len aby som sa opil. Je to ubohost sa opit do nemoty. Co sa tyka zakazov tak tie zas ja neuznavam v akomkolvek veku. Okej zakaz to synovi/dcere, ale potom ta za tie zakazy znenavidi. Je to jeho zdravie, on na to musi prist sam a ked na to nepride tak asi bude problem v jeho hlave a nie v rodicovi.
Mne to netolerovali a ani netoleruju. Obcas si s nimi dam jedno pivo, samozrejme, ze ak sa ich spytam ci mozem. Ale co sa tyka alkoholu u mna tak je to tak ako som pisal. Pijem len ked musim resp. sa to patri. Vseobecne tvrde nemam rad, ine je to napr. v miesanych drinkoch, ale to by som musel byt milionar, aby som si ich mohol dovolit aj vo vacsich mnozstvach. Inak, to co ty nazyvas zakazom, by som skor pokladal za urcite obmedzenia. 
-
.:M4jco:.
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Mladí ľudia pijú alkohol hlavne kvoli tomu aby sa zabavili a užili si trochu volnosti. Poviete si že to už dávno viete, ale sú ľudia ktorý keď raz skúsia piť tak sú ovplivnení druhými aby išli piť ešte raz a začnú ich presviedčať o kravinách a podobne. Alebo sú ľudia ktorí sa napijú raz, nezachutí im to a na druhý krat sa nejako rozumne vyhovoria...že mu to nerobí dobre...jasne, budete trpieť narážkami tipu "alee, daj si...ved to ti neublíži...ešte jeden, pre mňaa, prosím" .Jasne, neni to tak vždy ale povačšine to tak býva. Dokonca to býva aj tak že pokial si nedáte tak ste hovno a máte posmech od ostatných, ale pokial je vaša vôla slabá tak neodoláte a končíte takisto.
Jediny a najlepšie zaručený spôsob je výchova od rodičov. Pokiaľ dieťa dostane dostatočnú výchovu a bude na dieťa prísnejšie do určitého veku tak hrozí menšie riziko ako pri tom, ked pustíte svoje 13 ročné dieťa von na diskotéku s nejakými pofidérnymi kamaratmi. Stačilo by, ak by rodičia do tých 13 rokov sa zaujímali o svoje dieťa , akých ma kamaratov, kde chodia a čo robia a nepúšťať ho von do nejakej polnoci. Nejaké akcie že do kina za 10Sk je maximálna kravina, pretože ako niekto spomínal, stačí par korun naviac a máte chlast, dalších par korun a máte gumy a nejaké ženske...a máte akciu na hajzloch alebo poprípade bordel v kine a museli by to tam zavrieť po čase. S tou kofolou to nieje tiež bohvieaký nápad, pretože chlapci si kupia flašu a za tých par korun si kupia brzdu ako kofolu a pojdu si piť niekam za roh. A kupalisko v noci? V lete by to bol dobrý nápad, ale nemyslím si žeby tak mladých ludi nechávali rodičia tak dlho vonku a ešte k tomu na kupalisku nejakom...a aj keby nešlo o rodičov, v tom kupalisku by sa nekpal nikto, pretože ludia by sa zabavili inak.
Jediny a najlepšie zaručený spôsob je výchova od rodičov. Pokiaľ dieťa dostane dostatočnú výchovu a bude na dieťa prísnejšie do určitého veku tak hrozí menšie riziko ako pri tom, ked pustíte svoje 13 ročné dieťa von na diskotéku s nejakými pofidérnymi kamaratmi. Stačilo by, ak by rodičia do tých 13 rokov sa zaujímali o svoje dieťa , akých ma kamaratov, kde chodia a čo robia a nepúšťať ho von do nejakej polnoci. Nejaké akcie že do kina za 10Sk je maximálna kravina, pretože ako niekto spomínal, stačí par korun naviac a máte chlast, dalších par korun a máte gumy a nejaké ženske...a máte akciu na hajzloch alebo poprípade bordel v kine a museli by to tam zavrieť po čase. S tou kofolou to nieje tiež bohvieaký nápad, pretože chlapci si kupia flašu a za tých par korun si kupia brzdu ako kofolu a pojdu si piť niekam za roh. A kupalisko v noci? V lete by to bol dobrý nápad, ale nemyslím si žeby tak mladých ludi nechávali rodičia tak dlho vonku a ešte k tomu na kupalisku nejakom...a aj keby nešlo o rodičov, v tom kupalisku by sa nekpal nikto, pretože ludia by sa zabavili inak.
Zákazy ani nič podobné problém nevyrieši...pretože v každom človeku je veľký kus rebela...
Ono vacsinou sa stretavam s ludmi ktory sa rozdeluju podla hudobneho stylu (HH/metal)...zatial co prvi potrebuju chlastat,fajcit a sexovat na roznych diskotekach ti druhi sa venuju pocitacom, fantasy/scifi...zdruzuju sa navzajom hraju rozne hry ktore prva skupina poklada za detinske a hlupe....
Ti prvi to robia preto lebo tuzia spoznavat inych ludi, mat medziludske problemy a vztahy a potrebuju ich riesit...to je ich "zabavka"...zatial co ti druhi sa venuju inym veciam....a idu na vztahy pomalsie....
Ono kazdy si musi najst vlastnu cestu...vytycit si vlastne hodnoty a kodex podla ktoreho sa bude riadit....
Ono vacsinou sa stretavam s ludmi ktory sa rozdeluju podla hudobneho stylu (HH/metal)...zatial co prvi potrebuju chlastat,fajcit a sexovat na roznych diskotekach ti druhi sa venuju pocitacom, fantasy/scifi...zdruzuju sa navzajom hraju rozne hry ktore prva skupina poklada za detinske a hlupe....
Ti prvi to robia preto lebo tuzia spoznavat inych ludi, mat medziludske problemy a vztahy a potrebuju ich riesit...to je ich "zabavka"...zatial co ti druhi sa venuju inym veciam....a idu na vztahy pomalsie....
Ono kazdy si musi najst vlastnu cestu...vytycit si vlastne hodnoty a kodex podla ktoreho sa bude riadit....