|
|
|
| Autor |
Správa |
madonna1 Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.11.2005 Príspevky: 279
Zaslal: 07 Júl 2006, 10:44 Predmet: Ako obist sledovanie PC na sieti? |
|
|
1. Ako zabranit tomu aby administrator mohol vidiet co sa aktualne robi na jednom PC na sieti, resp. ako to "rozumnym blafakom" obist? Hlavne kvoli netu, prip. Skype, ...
2. Ak sa pouziva napr. anonymouse/ine anonymizery, predpokladam ze v LAN sa da odchytit kto je na akom webe, resp. na ake stranky chodi...
3. Ako "odhalit" cielene adminom spusteneho "sliedica" (najpravdepodobnejsie na pozadi) na PC? Moze byt tak skryty ze sa neda zistit? |
|
| Návrat hore |
|
 |
ppt Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 27.05.2006 Príspevky: 1480
Zaslal: 07 Júl 2006, 11:16 Predmet: |
|
|
admin moze sledovat, co prave robim na mojom PC?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
caesar1987 Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.10.2005 Príspevky: 2182 Bydlisko: Nové Zámky Karma: 
|
Zaslal: 07 Júl 2006, 11:24 Predmet: |
|
|
1. admin moze vidiet, ze na akych stranach si, a si bol... a podobne...
to, ze co prave presne robis moze vidiet len vtedy, ked mas u seba program, ktory prenasa obraz z tvojho pc na server..
2. jednoducho.. vlozis stranku a ides..
3. ako odhalit, no tak spustis správcu uloha hladaj cokolvek cudne...
alebo sa porti do programov po spusteni, aj tie co su v msconfigu.
a taky ktory sa neda hzsitit neexituje... vsetko sa da zistit.
dobry sposob ako ich zastavit je pomocou firewallu... jenoducho tomu programu zakazes pristup na siet a admin moze ist do p... |
|
| Návrat hore |
|
 |
madonna1 Light Star

Zaslal: 07 Júl 2006, 11:37 Predmet: |
|
|
| caesar1987 napísal: |
1. admin moze vidiet, ze na akych stranach si, a si bol... a podobne...
to, ze co prave presne robis moze vidiet len vtedy, ked mas u seba program, ktory prenasa obraz z tvojho pc na server..
2. jednoducho.. vlozis stranku a ides.. |
1. ako to zisti?, teda ak nieje priamo pri mojom PC, resp. ako zabranit tomu aby to videl / ako "podsunut" mu falosne info.?
2. nie ako, ale AK...
3. firewall sa vylucuje
4. nieje na to nejaky soft. ktory by som pripadne spustil na par minut, ovsem aby to nikto v sieti nezistil a aby to nikoho ineho neovplyvnilo.
...ale aj tak dakujem...
Odpoved na predoslu otazku: ...admin z hojka (predpokladam) nesleduje ziadne osobne info. z nasich PC... |
|
| Návrat hore |
|
 |
t0m4s3 Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.06.2004 Príspevky: 13944 Bydlisko: Martin SR, Brno CZE Karma: 
|
Zaslal: 07 Júl 2006, 12:31 Predmet: |
|
|
| madonna1 napísal: |
1. ako to zisti?, teda ak nieje priamo pri mojom PC, resp. ako zabranit tomu aby to videl / ako "podsunut" mu falosne info.?
2. nie ako, ale AK...
3. firewall sa vylucuje
4. nieje na to nejaky soft. ktory by som pripadne spustil na par minut, ovsem aby to nikto v sieti nezistil a aby to nikoho ineho neovplyvnilo.
...ale aj tak dakujem...
Odpoved na predoslu otazku: ...admin z hojka (predpokladam) nesleduje ziadne osobne info. z nasich PC... |
ako to zisti? Napriklad tak, ze pravdepodobne ako admin ma pristup ku Gatewayi a tam si nainstaluje a osefuje co sa mu len zapaci.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
hojko Site Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.04.2004 Príspevky: 13825 Bydlisko: Európa Karma: 
|
Zaslal: 07 Júl 2006, 13:10 Predmet: |
|
|
1. Zrejme nijak, jedine pouzit napriklad VNP na server v inej sieti.
2. Vsetko odchyti na gateway, avsak neviem ako komunikuju anonymne sluzby, predpokladam vsak, ze je prenos nekodovany, takze smola.
3. Nijak, nastavi si to na GW.
4. Ohladom sledovania: A akym sposobom by sa to dalo???  |
|
| Návrat hore |
|
 |
madonna1 Light Star

Zaslal: 07 Júl 2006, 13:11 Predmet: |
|
|
| t0m4s3 napísal: |
| ako to zisti? Napriklad tak, ze pravdepodobne ako admin ma pristup ku Gatewayi a tam si nainstaluje a osefuje co sa mu len zapaci.. |
da sa to nejako obist / oblbnut?, v tychto veciach som laik, ale myslim si ze anonymouse a pod. toto neobidu  |
|
| Návrat hore |
|
 |
madonna1 Light Star

Zaslal: 07 Júl 2006, 13:16 Predmet: |
|
|
hojko: neviem co a ako sa da, aj preto sa na to pytam...nieco sa mi mari ze existuje nejaky soft. ktory "sedliacky povedane" ma pusti na net cez nejaky iny port, alebo co...no neviem ci by sa to dalo...
...zosietovat par compov viem, ale toto je uz na mna trochu silna kava, tak hladam odpoved u odbornikov, ludi ktori do toho vidia, alebo sa proste v tomto vyznaju...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Mek King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.03.2005 Príspevky: 1868 Bydlisko: Trenčín Aglomeration :)) Karma: 
|
Zaslal: 07 Júl 2006, 13:40 Predmet: |
|
|
mozno by to slo, ak by si si prehliadal stranky cez https
(ale takych stranok je malo).
Este hamachi ma kryptovany prenos a Trillian ma SecureIM a Skype ma sifrovanie tiez, staci si vybrat  |
|
| Návrat hore |
|
 |
killa_bee Medium Star

Stav:  Založený: 25.08.2005 Príspevky: 451
Zaslal: 07 Júl 2006, 14:06 Predmet: |
|
|
rada do zivota:
nenasieraj admina zbytocnym spekulantstvom, nikdy nevies, kedy ho budes potrebovat  |
|
| Návrat hore |
|
 |
rebrik5 Medium Star

Stav:  Založený: 02.04.2006 Príspevky: 371 Bydlisko: tam vlavo hej hej presne Karma: 
|
Zaslal: 07 Júl 2006, 14:10 Predmet: |
|
|
| TY vole to Admyni su coolovy daco take som nevedal ze mozu sledovat comp |
|
| Návrat hore |
|
 |
madonna1 Light Star

Zaslal: 07 Júl 2006, 14:35 Predmet: |
|
|
| killa_bee napísal: |
rada do zivota:
nenasieraj admina zbytocnym spekulantstvom, nikdy nevies, kedy ho budes potrebovat  |
to je sice pravda, ale clovek nikdy nevie a raz MOZNO budem adminom ja a isto sa mi aj taketo "spekulanstva" zidu (aby som vedel ako sa nenechat obabrat) nepotrebujem to kvoli tomu aby som mohol kukat hambate obrazky - z toho som uz vyrastol...skor ide o to aby som mohol mat sukromie keby som obcas potreboval komunikovat s niekym sukromne, prip. nemusi kazdy vediet odkial zozeniem nejake info. alebo soft a tak... |
|
| Návrat hore |
|
 |
heker Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.05.2006 Príspevky: 363
Zaslal: 07 Júl 2006, 17:13 Predmet: |
|
|
| ako napisla MEK, tak trillian, skype a aj miranda maju secure spojenie, ci uz je to secureim plugin alebo defaulte v programe. ale web asi tazko spravis, mozno tym vpn. |
|
| Návrat hore |
|
 |
ponkal Expert

Stav:  Založený: 12.11.2004 Príspevky: 157
Zaslal: 07 Júl 2006, 18:12 Predmet: |
|
|
vsetko zalezi ako si pripojeny, zalezi na strukture siete, nastaveni atd...
ak ides cez proxy, zmen si proxy a hotovo, admin si asi loguje svoju proxy
ak nieje admin debil,nastavi ti,ze si nemozes menit nastavenia siete a typ padom si proxy nezmenis.
je tazko odpovedat na tvoju otazku... treba viac info
je to siet domaca,v praci,v skole, siet u tvojho ISP? atd.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
killa_bee Medium Star

Stav:  Založený: 25.08.2005 Príspevky: 451
Zaslal: 08 Júl 2006, 17:51 Predmet: |
|
|
ponkal - a ked ide cez transparentnu proxynu?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|