Ako sa vyrovnat so smrtou blizkej osoby??

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Mne minule zomrel jeden velmi dobry sused zo SVK mali sme byt hned vedla nich, fakt bol dobry, pomerne mlady zomrel, len nieco cez 60 este chodil do roboty. Zistili mu leukemiu a behom pol roka zomrel.
Zacal som minule citat jednu knizku vola sa to " Zpravy z druheho sveta"
A pri citani tej knizky ma clovek hned lepsi pocit na dusi. Ked si clovek uvedomi, ze po smrti sa zivot este len zacina a bolo niekolko pripadov kedy bol clovek v kome aj niekolko tyzdnov a jeho rodina sa kazdy den okolo neho modlila nech pride spat. a Hned po prebudeni z komy im povedal, ze ked sa mu to stane druhykrat tak nech ho uz nevolaju spat, lebo uz sa nechce vratit, lebo ze "tam" je ovela lespie.
A nemylte si to s nabozenstvom :wink:
Betarik
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Betarik »

mne nedavno odisiel ocko ... ked kukal televizor prislo to znicoho nic spal som a mama zrevala ze ocovy sa neico stalo skusal som vsetko uz som mu nedokazal pomoct mal len 48 r mrzi ma to ze sa somnou neprisiel rozlucit .. a nestihol som mu dokazat ani povedat to co som mu vzdy chcel ale pevne verim ze ho este raz niekde stretnem a pocka tam na mna
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

BRácho, viem čo prežívaš.. moja úprimná sústrasť nepomôže, ale aj tak by som chcel, aby si vedel, že ma to mrzí.. :? Umrela mi len babka, ale býval som s ňou skutočne každý deň.. A poviem ti len jedno.. mala rakovinu a bývala o poschodie nižšie.. už ku koncu jej života som za ňou nechodil a mal hlúpe výhovorky, aby som k nej nemusel chodiť.. Tak ona chodila za nami.. :( celé jedno poschodie.. len tak sa držala zábradlia, asi vedela, že príde koniec.. a tak si chcela vychutnať posledné chvíle s nami, ale ja som to nechápal.. Nevedel som to, až jedného dňa proste odišla a ja som jej nestihol povedať, ako som ju mal rád.. a ako mi chýba, že som všetko spravil chybu a že ma to všetko mrzí.. Vidíš, ale ako napísala Zuzka, asi to tak malo byť.. mňa serie len to, že som jej nestihol povedať to, čo ty oteckovi.. že som ju mal rád a že mi bude chýbať.. a ani si nevie predstaviť ako.. Aj teraz.. poriadne ani nevidím, čo píšem.. a slzy tečú, ako tečie život a niekedy mi príde kur*a nespravodlivý.. Ak ti niečo pomôže, tak hraj hry.. a strieľaj.. mne to pomáhalo.. pomáhala mi priateľka, pomáhali mi kamaráti.. skús to nejako prežiť.. držím ti palce a myslím na teba.. zvládneš to.
Gabcsu
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Gabcsu »

Vyrovnať sa so stratou blízkej osoby je veľmi ťažké. mne zomrela babka pred 2 mesiacmi a veľmi mi chýba. Bola to prva osoba ( ktorá pre mňa znamenala veľmi veľa) a zomrela je mi za ňou strašne smutno :(
Janta
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Janta »

Poviem len jedno ze treba kazdy den davat najavo ludom okolo sebe ze ich mas rad a vediet sa premoct lebo pride den kedy to uz nebude mozne.
Mam tiez babku, ked som bola decko tak tiez vyhovorky a sprostosti preco ju neist pozriet ale casom som sa pozrela na to z inej perspaktivy a snazim sa doteraz byt trpezlivejsia, milsia, vludnejsia a hlavne pomahat vo vsetkom. Momentalne je babka uz u nas, bohuzial nevladna na posteli, takze zdvihame ju, odnasame spod nej, ale stale mam pred ocami ze den kedy nanu uz neprehovorim moze byt aj zajtra. Takze akokolvek je to tazke tak ten clovek si zasluzi tvoju pozornost a cit.
dexter7007
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dexter7007 »

cas vsetko zahoji......inak som sa nevyrovnal.....potom to skocni tak ze si spomenem na nu raz za cas pozrem foto a pomyslim si ze este si tu mohla byt......ale ako casom to "prejde"...........uprimnu sustrast
Napísať odpoveď