Ako zistiť, či je niekto pri PC?

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Robert: Ukaz mi aspon 5 routrov, ktore su cenovo dostupne a da sa monitorovat traffic odchadzajuci na urcitu IP adresu. Dakujem.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Napr. prachobycajny D-link DIR-100
Prílohy
SNAG-0280.png
Robert
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Robert »

hojko napísal:Robert: Ukaz mi aspon 5 routrov, ktore su cenovo dostupne a da sa monitorovat traffic odchadzajuci na urcitu IP adresu. Dakujem.
Pokial viem, vo firewalle si mozes nastavit kadejake pravidla a logovat ich porusenie/pouzivanie a pripadne si nechat tieto hlasenia aj posielat. Check the documentation that came with your router.

V kazdom pripade inspekcia routra (ako tu uz poradili ini predo mnou) je dobry napad (pokial sa na ten router da legalne prihlasit, co pochybujem).

Ta vychcanost jeho otca je zaujimava, tesim sa na pokracovanie tejto kauzy. :)
Abaddon
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Abaddon »

A co ked otec pinguje PC? :D Cez google najdes nieco ako zablokovat pingovacie packety :) mozno by to pomohlo ale mozno to je aj niecim inym :P
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

Robert napísal:Dalsia moznost, ktora ma napada je, ze otec dobre vie, ze jeho syn zavislaci na WoW, pozna jeho prihlasovacie meno na serveri a kontroluje si to priamo tam. Nepoznam WoW, ale ak to ma podobnu funkcionalitu ako ICQ, otec nema problem ho okamzite lapit.

Totizto ak pouziva bratovo heslo, otec moze rozpoznat, ze za tym PC sedi prave on jedine na zaklade sajtov, kde chodi.

Inspekcia routra by tiez nebola od veci. Tam sa daju zase monitorovat pakety odchadzajuce na urcite IP (napr. server WoW). V takom pripade nepomoze ani vytvorenie noveho uctu na serveri.

Povedal by som, ze jeho otec je dost znaly pocitacov. Holt, nasa generacia to mala podstatne jednoduchsie, pokial sme sa vobec k nejakemu pocitacu dostali. :)
ked vie jeho heslo do WoWka tak ak mu este nezmazal postavu tak nech bude rad :lol:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Abaddon napísal:A co ked otec pinguje PC? :D Cez google najdes nieco ako zablokovat pingovacie packety :) mozno by to pomohlo ale mozno to je aj niecim inym :P
Tak to by ma celkom zaujimalo ako pingnut pocitac za routrom beznymi postupmi...
Abaddon
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Abaddon »

t0m4s3 napísal:Tak to by ma celkom zaujimalo ako pingnut pocitac za routrom beznymi postupmi...
A je iste ze ma router? :) A celkovo to bola len jedna moznost ako by to teoreticky mohol zistovat :P
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Keby si pozorne cital prvu stranku, tak sa docitas: Ma pevnu IP a WiFi router
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

On vraj vypoji kabel z routra, zapne Dungeon Siege 2 a foter nech ide do prdele :D ... Ale bolo by dobre to zsitit. Jeho otec ale nie je az tak zdatny v IT...
rebrik5
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rebrik5 »

Nech sa ho spyta ako to zistil mozno ze mu to povie. :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Najprv skusit zakazat odpovede na pingy na routri a uvidis ci ma otec nejake ine esa v rukave, alebo to zistuje takto trapnym sposobom.
Napísať odpoveď