Obsah fóra www.hojko.com
Cvaknito.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Aku digitalnu TV?
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Ostatné (PC) Choď na stránku 1, 2  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Donald_
Light Expert
Light Expert

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 19.09.2007

PríspevokZaslal: 14 Okt 2007, 14:34    Predmet: Aku digitalnu TV? Odpovedať s citátom  

Potreboval by som poradit ohladom dig. tv - ze ci si mam dat Digi,Upc,Magio alebo Skylink?
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
hojko
Site Admin
Site Admin

Založený: 24.04.2004

PríspevokZaslal: 14 Okt 2007, 15:04    Predmet: Odpovedať s citátom  

UPC ma udajne vyssi datovy tok ako Magio, napriklad pri Markize je to nieco cez 6mbit/s, ale o dost je aj vyssia cena. Magio ma zase caste vypadky a mrznutie. Skylink zrejme myslis satelitny komplex so zakupenim kariet Slovak link, Czech link a podobne... Taktiez si treba uvedomit kolko TV prijamocov mozes na co zapojit a nezavisle od seba sledovat. Pri DigiTV je teraz moznost ledovania dvoch naraz bez ohladu na to, ktory TV bude aky kanal sledovat (teda tak som tomu pochopil z reklamy), cena je tiez prijazniva a ak to planujes len na sledovanie televizie na TV, tak asi nie je o com. Magio ma navyse este dost male pokrytie, takze je otazne, ci by ti ho vobec vedeli zriadit.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Donald_
Light Expert
Light Expert

Založený: 19.09.2007

PríspevokZaslal: 14 Okt 2007, 15:43    Predmet: Odpovedať s citátom  

magio sa tu da zriadit , tiez som myslel to digi ale vela ludi tvrdi ,ze casto vypadavaju obrazy, hlavne ked su majstrovstva sveta ...
Návrat hore
heker
Medium Star
Medium Star

Založený: 30.05.2006

PríspevokZaslal: 14 Okt 2007, 16:24    Predmet: Odpovedať s citátom  

Tu na fore by ti o tom vedel povedat najviac uzivatel k6, ale ak chces pomoc a nazory od viacej odbornikov a ludi, tak sa pozri na toto forum TVfreaku - http://www.tvfreak.cz/forum/ Smile
Návrat hore
SIX
Light Star
Light Star

Založený: 12.10.2005

PríspevokZaslal: 15 Okt 2007, 0:08    Predmet: Odpovedať s citátom  

no este je tu jedna moznost , kupis si digitalny satelit s prepalenym sw zozenies si kody od nejakeho kamarata co ma ups trebars a frciiis zadarmo
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
k6
VIP
VIP

Založený: 25.01.2006

PríspevokZaslal: 15 Okt 2007, 1:48    Predmet: Odpovedať s citátom  

Magio nedoporucujem ani zlemu susedovi. Je to najhorsia sluzba co mozes mat. Obraz je nepozeratelny uz na 22" LCD televizore... Vplyva nan vysoka kompresia, obraz casto kockuje a zadrhava sa. Tu sluzbu fakt nedoporucujem na nic ine ako 55cm CRT televizor. Ja by som to nebral ani zadarmo. Skutocne, je to otrasna kvalita. Nechapem, k comu je dobry na magioboxe HDMI vystup. Dalej zalezi od toho, co chces pozerat. Treba si uvedomit, ze digitalny satelit je v jednom momente schopny poskytovat len jeden kanal (to ale plati aj pri magiu), ci uz budes mat SkyLink alebo digi.tv alebo UPC direct. Vynimkou su dvojtunerove prijmace, ktore ale su o dost drahsie a castejsie sa oplati kupit dva separatne satelity a pouzivat LNB s dvoma vystupmi... logicky musis mat kazdu dekodovaciu kartu tym padom 2x. Ak si das skylink, budes mat zo satelitu kanaly STV1,2 markiza + nekodovana JOJ a TA3. Ak si das na satelit motor alebo pouzijes viac LNB, pocet programov sa dramaticky zvysi. Mozes pocitat s desiatkami nekodovanych anglickych kanalov na ASTRE2 + asi stovka nemeckych kanalov na astra 1 a stovky talianskych a inych kanalov na hotbirde. Jedna sa o takzvane FTA (free to air - nekodovane) kanaly. Inou alternativou je UPC direct, tam je kvalita uz znesitelna, ale ani zdaleka nieje datovy tok taky, ako v skylinku. V UPC kvalita kolise v zavislosti od pozeraneho kanalu a tiez nieje prilis ohromujuca. Takze vela zalezi od toho, na com to chces pozerat. Podobne ani digi.tv nema nejaku uzasnu kvalitu obrazu. Pokial Ti stacia slovenske kanaly, je idealny skylink. Kvalita obrazu je vynikajuca, i ked pocet kanalov je nizky. Za kartu ale zaplatis jednorazovy poplatok, ziadne dalsie neplatis a platnost karty je dialkovo predlzovana cez satelit na zaklade platby koncesionarskych poplatkov. Dalej k digi.tv je treba poznamenat, ze prijmace sa paruju s kartami, a teda sa karta neda pouzit v inom ako dodanom prijmaci (mozes vylucit jej pouzitie vo vlastnom lepsom prijmaci). Toto sa sice da obist, ale vyzaduje si to dobru znamost a dalsie peniaze navyse. Takisto sa da rozkodovat vela kanalov nacierno, ale vyzaduje si to bud pomerne drahe technicke vybavenie a dostatocne znalosti, alebo zase dobru znamost a balik penazi. Cize bolo by dobre, keby si presnejsie specifikoval na kolkych tv to chces pozerat, kolko do toho chces/mozes investovat, ake kanaly chces sledovat...
Návrat hore
puccik
Star
Star

Založený: 23.12.2006

PríspevokZaslal: 15 Okt 2007, 14:46    Predmet: Odpovedať s citátom  

Kód:
Magio nedoporucujem ani zlemu susedovi. Je to najhorsia sluzba co mozes mat. Obraz je nepozeratelny uz na 22" LCD televizore... Vplyva nan vysoka kompresia, obraz casto kockuje a zadrhava sa. Tu sluzbu fakt nedoporucujem na nic ine ako 55cm CRT televizor.

to je zapricinene boxom magio tie prve co davali suvadne hodina az dva a obraz sa rozmazaval a nakoniec sa prehrial teraz co davaju tak su boxi od siemensu a tie ide supa videl som magia na Sony bravia a malo to pekny obraz
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Pedro109
Star
Star

Založený: 17.05.2007

PríspevokZaslal: 15 Okt 2007, 15:36    Predmet: Odpovedať s citátom  

ludia a co hovorite na kvalitnu digitalnej TV od orange? Ma to uz niekto, mozte popisat? Dik. Zda sa to byt velmi zaujimava varianta, len otazna bude dostupnost optiky.
Návrat hore
hezo
King
King

Založený: 04.10.2004

PríspevokZaslal: 15 Okt 2007, 19:45    Predmet: Odpovedať s citátom  

Mam Digit TV a nemôžem krivého slova povedať.
Jediné čo chýba je PRIMA a NOVA. Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Skolacik
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 03.10.2006

PríspevokZaslal: 17 Okt 2007, 9:16    Predmet: Odpovedať s citátom  

no ja mam digi tv na 42" plazme a poviem vam ze ti nie je boh vie co. chcelo by to nieco s vacsim datovym tokom, lebo kvalita dvd a digi sa neda porovnat ani z rychlika. keby som si bol isty ze ten skylin chytim komplet sk cz discovery a nejake sportove nevaham ani chvilu a bezim si kupit.

mate niekto skusenosti aj s tymito progamami?
Návrat hore
kaper
Medium Star
Medium Star

Založený: 20.02.2006

PríspevokZaslal: 17 Okt 2007, 19:50    Predmet: Odpovedať s citátom  

hezo napísal:
Mam Digit TV a nemôžem krivého slova povedať.
Jediné čo chýba je PRIMA a NOVA. Smile
pripájam sa k hezovi... akurat ze zatial mam len 55" crt tv...tak uvidim co budem hovorit po vianociach - planujem lcd 82cm
Návrat hore
patrick1
Light Star
Light Star

Založený: 28.07.2007

PríspevokZaslal: 25 Okt 2007, 22:36    Predmet: Odpovedať s citátom  

ano digi tv je v pohode aj na 70cm obrazovke, vypadky uz nie su takmer ziadne...boli v lete v dopoludnajsich hodinach asi na 10 minut, kvoli slnku ktore bolo prave presne za satelitom (neviem jak to odborne oni nazvali)

co sa tyka reklamy, tak myslim ze je to nepravdivy lakac, ak ti daju iba jeden dekoder, tak mozes sledovat na dvoch tv - ale len ten isty program...ale neviem mozno sa nieco zmenilo
Návrat hore
vendo
Light Professional
Light Professional

Založený: 06.10.2005

PríspevokZaslal: 25 Okt 2007, 22:54    Predmet: Odpovedať s citátom  

k6 napísal:
Magio nedoporucujem ani zlemu susedovi. Je to najhorsia sluzba co mozes mat. Obraz je nepozeratelny uz na 22" LCD televizore... Vplyva nan vysoka kompresia, obraz casto kockuje a zadrhava sa. Tu sluzbu fakt nedoporucujem na nic ine ako 55cm CRT televizor. Ja by som to nebral ani zadarmo. Skutocne, je to otrasna kvalita. Nechapem, k comu je dobry na magioboxe HDMI vystup.
vidim ze sa do toho moc nevyznas iba vidis blby obraz=sluzba je nahovno.............. nahodou som robil v T-come a nahodou som montoval magia a nahodou magio pouziva momentalne najlepsiu kompresiu z dostupnych digitalnych TV dalej to ze mas dosrany obraz neznamena ze magio je posrane v robote som testoval boxy na 80LCD sony =obraz taky ako pises ty nahovno!!!!! a ked sme to niekomu davali na plazmu 120 tak obraz ako lusk........ dalej uvedom si jednu vec vsetky nase televizie vysielaju v norme pal ak sa nemylim, a to ze to tie LCD nevedia dobre preratat na svoje nativ rozlisenie nieje chyba sluzby......... keby si si skusil pozriet na full HD telke tie 2 HD programy co ponukaju tak by si zizal.........
nabuduce s mierou a over si to co pisnes Wink
Návrat hore
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 21.06.2006

PríspevokZaslal: 07 Nov 2007, 19:45    Predmet: Odpovedať s citátom  

vendo napísal:
vidim ze sa do toho moc nevyznas iba vidis blby obraz=sluzba je nahovno.............. nahodou som robil v T-come a nahodou som montoval magia a nahodou magio pouziva momentalne najlepsiu kompresiu z dostupnych digitalnych TV dalej to ze mas dosrany obraz neznamena ze magio je posrane v robote som testoval boxy na 80LCD sony =obraz taky ako pises ty nahovno!!!!!
Nuž, nebudem hovoriť, že nevravíš pravdu, ale k6 má pravdu; jeden známy do toho tak trochu vidí (montoval pre Orange optiku) a hovoril, že T-Com-ácke Magio je v zúfalom stave - mali problém so smerovačmi, vyskytovala sa tam akási záhadná nekompatibilita medzi nimi (boli od rôznych výrobcov, chodievali ich dodatočne meniť) ; mnohé vedenia majú veľký útlm (sfušovaná robota/nekvalitný materiál) + ďalšie iné patálie.

Oranžoví sa s tým nepárali, nákúpili kvalitné sieťové prvky a majú s tým pokoj (hoci vraj boli zaskočení, lebo ich sieť vyšla viac, než predpokladali Smile ).

Nerobím reklamu pre Orange; majú vysoké ceny na to, aby som ich vychvaľoval do neba Wink .
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Šu-Do
VIP
VIP

Založený: 26.07.2006

PríspevokZaslal: 07 Nov 2007, 21:16    Predmet: Odpovedať s citátom  

z tych menovanych UPC... mam a som spokojny.. vypadky som mal za cely rok mozno 1-2x.. ale to fakt ze na xvilu... kvalita obrazu je super...
celkovo UPC je dobra firma..
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Ostatné (PC) Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: