Ja som porovnaval najnovsie rady tj. KS od WDcka a 7200.10 od Seagatu.KoCi napísal:dost zalezi od konkretnych modelov - niektore modely su tichsie u WD, ine u Seagate. Hadat sa ze ktora znacka je v tomto lepsia, nema zmysel. Mojimi preferovanymi znackami su jak WD tak Seagate, momentalne pouzivam Seagate. Zeby boli zrovna nejak tiche - sice su tiche ale zase maju slusne vibracie (tak ked su dva spolu mozno aj preto) a cele sa to prenasa do skrinky (holt neskoro som pochopil ze setrit na kvalitnej skrini sa neoplati a zobral som shitny thermaltake swing)
Aky 320GB HDD?
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ano to priznavam..WD sa dost predavaju, ale aj tak nedoporucujem..TO je moj osobny nazor a osobna skusenost...Ale vsetko zavisi od modelubrm napísal:jj.. každý model iné správanie. Mám vo svojom kompe už 5x Seagate (od 5400rpm po 7200.10) a každý jeden počujem.. a práve podľa vydávaného zvuku viem, ktorý disk práve pracuje..
Aby toto číslo malo žiadanú vypovedaciu hodnotu, musíš ešte napísať % zastúpenie značky WD medzi novými diskami, ktoré sa predali. Ak z nových diskov je 80% WD, tak kľudne môže byť aj reklamovaných diskov značky WD až 80%..
njn, ja hovorim o poslednych dvoch kusoch ktore sli do externych kasov...t0m4s3 napísal:Zaujimave, ze ja mam s tymito znackami presne opacnu skusenostWD ticho pradie, kdezto Seagate huci ako helikoptera.
predtym som mal opacnu skusenost, ale tie disky skoncili v bedni a pouzil somdumu na odhllucnenie...
este aby ste ma rozumeli, zapis a citanie su tiche... teda pocut len slabucke "skrtnutie" mne vadi ta hlucnost ze ked sa disk roztoci, huci, lebo rezonuje s nejakymi inymi komponentami / bednovu alebo niecim... to je to co mi vadi najviac.... a z tohto uhlu pohladu momentalne beriem baracudy
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
deblasco: Ja zase zasadne WD a nikto ma neprehovori na Seagate. Hlucnost je tam rozdielna mozno percento, dve, ci nebodaj 5, aj tak je to prakticky zanedbatelne a bez boxu a dobrej skrine ten disk budem pocut tak ci onak. Prakticky mi je to vsak jedno, pretoze skoro stale mi bezi WinAmp a PC je v samostatnej izbe, takze nikoho nerusi pri spani.
suhlas... ja som na tom podobne... jedine co mi vadi je jeden WD v externom boxe, ICEBOX, ma tak blbu rezonanciu ked je polozeny na doske stola, ze by si neveril... ale prisiel som na to ze ked ho postavim na 3,5" disketu, hlucnost, rozumej rezonovanie, klesne takmer na 0hojko napísal:deblasco: Ja zase zasadne WD a nikto ma neprehovori na Seagate. Hlucnost je tam rozdielna mozno percento, dve, ci nebodaj 5, aj tak je to prakticky zanedbatelne a bez boxu a dobrej skrine ten disk budem pocut tak ci onak. Prakticky mi je to vsak jedno, pretoze skoro stale mi bezi WinAmp a PC je v samostatnej izbe, takze nikoho nerusi pri spani.
Aky 320 2,5'' HDD?
Uz sa tu toho napisalo asi dost, ale nevedel som najst radu ktora by mi pomohla:
Chcem 2,5'' 320GB SATA a to je vlastne vsetko cim som si isty. Zvazujem Seagate Momentus 5400.5, Seagate Momentus 7200.3 a Western Digital Scorpio Black 7200. U 7200rpm modelov zrejme tie s ochranou proti padu (nieje velky rozdiel v cene). Prioritu ale kladiem na spotrebu/teplotu a nizku hlucnost, kedze aj 5400rpm ma tak dvojnasobne rychlosti ako moj doterajsi HDD
Parametre som si prestudoval na http://www.tomshardware.com/charts/2-5- ... 1897%5D=on
preto by som uz len rad vedel, aky citelny moze byt rozdiel v spotrebe 2,45W a 3,03W resp 3,26W a tiez aky rozdiel moze byt v hlucnosti 5400/7200rpm. Pre porovnanie je v tom linku aj moj sucasny HDD (Samsung SpinPoint M), ktory ma imho nizku hlucnost a snad aj nizky odber.
Ak sa tu uz nieco podobne riesilo tak sorry za spam a vopred diky za rady/linky!
Bobčo
Chcem 2,5'' 320GB SATA a to je vlastne vsetko cim som si isty. Zvazujem Seagate Momentus 5400.5, Seagate Momentus 7200.3 a Western Digital Scorpio Black 7200. U 7200rpm modelov zrejme tie s ochranou proti padu (nieje velky rozdiel v cene). Prioritu ale kladiem na spotrebu/teplotu a nizku hlucnost, kedze aj 5400rpm ma tak dvojnasobne rychlosti ako moj doterajsi HDD
preto by som uz len rad vedel, aky citelny moze byt rozdiel v spotrebe 2,45W a 3,03W resp 3,26W a tiez aky rozdiel moze byt v hlucnosti 5400/7200rpm. Pre porovnanie je v tom linku aj moj sucasny HDD (Samsung SpinPoint M), ktory ma imho nizku hlucnost a snad aj nizky odber.
Ak sa tu uz nieco podobne riesilo tak sorry za spam a vopred diky za rady/linky!
Bobčo