Obsah fóra www.hojko.com
Cvaknito.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Aky format hardisku pouzivate?
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Ostatné (PC) Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  

Aky format hardisku pouzivate? - windows XP
NTFS
72%
 72%  [ 72 ]
FAT32
21%
 21%  [ 21 ]
Neviem
5%
 5%  [ 5 ]
Ext3
1%
 1%  [ 1 ]
Celkom hlasov : 99

Autor Správa
eL1
Medium Star
Medium Star

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 21.08.2005

PríspevokZaslal: 27 Sep 2005, 19:28    Predmet: Odpovedať s citátom  

FAT32 Rolling Eyes
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
gwixt
Addict
Addict

Založený: 24.09.2005

PríspevokZaslal: 29 Sep 2005, 15:32    Predmet: Odpovedať s citátom  

ked uz tak tak otazka mala zniet: "ake suborove systemy pouzivate" !!!

to nie je format HDD!!!

a ked uz chcel byt hojko mudry tak tam mal doplnit aj ostatne suborove systemy pre linux, ext2, XFS RaiserFS ... atd

a inak pouzivam samozrejme NTFS (a btw konvertovanie z FAT32 do NTFS mi na log. disku (30GB asi) s existujucimi datami trvalo par okamihov takze WTF? -- cez partition magic)
Návrat hore
deblasco
Guru
Guru

Založený: 17.05.2005

PríspevokZaslal: 29 Sep 2005, 20:09    Predmet: Odpovedať s citátom  

CouldNEX napísal:
FAT32: Je to zastaraly format hardisku ktory vyuziva operacny system WIN98... WIN98 nepracuje pod windows XP...

NTFS: Je to zatial najnovsi format ktory vyuziva windows XP... odporucam si naformatovat disk... nielen ze system bude rychlejsie pracovat... ale setry priestor na disku t.j netreba casto defregmentovat disk... Ak si chcete naformatovat disk na NTFS staci.. ak bootnete CD XP a zvolite kompletne sformatovanie cecka... mne 80gigovy disk formatovalo cca 40 minut GOOD LUCK Razz Laughing

fat32 bez problemov funguje pod w2k aj winXP pouziva sa najcastejsie na suflikovych diskoch kvoli prenasaniu dat medzi systemami Wink

pokial si nedal quickformat tak si cakal... Very Happy
staci urobit aj quick format na FAT nainstalujes system a potom nasledne po nastartovani systemu nechas urobit convert...

btw, to mas 4200ot disk? moja 120gb bola hotova za 10min pri plnom formate...

takze ja mam NTFS + fat32 + ext3
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
sombon1987
In memory
In memory

Založený: 07.09.2005

PríspevokZaslal: 30 Sep 2005, 1:33    Predmet: list babke Odpovedať s citátom  

Drahá moja stará mama,

Úvodom svojho listu ťa pozdravujem a hneď sa pýtam, prečo sa stále neozývaš. Naposledy si mi písala, že nie celkom chápeš, prečo je SYNC pri pri IDE/ATA integrovaný na úrovni jednotlivých príkazov ATAPI, keď pri MFM na ST506 od Sígejtu bol osobitne riešený známou dvojkáblovou rošádou. A tiež si písala, že Azorko ti rozhrýzol ten nový U320 kábel na tvojom Adaptecu (lapaj jeden) a preto bude problém mailovať. Dnes by som ti chcel priblížiť spôsob, ako je naformátovaný pevný disk (tá malá hranatá karabička na konci tebe už známeho kábla). Inak - otec sa drží - nepije - mamu nebije. Ale aby som nepísal iba o strastiach a radostiach našej famílie:
Formát stôp magnetických platní tvojho disku je kružnicovo sústredený okolo fluidného ložiska rotora pohonu. Stopy na platniach sú uložené tesne vedľa seba počínajúc vonkajším okrajom (u tých bohatších - sklenenej, u teba hliníkovej) platne až po jej vnútorný okraj. Zápis prebieha iba v pevne určených (zmagnetizovaných) úsekoch stopy - sektoroch. Do sektorov zapisuje radič disku integrovaný vo forme elektronickej dosky na korpuse disku metódou RLL. To čo máš na základovej doske prípadne v PCI slote nie je radič (tak to bývalo pri MFM/ST506) ale iba jednoduchý prekladač (interfejs) ATA/ATAPI príkazov putujúcich priamo z takto preťaženého procesora (tí bohatší tam majú nízkozáťažové SCSI, čo nie je interfejs a ani radič, ale - napodiv - autonómna zbernica). A iba na okraj: zápis je možný vďaka (tebe ako pilotke dobre známemu ) aerodynamickému javu, keď je teleso nad rýchlo rotujúcou platňou nadnášané prúdom strhnutého vzduchu (inak známy ako bernoulliho efekt).

Toľko vyčerpávajúca informácia o formáte môjho disku pre teba, lebo viem že naozaj nemáš na robote nič iné ako sa baviť písaním o takýchto blbostiach.

Na otázku z tvojho posledného listu odpovedám: Nie. Naozaj nie je vhodné formátovať alebo mazať údaje na disku tým obrovským magnetom v drevárni, čo si dedko priniesol ešte z dráhy keď tam robil rušňovodiča. Nebojím sa ani tak o ten disk, ako skôr o tvoj kardiostimulátor.

Apropo.... dedko. Ešte stále leží na ARO ? No vidš. A že som ho stále presviedčal, ale on si nedal povedať. Keby mal NTFS tak ten infarkt by nebol taký rozsiahly. No čo už. Odkáž mu, že s FAT súborovým systémom mu prajem ešte veľmi dlhý život spestrený lost clustermi, crosslinkami a neverending zacyklenými vnoreniami ich adresárových štruktúr, vyvracajúc zákony prírody o tom že vetva sa môže rozrastať iba smerom od rootu a nie naopak a určite nie donekonečna-dookola.

Tebe, veľkej NTFS-HPFS-extXY-AmigaFFS-HFS fanúšičke by som rád blahoprial s tým, že je úplne jedno aký z týchto FS používaš, pretože sa líšia iba maximálnm adresným priestorom, adresným priestorom pre max. veľkosť súboru, max.dĺžkou v názvoch, natívnou podporou clusteringu (RAID) a pod. A že v umývačke riadu (alebo ako naposledy - v práčke) sa tieto malé rozdiely aj tak veľmi rýchlo zotrú.

Pozdrav Azorka. Posielam ti nový SCSI kábel aj z terminátorom (musím ťa sklamať, ale Arnie nemal čas, naozaj si to zle pochopila)

Už musím končiť, pretože by som chcel ešte zistiť, čo mi to tak neúprosne klepe v bedni pod stolom (..... zzzzZZZZZ, Tk-Tk-Tk, zzzzZZZZZ, Tk-Tk-Tk, zzzzZZZZZ, Tk-Tk-Tk, zzzzZZZZZ, Tk-Tk-Tk, zzzzZZ......) NO DO PI bcXX$#hhhjkadjklj ja kok... sjdkjz65GFZSghb bedňa jedna skur... jjkhdujsdgksVNBVjhgjasgjhgadajhdgsôlkasjjkahsdghkghbvvbv.

Tk....Tk.....Tk.....Tk.....Tk.....Tk.....Tk.....Tk.....
Návrat hore
gwixt
Addict
Addict

Založený: 24.09.2005

PríspevokZaslal: 30 Sep 2005, 10:59    Predmet: Odpovedať s citátom  

je neuveritelne ako dokaze niekto napisat vetu "NTFS&Co. je lepsie ako FAT" na celu obrazovku Laughing Laughing

ale inak skladam poklonu
Návrat hore
deblasco
Guru
Guru

Založený: 17.05.2005

PríspevokZaslal: 30 Sep 2005, 11:14    Predmet: Odpovedať s citátom  

sombon1987 RULEZ!!! Very Happy AA AA
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
Xaredon
Medium Star
Medium Star

Založený: 01.06.2005

PríspevokZaslal: 02 Okt 2005, 14:43    Predmet: Odpovedať s citátom  

Jednoznacne NTFS na oboch particiach. Nechapem ako moze mat dnes niekto FAT32 na XPcku Shocked
Návrat hore
Retne
King
King

Založený: 01.08.2004

PríspevokZaslal: 02 Okt 2005, 15:27    Predmet: Odpovedať s citátom  

sombon1987 ---gooooood joooooke Laughing Laughing Laughing
Návrat hore
maslo
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 04.09.2005

PríspevokZaslal: 30 Nov 2005, 21:28    Predmet: Odpovedať s citátom  

jednoznacne NTSF kvoli velkym suborom (nad 4GB)
Návrat hore
XilleR
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 16.07.2005

PríspevokZaslal: 30 Nov 2005, 23:20    Predmet: Odpovedať s citátom  

jednoznacne Raiser Wink skoda ze tam nieje taka moznost ajked od ext3 sa to moc nelisi
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
pHysIQ
King
King

Založený: 08.09.2005

PríspevokZaslal: 12 Dec 2005, 15:37    Predmet: Odpovedať s citátom  

NTFS, ale inak sombon1987 klobuk dole... vazne
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
MrTriska
Light Expert
Light Expert

Založený: 12.09.2004

PríspevokZaslal: 13 Dec 2005, 16:58    Predmet: Odpovedať s citátom  

NTFS
Návrat hore
mishenko
King
King

Založený: 20.06.2005

PríspevokZaslal: 13 Dec 2005, 17:58    Predmet: Odpovedať s citátom  

cico tiez ma zarazila ta odpoved od CouldNexa, dufam, ze som ho neskomolil Smile
Návrat hore
JanoF
Medium Expert
Medium Expert

Založený: 28.06.2005

PríspevokZaslal: 13 Dec 2005, 18:01    Predmet: Odpovedať s citátom  

ntfs jednoznacne, na fatke asi nespravim 40gb avicko :))))
Návrat hore
p4ra
Hardcore addict
Hardcore addict

Založený: 13.12.2005

PríspevokZaslal: 13 Dec 2005, 18:28    Predmet: Odpovedať s citátom  

NTFS
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Ostatné (PC) Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3  Ďalšia
Strana 2 z 3

Prejdi na: