Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Aky fotak?
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Poradňa pri kúpe Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
bloodko
Light Star
Light Star

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 05.09.2005

PríspevokZaslal: 17 Mar 2008, 22:41    Predmet: Odpovedať s citátom  

schvalne som dal to slovo umelecke do uvodzoviek. Proste len take cvicenie sa ci ako to nazvat
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
jin
Guru of LVP
Guru of LVP

Založený: 25.06.2005

PríspevokZaslal: 17 Mar 2008, 22:42    Predmet: Odpovedať s citátom  

bloodko napísal:
Financny stop budem vediet az buduci tyzden, kedze vtedy mi pride mobil zo servisu, ale tak pocitam tych 5 000. A co fotit? No ja vsetko, totiz velmi rad fotim a chcel by som aj nejake "umelecke" fotky robit. Skoda, ze nema tamten stabilizator, ale kedze je velky tak by sa dal lepsie podopriet rukou takze to by problem byt nemusel.
a bolo by dobre kebyze je na SD karty kedze mam jednu 2GB tak by som nemusel kupovat novu. Smile
Ouch...
5000 je na artfoto troška málo, ajkeď pri dobrých svetelných podmienkach a nenáročné expozičné podmienky, tak by sa s tým S5700 možno niečo dalo, ale nieže s rukou, ale so statívom, nakoľko pri min. clone 3,5 a zachovaní ISO100 Ti budú vychádzať S časy, ktoré na ruke bez máznutia jednoducho neudržíš. Na artfoto by Ti bodlo aj niečo s možnosťou filtrov / predsádok, ale tie modely sú o finančnú kategóriu vyššie - okolo 13000.
Ako netvrdím, že s kompaktom artfoto nestrelíš, len že to bude parádne ťažšie...
bloodko napísal:
schvalne som dal to slovo umelecke do uvodzoviek. Proste len take cvicenie sa ci ako to nazvat
nj toto som si myslel aj ja a už po dvoch mesiacoch som musel prejsť z ultrakompaktov na FZ50ku (ultrazoom) Laughing
preto sa neboj rúbať vysoko Wink
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
bloodko
Light Star
Light Star

Založený: 05.09.2005

PríspevokZaslal: 17 Mar 2008, 22:46    Predmet: Odpovedať s citátom  

Dakujem.. Tak potom teda este radsej budem setrit. Smile
A s tou FZ50 si spokojny? sa mi celkom paci. Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
jin
Guru of LVP
Guru of LVP

PríspevokZaslal: 17 Mar 2008, 22:57    Predmet: Odpovedať s citátom  

bloodko napísal:
Dakujem.. Tak potom teda este radsej budem setrit. Smile
A s tou FZ50 si spokojny? sa mi celkom paci. Smile
FZ50kou nefotím už rok aj dačo, prešiel som na NIKON D80 Laughing . Hold prestalo stačiť.
FZ50? Najväčšia slabina aj sila toho foťáku bola v objektíve.
Nevýhody: Vinetácia (tmavšie rohy) na najširšom ohnisku + súdkovité skreslenie na širokom. Poduškovité na max. ohnisku bolo takmer nebadateľné.
Výhoda: Clona 2,8 na celom priebehu ohniska!!! Twisted Evil Nechci vedieť koľko by stálo také sklo na DSLR Razz + nevysúvací objektív = žiaden prach.

Ale to je len môj subjektívny názor a skúsenosť. Zvyšok is naštuduj tu Wink

A samozrejme aby si si nemyslel, že som zarytý do LUMIXov, tak do pozornosti dávam aj Canon S5IS a Canon G9 Wink
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Maki
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 14.11.2005

PríspevokZaslal: 17 Mar 2008, 23:08    Predmet: Odpovedať s citátom  

vzdy zostane najlepsie z digitalov zrkadlo, takze nizsie rady budu mat vzdy nejake muchy - co ti jin napisal je pravda, fz-50 je kvalitny fotacik, mal som moznost s nim fotit.. ked ultrazoom tak hladaj nieco aj so sankami na blesk potom uz ak nemienis v buducnosti ist do zrkadla ale rad by si aj nejaku vacsiu miestnost osvietil... fz-50 alebo canon ps g9 su fajn... aj ked ta g9 fakt skor tehla ktoru po niekom hodis a zabijes(vsak jin?) Very Happy
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jin
Guru of LVP
Guru of LVP

PríspevokZaslal: 17 Mar 2008, 23:26    Predmet: Odpovedať s citátom  

Maki napísal:
vzdy zostane najlepsie z digitalov zrkadlo, takze nizsie rady budu mat vzdy nejake muchy - co ti jin napisal je pravda, fz-50 je kvalitny fotacik, mal som moznost s nim fotit.. ked ultrazoom tak hladaj nieco aj so sankami na blesk potom uz ak nemienis v buducnosti ist do zrkadla ale rad by si aj nejaku vacsiu miestnost osvietil... fz-50 alebo canon ps g9 su fajn... aj ked ta g9 fakt skor tehla ktoru po niekom hodis a zabijes(vsak jin?) Very Happy
Ale bloodko nemusí hneď skákať na DSLR - nepredpokladám, že za základ by chcel hneď vyhodiť 10tisíce. Jasnéže DSLR sú naj, no kompaktami a EVFkami sa dajú urobiť tiež nádherné foto...Ibaže s DSLRkami ľahšie.

Innak daj na tú G9 exter blesk a zdvojnásobíš deštruktívny účinok Razz
Návrat hore
Maki
Guru wannabe
Guru wannabe

PríspevokZaslal: 17 Mar 2008, 23:32    Predmet: Odpovedať s citátom  

jin napísal:
Innak daj na tú G9 exter blesk a zdvojnásobíš deštruktívny účinok Razz
vies co... to bol moj napad hej? Very HappyVery Happy nepreberaj moje myslienky Very Happy

a je mi jasne ze nebude skakat po dslr, ja len ze ak kupit evf, externy blesk tak ma vystarane pokial nechce vazne profesionalne zacat fotit... a este to bude aj v prijatelnej cene... pripadne ak bude nieco chcet tak existuju predsadky na EVFka... a stale to vyjde lacnesie ako objektiv na zrkadlo a nieje to az take zle...
Návrat hore
jin
Guru of LVP
Guru of LVP

PríspevokZaslal: 17 Mar 2008, 23:36    Predmet: Odpovedať s citátom  

Maki napísal:
a je mi jasne ze nebude skakat po dslr, ja len ze ak kupit evf, externy blesk tak ma vystarane pokial nechce vazne profesionalne zacat fotit... a este to bude aj v prijatelnej cene... pripadne ak bude nieco chcet tak existuju predsadky na EVFka... a stale to vyjde lacnesie ako objektiv na zrkadlo a nieje to az take zle...
EVF a exter? To je podľa mňa už zbytočnosť. To už radšej riadnu objednávku cez Ebay a v balíku má aj všetky možné predsádky a filtre - Ebay sa riadne oplatí! Wink

Napr Arrow http://cgi.ebay.com/PANASONIC-LUMIX-DMC-FZ50-W-1-0GB-ACCESSORY-KIT-LENSES_W0QQitemZ120234604924QQihZ002QQcategoryZ31388QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
Návrat hore
chlapec10
Medium Star
Medium Star

Založený: 23.01.2006

PríspevokZaslal: 21 Mar 2008, 14:26    Predmet: Odpovedať s citátom  

Mno, ono by dnesnej dobe klesania cien... tak Dslr sa da kupit za pomerne nizku cenu uz aj na slovensku, (napr Nikon D40)...
Takze si myslim ze to niekto mysli s fotenim vazne a neplanuje fotit na "Debil rezim" = zeleny stvorcek, fotak vsetko nastavi(ospravedlnujem sa ak som niekoho urazil) tak nech rovno prejde na zrkadlo
Návrat hore
Maki
Guru wannabe
Guru wannabe

PríspevokZaslal: 21 Mar 2008, 14:38    Predmet: Odpovedať s citátom  

ak povazujes D40 za zrkadlo tak potom prosim... podla mna to je brak
Návrat hore
chlapec10
Medium Star
Medium Star

Založený: 23.01.2006

PríspevokZaslal: 21 Mar 2008, 15:24    Predmet: Odpovedať s citátom  

Rolling Eyes vsetko na tom principe fungovania povazujem za zrkadlo, ci uz D40 alebo D3...
Co sa tyka moznosti, funkcii a inych detajlov tak budis...
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Poradňa pri kúpe Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2
Strana 2 z 2

Prejdi na: