|
|
|
| Autor |
Správa |
bloodko Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.09.2005 Príspevky: 298 Bydlisko: Palárikovo okres NZ Karma: 
|
Zaslal: 17 Mar 2008, 22:41 Predmet: |
|
|
| schvalne som dal to slovo umelecke do uvodzoviek. Proste len take cvicenie sa ci ako to nazvat |
|
| Návrat hore |
|
 |
jin Guru of LVP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.06.2005 Príspevky: 3556 Bydlisko: EXIT-CG Karma: 
|
Zaslal: 17 Mar 2008, 22:42 Predmet: |
|
|
| bloodko napísal: |
Financny stop budem vediet az buduci tyzden, kedze vtedy mi pride mobil zo servisu, ale tak pocitam tych 5 000. A co fotit? No ja vsetko, totiz velmi rad fotim a chcel by som aj nejake "umelecke" fotky robit. Skoda, ze nema tamten stabilizator, ale kedze je velky tak by sa dal lepsie podopriet rukou takze to by problem byt nemusel.
a bolo by dobre kebyze je na SD karty kedze mam jednu 2GB tak by som nemusel kupovat novu.  |
Ouch...
5000 je na artfoto troška málo, ajkeď pri dobrých svetelných podmienkach a nenáročné expozičné podmienky, tak by sa s tým S5700 možno niečo dalo, ale nieže s rukou, ale so statívom, nakoľko pri min. clone 3,5 a zachovaní ISO100 Ti budú vychádzať S časy, ktoré na ruke bez máznutia jednoducho neudržíš. Na artfoto by Ti bodlo aj niečo s možnosťou filtrov / predsádok, ale tie modely sú o finančnú kategóriu vyššie - okolo 13000.
Ako netvrdím, že s kompaktom artfoto nestrelíš, len že to bude parádne ťažšie...
| schvalne som dal to slovo umelecke do uvodzoviek. Proste len take cvicenie sa ci ako to nazvat |
nj toto som si myslel aj ja a už po dvoch mesiacoch som musel prejsť z ultrakompaktov na FZ50ku (ultrazoom)
preto sa neboj rúbať vysoko  |
|
| Návrat hore |
|
 |
bloodko Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.09.2005 Príspevky: 298 Bydlisko: Palárikovo okres NZ Karma: 
|
Zaslal: 17 Mar 2008, 22:46 Predmet: |
|
|
Dakujem.. Tak potom teda este radsej budem setrit.
A s tou FZ50 si spokojny? sa mi celkom paci.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
jin Guru of LVP

|
Zaslal: 17 Mar 2008, 22:57 Predmet: |
|
|
Dakujem.. Tak potom teda este radsej budem setrit.
A s tou FZ50 si spokojny? sa mi celkom paci.  |
FZ50kou nefotím už rok aj dačo, prešiel som na NIKON D80 . Hold prestalo stačiť.
FZ50? Najväčšia slabina aj sila toho foťáku bola v objektíve.
Nevýhody: Vinetácia (tmavšie rohy) na najširšom ohnisku + súdkovité skreslenie na širokom. Poduškovité na max. ohnisku bolo takmer nebadateľné.
Výhoda: Clona 2,8 na celom priebehu ohniska!!! Nechci vedieť koľko by stálo také sklo na DSLR + nevysúvací objektív = žiaden prach.
Ale to je len môj subjektívny názor a skúsenosť. Zvyšok is naštuduj tu
A samozrejme aby si si nemyslel, že som zarytý do LUMIXov, tak do pozornosti dávam aj Canon S5IS a Canon G9  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Maki Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.11.2005 Príspevky: 2241
Zaslal: 17 Mar 2008, 23:08 Predmet: |
|
|
vzdy zostane najlepsie z digitalov zrkadlo, takze nizsie rady budu mat vzdy nejake muchy - co ti jin napisal je pravda, fz-50 je kvalitny fotacik, mal som moznost s nim fotit.. ked ultrazoom tak hladaj nieco aj so sankami na blesk potom uz ak nemienis v buducnosti ist do zrkadla ale rad by si aj nejaku vacsiu miestnost osvietil... fz-50 alebo canon ps g9 su fajn... aj ked ta g9 fakt skor tehla ktoru po niekom hodis a zabijes(vsak jin?)  |
|
| Návrat hore |
|
 |
jin Guru of LVP

|
Zaslal: 17 Mar 2008, 23:26 Predmet: |
|
|
| Maki napísal: |
vzdy zostane najlepsie z digitalov zrkadlo, takze nizsie rady budu mat vzdy nejake muchy - co ti jin napisal je pravda, fz-50 je kvalitny fotacik, mal som moznost s nim fotit.. ked ultrazoom tak hladaj nieco aj so sankami na blesk potom uz ak nemienis v buducnosti ist do zrkadla ale rad by si aj nejaku vacsiu miestnost osvietil... fz-50 alebo canon ps g9 su fajn... aj ked ta g9 fakt skor tehla ktoru po niekom hodis a zabijes(vsak jin?)  |
Ale bloodko nemusí hneď skákať na DSLR - nepredpokladám, že za základ by chcel hneď vyhodiť 10tisíce. Jasnéže DSLR sú naj, no kompaktami a EVFkami sa dajú urobiť tiež nádherné foto...Ibaže s DSLRkami ľahšie.
Innak daj na tú G9 exter blesk a zdvojnásobíš deštruktívny účinok  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Maki Guru wannabe

Zaslal: 17 Mar 2008, 23:32 Predmet: |
|
|
| jin napísal: |
Innak daj na tú G9 exter blesk a zdvojnásobíš deštruktívny účinok  |
vies co... to bol moj napad hej?  nepreberaj moje myslienky
a je mi jasne ze nebude skakat po dslr, ja len ze ak kupit evf, externy blesk tak ma vystarane pokial nechce vazne profesionalne zacat fotit... a este to bude aj v prijatelnej cene... pripadne ak bude nieco chcet tak existuju predsadky na EVFka... a stale to vyjde lacnesie ako objektiv na zrkadlo a nieje to az take zle... |
|
| Návrat hore |
|
 |
jin Guru of LVP

|
|
| Návrat hore |
|
 |
chlapec10 Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.01.2006 Príspevky: 336 Bydlisko: Bratislava Karma: 
|
Zaslal: 21 Mar 2008, 14:26 Predmet: |
|
|
Mno, ono by dnesnej dobe klesania cien... tak Dslr sa da kupit za pomerne nizku cenu uz aj na slovensku, (napr Nikon D40)...
Takze si myslim ze to niekto mysli s fotenim vazne a neplanuje fotit na "Debil rezim" = zeleny stvorcek, fotak vsetko nastavi(ospravedlnujem sa ak som niekoho urazil) tak nech rovno prejde na zrkadlo |
|
| Návrat hore |
|
 |
Maki Guru wannabe

Zaslal: 21 Mar 2008, 14:38 Predmet: |
|
|
| ak povazujes D40 za zrkadlo tak potom prosim... podla mna to je brak |
|
| Návrat hore |
|
 |
chlapec10 Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.01.2006 Príspevky: 336 Bydlisko: Bratislava Karma: 
|
Zaslal: 21 Mar 2008, 15:24 Predmet: |
|
|
vsetko na tom principe fungovania povazujem za zrkadlo, ci uz D40 alebo D3...
Co sa tyka moznosti, funkcii a inych detajlov tak budis... |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|