Obsah fóra www.hojko.com
TV, Rádiá, Online Filmy, MP3 - všetko na jednej stránke
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Aky os linux si mam vybrat ?
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Linux Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
nitrox
Expert
Expert

Stav: Odhlásený
Založený: 26.12.2006

PríspevokZaslal: 15 Máj 2008, 20:27    Predmet: Odpovedať s citátom  

Chystám sa trošku hlbšie niečo robiť z linuxom v škole, ale doma by som rád mal to isté, na skúšanie, dávam si aj verejnú IP, aby to išlo, aký linux by ste poradili ?? skúšal som stiahnuť Debian na 5-tich DVD, ale prvé DVD som stiahol asi 3x a stále mi pri inštalácií vyhodí, že niečo na tom DVD je poškodené ťahal som verziu 4.0r3 i386, myslím, že najnovšia. Môže to byť aj spôsobené aj konfiguráciou PC ?? Raz sa mi podobná vec stala, ale poprehadzoval som disky a išlo to potom, ale teraz to už nefunguje.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
galleon
Light Star
Light Star

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 22.07.2007

PríspevokZaslal: 15 Máj 2008, 20:34    Predmet: Odpovedať s citátom  

stiahni si radsej debian netinstall cd je to iso [velke cca 200mb] vsetko potrebne si to stiahne z netu :]
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
nitrox
Expert
Expert

Založený: 26.12.2006

PríspevokZaslal: 15 Máj 2008, 23:25    Predmet: Odpovedať s citátom  

Nad tým som samozrejme rozmýšľal, ale je to pre mňa z mojim súčasným pripojením dosť neriešitelná situácia. Zatial mám 2 GB limit, ale tie DVD predtým som neťahal doma. a čakať skoro celú deň, resp noc, kým mi stiahne zhruba 4 GB, to nieje veľmi šťastné riešenie, ak by bola optika, tak to by bolo o inom.
Návrat hore
nepitolk0
Amateur
Amateur

Založený: 09.03.2008

PríspevokZaslal: 20 Máj 2008, 14:15    Predmet: Odpovedať s citátom  

daj si ubuntu je best
Návrat hore
chrono
VIP
VIP

Založený: 25.12.2006

PríspevokZaslal: 20 Máj 2008, 14:44    Predmet: Odpovedať s citátom  

Prečo je najlepší? Lebo pri každej menšej úprave konfigurácie musíš používať sudo?

Treba vyskúšať viac distribúcií a a až potom sa rozhodnúť.
Návrat hore
addictor
Light Star
Light Star

Založený: 28.12.2007

PríspevokZaslal: 21 Máj 2008, 7:23    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ubuntu alebo Fedora - ktora distribucia je pre zaciatocnika lepsia? Je medzi nimi nejaky vyznamejsi rozdiel...???
Návrat hore
krasko
Light Star
Light Star

Založený: 10.03.2008

PríspevokZaslal: 21 Máj 2008, 8:43    Predmet: Odpovedať s citátom  

nepitolk0 napísal:
daj si ubuntu je best
...urcite, ked nepoznas nic lepsie tak je best. Kazde distro ma daco v sebe a zeby ubuntu bolo najlepsie si nemyslim. A myslim, ze som ich vyskusal trochu viacej ako ty (podla toho, co si napisal). Nehovorim ze je zle, ale best nie je.

addictor napísal:
Ubuntu alebo Fedora - ktora distribucia je pre zaciatocnika lepsia? Je medzi nimi nejaky vyznamejsi rozdiel...???
Skvor ubuntu by som povedal. Alebo este lepsie priamo debian. Ubuntu je ak tak na nom postavene. Na co konkretne by mal sluzit? Desktop?
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
addictor
Light Star
Light Star

PríspevokZaslal: 21 Máj 2008, 8:53    Predmet: Odpovedať s citátom  

krasko napísal:
Skvor ubuntu by som povedal. Alebo este lepsie priamo debian. Ubuntu je ak tak na nom postavene. Na co konkretne by mal sluzit? Desktop?
Notas.... a na co konkretne... no studujem FIIT, takze na programovanie a kedze sa venujem grafike, tak aj na grafiku, ale na to si ani neham Vistu na druhej particii...
Návrat hore
miki690
Light Professional
Light Professional

Založený: 07.10.2005

PríspevokZaslal: 22 Máj 2008, 22:33    Predmet: Odpovedať s citátom  

chrono napísal:

Gimp sa PS vyrovnávať vôbec nechce (na to, aby som upravil fotku mi Gimp stačí; nepotrebujem mať ukradnutý PS, aby som sa cítil ako profesionál). Wink
Ja si na Gimp nemozem nijako zvyknut :-/ na zakladne upravy fotiek pouzivam corel photo-paint, ale v gimpe sa mi nepodarilo najs ekvivalentne funkcie k funkciam corelu, ktore pouzivam aj na najjednoduchsie upravy Crying or Very sad ale asi to bude len zvykom, ako cely prechod na linux. btw teraz mam dual boot kubuntu, vista, ale chcem dat XP, lebo uz ma to nebavi s tou vistou.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger
q-parser
VIP
VIP

Založený: 04.12.2004

PríspevokZaslal: 22 Máj 2008, 23:05    Predmet: Odpovedať s citátom  

miki690 napísal:
Ja si na Gimp nemozem nijako zvyknut :-/ na zakladne upravy fotiek pouzivam corel photo-paint, ale v gimpe sa mi nepodarilo najs ekvivalentne funkcie k funkciam corelu, ktore pouzivam aj na najjednoduchsie upravy Crying or Very sad ale asi to bude len zvykom, ako cely prechod na linux. btw teraz mam dual boot kubuntu, vista, ale chcem dat XP, lebo uz ma to nebavi s tou vistou.
Skus GimpShop...upravi vzhlad Gimp aby vyzeral ako photoshop.
http://www.gimpshop.com/
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
chrono
VIP
VIP

PríspevokZaslal: 23 Máj 2008, 17:35    Predmet: Odpovedať s citátom  

miki690 napísal:
Podľa mňa Corel nemá ekvivalentné funkcie k funkciám v Gimp. Wink Skús si pozrieť videá na tejto stránke: http://meetthegimp.org/
Návrat hore
sulo34
Medium Star
Medium Star

Založený: 27.06.2005

PríspevokZaslal: 24 Máj 2008, 12:44    Predmet: Odpovedať s citátom  

all : skuste vsetci gentooo .. treba trosku lepsie nervy ale ked som ho dokazal nainstalovat ja musite aj vy a vysledok stoji za to Wink mam velky pocit sebauspokojenia Cool .. ak niecon ebudete vediet kludne sa mozete spytat tuna na fore
Návrat hore
addictor
Light Star
Light Star

PríspevokZaslal: 24 Máj 2008, 15:21    Predmet: Odpovedať s citátom  

sulo34 napísal:
all : skuste vsetci gentooo .. treba trosku lepsie nervy ale ked som ho dokazal nainstalovat ja musite aj vy a vysledok stoji za to Wink mam velky pocit sebauspokojenia Cool .. ak niecon ebudete vediet kludne sa mozete spytat tuna na fore
ale pred gentoo si uy mal nejake skusenosti s linuxom, ne? ak by si nemal ziadne, chces povedat, ze by si to vsetko zvladol?
Návrat hore
sulo34
Medium Star
Medium Star

Založený: 27.06.2005

PríspevokZaslal: 24 Máj 2008, 15:27    Predmet: Odpovedať s citátom  

mal som ale nic bohovske .. zakladne prikazy ako top , kill , fg, bg, standardny vstup , vystup, kopirovanie, presuvanie... , mountovanie diskov ... ale bez takychto vedomosti tazko ist do linuxu vsobecne.. treba si precitat aspon zaciatok ldp3.pdf aby bola rec a potom to uz nieje tazke aspon co si myslim ja
Návrat hore
chrono
VIP
VIP

PríspevokZaslal: 24 Máj 2008, 15:40    Predmet: Odpovedať s citátom  

Koľko dní už inštaluješ ten Gentoo Linux? Nemyslím si, že je normálne inštalovať OS pár dní keď sa to dá urobiť za pár minút (ak na to nie je rozumný dôvod).
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Linux Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia
Strana 3 z 4

Prejdi na: