Aky os linux si mam vybrat ?
-
sulo34
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
cca 4 dni ale je to sposobene tym ze nemam vela casu ... ale pre mna nieje dolezite ako dlho ho instalujem ,... pre mna je dolezity vysledok .. keby som co chcel nainstalovat za 20 min pouzijem live cd instalator ale potom by som sa ukratil o spustu vedomosti , a naco ti je linux ked nevies pouzivat konzolu ??
-
q-parser
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Easy, guys! Mi to pripomina flame medzi windowsakmi a linuxakmi. Vsetko to je otazka nazoru a vkusu, niekomu vyhovuje gentoo, inemu ubuntu a dakomu snad DSL. Kazde distro ma svoje vyhody a nevyhody. Takze je uplne zcestne sa tu pomaly osocovat kvoli tomu, kto ake distro preferuje.
Tam radsej rieste ako chlapom pomoct s problemami;)
Tam radsej rieste ako chlapom pomoct s problemami;)
Ono gentoo si všetko kompiluje.Čo je aj výhoda aj nevýhoda.Výhoda je že systém pôjde svižnéjšie - však veci su nakompilovane priamo na dany cpu.Ale nevýhoda je čas inštalácie a aktualizácii.Na takom bartone 2500+ inštaluješ desktop 24h.sulo34 napísal:cca 4 dni ale je to sposobene tym ze nemam vela casu ... ale pre mna nieje dolezite ako dlho ho instalujem ,... pre mna je dolezity vysledok .. keby som co chcel nainstalovat za 20 min pouzijem live cd instalator ale potom by som sa ukratil o spustu vedomosti , a naco ti je linux ked nevies pouzivat konzolu ??
Distra ako ubuntu,fedora atď nemám rád pretože po inštalácii skončím priamo v desktope
Výsledok je skoro taký istý na všetkých distribúciách.sulo34 napísal:... pre mna je dolezity vysledok ..
http://distrowatch.com/dwres.php?resource=major