alternator a predny blatnik
Re: alternator a predny blatnik
takze ako prve by som mal skontrolovat sviecky..a potom uvidim co dalej...takto?
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Goten ... nechapem preco jazdis favom, ked si taky bohaty
... malo to rozhodne neni, ked si vezmes ze za lacnejsie mas cely komplet repasovaneho alternatoru (kvalitou je ako novy, ale lacnejsi)
... ale jak je libo, ked si niekto mysli ze tie diody a mozno aj komplet od boschu neboli vyrobene resp. kompletovane v PRC, alebo podobnej sikmookej krajine, tak nech plati strasny majland
... mechanik si inak v cene za robotu zapocital aj dve posedenia pri kave ? to si zveril tiez trochu drahemu servisu, nato ze vymenit altik dokaze aj trenovana opica
...
kostickar -> mne to pride ako keby si chcel stavat dom od komina ... preco chces najskor kontrolovat sviecky ? ... normalne si dosponuj remen najskor ... je to robota asi aj na 10 minut, ked nevies co a ako ... potom ked bude taky ako ma byt, tak uvidis ci dobijas alebo nie ... ked to bude startovat stale zle, tak si pomeraj elektrolyt v baterke a postaraj sa o tu
... nie tebe motor otoci styri krat, ale potom ide krasne a teba hned napadnu sviecky - nemyslis ze keby boli v prdeli tie, tak by sa to prejavilo aj na chode samotneho motora, nie iba na startovani ? 
kostickar -> mne to pride ako keby si chcel stavat dom od komina ... preco chces najskor kontrolovat sviecky ? ... normalne si dosponuj remen najskor ... je to robota asi aj na 10 minut, ked nevies co a ako ... potom ked bude taky ako ma byt, tak uvidis ci dobijas alebo nie ... ked to bude startovat stale zle, tak si pomeraj elektrolyt v baterke a postaraj sa o tu
Favorita nemám, mám feldu. Predtým som mal peugeota a 15 eur za opravu na felde je v porovnaní stými "pálkami" čo som platil za opravu peugeota ako zadara. Známi ma tiež feldu a za opravu alternátora (robota) dal 20 eur, takže tak či onak som 5 EUR ušetril
. To či mal robotu hotovú za 30min. alebo 1 hod. a či vypil jednu alebo 5 káv mi je ukradnuté.
S kontrolou sviečok som mu to poradil ja, ako jednu z množstva možností prečo to nejde. Na peugeote som mával problémy so štartovaním. Motor nechcel chytiť prípadne keď chytil, tak išiel na 3 valce. Po výmene sviečok to išlo ok (síce len dočasne, lebo potom odišla indukčka).
S kontrolou sviečok som mu to poradil ja, ako jednu z množstva možností prečo to nejde. Na peugeote som mával problémy so štartovaním. Motor nechcel chytiť prípadne keď chytil, tak išiel na 3 valce. Po výmene sviečok to išlo ok (síce len dočasne, lebo potom odišla indukčka).
Keď ti po naštartovaní svieti kontrolka dobíjania, ktorá zhasne po prešlapnutí plynu (nad ca. 1500-1800ot), tak by malo byť všetko vporiadku. Je to bežné pri starších sériach favoritov, je to vec jedného odporu za kontrolkou dobíjania.
Avšak ak kontrolka svieti často pri voľnobehu alebo občas preblikne sa počas jazdy, tak problem bude s alternátorom (regler, uhlíky). Najjednoduchšie zobrať multimeter a zmerať napätie pri baterke na voľnobehu MINIMÁLNE 12,5V.
To, že ti neštartuje na prvý brnk nie je nič neobviklé. Ovplyvňuje to mnoho faktorov - zoštelovanie karburatoru (ak máš karbec), stav sviečok, rozdelovača, VN káblov, palivového filtra. Tiež treba brať do úvahy, že favorit nemá elektrické palivové čerpadlo, takže keď dlhšie stojíš, si musí naprv benzín nacucať pumpa.
Ten blatník kúp nový, za tie peniaze sa to neoplatí opravovať.
Avšak ak kontrolka svieti často pri voľnobehu alebo občas preblikne sa počas jazdy, tak problem bude s alternátorom (regler, uhlíky). Najjednoduchšie zobrať multimeter a zmerať napätie pri baterke na voľnobehu MINIMÁLNE 12,5V.
To, že ti neštartuje na prvý brnk nie je nič neobviklé. Ovplyvňuje to mnoho faktorov - zoštelovanie karburatoru (ak máš karbec), stav sviečok, rozdelovača, VN káblov, palivového filtra. Tiež treba brať do úvahy, že favorit nemá elektrické palivové čerpadlo, takže keď dlhšie stojíš, si musí naprv benzín nacucať pumpa.
Ten blatník kúp nový, za tie peniaze sa to neoplatí opravovať.
ta kontrolka nikdy nepreblikne ani nic podobneho..iba ked nastartujem a este mam nizke otacky tak svieti..ale ked dam cca 2500 otacok tak uz to je ok..
skor ma hneva to ze nikdy nechyti na prvy sup...teda ked je studeny...mna by len zaujimalo do kolko by sa cena mohla pohybovat...automechanik niesom takze neviem...mam karburator
myslim ze ja s tym nic nenarobim zrejme len nejaky automechanik ...len aby potom nezapytal palku jak svina
skor ma hneva to ze nikdy nechyti na prvy sup...teda ked je studeny...mna by len zaujimalo do kolko by sa cena mohla pohybovat...automechanik niesom takze neviem...mam karburator
myslim ze ja s tym nic nenarobim zrejme len nejaky automechanik ...len aby potom nezapytal palku jak svina
Odkial si? Ja som si takmer presne pred rokom (po zime) daval robiť repas a zoštelovanie karburatoru, pretože bol uplne dohaseny od LPG a teraz štartujem na brnknutie. Lacné to však nebolo.
Aký máš ročník výroby a koľko najazdené?
Aký máš ročník výroby a koľko najazdené?
som z Prievidze a rocnik je 89 najazdena udajne 160tisicauto ma stalo par supiek takze nerad by som daval do opravy viac ako stalo..