vopred dik za odpoved
Asus RT-G32
Asus RT-G32
mam tento router nevie mi niekto poradit ako ho nastavit aby si sam naklonoval MAC adresu sietovej karty z PC?
vopred dik za odpoved
vopred dik za odpoved
-
Figaborova
Novice
-
-MANeKEN-
Medium Expert
neviem presne co myslis tym "naklonovat mac zo sietovky" mozno ti teraz poviem nieco co vobec nepotrebujes ale tak snaha je
takze predpokladam, ze to chces koli ISP ktory ta autentifikuje na zaklade MAC. Treba si zistit aku MAC mas momentalne > start > spustit > cmd kde zadas ipconfig /all (ak mas notbook s viac rozhraniami najdi si Local Area Network Connection odstavec) a odtial si pois Fyzicku Adresu (MAC). To nahodis v menu Asusu do special information for ISP v tvare bez dvojbodiek alebo pomlciek... Je to vo WAN nastaveniach. Problem je teraz ale ten, ze mas rovnaku MAC na routri a na PC a to je kolizna situacia... Treba si este zmenit MAC u teba na PC to sa robi v ovladacich paneloch, sietove nastavenia (network settings) Local Area Connection, pravym > vlastnosti > konfigurovat adapter > spresnenie myslim > network adress > tam si preklikni na vlastnu a nejaku si vymysli
Malo by to ficat...
Ja mam k tomuto routru este otazku... Moze mu vadit vysoky bandwidth? Myslim tym, ze na intraku mame gigabitove pripojenie a tento router mi dost casto pada na kratky cas. Pokial surfujem na nete tak mi to tak nevadi ale ked som na icq klientovi alebo prebieha njaky streaming tak mi to celkom vadi
Moze to byt tym velkym bandwdthom alebo mam njaky vadny router? (firmware som hodil najnovsi a nepomohlo) Dik
takze predpokladam, ze to chces koli ISP ktory ta autentifikuje na zaklade MAC. Treba si zistit aku MAC mas momentalne > start > spustit > cmd kde zadas ipconfig /all (ak mas notbook s viac rozhraniami najdi si Local Area Network Connection odstavec) a odtial si pois Fyzicku Adresu (MAC). To nahodis v menu Asusu do special information for ISP v tvare bez dvojbodiek alebo pomlciek... Je to vo WAN nastaveniach. Problem je teraz ale ten, ze mas rovnaku MAC na routri a na PC a to je kolizna situacia... Treba si este zmenit MAC u teba na PC to sa robi v ovladacich paneloch, sietove nastavenia (network settings) Local Area Connection, pravym > vlastnosti > konfigurovat adapter > spresnenie myslim > network adress > tam si preklikni na vlastnu a nejaku si vymysli
Ja mam k tomuto routru este otazku... Moze mu vadit vysoky bandwidth? Myslim tym, ze na intraku mame gigabitove pripojenie a tento router mi dost casto pada na kratky cas. Pokial surfujem na nete tak mi to tak nevadi ale ked som na icq klientovi alebo prebieha njaky streaming tak mi to celkom vadi
Re: PROBLEM
Das si WAN -> VIRTUAL SERVER a tam si das nazov, port a ip adresuPAVOLKO napísal:pises tu ze mas router RT-G32 potrebujem radu ako si na routri presmeroval porty?
Mam ho v 3 izbovom byte a dosah ma vsade. Este sa kludne napojim aj ked som napr. vonku pred domom. Antenu sa tusim neda vybratnevie niekto aký približne dosah má tento router?? Celkom sa mi páči a rozmýšľam že si ho kúpim no niekde som čítal že sa z neho nedá odpojiť anténa čiže sa nedá kúpiť silnejšia pre lepší signál...
-
-MANeKEN-
Medium Expert
hmm je rozdiel wfi karta vo fone a v notebooku... v telefone chytis signal v mensom radiuse okolo routra ako notebookom... to len tak na margo
chcel som sa spytat Snacker, ci ti nerobi, ze ta na sekundu dve odpoji a znovu pripoji? robi to mne aj kamosovi co si ho kupil... neviem ci njaka chyba modelovej rady...
PS: Odporucam nahodte si tam najnovsi firmware do tohto asusu. Na ofi strankach ho nenajdete ale je tu: 3.0.2.0
Stary firmware blbol s najnovsim firefoxom a dokonca aj s IE. Cize dostat sa do web konfigu bol hotovy porod. Tento fw to odstranuje a takisto aj dalsie chybycky.
chcel som sa spytat Snacker, ci ti nerobi, ze ta na sekundu dve odpoji a znovu pripoji? robi to mne aj kamosovi co si ho kupil... neviem ci njaka chyba modelovej rady...
PS: Odporucam nahodte si tam najnovsi firmware do tohto asusu. Na ofi strankach ho nenajdete ale je tu: 3.0.2.0
Kód: Vybrať všetko
http://www.asus.ru/ftp/NW_TO_TEST/RT-G32_v3.0.2.0(EU).rarNahral jsem do routeru novy FW 3.0.2.0 (diky aspon za to, ze se lze do webadmina dostat i pres Firefox), ale taky mam potize o kterych zminujes, totiz ze router zcela nahodne a nepravidelne na chvili spadne a odpoji mne od netu-MANeKEN- napísal: PS: Odporucam nahodte si tam najnovsi firmware do tohto asusu. Na ofi strankach ho nenajdete ale je tu: 3.0.2.0Stary firmware blbol s najnovsim firefoxom a dokonca aj s IE. Cize dostat sa do web konfigu bol hotovy porod. Tento fw to odstranuje a takisto aj dalsie chybycky.Kód: Vybrať všetko
http://www.asus.ru/ftp/NW_TO_TEST/RT-G32_v3.0.2.0(EU).rar
Nevim jestli to dela take wifi, koupil jsem ho jako vanocni darek a jedu pres LAN, kazdodpadne vidim, ze tenhle problem neni jednoho kusu.
Nevite nekdo co s tim? Ja to vidim na reklamaci, ale uz vidim jak mi ho po mesici vrati s tim, ze "zavada se neprojevila"
Sakra a to jsem vybiral mezi SMC a D-Linkem a timhle Asusem - nikde v diskusi prodejcu takovej problem nezminoval... achjo.
-
-MANeKEN-
Medium Expert
Re:
-MANeKEN- napísal: chcel som sa spytat Snacker, ci ti nerobi, ze ta na sekundu dve odpoji a znovu pripoji? robi to mne aj kamosovi co si ho kupil... neviem ci njaka chyba modelovej rady...
hmm tak som bol ten router reklamovat tak len pre vasu info, dali mi kompletne novy kus, s novym firmwareom a ide ako hodinky... preto ak niekomu este robi to odpajanie, nevahajte reklamovat