Asus RT-G32

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
El diablo
Light Expert
Light Expert

Asus RT-G32

Príspevok od používateľa El diablo »

mam tento router nevie mi niekto poradit ako ho nastavit aby si sam naklonoval MAC adresu sietovej karty z PC? :?
vopred dik za odpoved
Figaborova
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Figaborova »

Tak isto sa pripajam k ziadosti, cele rozhranie a nastavenia som preklikal a nic som nenasiel, vopred dakujem.
Zopakujem otazku: kde sa presne nachadza polozka Clone MAC adress.
Jancuk
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Nemáte tam niečo taketo : Special Requirement from ISP a tam by malo byt MAC adress
spetznaz
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spetznaz »

ano je to tam aj ja mam podobny problem
-MANeKEN-
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa -MANeKEN- »

neviem presne co myslis tym "naklonovat mac zo sietovky" mozno ti teraz poviem nieco co vobec nepotrebujes ale tak snaha je :D

takze predpokladam, ze to chces koli ISP ktory ta autentifikuje na zaklade MAC. Treba si zistit aku MAC mas momentalne > start > spustit > cmd kde zadas ipconfig /all (ak mas notbook s viac rozhraniami najdi si Local Area Network Connection odstavec) a odtial si pois Fyzicku Adresu (MAC). To nahodis v menu Asusu do special information for ISP v tvare bez dvojbodiek alebo pomlciek... Je to vo WAN nastaveniach. Problem je teraz ale ten, ze mas rovnaku MAC na routri a na PC a to je kolizna situacia... Treba si este zmenit MAC u teba na PC to sa robi v ovladacich paneloch, sietove nastavenia (network settings) Local Area Connection, pravym > vlastnosti > konfigurovat adapter > spresnenie myslim > network adress > tam si preklikni na vlastnu a nejaku si vymysli :) Malo by to ficat...

Ja mam k tomuto routru este otazku... Moze mu vadit vysoky bandwidth? Myslim tym, ze na intraku mame gigabitove pripojenie a tento router mi dost casto pada na kratky cas. Pokial surfujem na nete tak mi to tak nevadi ale ked som na icq klientovi alebo prebieha njaky streaming tak mi to celkom vadi :) Moze to byt tym velkym bandwdthom alebo mam njaky vadny router? (firmware som hodil najnovsi a nepomohlo) Dik
Prílohy
pouzivam Win 7 ale v XP to najdes tiez takmer rovnako vyzerajuce... Do "Value"zadas njaku vlastnu MAC
pouzivam Win 7 ale v XP to najdes tiez takmer rovnako vyzerajuce... Do "Value"zadas njaku vlastnu MAC
mac2.jpg
PAVOLKO
Novice
Novice

PROBLEM

Príspevok od používateľa PAVOLKO »

pises tu ze mas router RT-G32 potrebujem radu ako si na routri presmeroval porty?
lukas342
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa lukas342 »

nevie niekto aký približne dosah má tento router?? Celkom sa mi páči a rozmýšľam že si ho kúpim no niekde som čítal že sa z neho nedá odpojiť anténa čiže sa nedá kúpiť silnejšia pre lepší signál...
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: PROBLEM

Príspevok od používateľa Snacker »

PAVOLKO napísal:pises tu ze mas router RT-G32 potrebujem radu ako si na routri presmeroval porty?
Das si WAN -> VIRTUAL SERVER a tam si das nazov, port a ip adresu

nevie niekto aký približne dosah má tento router?? Celkom sa mi páči a rozmýšľam že si ho kúpim no niekde som čítal že sa z neho nedá odpojiť anténa čiže sa nedá kúpiť silnejšia pre lepší signál...
Mam ho v 3 izbovom byte a dosah ma vsade. Este sa kludne napojim aj ked som napr. vonku pred domom. Antenu sa tusim neda vybrat
lukas342
Amateur
Amateur

aha tak dikes.... a myslíte že budem v pohode chytať signál aj v rodinnom dome cca 17m vysokom kde bude router na poschodí a aj na dvore okolo domu ktorý je veľký cca 30x30m??
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Mozem ak chces spravit test po jake poschodie cez kolko stien priblizne chytim signal ale podla mna to vidim tak, ze ak nechces mat problem radsej si kup nieco vykonnejsie. Je lepsie dat 1-2 stovky(sk :) ) naviac ako potom mat stale problemy
lukas342
Amateur
Amateur

no tak ak by si nejaký ten testík spravil tak určite by som ti nebol vďačný len ja :) a príp. aj s mobilným telefónom ak máš s wifi... 8)
Snacker
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Jasne, mam HTC diamond tak to mozem otestovat s nim. Zajtra ked nezabudnem tak spravim podrobnejsi testik a hodim ho sem
-MANeKEN-
Medium Expert
Medium Expert

hmm je rozdiel wfi karta vo fone a v notebooku... v telefone chytis signal v mensom radiuse okolo routra ako notebookom... to len tak na margo

chcel som sa spytat Snacker, ci ti nerobi, ze ta na sekundu dve odpoji a znovu pripoji? robi to mne aj kamosovi co si ho kupil... neviem ci njaka chyba modelovej rady...

PS: Odporucam nahodte si tam najnovsi firmware do tohto asusu. Na ofi strankach ho nenajdete ale je tu: 3.0.2.0

Kód: Vybrať všetko

http://www.asus.ru/ftp/NW_TO_TEST/RT-G32_v3.0.2.0(EU).rar
Stary firmware blbol s najnovsim firefoxom a dokonca aj s IE. Cize dostat sa do web konfigu bol hotovy porod. Tento fw to odstranuje a takisto aj dalsie chybycky.
lukas342
Amateur
Amateur

no čo Snacker z toho testu nič nebude? :)
critter
Novice
Novice

Príspevok od používateľa critter »

-MANeKEN- napísal: PS: Odporucam nahodte si tam najnovsi firmware do tohto asusu. Na ofi strankach ho nenajdete ale je tu: 3.0.2.0

Kód: Vybrať všetko

http://www.asus.ru/ftp/NW_TO_TEST/RT-G32_v3.0.2.0(EU).rar
Stary firmware blbol s najnovsim firefoxom a dokonca aj s IE. Cize dostat sa do web konfigu bol hotovy porod. Tento fw to odstranuje a takisto aj dalsie chybycky.
Nahral jsem do routeru novy FW 3.0.2.0 (diky aspon za to, ze se lze do webadmina dostat i pres Firefox), ale taky mam potize o kterych zminujes, totiz ze router zcela nahodne a nepravidelne na chvili spadne a odpoji mne od netu :?
Nevim jestli to dela take wifi, koupil jsem ho jako vanocni darek a jedu pres LAN, kazdodpadne vidim, ze tenhle problem neni jednoho kusu.
Nevite nekdo co s tim? Ja to vidim na reklamaci, ale uz vidim jak mi ho po mesici vrati s tim, ze "zavada se neprojevila" :(
Sakra a to jsem vybiral mezi SMC a D-Linkem a timhle Asusem - nikde v diskusi prodejcu takovej problem nezminoval... achjo.
Dj Martin
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Dj Martin »

prečo mi to hodí keď si chcem prepísať ipečku iné tam idu len moja nie :( :?: :?:
Prílohy
nejde to
nejde to
-MANeKEN-
Medium Expert
Medium Expert

Re:

-MANeKEN- napísal: chcel som sa spytat Snacker, ci ti nerobi, ze ta na sekundu dve odpoji a znovu pripoji? robi to mne aj kamosovi co si ho kupil... neviem ci njaka chyba modelovej rady...

hmm tak som bol ten router reklamovat tak len pre vasu info, dali mi kompletne novy kus, s novym firmwareom a ide ako hodinky... preto ak niekomu este robi to odpajanie, nevahajte reklamovat
Napísať odpoveď