Ati Radeon 9550Xturbo - Guru

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
Vguru
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Vguru »

Ty si ma nepochopil to niesu ,,obycajne" 9550 alebo 9550xt to je specialna edicia. Pozri sa na to takto, aj rada GeForce 4Ti je to vlastne GeForce 4 ale da ti vykon ako GeForce 6600 (400/600). Je to ukazka kolko co sa dalo maximalne dostat z cipov stvorkoveho radu, a taky vykon ako bol u 4600Ti (128mb, 128bit, frekvencie jadra a pamate 390/750) bol na tu dobu (1998) perfektny. A stale to bola ,,iba" GeForce 4. Rada Ati 9XXX V-Guru je nieco podobne. Je to ukazka maxima, ktore sa da dostat z tejto serie. Vrcholom tejto serie je X850 V-Guru, ktora ti da vykon ako najnovsia Ati X1800Pro. Necudujem sa ze mi neveris, lebo tato seria(V-Guru) je pomerne novinka na trhu a je to ,,boh"(preto ten nazov Guru) kazdeho overclockera grafickych kariet. Ak neveris tak si jednu z nich zaobstaraj nebudes lutovat, lebo aj cena pomere k vykonu je perfektna!!! PS: AJ ja mam jednu doma.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

keby som sam tu kartu nemal tak ti mozno aj uverim ;-) myslim tym tu 9550xt. Na 9800xt je nedostanes, kvoli nedostatocnemu poctu pipelines, mozno iba ak taktom ( nerovna sa vykonom)
Vguru
Medium Expert
Medium Expert

Ja som myslel iba taktom je jassne ze poctom piplines sa k takemu vykonu ako 9800 Xt nedostanes ale otvorenim dalsich dvoch sa k nemu aspon prblizis. Niesom predsa ziaden amater :D . Som rad ze sme si to takto pekne vysvetlili.
GgDag
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GgDag »

Vguru napísal:Tato karta je velmi dobra na taktovanie. Takze postup je takýto: Nainstaluj si program, ktorý by si mal dostat ku karte ten program sa vola OCguru alebo tak nejako. Po instalacii resetni Pc. Ak mas kartu v normalnom nepretaktovanom stave tak by ti v bedni mala svietit na zeleno. Ak ju chces pretaktovat vypni Pc a na karte si najdi zelený jumper. Mal by tak vycnievat. Potom ho prehod tj. s prveho kolíka ho presun na druhý. Aby si tomu lepsie pochopil mas ten jumper na takých troch kolíkoch resp. dvoch teraz ho presun z prveho a druheho na druhý a tretí. Potejto aplikacii zapni Pc. Po vstupe do windovsu by ti mala naskocit tabulka Xt mode. Potom mozes pokracovat v taktovaní v tom programe OCguru. Blizsie informacie o programe ti poslem nabuduce.
Presne toto iste som spravil ale ziadny Xt mode mi neukazalo. :( Nevies kde moze byt xyba ? Som tu novy tam na nezbombardujtre hned :)
Vguru
Medium Expert
Medium Expert

No moze to mat hned niekolko pricin: Bud si si tu tabulku hned zrusil (lebo aj to sa da) ale to nevadi to ta iba informuje o tom v akom mode ti ta karta pracuje. Staci si len otvorit ten program (OC guru-mal by si ho mat na cd-cku ktore si dostal ku karte) a kliknut na ,,koliecko" s frekvenciou pamäte alebo jadra. Ak ti nasledne otvori taku moznost zvysovania tychto frekvencii mozes sa pustit do taktovania. Dôlezitym indikatorom je to svetlo v bedni. Zelene-normal mode
Cervene- XT mode. Ak ta program nepusti do taktovania tak je karta len v normal mode. Inak staci si precitat manual tam je to napisane hned na prvej strane a zrozumitelnou anglictinou ktoru pochopi aj clovek so slabsiou jazykovov zasobou.
C.e.D
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Ati Radeon 9550Xturbo - Guru

Príspevok od používateľa C.e.D »

Retne napísal:Chcem sa spytat , dasa dobre taktnut tato graficka, na kolko sa da taktnut? :new20:
myslim si ze hej, a myslim ze je to najlepsi vyber od radeonov 9550
davam v-gurovi za pravdu aj ked to jadro asi na 600 nepojde, nasiel som "very interesting" recenziu

Kód: Vybrať všetko

http://www.dzikie.net/index.php?art=abit_9550uguru&ap=3&cpage=1
GgDag
King
King
Kontaktovať používateľa:

Vguru napísal:No moze to mat hned niekolko pricin: Bud si si tu tabulku hned zrusil (lebo aj to sa da) ale to nevadi to ta iba informuje o tom v akom mode ti ta karta pracuje. Staci si len otvorit ten program (OC guru-mal by si ho mat na cd-cku ktore si dostal ku karte) a kliknut na ,,koliecko" s frekvenciou pamäte alebo jadra. Ak ti nasledne otvori taku moznost zvysovania tychto frekvencii mozes sa pustit do taktovania. Dôlezitym indikatorom je to svetlo v bedni. Zelene-normal mode
Cervene- XT mode. Ak ta program nepusti do taktovania tak je karta len v normal mode. Inak staci si precitat manual tam je to napisane hned na prvej strane a zrozumitelnou anglictinou ktoru pochopi aj clovek so slabsiou jazykovov zasobou.
Mozno blba otazka ale co s tym ziskam ked to zmenim? S te s touto kartou spokojny? lebo ja ju mam 2 mesiace a uz ju idem reklamovat. :(
C.e.D
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

GgDag napísal:Mozno blba otazka ale co s tym ziskam ked to zmenim? S te s touto kartou spokojny? lebo ja ju mam 2 mesiace a uz ju idem reklamovat. :(
mozem vediet preco ju ides reklamovat? btw kde si ju kupil?
skusal si taktovat? ako isla?
GgDag
King
King
Kontaktovať používateľa:

C.e.D napísal:mozem vediet preco ju ides reklamovat? btw kde si ju kupil?
skusal si taktovat? ako isla?
No reklamovat ju idem preto ze strasne piska a vrči ked sa štartuje. Kupoval som ju v Amicomp-e v BB. Taktovat som ju neskusal lebo neviem na čo to je dobre.
GgDag
King
King
Kontaktovať používateľa:

A neviete niekto či sa daju zmensit otačky ventilatora na tejto karte ? Zda sa mi dost hlučna.
C.e.D
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

GgDag napísal:A neviete niekto či sa daju zmensit otačky ventilatora na tejto karte ? Zda sa mi dost hlučna.
softverovo sa asi nedaju, ale nejaky potenciometer a mas, alebo ho odmontuj a ofukuj pasiv nejakym 12cm a mas ticho ako v hrobe, ale pozor na teplotu, tusim ze tato karta by mala mat cidlo na GPU, tak si sleduj, tuto kartu urcite vyuzi na taktovanie, na to bola stvorena
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Potenciometer tazko, jedine tak vykonovy, klasicky by zhorel. Ked to chces regulovat tak PWM regulacia cez tranzistory, alebo regulacia cez stabiliaztor LM317T. To chladenie velkym pasivom a ofkuvat 80mm na 5V je super vec. Sam som to tak provozoval na vmodnutej Ti4600 http://misokgb.szm.sk/grafika Posluzil BOX chladic z Prescotta socket 478 s medenym jadrom. Chladilo to na jednicku! :wink:
C.e.D
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

casovanie pamati

neviete niekto ake maju pamete casovanie na tejto vga?
GgDag
King
King
Kontaktovať používateľa:

Uz som ju raklamoval tak som zvedavy o tyzden co bude s tym. Ked som povedal predavacovi ze je hlucna tak sa divil ako kon.
C.e.D
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

GgDag napísal:Uz som ju raklamoval tak som zvedavy o tyzden co bude s tym. Ked som povedal predavacovi ze je hlucna tak sa divil ako kon.
aj ja by som sa cudoval, som cital vsade ze je dost ticha, mne dosla dnes a cakam kym mi ju otec donesie domov :)
C.e.D
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Tak som ju zapojil a fakt ma zarazila hlucnost vetraka, ale ta sa da regulovat cez programy takze celkom fajn a teraz to hlavne, cize OC: pred prehodenim jumpera boli takty 250 jadro, 200 pamate, po prehodeni zhasla zelena led a silno svieti cervena, ovladace ze zmenili na Radeon 9600Xt, 300 jadro, 250 pamate, postupne som zvysoval a zistil som ze som nemusel ist tak "pomaly". pamate (2.8ns) idu max stabilne az na 371 mhz a jadro som dal naplno - 508 a dalej uz program nepodporoval a musel som stiahnut novu verziu, potom som dostal jadro na neuveritelnych 554mhz stabilne bez v-modu co si myslim je az nemozne, ak chcete dam vam aj screene. este by som sa chcel opytat ako mozem odomknut tie 2 pipky pls
ven0m
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa ven0m »

mozte mi napisat s kade ju mate ? aj jej presny nazov ? pls pls pls
C.e.D
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

bobormako napísal:mozte mi napisat s kade ju mate ? aj jej presny nazov ? pls pls pls
presny nazov: Abit Ati Radeon 9550XTurbo Guru
ja som ju kupil cez mbtech (BB) cez otca:

http://www.mbtech.sk/index.php4?menu=7&id=20
ale je aj tu:

http://amicomp.sk/akcie2.htm
ak si z BB tak to mas bez problemov, bo ani neviem ci ju inde maju, stastie ze je oco podnikatel...
ven0m
Light Professional
Light Professional

C.e.D napísal:presny nazov: Abit Ati Radeon 9550XTurbo Guru
ja som ju kupil cez mbtech (BB) cez otca:

http://www.mbtech.sk/index.php4?menu=7&id=20
ale je aj tu:

http://amicomp.sk/akcie2.htm
ak si z BB tak to mas bez problemov, bo ani neviem ci ju inde maju, stastie ze je oco podnikatel...
jj som z bb, idem dnes hned do amicompu
ven0m
Light Professional
Light Professional

Inac sa chcem spytat ci vadi ked som si ju dal 400/300 ?
Napísať odpoveď