|
| Autor |
Správa |
Vguru Medium Expert

Stav:  Založený: 26.01.2006 Príspevky: 103
Zaslal: 02 Feb 2006, 13:35 Predmet: |
|
|
| Ty si ma nepochopil to niesu ,,obycajne" 9550 alebo 9550xt to je specialna edicia. Pozri sa na to takto, aj rada GeForce 4Ti je to vlastne GeForce 4 ale da ti vykon ako GeForce 6600 (400/600). Je to ukazka kolko co sa dalo maximalne dostat z cipov stvorkoveho radu, a taky vykon ako bol u 4600Ti (128mb, 128bit, frekvencie jadra a pamate 390/750) bol na tu dobu (1998) perfektny. A stale to bola ,,iba" GeForce 4. Rada Ati 9XXX V-Guru je nieco podobne. Je to ukazka maxima, ktore sa da dostat z tejto serie. Vrcholom tejto serie je X850 V-Guru, ktora ti da vykon ako najnovsia Ati X1800Pro. Necudujem sa ze mi neveris, lebo tato seria(V-Guru) je pomerne novinka na trhu a je to ,,boh"(preto ten nazov Guru) kazdeho overclockera grafickych kariet. Ak neveris tak si jednu z nich zaobstaraj nebudes lutovat, lebo aj cena pomere k vykonu je perfektna!!! PS: AJ ja mam jednu doma. |
|
| Návrat hore |
|
 |
t0m4s3 Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.06.2004 Príspevky: 13826 Bydlisko: Martin SR, Brno CZE Karma: 
|
Zaslal: 02 Feb 2006, 14:04 Predmet: |
|
|
keby som sam tu kartu nemal tak ti mozno aj uverim myslim tym tu 9550xt. Na 9800xt je nedostanes, kvoli nedostatocnemu poctu pipelines, mozno iba ak taktom ( nerovna sa vykonom) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Vguru Medium Expert

Zaslal: 06 Feb 2006, 13:05 Predmet: |
|
|
Ja som myslel iba taktom je jassne ze poctom piplines sa k takemu vykonu ako 9800 Xt nedostanes ale otvorenim dalsich dvoch sa k nemu aspon prblizis. Niesom predsa ziaden amater . Som rad ze sme si to takto pekne vysvetlili. |
|
| Návrat hore |
|
 |
GgDag Light Professional

Stav:  Založený: 22.06.2005 Príspevky: 882 Bydlisko: Italy Karma: 
|
Zaslal: 15 Feb 2006, 22:48 Predmet: |
|
|
| Vguru napísal: |
| Tato karta je velmi dobra na taktovanie. Takze postup je takýto: Nainstaluj si program, ktorý by si mal dostat ku karte ten program sa vola OCguru alebo tak nejako. Po instalacii resetni Pc. Ak mas kartu v normalnom nepretaktovanom stave tak by ti v bedni mala svietit na zeleno. Ak ju chces pretaktovat vypni Pc a na karte si najdi zelený jumper. Mal by tak vycnievat. Potom ho prehod tj. s prveho kolíka ho presun na druhý. Aby si tomu lepsie pochopil mas ten jumper na takých troch kolíkoch resp. dvoch teraz ho presun z prveho a druheho na druhý a tretí. Potejto aplikacii zapni Pc. Po vstupe do windovsu by ti mala naskocit tabulka Xt mode. Potom mozes pokracovat v taktovaní v tom programe OCguru. Blizsie informacie o programe ti poslem nabuduce. |
Presne toto iste som spravil ale ziadny Xt mode mi neukazalo. Nevies kde moze byt xyba ? Som tu novy tam na nezbombardujtre hned  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Vguru Medium Expert

Zaslal: 16 Feb 2006, 9:07 Predmet: |
|
|
No moze to mat hned niekolko pricin: Bud si si tu tabulku hned zrusil (lebo aj to sa da) ale to nevadi to ta iba informuje o tom v akom mode ti ta karta pracuje. Staci si len otvorit ten program (OC guru-mal by si ho mat na cd-cku ktore si dostal ku karte) a kliknut na ,,koliecko" s frekvenciou pamäte alebo jadra. Ak ti nasledne otvori taku moznost zvysovania tychto frekvencii mozes sa pustit do taktovania. Dôlezitym indikatorom je to svetlo v bedni. Zelene-normal mode
Cervene- XT mode. Ak ta program nepusti do taktovania tak je karta len v normal mode. Inak staci si precitat manual tam je to napisane hned na prvej strane a zrozumitelnou anglictinou ktoru pochopi aj clovek so slabsiou jazykovov zasobou. |
|
| Návrat hore |
|
 |
C.e.D Expert

Stav:  Založený: 25.08.2005 Príspevky: 178 Bydlisko: MT Karma: 
|
Zaslal: 16 Feb 2006, 22:05 Predmet: Re: Ati Radeon 9550Xturbo - Guru |
|
|
| Retne napísal: |
Chcem sa spytat , dasa dobre taktnut tato graficka, na kolko sa da taktnut?  |
myslim si ze hej, a myslim ze je to najlepsi vyber od radeonov 9550
davam v-gurovi za pravdu aj ked to jadro asi na 600 nepojde, nasiel som "very interesting" recenziu
| Kód: |
| http://www.dzikie.net/index.php?art=abit_9550uguru&ap=3&cpage=1 |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
GgDag Light Professional

|
Zaslal: 17 Feb 2006, 20:33 Predmet: |
|
|
| Vguru napísal: |
No moze to mat hned niekolko pricin: Bud si si tu tabulku hned zrusil (lebo aj to sa da) ale to nevadi to ta iba informuje o tom v akom mode ti ta karta pracuje. Staci si len otvorit ten program (OC guru-mal by si ho mat na cd-cku ktore si dostal ku karte) a kliknut na ,,koliecko" s frekvenciou pamäte alebo jadra. Ak ti nasledne otvori taku moznost zvysovania tychto frekvencii mozes sa pustit do taktovania. Dôlezitym indikatorom je to svetlo v bedni. Zelene-normal mode
Cervene- XT mode. Ak ta program nepusti do taktovania tak je karta len v normal mode. Inak staci si precitat manual tam je to napisane hned na prvej strane a zrozumitelnou anglictinou ktoru pochopi aj clovek so slabsiou jazykovov zasobou. |
Mozno blba otazka ale co s tym ziskam ked to zmenim? S te s touto kartou spokojny? lebo ja ju mam 2 mesiace a uz ju idem reklamovat.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
C.e.D Expert

|
Zaslal: 18 Feb 2006, 0:02 Predmet: |
|
|
| GgDag napísal: |
Mozno blba otazka ale co s tym ziskam ked to zmenim? S te s touto kartou spokojny? lebo ja ju mam 2 mesiace a uz ju idem reklamovat.  |
mozem vediet preco ju ides reklamovat? btw kde si ju kupil?
skusal si taktovat? ako isla? |
|
| Návrat hore |
|
 |
GgDag Light Professional

|
Zaslal: 18 Feb 2006, 15:05 Predmet: |
|
|
| C.e.D napísal: |
mozem vediet preco ju ides reklamovat? btw kde si ju kupil?
skusal si taktovat? ako isla? |
No reklamovat ju idem preto ze strasne piska a vrči ked sa štartuje. Kupoval som ju v Amicomp-e v BB. Taktovat som ju neskusal lebo neviem na čo to je dobre. |
|
| Návrat hore |
|
 |
GgDag Light Professional

|
Zaslal: 18 Feb 2006, 15:12 Predmet: |
|
|
| A neviete niekto či sa daju zmensit otačky ventilatora na tejto karte ? Zda sa mi dost hlučna. |
|
| Návrat hore |
|
 |
C.e.D Expert

|
Zaslal: 18 Feb 2006, 23:39 Predmet: |
|
|
| A neviete niekto či sa daju zmensit otačky ventilatora na tejto karte ? Zda sa mi dost hlučna. |
softverovo sa asi nedaju, ale nejaky potenciometer a mas, alebo ho odmontuj a ofukuj pasiv nejakym 12cm a mas ticho ako v hrobe, ale pozor na teplotu, tusim ze tato karta by mala mat cidlo na GPU, tak si sleduj, tuto kartu urcite vyuzi na taktovanie, na to bola stvorena |
|
| Návrat hore |
|
 |
misokgb King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 31.08.2005 Príspevky: 1652 Bydlisko: TWiN SPARK FOREVER Karma: 
|
Zaslal: 20 Feb 2006, 14:55 Predmet: |
|
|
Potenciometer tazko, jedine tak vykonovy, klasicky by zhorel. Ked to chces regulovat tak PWM regulacia cez tranzistory, alebo regulacia cez stabiliaztor LM317T. To chladenie velkym pasivom a ofkuvat 80mm na 5V je super vec. Sam som to tak provozoval na vmodnutej Ti4600 http://misokgb.szm.sk/grafika Posluzil BOX chladic z Prescotta socket 478 s medenym jadrom. Chladilo to na jednicku!  |
|
| Návrat hore |
|
 |
C.e.D Expert

|
Zaslal: 20 Feb 2006, 16:01 Predmet: casovanie pamati |
|
|
| neviete niekto ake maju pamete casovanie na tejto vga? |
|
| Návrat hore |
|
 |
GgDag Light Professional

|
Zaslal: 20 Feb 2006, 19:05 Predmet: |
|
|
| Uz som ju raklamoval tak som zvedavy o tyzden co bude s tym. Ked som povedal predavacovi ze je hlucna tak sa divil ako kon. |
|
| Návrat hore |
|
 |
C.e.D Expert

|
Zaslal: 22 Feb 2006, 16:29 Predmet: |
|
|
| Uz som ju raklamoval tak som zvedavy o tyzden co bude s tym. Ked som povedal predavacovi ze je hlucna tak sa divil ako kon. |
aj ja by som sa cudoval, som cital vsade ze je dost ticha, mne dosla dnes a cakam kym mi ju otec donesie domov  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|