Ati Radeon 9550Xturbo - Guru
Ty si ma nepochopil to niesu ,,obycajne" 9550 alebo 9550xt to je specialna edicia. Pozri sa na to takto, aj rada GeForce 4Ti je to vlastne GeForce 4 ale da ti vykon ako GeForce 6600 (400/600). Je to ukazka kolko co sa dalo maximalne dostat z cipov stvorkoveho radu, a taky vykon ako bol u 4600Ti (128mb, 128bit, frekvencie jadra a pamate 390/750) bol na tu dobu (1998) perfektny. A stale to bola ,,iba" GeForce 4. Rada Ati 9XXX V-Guru je nieco podobne. Je to ukazka maxima, ktore sa da dostat z tejto serie. Vrcholom tejto serie je X850 V-Guru, ktora ti da vykon ako najnovsia Ati X1800Pro. Necudujem sa ze mi neveris, lebo tato seria(V-Guru) je pomerne novinka na trhu a je to ,,boh"(preto ten nazov Guru) kazdeho overclockera grafickych kariet. Ak neveris tak si jednu z nich zaobstaraj nebudes lutovat, lebo aj cena pomere k vykonu je perfektna!!! PS: AJ ja mam jednu doma.
-
GgDag
King
- Kontaktovať používateľa:
Presne toto iste som spravil ale ziadny Xt mode mi neukazalo.Vguru napísal:Tato karta je velmi dobra na taktovanie. Takze postup je takýto: Nainstaluj si program, ktorý by si mal dostat ku karte ten program sa vola OCguru alebo tak nejako. Po instalacii resetni Pc. Ak mas kartu v normalnom nepretaktovanom stave tak by ti v bedni mala svietit na zeleno. Ak ju chces pretaktovat vypni Pc a na karte si najdi zelený jumper. Mal by tak vycnievat. Potom ho prehod tj. s prveho kolíka ho presun na druhý. Aby si tomu lepsie pochopil mas ten jumper na takých troch kolíkoch resp. dvoch teraz ho presun z prveho a druheho na druhý a tretí. Potejto aplikacii zapni Pc. Po vstupe do windovsu by ti mala naskocit tabulka Xt mode. Potom mozes pokracovat v taktovaní v tom programe OCguru. Blizsie informacie o programe ti poslem nabuduce.
No moze to mat hned niekolko pricin: Bud si si tu tabulku hned zrusil (lebo aj to sa da) ale to nevadi to ta iba informuje o tom v akom mode ti ta karta pracuje. Staci si len otvorit ten program (OC guru-mal by si ho mat na cd-cku ktore si dostal ku karte) a kliknut na ,,koliecko" s frekvenciou pamäte alebo jadra. Ak ti nasledne otvori taku moznost zvysovania tychto frekvencii mozes sa pustit do taktovania. Dôlezitym indikatorom je to svetlo v bedni. Zelene-normal mode
Cervene- XT mode. Ak ta program nepusti do taktovania tak je karta len v normal mode. Inak staci si precitat manual tam je to napisane hned na prvej strane a zrozumitelnou anglictinou ktoru pochopi aj clovek so slabsiou jazykovov zasobou.
Cervene- XT mode. Ak ta program nepusti do taktovania tak je karta len v normal mode. Inak staci si precitat manual tam je to napisane hned na prvej strane a zrozumitelnou anglictinou ktoru pochopi aj clovek so slabsiou jazykovov zasobou.
-
C.e.D
Light Star
Re: Ati Radeon 9550Xturbo - Guru
myslim si ze hej, a myslim ze je to najlepsi vyber od radeonov 9550Retne napísal:Chcem sa spytat , dasa dobre taktnut tato graficka, na kolko sa da taktnut?
davam v-gurovi za pravdu aj ked to jadro asi na 600 nepojde, nasiel som "very interesting" recenziu
Kód: Vybrať všetko
http://www.dzikie.net/index.php?art=abit_9550uguru&ap=3&cpage=1-
GgDag
King
Mozno blba otazka ale co s tym ziskam ked to zmenim? S te s touto kartou spokojny? lebo ja ju mam 2 mesiace a uz ju idem reklamovat.Vguru napísal:No moze to mat hned niekolko pricin: Bud si si tu tabulku hned zrusil (lebo aj to sa da) ale to nevadi to ta iba informuje o tom v akom mode ti ta karta pracuje. Staci si len otvorit ten program (OC guru-mal by si ho mat na cd-cku ktore si dostal ku karte) a kliknut na ,,koliecko" s frekvenciou pamäte alebo jadra. Ak ti nasledne otvori taku moznost zvysovania tychto frekvencii mozes sa pustit do taktovania. Dôlezitym indikatorom je to svetlo v bedni. Zelene-normal mode
-
C.e.D
Light Star
softverovo sa asi nedaju, ale nejaky potenciometer a mas, alebo ho odmontuj a ofukuj pasiv nejakym 12cm a mas ticho ako v hrobe, ale pozor na teplotu, tusim ze tato karta by mala mat cidlo na GPU, tak si sleduj, tuto kartu urcite vyuzi na taktovanie, na to bola stvorenaGgDag napísal:A neviete niekto či sa daju zmensit otačky ventilatora na tejto karte ? Zda sa mi dost hlučna.
-
misokgb
King
Potenciometer tazko, jedine tak vykonovy, klasicky by zhorel. Ked to chces regulovat tak PWM regulacia cez tranzistory, alebo regulacia cez stabiliaztor LM317T. To chladenie velkym pasivom a ofkuvat 80mm na 5V je super vec. Sam som to tak provozoval na vmodnutej Ti4600 http://misokgb.szm.sk/grafika Posluzil BOX chladic z Prescotta socket 478 s medenym jadrom. Chladilo to na jednicku! 
-
C.e.D
Light Star
casovanie pamati
neviete niekto ake maju pamete casovanie na tejto vga?
-
C.e.D
Light Star
Tak som ju zapojil a fakt ma zarazila hlucnost vetraka, ale ta sa da regulovat cez programy takze celkom fajn a teraz to hlavne, cize OC: pred prehodenim jumpera boli takty 250 jadro, 200 pamate, po prehodeni zhasla zelena led a silno svieti cervena, ovladace ze zmenili na Radeon 9600Xt, 300 jadro, 250 pamate, postupne som zvysoval a zistil som ze som nemusel ist tak "pomaly". pamate (2.8ns) idu max stabilne az na 371 mhz a jadro som dal naplno - 508 a dalej uz program nepodporoval a musel som stiahnut novu verziu, potom som dostal jadro na neuveritelnych 554mhz stabilne bez v-modu co si myslim je az nemozne, ak chcete dam vam aj screene. este by som sa chcel opytat ako mozem odomknut tie 2 pipky pls
-
C.e.D
Light Star
presny nazov: Abit Ati Radeon 9550XTurbo Gurubobormako napísal:mozte mi napisat s kade ju mate ? aj jej presny nazov ? pls pls pls
ja som ju kupil cez mbtech (BB) cez otca:
Kód: Vybrať všetko
http://www.mbtech.sk/index.php4?menu=7&id=20Kód: Vybrať všetko
http://amicomp.sk/akcie2.htmjj som z bb, idem dnes hned do amicompuC.e.D napísal:presny nazov: Abit Ati Radeon 9550XTurbo Guru
ja som ju kupil cez mbtech (BB) cez otca:ale je aj tu:Kód: Vybrať všetko
http://www.mbtech.sk/index.php4?menu=7&id=20ak si z BB tak to mas bez problemov, bo ani neviem ci ju inde maju, stastie ze je oco podnikatel...Kód: Vybrať všetko
http://amicomp.sk/akcie2.htm