Obsah fóra www.hojko.com
TV, Rádiá, Online Filmy, MP3 - všetko na jednej stránke
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Ati Radeon 9550Xturbo - Guru
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Overclocking a tuning PC Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Vguru
Medium Expert
Medium Expert

Stav: Odhlásený
Založený: 26.01.2006

PríspevokZaslal: 02 Feb 2006, 13:35    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ty si ma nepochopil to niesu ,,obycajne" 9550 alebo 9550xt to je specialna edicia. Pozri sa na to takto, aj rada GeForce 4Ti je to vlastne GeForce 4 ale da ti vykon ako GeForce 6600 (400/600). Je to ukazka kolko co sa dalo maximalne dostat z cipov stvorkoveho radu, a taky vykon ako bol u 4600Ti (128mb, 128bit, frekvencie jadra a pamate 390/750) bol na tu dobu (1998) perfektny. A stale to bola ,,iba" GeForce 4. Rada Ati 9XXX V-Guru je nieco podobne. Je to ukazka maxima, ktore sa da dostat z tejto serie. Vrcholom tejto serie je X850 V-Guru, ktora ti da vykon ako najnovsia Ati X1800Pro. Necudujem sa ze mi neveris, lebo tato seria(V-Guru) je pomerne novinka na trhu a je to ,,boh"(preto ten nazov Guru) kazdeho overclockera grafickych kariet. Ak neveris tak si jednu z nich zaobstaraj nebudes lutovat, lebo aj cena pomere k vykonu je perfektna!!! PS: AJ ja mam jednu doma.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
t0m4s3
Admin
Admin

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 14.06.2004

PríspevokZaslal: 02 Feb 2006, 14:04    Predmet: Odpovedať s citátom  

keby som sam tu kartu nemal tak ti mozno aj uverim Wink myslim tym tu 9550xt. Na 9800xt je nedostanes, kvoli nedostatocnemu poctu pipelines, mozno iba ak taktom ( nerovna sa vykonom)
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
Vguru
Medium Expert
Medium Expert

PríspevokZaslal: 06 Feb 2006, 13:05    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ja som myslel iba taktom je jassne ze poctom piplines sa k takemu vykonu ako 9800 Xt nedostanes ale otvorenim dalsich dvoch sa k nemu aspon prblizis. Niesom predsa ziaden amater Very Happy . Som rad ze sme si to takto pekne vysvetlili.
Návrat hore
GgDag
Light Professional
Light Professional

Založený: 22.06.2005

PríspevokZaslal: 15 Feb 2006, 22:48    Predmet: Odpovedať s citátom  

Vguru napísal:
Tato karta je velmi dobra na taktovanie. Takze postup je takýto: Nainstaluj si program, ktorý by si mal dostat ku karte ten program sa vola OCguru alebo tak nejako. Po instalacii resetni Pc. Ak mas kartu v normalnom nepretaktovanom stave tak by ti v bedni mala svietit na zeleno. Ak ju chces pretaktovat vypni Pc a na karte si najdi zelený jumper. Mal by tak vycnievat. Potom ho prehod tj. s prveho kolíka ho presun na druhý. Aby si tomu lepsie pochopil mas ten jumper na takých troch kolíkoch resp. dvoch teraz ho presun z prveho a druheho na druhý a tretí. Potejto aplikacii zapni Pc. Po vstupe do windovsu by ti mala naskocit tabulka Xt mode. Potom mozes pokracovat v taktovaní v tom programe OCguru. Blizsie informacie o programe ti poslem nabuduce.
Presne toto iste som spravil ale ziadny Xt mode mi neukazalo. Sad Nevies kde moze byt xyba ? Som tu novy tam na nezbombardujtre hned Smile
Návrat hore
Vguru
Medium Expert
Medium Expert

PríspevokZaslal: 16 Feb 2006, 9:07    Predmet: Odpovedať s citátom  

No moze to mat hned niekolko pricin: Bud si si tu tabulku hned zrusil (lebo aj to sa da) ale to nevadi to ta iba informuje o tom v akom mode ti ta karta pracuje. Staci si len otvorit ten program (OC guru-mal by si ho mat na cd-cku ktore si dostal ku karte) a kliknut na ,,koliecko" s frekvenciou pamäte alebo jadra. Ak ti nasledne otvori taku moznost zvysovania tychto frekvencii mozes sa pustit do taktovania. Dôlezitym indikatorom je to svetlo v bedni. Zelene-normal mode
Cervene- XT mode. Ak ta program nepusti do taktovania tak je karta len v normal mode. Inak staci si precitat manual tam je to napisane hned na prvej strane a zrozumitelnou anglictinou ktoru pochopi aj clovek so slabsiou jazykovov zasobou.
Návrat hore
C.e.D
Expert
Expert

Založený: 25.08.2005

PríspevokZaslal: 16 Feb 2006, 22:05    Predmet: Re: Ati Radeon 9550Xturbo - Guru Odpovedať s citátom  

Retne napísal:
Chcem sa spytat , dasa dobre taktnut tato graficka, na kolko sa da taktnut?

myslim si ze hej, a myslim ze je to najlepsi vyber od radeonov 9550
davam v-gurovi za pravdu aj ked to jadro asi na 600 nepojde, nasiel som "very interesting" recenziu
Kód:
http://www.dzikie.net/index.php?art=abit_9550uguru&ap=3&cpage=1
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
GgDag
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 17 Feb 2006, 20:33    Predmet: Odpovedať s citátom  

Vguru napísal:
No moze to mat hned niekolko pricin: Bud si si tu tabulku hned zrusil (lebo aj to sa da) ale to nevadi to ta iba informuje o tom v akom mode ti ta karta pracuje. Staci si len otvorit ten program (OC guru-mal by si ho mat na cd-cku ktore si dostal ku karte) a kliknut na ,,koliecko" s frekvenciou pamäte alebo jadra. Ak ti nasledne otvori taku moznost zvysovania tychto frekvencii mozes sa pustit do taktovania. Dôlezitym indikatorom je to svetlo v bedni. Zelene-normal mode
Cervene- XT mode. Ak ta program nepusti do taktovania tak je karta len v normal mode. Inak staci si precitat manual tam je to napisane hned na prvej strane a zrozumitelnou anglictinou ktoru pochopi aj clovek so slabsiou jazykovov zasobou.
Mozno blba otazka ale co s tym ziskam ked to zmenim? S te s touto kartou spokojny? lebo ja ju mam 2 mesiace a uz ju idem reklamovat. Sad
Návrat hore
C.e.D
Expert
Expert

PríspevokZaslal: 18 Feb 2006, 0:02    Predmet: Odpovedať s citátom  

GgDag napísal:
Mozno blba otazka ale co s tym ziskam ked to zmenim? S te s touto kartou spokojny? lebo ja ju mam 2 mesiace a uz ju idem reklamovat. Sad

mozem vediet preco ju ides reklamovat? btw kde si ju kupil?
skusal si taktovat? ako isla?
Návrat hore
GgDag
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 18 Feb 2006, 15:05    Predmet: Odpovedať s citátom  

C.e.D napísal:
mozem vediet preco ju ides reklamovat? btw kde si ju kupil?
skusal si taktovat? ako isla?
No reklamovat ju idem preto ze strasne piska a vrči ked sa štartuje. Kupoval som ju v Amicomp-e v BB. Taktovat som ju neskusal lebo neviem na čo to je dobre.
Návrat hore
GgDag
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 18 Feb 2006, 15:12    Predmet: Odpovedať s citátom  

A neviete niekto či sa daju zmensit otačky ventilatora na tejto karte ? Zda sa mi dost hlučna.
Návrat hore
C.e.D
Expert
Expert

PríspevokZaslal: 18 Feb 2006, 23:39    Predmet: Odpovedať s citátom  

GgDag napísal:
A neviete niekto či sa daju zmensit otačky ventilatora na tejto karte ? Zda sa mi dost hlučna.

softverovo sa asi nedaju, ale nejaky potenciometer a mas, alebo ho odmontuj a ofukuj pasiv nejakym 12cm a mas ticho ako v hrobe, ale pozor na teplotu, tusim ze tato karta by mala mat cidlo na GPU, tak si sleduj, tuto kartu urcite vyuzi na taktovanie, na to bola stvorena
Návrat hore
misokgb
King
King

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 31.08.2005

PríspevokZaslal: 20 Feb 2006, 14:55    Predmet: Odpovedať s citátom  

Potenciometer tazko, jedine tak vykonovy, klasicky by zhorel. Ked to chces regulovat tak PWM regulacia cez tranzistory, alebo regulacia cez stabiliaztor LM317T. To chladenie velkym pasivom a ofkuvat 80mm na 5V je super vec. Sam som to tak provozoval na vmodnutej Ti4600 http://misokgb.szm.sk/grafika Posluzil BOX chladic z Prescotta socket 478 s medenym jadrom. Chladilo to na jednicku! Wink
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Yahoo Messenger
C.e.D
Expert
Expert

PríspevokZaslal: 20 Feb 2006, 16:01    Predmet: casovanie pamati Odpovedať s citátom  

neviete niekto ake maju pamete casovanie na tejto vga?
Návrat hore
GgDag
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 20 Feb 2006, 19:05    Predmet: Odpovedať s citátom  

Uz som ju raklamoval tak som zvedavy o tyzden co bude s tym. Ked som povedal predavacovi ze je hlucna tak sa divil ako kon.
Návrat hore
C.e.D
Expert
Expert

PríspevokZaslal: 22 Feb 2006, 16:29    Predmet: Odpovedať s citátom  

GgDag napísal:
Uz som ju raklamoval tak som zvedavy o tyzden co bude s tym. Ked som povedal predavacovi ze je hlucna tak sa divil ako kon.

aj ja by som sa cudoval, som cital vsade ze je dost ticha, mne dosla dnes a cakam kym mi ju otec donesie domov Smile
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Overclocking a tuning PC Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4  Ďalšia
Strana 2 z 4

Prejdi na: