Chcem sa opytat aky je rozdiel medzi 20 a 24 pinovym konektorom na maticnu?
Pretoze mam maticnu kde mozem pripojit aj jeden aj druhy tak ma zajma co sa tym zmeni. A ktore zapojenie odporucate.
Rozdiel v tom nie je, nevidel som totiz dosku, ktora by neslapala s 20 pin konektorom a mala 24pin konektor na sebe, zatial mi vsetky isli bez problemov... Podla kecov to ma pridavat na stabilite doske atd... Rozdiel v praxi som tam nevidel
ja by som povedal ze podla http://www.powerstream.com/itx-atx-pinout.htm je ten 24pinovy konektor iba dovybaveny o viac napajacich napati konkretne som si vsimol dalsie +12, +5, +3.3, GND takze ten mytus o stabilnejsiej doske by mohol byt pravda hlavne preto ze sa takto daju oddelit silove napajanie dosky a signalove napajanie dosky. t.j. zmeny odberu dosky tak nezasahuju do kvality digitalnych urovnii. na druhej strane ked je ta doska vybavena aj 20pin tak tuto vymozenost 24pinoveho konektora asi nevyuziva a povedal by som ze na tej doske budu tie dalsie napatia spojene, ale samozrejme toto je len moj predpoklad
zmeni to nema ziadne len vecsiu moznost taktovania a maticna moze zrat viacej...kedze je to obmedzene prierezmi vodicov od zdroja ku MB a dalej je rozdiel 20+4 a 24+4 tie 4 su +12 a gnd teda zem,tie dalsie su napajania hlavne...
Uz sa to tu kus zamotava. Ale dufam ze mi nechcete povedat to ze ked som teras zapojil 24 pin zdroj tak som nemal zapajat ten jeden 4 pinovy samostatny na maticnu...