Behanie
k petrzalskej hradzi to mas daleko?... neviem posudit... chodi tam behat vela ludi popri asfaltovom chodniku co je na nej je vyslapany chodnicek vedla v trave ,ktory vyslapali prave bezci.
a njn 2,5 km za 12 min nieje nic extra.... ja beham tiez kvoli relaxu a ani pravidelne nebeham skor ako mam naladu (niekedy sa podari sotva raz za mesiac) ale behavam trasu 8km a za 30 min ju dam v pohode a mozem povedat ze kludne by som este zopar km dal... ak sa chcem rozbit tak posledny km dam maximalny sprint.
a njn 2,5 km za 12 min nieje nic extra.... ja beham tiez kvoli relaxu a ani pravidelne nebeham skor ako mam naladu (niekedy sa podari sotva raz za mesiac) ale behavam trasu 8km a za 30 min ju dam v pohode a mozem povedat ze kludne by som este zopar km dal... ak sa chcem rozbit tak posledny km dam maximalny sprint.
-
The Calvin
Star
- Kontaktovať používateľa:
-
xXPAINKILLERXx
Star
Ja behávam skoro každý deň momentálne, dávam si od 6 do 20 km. A rád behávam tempom 4:30 na kilometer. Samozrejme pri kratších tratiach ako je napr. 6 km to viem dať aj na 4:15. No uvidíme, lebo zatiaľ som len začal s tréningom, bol som asi len 17 krát. Uvidíme čo bude tak o 2-3 mesiace. Chcel by som dať polmaratón pod 1 hodinu 35 minút ale uvidíme. Nie je to nič extra ale viac ako meciac a pol alebo 2 mesiace vkuse som ešte netrénoval. Vždy mávam medzitým pauzy. Už by som chcel konečne vytrvať aj v polročnom tréningu, ale to chce veľa pevnej vôle a málo lenivosti 
Celý čas pri behaní dýcham ústami. Viem že sa to tak nemá robiť, no ja mám problémy s dýchaním. Neviem dýchať nosom. Mám vybočenú nosnú prepážku a väčšinou stále dýcham len ústami.Či cez deň či v spánku či pri športe. A dosť často mám zapchatý nos. Ešte som aj alergik
Ale behávam rád. A hudba mi tiež dosť pomáha pri behaní. Ako keby ma ťahala dopredu v tempe aj keď nevládzem dodáva mi energiu.
Takisto rád bikujem a hrám volejbal, takže behanie mi dosť pomáha v aj kondičke.
Celý čas pri behaní dýcham ústami. Viem že sa to tak nemá robiť, no ja mám problémy s dýchaním. Neviem dýchať nosom. Mám vybočenú nosnú prepážku a väčšinou stále dýcham len ústami.Či cez deň či v spánku či pri športe. A dosť často mám zapchatý nos. Ešte som aj alergik
Ale behávam rád. A hudba mi tiež dosť pomáha pri behaní. Ako keby ma ťahala dopredu v tempe aj keď nevládzem dodáva mi energiu.
Takisto rád bikujem a hrám volejbal, takže behanie mi dosť pomáha v aj kondičke.
Re: Behanie
Koľko ste bežali najviac v kuse? Ja cca 6700 metrov..trvalo mi to nejakých 45 minút. Bolo to von prírode.
Súťažne to bolo 18 km za 1:25.
Nesúťažne asi som raz bežal 35 km za nejaké 4 hodiny.
Ak by som rátal aj trailové behy tak top je 55 km za 10:30 s prevýšením 4200
Nesúťažne asi som raz bežal 35 km za nejaké 4 hodiny.
Ak by som rátal aj trailové behy tak top je 55 km za 10:30 s prevýšením 4200
-
hojko
Site Admin
taki7: Polmaraton (21,1km) za 1:55 ci 1:56.
Behavate niekto kratsie vzdialenosti ? Ja osobne nie som fanusik behania, prilis ma to nebavi, ale zaroven som pocas Covidu este v prvej vlne prisiel na to, ze je to vyborny ranny nakopavac. Ale pred Covidom som zvykol cvicit a jeden z dovodov preco com bol odporcom behania bolo aj to, ze by som tym zrejme spalil aj to malo svalov co sa mi podarilo nabrat, takze som si vytvoril vlastny system a "okruh" dlhy cca 3km s tym, ze sa snazim behat skor rychlo, nez daleko. Takto som za necelych 15m vybaveny a nejaky efekt aspon na psychiku to ma 
-
hojko
Site Admin
A prave rychlym behom spalis to co by si nechcel. Radsej behat pomaly a dlhsie. Napokon 15min beh sa mi zda prilis malo, ved dakych 20-25min trva metabolizmus kym na nastartuje spalovanie tukov.
behavam aj kratšie trasy 3-5km, ale zvycajne v pomalom tempe 20 - 30 min. Buď podľa vlastného tempa, ktoré sa snažím si udržiavať po celú dobu behu rovnaké alebo podla tepovej frekvencie. Ale to skôr jak doplnkový beh, keď mi to po celom dni nevydá na dlhší beh.
No neviem, tu je cielom skor drzat sa primarne v anaerobnej zone kde spalujes skor glykogen. V podstate lepsou variantou by bol sprint, alebo HIIT, ale v podstate aj z mne neznamych dovodov ich nerobim, maximalne sa sa ich snazim zakomponovat v druhom kilometrihojko napísal: 03 jan 2022, 13:58 A prave rychlym behom spalis to co by si nechcel. Radsej behat pomaly a dlhsie. Napokon 15min beh sa mi zda prilis malo, ved dakych 20-25min trva metabolizmus kym na nastartuje spalovanie tukov.
Zacali ste tento rok uz s behom alebo cakate na teplejsie pocasie? Ja som zacal v januari, hned o dva dni teploty. Potom som bol zo 2x a zase choroba. A treti zaciatok zabrzdil covid. Takze cakam na restart a snad stvrty zaciatok v roku 2022 sa uz podari.
Tento rok sa snazim pravidelne behavat, sice mensie vzdialenosti, ale zato pravidelne, skrz toho že som mal ku koncu minuleho roku zranenie kolena, tak to potrebujem regenerovať. Takisto ma pribrzdil covid, ale to bolo iba na týždeňheker napísal: 16 mar 2022, 21:51 Zacali ste tento rok uz s behom alebo cakate na teplejsie pocasie? Ja som zacal v januari, hned o dva dni teploty. Potom som bol zo 2x a zase choroba. A treti zaciatok zabrzdil covid. Takze cakam na restart a snad stvrty zaciatok v roku 2022 sa uz podari.
Kolko km behas, aky teren a za aky cas?
Momentálne behávam po dedine, čo je asfalt a rovina, ako sa rozotpí sneh, chcel by som chodiť už aj do lesa.
Moje aktuálne tempo je približne 4:50-5:00 keď idem voľnejšie, snažím sa to nehrotiť. Bežne mávam teraz beh tak 7.5-10 km, a behávam raz-dva krát do týždňa v závislosti či idem cez víkend na skialpy oba dni.
Moje aktuálne tempo je približne 4:50-5:00 keď idem voľnejšie, snažím sa to nehrotiť. Bežne mávam teraz beh tak 7.5-10 km, a behávam raz-dva krát do týždňa v závislosti či idem cez víkend na skialpy oba dni.
10km behu po betóne? hmm
To je uz celkom slusne tempo na amatera. Sledujes aj tepy ake pri tom mas?
Gogo a co je na tom? Ja tiez behavam po betone a aj kamarati. Je to predovsetkym o vhodnej bezeckej topanke. Len tak mimochodom, myslis si, ze beh po luke je maksi? Ked som bol par krat behat po luke, tak povacsine tam byvaju zasadene obilnini a len uchodeny pas od ludi a aut. Cize ta hlina je taka tvrda ako beton, je nestabilna (kriva) a prasi sa tam. V lese je to tiez ine - tvrdy podklad, makky podklad, ihlicie, korene, kamene. Preto radsej beham po asfalte na ktorom vidim pod nohy.
Gogo a co je na tom? Ja tiez behavam po betone a aj kamarati. Je to predovsetkym o vhodnej bezeckej topanke. Len tak mimochodom, myslis si, ze beh po luke je maksi? Ked som bol par krat behat po luke, tak povacsine tam byvaju zasadene obilnini a len uchodeny pas od ludi a aut. Cize ta hlina je taka tvrda ako beton, je nestabilna (kriva) a prasi sa tam. V lese je to tiez ine - tvrdy podklad, makky podklad, ihlicie, korene, kamene. Preto radsej beham po asfalte na ktorom vidim pod nohy.
Tepy nesledujem, ako teda po behu sa mrknem na hodinky aké asi boli, ale ono to z toho zápestia meria imho plus minu autobus, teda bez hrudného pásu to moc nemá zmysel. Skôr sa snažím ísť tak pocitvo. Teraz ako robím výklusy tak si dávam pozor aby som mal tempo také, aby som sa pri ňom dokázal rozprávať (samozrejme chodím sám, ale je to myslené aby som sa nezadýchal).
Poslednou dobou už keď mám chuť tak si dám aj intervaly teda 100 m (3:45) šprint, 400 m veľký ľahký výklus (5:15) - 5 opakovaní , alebo 250 m šprint (4:00), 1 km výklus - 2 opakovania.
Tiež si myslím že behanie po tvrdom nie je nič hrozné. Kedysi som sa toho desil, potom som pochopil že je to skôr o technike. Keď niekto dupe ako slon, môže mu to byť jedno na akom povrchu behá, poľná cesta atď je približne rovnako tvrdá ako asfalt. Je dôležité aby mal človek správny postoj, teda jemný predklon a behal cez špičku.
Práveže ja ani moc nemusím nejako moc odpružené topánky, lebo ma to skôr tlačí do päty, teda pokiaľ je možnosť, vždy volím čo najmäší drop pod pätou a vždy len nechápavo pokrútim hlavou keď vidím niekoho behať v HOKÁch a pod značkách.
Poslednou dobou už keď mám chuť tak si dám aj intervaly teda 100 m (3:45) šprint, 400 m veľký ľahký výklus (5:15) - 5 opakovaní , alebo 250 m šprint (4:00), 1 km výklus - 2 opakovania.
Tiež si myslím že behanie po tvrdom nie je nič hrozné. Kedysi som sa toho desil, potom som pochopil že je to skôr o technike. Keď niekto dupe ako slon, môže mu to byť jedno na akom povrchu behá, poľná cesta atď je približne rovnako tvrdá ako asfalt. Je dôležité aby mal človek správny postoj, teda jemný predklon a behal cez špičku.
Práveže ja ani moc nemusím nejako moc odpružené topánky, lebo ma to skôr tlačí do päty, teda pokiaľ je možnosť, vždy volím čo najmäší drop pod pätou a vždy len nechápavo pokrútim hlavou keď vidím niekoho behať v HOKÁch a pod značkách.
Zdravim.
Aku strategiu pouzivate pri behu ked chcete podat co najlepsi vykon? Snazim sa zlepsit si svoj beh na 12min. Priemerne tempo mavam 5.30min./km. Mal by som pri štarte zacal uplne pomaly napr. tempo 7min./km a postupne pridávať?
Dik
Aku strategiu pouzivate pri behu ked chcete podat co najlepsi vykon? Snazim sa zlepsit si svoj beh na 12min. Priemerne tempo mavam 5.30min./km. Mal by som pri štarte zacal uplne pomaly napr. tempo 7min./km a postupne pridávať?
Dik