|
|
|
| Autor |
Správa |
Homer J Simpson Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.06.2007 Príspevky: 204 Bydlisko: Snina Karma: 
|
Zaslal: 17 Feb 2008, 22:35 Predmet: |
|
|
| Ja som tak zničil bateriu na SE K510i. |
|
| Návrat hore |
|
 |
dudo02 Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.11.2006 Príspevky: 1148
Zaslal: 18 Feb 2008, 18:29 Predmet: |
|
|
|
No som elektrotechnik,viem po anglicky,ale nic take som tam nemohol najst-sice som to len prebehol..Skus mi citovat cast v ktorej sa opisuje to co tvrdis ty..
Ako som pisal-v USB k ziadnym skratom nedochadza-ci uz pri pripajani,alebo odpajani.Ak si myslis,ze ano-skus mi to prosim ta objasnit..Akym sposobom tam vznika skrat. |
|
| Návrat hore |
|
 |
INDIGOcorp. Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.01.2006 Príspevky: 2113 Bydlisko: BABYLON 5 Karma: 
|
Zaslal: 19 Feb 2008, 18:08 Predmet: |
|
|
| dudo02 napísal: |
| Ako som pisal-v USB k ziadnym skratom nedochadza-ci uz pri pripajani,alebo odpajani.Ak si myslis,ze ano-skus mi to prosim ta objasnit..Akym sposobom tam vznika skrat. |
nemyslel som konkretne skrat ja som to myslel tym sposobom ze sa tam nachadza eletrina a pri vybrati o ktorom hw nebol vopred upozorneni moze skolabovat ja uz som jeden flash disk takto uvaril
/ inak aj ja som elektrotechnik  |
|
| Návrat hore |
|
 |
vilko Light Professional

Stav:  Založený: 29.11.2005 Príspevky: 902 Bydlisko: Martin Karma: 
|
Zaslal: 19 Feb 2008, 19:14 Predmet: |
|
|
| INDIGOcorp. napísal: |
nemyslel som konkretne skrat ja som to myslel tym sposobom ze sa tam nachadza eletrina a pri vybrati o ktorom hw nebol vopred upozorneni moze skolabovat ja uz som jeden flash disk takto uvaril
/ inak aj ja som elektrotechnik  |
staticka elektrina,,,ta by mala byt uzemnena,kedze po odpojeni vsetkych vodicov na konektory este stale ostava zapojeny vonkajsi zemniaci vodic...niekedy to asi tak nie je |
|
| Návrat hore |
|
 |
INDIGOcorp. Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.01.2006 Príspevky: 2113 Bydlisko: BABYLON 5 Karma: 
|
Zaslal: 19 Feb 2008, 20:54 Predmet: |
|
|
| vilko napísal: |
| staticka elektrina,,,ta by mala byt uzemnena,kedze po odpojeni vsetkych vodicov na konektory este stale ostava zapojeny vonkajsi zemniaci vodic...niekedy to asi tak nie je |
ved to chcem povedat elektrina ako taka je jedno ci je staticka alebo privadzana kazdopadne dokaze znicit pri nahlom vybrati zariadenie tot vsio  |
|
| Návrat hore |
|
 |
vilko Light Professional

Stav:  Založený: 29.11.2005 Príspevky: 902 Bydlisko: Martin Karma: 
|
Zaslal: 19 Feb 2008, 20:56 Predmet: |
|
|
| INDIGOcorp. napísal: |
ved to chcem povedat elektrina ako taka je jedno ci je staticka alebo privadzana kazdopadne dokaze znicit pri nahlom vybrati zariadenie tot vsio  |
jj,,ved si rozumieme ale pri kvalitnych zariadeniach by k tomu nemalo dojst,,, |
|
| Návrat hore |
|
 |
dudo02 Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.11.2006 Príspevky: 1148
Zaslal: 19 Feb 2008, 21:48 Predmet: |
|
|
To co tu opisujete-staticka elektrina.Neviem sice odkial mate tieto informacie,no nebudem sa s vami hadat...
Zariadenie moze znicit prerusenie"toku dat"..Data sa prenasaju cez 2 stredne kontakty.Pokial softverovo vypnes zariadenie,tak vlastne vypnes tok dat korektnym sposobom.Pokial to nespravis a vytiahnes USB-vypnes tok dat"nasilu"-nekorektne,co moze mat za nasledok znicenie zariadena.
Napajanie na USB je pernamentne-to znamena,ze je tam stale..To su 2 krajne kontakty.Na toto napajanie nema softverove vypnutie ziaden vplyv-akurat sa znizi odber prudu,pretekajuci tymito kontaktamy,nakolko zariadenie prestane pracovat..Ak sa to vytahuje,ak zariadenie pracuje-cim je vacsi prud,tym vacsi sa natiahne elektricky obluk(to nie je staticka elektrina)a tym vacsia iskra preskoci.Co je nebezpecne najma pre polovodice typu CMOS.Samozrejme bavime sa cisto teoreticky,nakolko taka pamat flash ma fakt biedny odber prudu,takze je diskutabilne ci tam vlastne nejaky obluk vznika..Nieco ine je vsak taky ext.HDD.Tam uz moze byt slusny odber..Vytahovat HDD,len tak nadivoko-je otazka casu kedy sa znici.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
c.a.r.n.e. Medium Star

Stav:  Založený: 22.01.2007 Príspevky: 378
Zaslal: 20 Feb 2008, 9:30 Predmet: |
|
|
ja vzdy iba usb ci telefon alebo fotak vytiahnem, nic vo wine neodpajam a zatial sa mi nic napokazilo...a dufam ze sa ani nepokazi  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lukáš Kumančík Medium Star

Stav:  Založený: 17.01.2007 Príspevky: 434 Bydlisko: SMOLENICE Karma: 
|
Zaslal: 22 Feb 2008, 23:43 Predmet: |
|
|
| ja sa pytam na tuto temu lebo som to tiez robil natvrdo , ale mam mobil nokia 6120classic a normalne som dorobil a vytihaol telefon a teraz ked ho tam zasunem . tak uz mi nezobrazuje , ze je nejaky hardware pripojeny-myslim dole vpravo v beziacich suboroch a ani v tento pocitac , az ked pustim nokia pc suite , az potom sa ukaze , ze bol pripojeny . ale bezpecne odpojenie sa mi neukaze , ale na kazdej inej vecicke ano , v com si myslite ze to bude ? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Runes King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.08.2006 Príspevky: 1660 Bydlisko: Tatoine Karma: 
|
Zaslal: 23 Feb 2008, 11:14 Predmet: |
|
|
| Lukáš Kumančík napísal: |
| ja sa pytam na tuto temu lebo som to tiez robil natvrdo , ale mam mobil nokia 6120classic a normalne som dorobil a vytihaol telefon a teraz ked ho tam zasunem . tak uz mi nezobrazuje , ze je nejaky hardware pripojeny-myslim dole vpravo v beziacich suboroch a ani v tento pocitac , az ked pustim nokia pc suite , az potom sa ukaze , ze bol pripojeny . ale bezpecne odpojenie sa mi neukaze , ale na kazdej inej vecicke ano , v com si myslite ze to bude ? |
vo windowse aspon podla mna lebo mne toto robi tez ale iba obcas raz ho zapnem a vsetko vyhodi a pak ho pripojim o 5min znova a uz ma uplne ignoruje |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kenyon6 Light Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.07.2008 Príspevky: 63
Zaslal: 24 Júl 2008, 13:12 Predmet: |
|
|
Ja som 2-krat vytiahol na tvdo W300i a dva krat sa pokazil.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|