bezpecne odstranenie hardwaru
-
Homer J Simpson
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
No som elektrotechnik,viem po anglicky,ale nic take som tam nemohol najst-sice som to len prebehol..Skus mi citovat cast v ktorej sa opisuje to co tvrdis ty..vilko napísal:zeby wikipedia?![]()
http://en.wikipedia.org/wiki/Usb ,,precitajte si to aj ostatni,,predtym ako sa zas do mna pustite![]()
Ako som pisal-v USB k ziadnym skratom nedochadza-ci uz pri pripajani,alebo odpajani.Ak si myslis,ze ano-skus mi to prosim ta objasnit..Akym sposobom tam vznika skrat.INDIGOcorp. napísal:...
-
cORP.
Addict
nemyslel som konkretne skrat ja som to myslel tym sposobom ze sa tam nachadza eletrina a pri vybrati o ktorom hw nebol vopred upozorneni moze skolabovat ja uz som jeden flash disk takto uvarildudo02 napísal:Ako som pisal-v USB k ziadnym skratom nedochadza-ci uz pri pripajani,alebo odpajani.Ak si myslis,ze ano-skus mi to prosim ta objasnit..Akym sposobom tam vznika skrat.
/ inak aj ja som elektrotechnik
staticka elektrina,,,ta by mala byt uzemnena,kedze po odpojeni vsetkych vodicov na konektory este stale ostava zapojeny vonkajsi zemniaci vodic...niekedy to asi tak nie jeINDIGOcorp. napísal:nemyslel som konkretne skrat ja som to myslel tym sposobom ze sa tam nachadza eletrina a pri vybrati o ktorom hw nebol vopred upozorneni moze skolabovat ja uz som jeden flash disk takto uvaril
/ inak aj ja som elektrotechnik
-
cORP.
Addict
ved to chcem povedat elektrina ako taka je jedno ci je staticka alebo privadzana kazdopadne dokaze znicit pri nahlom vybrati zariadenie tot vsiovilko napísal:staticka elektrina,,,ta by mala byt uzemnena,kedze po odpojeni vsetkych vodicov na konektory este stale ostava zapojeny vonkajsi zemniaci vodic...niekedy to asi tak nie je
To co tu opisujete-staticka elektrina.Neviem sice odkial mate tieto informacie,no nebudem sa s vami hadat...
Zariadenie moze znicit prerusenie"toku dat"..Data sa prenasaju cez 2 stredne kontakty.Pokial softverovo vypnes zariadenie,tak vlastne vypnes tok dat korektnym sposobom.Pokial to nespravis a vytiahnes USB-vypnes tok dat"nasilu"-nekorektne,co moze mat za nasledok znicenie zariadena.
Napajanie na USB je pernamentne-to znamena,ze je tam stale..To su 2 krajne kontakty.Na toto napajanie nema softverove vypnutie ziaden vplyv-akurat sa znizi odber prudu,pretekajuci tymito kontaktamy,nakolko zariadenie prestane pracovat..Ak sa to vytahuje,ak zariadenie pracuje-cim je vacsi prud,tym vacsi sa natiahne elektricky obluk(to nie je staticka elektrina)a tym vacsia iskra preskoci.Co je nebezpecne najma pre polovodice typu CMOS.Samozrejme bavime sa cisto teoreticky,nakolko taka pamat flash ma fakt biedny odber prudu,takze je diskutabilne ci tam vlastne nejaky obluk vznika..Nieco ine je vsak taky ext.HDD.Tam uz moze byt slusny odber..Vytahovat HDD,len tak nadivoko-je otazka casu kedy sa znici..
Zariadenie moze znicit prerusenie"toku dat"..Data sa prenasaju cez 2 stredne kontakty.Pokial softverovo vypnes zariadenie,tak vlastne vypnes tok dat korektnym sposobom.Pokial to nespravis a vytiahnes USB-vypnes tok dat"nasilu"-nekorektne,co moze mat za nasledok znicenie zariadena.
Napajanie na USB je pernamentne-to znamena,ze je tam stale..To su 2 krajne kontakty.Na toto napajanie nema softverove vypnutie ziaden vplyv-akurat sa znizi odber prudu,pretekajuci tymito kontaktamy,nakolko zariadenie prestane pracovat..Ak sa to vytahuje,ak zariadenie pracuje-cim je vacsi prud,tym vacsi sa natiahne elektricky obluk(to nie je staticka elektrina)a tym vacsia iskra preskoci.Co je nebezpecne najma pre polovodice typu CMOS.Samozrejme bavime sa cisto teoreticky,nakolko taka pamat flash ma fakt biedny odber prudu,takze je diskutabilne ci tam vlastne nejaky obluk vznika..Nieco ine je vsak taky ext.HDD.Tam uz moze byt slusny odber..Vytahovat HDD,len tak nadivoko-je otazka casu kedy sa znici..
-
c.a.r.n.e.
Medium Star
ja sa pytam na tuto temu lebo som to tiez robil natvrdo , ale mam mobil nokia 6120classic a normalne som dorobil a vytihaol telefon a teraz ked ho tam zasunem . tak uz mi nezobrazuje , ze je nejaky hardware pripojeny-myslim dole vpravo v beziacich suboroch a ani v tento pocitac , az ked pustim nokia pc suite , az potom sa ukaze , ze bol pripojeny . ale bezpecne odpojenie sa mi neukaze , ale na kazdej inej vecicke ano , v com si myslite ze to bude ?
-
Runes
Addict
vo windowseLukáš Kumančík napísal:ja sa pytam na tuto temu lebo som to tiez robil natvrdo , ale mam mobil nokia 6120classic a normalne som dorobil a vytihaol telefon a teraz ked ho tam zasunem . tak uz mi nezobrazuje , ze je nejaky hardware pripojeny-myslim dole vpravo v beziacich suboroch a ani v tento pocitac , az ked pustim nokia pc suite , az potom sa ukaze , ze bol pripojeny . ale bezpecne odpojenie sa mi neukaze , ale na kazdej inej vecicke ano , v com si myslite ze to bude ?