Obsah fóra www.hojko.com
Aukro.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

bezpecne odstranenie hardwaru
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Hardware Choď na stránku 1, 2  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Lukáš Kumančík
Medium Star
Medium Star

Stav: Odhlásený
Založený: 17.01.2007

PríspevokZaslal: 16 Feb 2008, 21:10    Predmet: bezpecne odstranenie hardwaru Odpovedať s citátom  

myslite , ze ked takto neodoberiete hardware , ale ho natvrdo vytiahnete , moze sa vam zariadenie v pocitaci pokazit?
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
kaktus11
Light Expert
Light Expert

Založený: 30.10.2006

PríspevokZaslal: 16 Feb 2008, 21:15    Predmet: Odpovedať s citátom  

v pocitaci asi nie ale neviem ci poznas ale ked si toto urobil s W810i tak ju to mohlo dorazit tak moj nazor je ze skorej to moze poskodit tu vec co je zapojena ale v pc asi ne
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
CamadžO
Amateur
Amateur

Založený: 18.12.2007

PríspevokZaslal: 16 Feb 2008, 21:36    Predmet: Odpovedať s citátom  

HW sa tým nekazí ale vytiahnutím napr. USB ,,natvrdo" sa zruší vštok HW pripojený cez USB. Teda aspoň mne to tak robí, keď vytiahnem USBčko, tak sa mi vypne net cez USB alebo myška...ale záleží aj z ktorého USB, čo mám v predu na CASE tak len tie dva na sebe závisia tie vzadu na dosku s tým už nepária čiže sa neodpoja.
Návrat hore
SSemteXX
Professional
Professional

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 24.10.2006

PríspevokZaslal: 16 Feb 2008, 22:16    Predmet: Odpovedať s citátom  

sak hej,ked odstranis na tvrdo,tak zvycajne nakopirovane subory sa stratia Smile
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
Nadeo
Star
Star

Založený: 04.11.2006

PríspevokZaslal: 16 Feb 2008, 22:30    Predmet: Odpovedať s citátom  

kaktus11 napísal:
v pocitaci asi nie ale neviem ci poznas ale ked si toto urobil s W810i tak ju to mohlo dorazit tak moj nazor je ze skorej to moze poskodit tu vec co je zapojena ale v pc asi ne
ja to s w810 robim uz rok a nic jej neni (klop klop)
Návrat hore
vilko
Light Professional
Light Professional

Založený: 29.11.2005

PríspevokZaslal: 17 Feb 2008, 0:00    Predmet: Odpovedať s citátom  

nemalo by sa nic stat,pokial zariadenie nepouziva vyrovnavaciu pamat (to sa da zapnut aj vypnut).. ale nikto ti to nezaruci,,niektorym ludom sa pri vytiahnuti udajne od...l /pokazil usb kluc a zvyknu to zvalit na neodpojenie hardwaru vo windowse.. vacsina problemov vsak vznika pri pretaktovani usb,alebo pri nekvalitnych doskach s nestabilnym napatim a prudom na usb rozhrani... odpojenie aj inych zariadeni pri vytiahnuti je sposobene detto,resp. zle tienenymi kablami.. moja stara usb myska sa dokazala odpojit aj pri rozsvieteni stolnej halogenky 40 cm od nej vzdialenej..
Návrat hore
GothaR
Moderátor
Moderátor

Založený: 21.02.2005

PríspevokZaslal: 17 Feb 2008, 0:22    Predmet: Odpovedať s citátom  

No nemalo by sa stat...ale su zname pripady(tusim aj tu z fora), ze niekto vytiahol napriklad mp3 prehravac alebo usb flash disk bez tohto bezpecneho odstranenia a skoncilo to tym, ze zariadenie prestalo fungovat. Cize ja osobne to neriskujem, su to 2 kliknutia, tak kde je problem? Nepotrebujem robit frajera pred kamaratmi, ze to vytahujem iba tak.
PS: osobne poznam aj jedneho cloveka, ktoremu sa to stalo s usb diskom, nastastie mu reklamaciu uznali, ale prisiel o vsetky udaje
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
Runes
King
King

Založený: 09.08.2006

PríspevokZaslal: 17 Feb 2008, 0:32    Predmet: Odpovedať s citátom  

usb kluc taham len tak telefon a fotak radsej odpajam je to drahsia zalezitost. z praxe vlani na konci semestra sme mali odovzdat cely kruzok zadanie na jednom mediu dali sme to nakluc a moja praca tram nebola ani po 3 nakopirovani az 4x ked som dal odobrat tam ta praca ostala. Iny pripad co poznam ze starsi USB kluc raz takto chalan vytiahol a z jeho povodnej kapacity 128 bolo zrazu len dakych 20 daco proste par sektorov slo doprec ma asi jedinecny USB kluc na svete Very Happy
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
vilko
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 17 Feb 2008, 1:14    Predmet: Odpovedať s citátom  

GothaR napísal:
No nemalo by sa stat...ale su zname pripady(tusim aj tu z fora), ze niekto vytiahol napriklad mp3 prehravac alebo usb flash disk bez tohto bezpecneho odstranenia a skoncilo to tym, ze zariadenie prestalo fungovat. Cize ja osobne to neriskujem, su to 2 kliknutia, tak kde je problem? Nepotrebujem robit frajera pred kamaratmi, ze to vytahujem iba tak.
PS: osobne poznam aj jedneho cloveka, ktoremu sa to stalo s usb diskom, nastastie mu reklamaciu uznali, ale prisiel o vsetky udaje
az na to,ze usb disk standardne pouziva vyrovnavaciu pamat....
Návrat hore
GothaR
Moderátor
Moderátor

Založený: 21.02.2005

PríspevokZaslal: 17 Feb 2008, 1:18    Predmet: Odpovedať s citátom  

vilko napísal:
az na to,ze usb disk standardne pouziva vyrovnavaciu pamat....
Mne je jedno ci usb disk pouziva alebo nepouziva vyrovnaciu pamat...fakt je ten, ze osobne poznam jedneho cloveka, ktory takto prisiel o disk a minimalne este jeden tu na fore pisal, ze tak prisiel o mp3 prehravac.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu MSN Messenger
dudo02
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 23.11.2006

PríspevokZaslal: 17 Feb 2008, 8:46    Predmet: Odpovedať s citátom  

vilko napísal:
vacsina problemov vsak vznika pri pretaktovani usb,alebo pri nekvalitnych doskach s nestabilnym napatim a prudom na usb rozhrani...
Nic v zlom.Nechapem vsak pojem nestabilny prud Rolling Eyes -skus vysvetlit.To nestabilne napatie-to je zaujimava myslienka,avsak ak by sa to stalo-USB zariadenie by mohlo odist v hociktorej chvili..Ci pri pripojeni,odpojeni,alebo v case zapojenia..

Lukáš Kumančík-Ak zariadenie komunikuje s PC(napr.prenos dat),moze sa stat,ze ak ho odpojis-poskodi sa .Ja odpajam stale "natvrdo"-pockam kym skonci komunikacia(kopirovanie dat) a vytiahnem.No a zatial nic Smile .Tym softom vlastne ukoncis komunikaciu zariadenia..

Ako tu niekto pisal-2kliky.A v buducnosti mozno usetris nadavky a aj nejake love Smile .
Návrat hore
vilko
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 17 Feb 2008, 9:32    Predmet: Odpovedať s citátom  

dudo02 napísal:
Nic v zlom.Nechapem vsak pojem nestabilny prud Rolling Eyes -skus vysvetlit.To nestabilne napatie-to je zaujimava myslienka,avsak ak by sa to stalo-USB zariadenie by mohlo odist v hociktorej chvili..Ci pri pripojeni,odpojeni,alebo v case zapojenia..

Lukáš Kumančík-Ak zariadenie komunikuje s PC(napr.prenos dat),moze sa stat,ze ak ho odpojis-poskodi sa .Ja odpajam stale "natvrdo"-pockam kym skonci komunikacia(kopirovanie dat) a vytiahnem.No a zatial nic Smile .Tym softom vlastne ukoncis komunikaciu zariadenia..

Ako tu niekto pisal-2kliky.A v buducnosti mozno usetris nadavky a aj nejake love Smile .
usb zariadenia pracuju v 2 energ. hladinach -100mA a 500mA, pri vsuvani a vytahovani dochadza k mini skratom ako ked vytahujes zastrcku zo zasuvky,, toto niektore dosky (lacik) dobre nezvladaju.. da sa to napriklad overit aj pripajanim externeho disku, ktory tych 500mA az 1A pri roztacani potrebuje - na niektorych doskach proste niekedy zdochne a mozes pripajat nanovo.. pri vyberani je to podobne,, nahle sa znizi odber prudu a pri nekvalitnych doskach 'vyskoci' napatie a zariadenie mozes mat vo vecnych lovistiach.. ak das 'odpojit' vo windowse, windows posiela do zariadenia term signal, niektore zariadenia vtedy vtedy odpoja/vypnu cast obvodov a znizia odber prudu... takze ked vytahujes zariadenie z USB portu,tak je nasledny miniskrat mensi..
standardy vsak hovoria, ze USB je plug and play a teda, ak zariadenie nevyuziva vyrovnavaciu pamat operacneho systemu,malo by sa dat z usb portu kedykolvek vytiahnut (bez 'odpajania' v systeme).. pokazenie zariadenia pri vytahovani z usb je teda dovodom na reklamaciu,,aj ked je pri nej niekedy tazko dokazat, kto pri vyrobe viac setril -vyrobca zariadenia, vyrobca zakladnej dosky
Návrat hore
dudo02
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 23.11.2006

PríspevokZaslal: 17 Feb 2008, 13:58    Predmet: Odpovedať s citátom  

No k skratom tam nedochadza k ziadnym-ani mini,ani ziadnym inym.Ty mas zrejme na mysli elektricky obluk.K miniobluku tam dochadzat moze-ako si spravne uviedol napr.zastrcka.A tam sa aj napatie kolise.Avsak medzi PC a zastrckou je jeden rozdiel-a to ten,ze napatie PC zdroja je stabilizovane.Takze tam sa napatie nekolise..

Odkial cerpas to co si napisal?Si to niekde cital?Skus hodit nejaky link-zaujima ma to..
Návrat hore
vilko
Light Professional
Light Professional

PríspevokZaslal: 17 Feb 2008, 17:19    Predmet: Odpovedať s citátom  

dudo02 napísal:
No k skratom tam nedochadza k ziadnym-ani mini,ani ziadnym inym.Ty mas zrejme na mysli elektricky obluk.K miniobluku tam dochadzat moze-ako si spravne uviedol napr.zastrcka.A tam sa aj napatie kolise.Avsak medzi PC a zastrckou je jeden rozdiel-a to ten,ze napatie PC zdroja je stabilizovane.Takze tam sa napatie nekolise..

Odkial cerpas to co si napisal?Si to niekde cital?Skus hodit nejaky link-zaujima ma to..
zeby wikipedia? Smile
http://en.wikipedia.org/wiki/Usb ,,precitajte si to aj ostatni,,predtym ako sa zas do mna pustite Rolling Eyes Rolling Eyes
Návrat hore
INDIGOcorp.
Guru wannabe
Guru wannabe

Založený: 23.01.2006

PríspevokZaslal: 17 Feb 2008, 19:13    Predmet: Odpovedať s citátom  

nestane sa ti nic pokial prave s danou vecou nepracujes resp pri kluci ked prave s neho necita alebo nan nekopirujes inak sa moze pokazit velmi lahko a vravi sa ze mozu nastat pripady ze sa poskodi aj pri necinnosti pretoze mysli na to ze v usb je taktiez elektrina ako vo vacsine hw v pc a ta tiez nieje dobra pri prudkom vytiahnuti moze dojst k malickemu skratu no pre teba o to zdrvucejsiemu
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Hardware Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: