|
|
|
| Autor |
Správa |
1mato2 Amateur

Pohlavie:  Stav:  Založený: 04.05.2006 Príspevky: 33 Bydlisko: Svidnik Karma: 
|
Zaslal: 01 Jún 2006, 10:03 Predmet: BIOS |
|
|
| Že vraj sa dá stiahnuť na BIOS nová aktualizácia j to pravda? Ak áno poraďte ako dik |
|
| Návrat hore |
|
 |
brm Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.11.2005 Príspevky: 6657
Zaslal: 01 Jún 2006, 10:17 Predmet: |
|
|
| ..ano, je to pravda.. postup najdes na strankach vyrobcu svojej dosky.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
canopus Guru

Stav:  Založený: 07.11.2005 Príspevky: 2949 Bydlisko: Lewice Krcma Orinoco :-) Karma: 
|
Zaslal: 01 Jún 2006, 12:15 Predmet: |
|
|
| mal by si dostat k svojej doske CD s programami,ktore ti automaticky instaluju vsetky nove ovladace z domovskej stranky |
|
| Návrat hore |
|
 |
ADOXtreme Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 28.11.2005 Príspevky: 690 Bydlisko: Bratislava Karma: 
|
Zaslal: 01 Jún 2006, 12:23 Predmet: |
|
|
| canopus napísal: |
| mal by si dostat k svojej doske CD s programami,ktore ti automaticky instaluju vsetky nove ovladace z domovskej stranky |
ROFL! Takže keď vložím CD od mojej dosky, tak mi automaticky flashne BIOS, že?! To je úplne super!
Dá sa stiahnuť nová aktualizácia, ale ak si to ešte nerobil ani to neskúšaj. Najprv si to natrénuj na susedovom PC!  |
|
| Návrat hore |
|
 |
t0m4s3 Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.06.2004 Príspevky: 14127 Bydlisko: Martin SR, Brno CZE Karma: 
|
Zaslal: 01 Jún 2006, 12:36 Predmet: |
|
|
| ADOXtreme automaticky nie, musis kliknut asi trikrat... |
|
| Návrat hore |
|
 |
dallas96 Medium Star

Stav:  Založený: 01.06.2005 Príspevky: 389
|
| Návrat hore |
|
 |
canopus Guru

Stav:  Založený: 07.11.2005 Príspevky: 2949 Bydlisko: Lewice Krcma Orinoco :-) Karma: 
|
Zaslal: 01 Jún 2006, 13:52 Predmet: |
|
|
| ADOXtreme napísal: |
ROFL! Takže keď vložím CD od mojej dosky, tak mi automaticky flashne BIOS, že?! To je úplne super!
Dá sa stiahnuť nová aktualizácia, ale ak si to ešte nerobil ani to neskúšaj. Najprv si to natrénuj na susedovom PC!  |
blbym to treba tak vysvetlit,ako ti to vysvetlil tom4s3 |
|
| Návrat hore |
|
 |
ADOXtreme Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 28.11.2005 Príspevky: 690 Bydlisko: Bratislava Karma: 
|
Zaslal: 01 Jún 2006, 14:00 Predmet: |
|
|
No jasné, akurát, že blby nie som ja, ale ty! Z update servra ti stiahne akurát súbory na disketu, z ktorých potom nabootoješ, ale neva, tak si len ďalej flashuj twoj BIOS!
PS: Myslím, že si TOMASEHO nepochopil  |
|
| Návrat hore |
|
 |
mastermind Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.02.2005 Príspevky: 4732
Zaslal: 01 Jún 2006, 14:09 Predmet: |
|
|
No jasné, akurát, že blby nie som ja, ale ty! Z update servra ti stiahne akurát súbory na disketu, z ktorých potom nabootoješ, ale neva, tak si len ďalej flashuj twoj BIOS!
PS: Myslím, že si TOMASEHO nepochopil  |
nemusis davat na disketu a nemusis bootovat. bios sa da flashnut aj z winu. pomlcim o bezpecnosti... ale da sa |
|
| Návrat hore |
|
 |
t0m4s3 Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.06.2004 Príspevky: 14127 Bydlisko: Martin SR, Brno CZE Karma: 
|
Zaslal: 01 Jún 2006, 14:10 Predmet: |
|
|
| Pochopil ma velmi dobre. Dnes uz ma kazdy lepsi vyrobca utilitu na flashovanie z Biosu. Cela operacia je otazka jednej minuty bez potreby vlastnit disketu ci disketovu mechaniku. Z prilozeneho CD instalnes jednoduchy program. Kliknes na find new update (alebo nieco podobne), potvrdis, ze skutocne chces dany BIOS updatovat, pockas cca 1minut a po vyzve restartnes pocitac. U vacsiny vyrobcou (ak nie u vsetkych) je potreba vliez do BIOSu, nacitat Default nastavenia (resp. optimized nastavenia), Save&exit a fici sa dalej na novom BIOSe... |
|
| Návrat hore |
|
 |
canopus Guru

|
Zaslal: 01 Jún 2006, 14:59 Predmet: |
|
|
| t0m4s3 napísal: |
| Pochopil ma velmi dobre. Dnes uz ma kazdy lepsi vyrobca utilitu na flashovanie z Biosu. Cela operacia je otazka jednej minuty bez potreby vlastnit disketu ci disketovu mechaniku. Z prilozeneho CD instalnes jednoduchy program. Kliknes na find new update (alebo nieco podobne), potvrdis, ze skutocne chces dany BIOS updatovat, pockas cca 1minut a po vyzve restartnes pocitac. U vacsiny vyrobcou (ak nie u vsetkych) je potreba vliez do BIOSu, nacitat Default nastavenia (resp. optimized nastavenia), Save&exit a fici sa dalej na novom BIOSe... |
presne takto to mam
ADOXtreme: radsej o tebe pomlcim,beriem ta ako nie velmi inteligentneho cloveka  |
|
| Návrat hore |
|
 |
ADOXtreme Star

|
Zaslal: 01 Jún 2006, 15:48 Predmet: |
|
|
No tak neviem chlapci, ale ako myslíte! Flashujte si z CD a z update koľko len chcete! Keď sa BIOS doje*** tak OK! Najlepšia cesta, ako si doje***ť PC, FLASHOVAŤ BIOC CEZ WINDOWS! Vidím fakt, do pi*e, že každý na tomto fóre je génius prvého stupňa, naozaj neviem prečo to radíte tomu chalanovi keď sami viete, že windows je kok**** a ešte cez neho flashovať BIOS, ale je to vaša vec!
A na tvoj názor canopus či akú to máš prezývku sa nik nepýtal tak neviem, na čo tu píšeš OT! Ako koľko BIOSOv si už flashol?! Hm?! Asi nikoľko, lebo tu trepeš píčoviny! A tomase, tak toto som nevedel, že si taký dokonalý!
//edit: flash cez WIN! Nikdy! Len toto nerob! Aspoň teraz nie, možno o 5 rokov... |
|
| Návrat hore |
|
 |
brm Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.11.2005 Príspevky: 6657
Zaslal: 01 Jún 2006, 15:51 Predmet: |
|
|
Da sa povedat, ze cim novsia doska, tym menej klikov potrebujes na update biosu.. predpokladam, ze o par rokov si uz dosky same budu stahovat bios a flashovat si ho podla vlastnej potreby bez akehokolvek zasahu uzivatela..
//EDIT.. v dnesnej dobe by uz mali byt dosky zabezpecene proti poskodeniu BIOSu.. ved uz napr. moja ASUSka stara cca 2-3r ma funkciu:
| Kód: |
CrashFree BIOS 2~
Whenever BIOS gets corrupted, ASUS CrashFree BIOS 2 allows users to reboot the computer and perform an smart auto-recovery procedure through the motherboard support CD. |
Ale ci to ozaj funguje, som este nemal cest vyskusat. Doteraz som stale flashoval BIOS starou osvedcenou metodou.. formou disketky.. (aj ked ani ta nie je 100%) |
|
| Návrat hore |
|
 |
t0m4s3 Admin

|
Zaslal: 01 Jún 2006, 16:16 Predmet: |
|
|
| ADOXtreme klidek. Take ako Dual Bios nepoznas? To ma dnes snad kazda doska. Flahoval som (a urcite nie som sam) cez windows uz minimalne 10x a bez problemov (tuk tuk na drevo). Preco mu to radime? Pretoze je to jednoduchsie ako cez disketu, navyse riziko poskodenia diskety je imho vacsie ako pad windowsu. Pokial ti vypnu elektricku prud, tak je jedno ako to robis ci cez FDD alebo cez WIN. |
|
| Návrat hore |
|
 |
canopus Guru

|
Zaslal: 01 Jún 2006, 16:29 Predmet: |
|
|
No tak neviem chlapci, ale ako myslíte! Flashujte si z CD a z update koľko len chcete! Keď sa BIOS doje*** tak OK! Najlepšia cesta, ako si doje***ť PC, FLASHOVAŤ BIOC CEZ WINDOWS! Vidím fakt, do pi*e, že každý na tomto fóre je génius prvého stupňa, naozaj neviem prečo to radíte tomu chalanovi keď sami viete, že windows je kok**** a ešte cez neho flashovať BIOS, ale je to vaša vec!
A na tvoj názor canopus či akú to máš prezývku sa nik nepýtal tak neviem, na čo tu píšeš OT! Ako koľko BIOSOv si už flashol?! Hm?! Asi nikoľko, lebo tu trepeš píčoviny! A tomase, tak toto som nevedel, že si taký dokonalý!
//edit: flash cez WIN! Nikdy! Len toto nerob! Aspoň teraz nie, možno o 5 rokov... |
pi*ov*** si sama o sebe iba ty,chod si dat radsej 5 km behu(asi vies preco) a pekne si sa zhovadil v tejto teme,radsej si vymaz tieto svoje thready,lebo nestoja za nic,staci mi flashovat iba ten moj,btw ty si mi teda inteligent,ani chybu si nevies priznat
si troska zeleny a hras kapa?
a kto tu trepol pi*ov***,sa nauc ze ked si kpis dosku mas k nej aj nejaku vybavu,sorry ty mas dosku este z 486DX2,a tam sa to neda,mam 1 1/2 roka dosku a ta to dokaze,a nic jej nie je,ze o 5 rokov - toto patri do Radosinskeho divadla pre zabavu co si napisal
troska sa venuj aj IT news,zaspal si troska dobu |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|