|
|
|
| Autor |
Správa |
johny_sk Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 15.05.2008 Príspevky: 421
Zaslal: 29 Sep 2008, 23:48 Predmet: |
|
|
Zdravim, mam taky problem.
V Tune up 2007 som precistil registre. Pri naslednom zapnuti PC sa mi neustale spusta checkdisk. Neviem sa dostat ani do SM, ani debug mod spustenia wokien nebezi. Pri kazdom inom ako SM sa spusti spominany chkdsk, prejde OK a komp sa zresetne. Cez bootlog a recovery konzolu to vyzera, ze mi system zrejme pada na loadovani giveio.sys, pripadne ati toolu. Mate niekto nejaky hintik, ako to vyriesit? alebo nejaky link na bootovaci program cez USB, ktorym to zachranim? dakujem
je to pomerne akutne..., na PC mam kopec rozpracovanych veci...a nemam chut formatovat systemovu particiu a nanovo vsetko instalit...
disk sa mi zda byt OK... po mojich skusenostiach s chybnymi tentokrat nepocut ziadne mechanicke cvaknutie, ani drhnutie...
//autoeditácia príspevku ( 29 Sep 2008, 23:30 )
tak giveio.sys je presunuty na inu particiu, uz by sa nemal spustat..., reset sa ale opat objavuje... Pevne verim, ze to nie je diskom (pomerne novy Samsung)
//autoeditácia príspevku ( 29 Sep 2008, 23:43 )
// je presunuty, ale podla bootlogu sa znova spustil..., mozem ho zmazat uplne?
//autoeditácia príspevku ( 30 Sep 2008, 0:48 )
tak giveio.sys je odstraneny uz aj z druhej destinacie uplne..., no aj napriek tomu sa loadol pri spustani s bootlogom a komp stale pada...
uz zacinam byt vazne bezradny...., nejaky hint? idealna by bola nejaka utilitka bootovatelna z USB/CD, kde by som si mohol nastavit, ktore procesy sa nemaju po starte spustat, aspon nie pri safemode. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Schyl2o Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.06.2005 Príspevky: 442 Bydlisko: Trnava Karma: 
|
Zaslal: 29 Sep 2008, 23:59 Predmet: |
|
|
| daj sa do recovery consoly a napis disable giveio, potom exit a vyskusaj co to urobi |
|
| Návrat hore |
|
 |
johny_sk Medium Star

Zaslal: 30 Sep 2008, 0:14 Predmet: |
|
|
vyborny napad, neviem, co mi to nenapadlo..., uz som v recovery console skusal vsetko mozne...
ale aj tak je v logu ten giveio.sys znova pisany ako loaded a sucasne recovery konzola pise, ze je already disabled... asi kupim druhy disk a tento naformatujem tou utilitou od samsungu na ocheckovanie chyb na disku...
ak sa mi to teda nepodari dnes vyriesit nejako. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Schyl2o Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.06.2005 Príspevky: 442 Bydlisko: Trnava Karma: 
|
Zaslal: 30 Sep 2008, 0:17 Predmet: |
|
|
| ked tak si stiahni ulitu hirens boot http://www.hiren.info/pages/bootcd obsahuje strasne vela programov a ulit, checkovanie diskov to ma v sebe tiez, je to bootovacie cd , netreba nic instalovat, da sa cez to aj v pohode zalohovat |
|
| Návrat hore |
|
 |
johny_sk Medium Star

Zaslal: 30 Sep 2008, 0:21 Predmet: |
|
|
| super. diky |
|
| Návrat hore |
|
 |
Rattata Light Star

Stav:  Založený: 02.12.2006 Príspevky: 253 Bydlisko: Trnava Karma: 
|
Zaslal: 30 Sep 2008, 12:06 Predmet: |
|
|
| a ked das v recovery console urobit prikaz bootfix alebo fixboot tak ti to nejde?? |
|
| Návrat hore |
|
 |
johny_sk Medium Star

Zaslal: 30 Sep 2008, 21:54 Predmet: |
|
|
| jj, fixboot som skusal tiez..., nakoniec sa mi v jeden moment (po tom, com som odskusal mnoho bootovacich utilit na system recovery a pod.) podarilo sa dostat aspon ku konkretnej BSOD a uz som vedel, co je vo veci, lebo som si dalej vygooglil a po skusenostiach inych som sa rozhodol zalohovat si disk u spolubyvajuceho, sformatovat systemovu particiu a nahodit nanovo system...teraz prave nanovo nahadzujem programy, pokusam sa nahrat profily, ktore nie su poskodene a tak... |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|