Brutto
urcite? nemas ziadnu istotu, dochodok, poistky, nic, daco sa ti stane a si v riti...a ak ti nato pridu danovi tiez ta nepochvalia...Sepiroth napísal:ja na to mam vlmi ucinny a spolahlivý spôsob-pracuj načierno! vážne, zarobíš najviac, najlepšie.
ad thread: takze ak zarabas v brutto, to znamena ze zarabas v hrubom takze este ti z toho nestiahli dane a odvody
ak si student a tvoj rocny plat je mensi ako 95 000 sk tak sa ti nezdani...
//1600ty prispevok som king tohto fora !!!
a tak sorry, to je jasne ale ajtak to nie je nacierno, ja som myslel ze myslis TPP na ciernoSepiroth napísal:robota na čierno, boháča, veď ale ja hovorím o brigádach pre študenta, čo tu vravíš o dôchodku.
a k tomu, že ak to máš od známeho:
grigáda sa dá zohnať buď po známosti načierno, alebo cez dáku agentúru ktorá ti z toho strhne ťažké prachy.
-
bolek
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Zhrniem svoje skusenosti, aj ked neviem, ci ti pomozu
. Na jednej brigade som podpisovala "Dohodu o brigadnickej praci studenta" a na druhej "dohodu o vykonani prace" (to len co sa tyka vyrazov). Princip funguje rovnako, mam tiez napisane ze Brutto: 50sk/hod, co znamena pre mna, ze dostanem 50 sk na hodinu a su to moje peniaze, nic neodvadzam ani nezdanujem, co nam vyvetlili asi tak, ze sme studenti, cize nemusime odvadzat dane.
-
t0m4s3
Admin
Bolek > nie je pravda, ze nemusis odvadzat dane. Je urcita hranica, do ktorej dane odvadzat nemusis. Takisto je aj urcity maximalny pocet odpracovanych hodin. Ani jedno z tychto cisel presne neviem, preto to prenecham niekomu, kto to ovlada. Preto sa robia ofaje, ze bud mas napisane, ze robis za tolko a tolko, ale dostanes pomimo nejake peniaze defacto nacierno, prip. kvoli poctu odpracovanych hodin sa napise (priklad) 20h á 100SK/h miesto 40h á 50SK/h
-
NumBer_One
Star
s tym zdanovanim sa mi tak zda, ze je to okolo tych 7 tisicok, lebo minuleho roku, ked som zacinal brigadovat, tak sa ma pytali, ze kolko budem chceit brigadovat, lebo od tej nejakej hranice sa to zacina zdanovat (pytali sa ma to informacne, im to bolo sumafuk
)
inak, myslim, aj ze je nieco take, ze brigadnici/studenti/neplnoleti (nieco z toho
) mozu pracovat maximalne (tusim) 8 hod. denne a mali by mat aj nejake pauzy a podobne... no ja splnam vsetky tri podmienky (neplnolety, student a brigadnik v jednom
) a na brigade som 10 hodin denne - myslite, ze to firma nejako kamufluje, alebo to nechava tak, pripadne sa ani na to neda prist? (oni ma tam nenutia byt
)
inak, myslim, aj ze je nieco take, ze brigadnici/studenti/neplnoleti (nieco z toho
-
NumBer_One
Star
-
bolek
Guru
Moze byt, takto to povedali nam a este som sa dnes dozvedela, ze sa to nezdanuje, bo sme studenti, ale fakt uz neviem, co je z toho pravdat0m4s3 napísal:Bolek > nie je pravda, ze nemusis odvadzat dane. Je urcita hranica, do ktorej dane odvadzat nemusis. Takisto je aj urcity maximalny pocet odpracovanych hodin. Ani jedno z tychto cisel presne neviem, preto to prenecham niekomu, kto to ovlada. Preto sa robia ofaje, ze bud mas napisane, ze robis za tolko a tolko, ale dostanes pomimo nejake peniaze defacto nacierno, prip. kvoli poctu odpracovanych hodin sa napise (priklad) 20h á 100SK/h miesto 40h á 50SK/h
-
El Bastardo
Light Star
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
myslim ze ako brigadnik sa moze odrobit 80 hodin mesacne, zatial mam 145t0m4s3 napísal:Bolek > nie je pravda, ze nemusis odvadzat dane. Je urcita hranica, do ktorej dane odvadzat nemusis. Takisto je aj urcity maximalny pocet odpracovanych hodin. Ani jedno z tychto cisel presne neviem, preto to prenecham niekomu, kto to ovlada. Preto sa robia ofaje, ze bud mas napisane, ze robis za tolko a tolko, ale dostanes pomimo nejake peniaze defacto nacierno, prip. kvoli poctu odpracovanych hodin sa napise (priklad) 20h á 100SK/h miesto 40h á 50SK/h
-
El Bastardo
Light Star
jj...........rocny zarobok nesmie prekrocit presne 41400 skzelovoc napísal:myslim ze ako brigadnik sa moze odrobit 80 hodin mesacne, zatial mam 145, co sa tyka zdanovania tak mastermind by to mohol vediet, on teraz bude davat celu vyplatu danovakom. ked si predstavim ze to ide ficovi, nieje mi dvakrat lepsie. master hovoril o sume cca 43000 sk rocne ktora sa nezdanuj. cize nejak tak by to malo byt.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
-
El Bastardo
Light Star
co natom nechapes??......za 2 mesace (prazdniny) musim odrobit 300 hodin..........do roboty mozem chodit na 6:30 alebo na 9:00 ako stem ja alebo mozem ist kazdy 2 den.........takze je uplne jedno kedy a ako budes pracovat ale tych 300 hodin musis odrobit........ak to odrobim dostanem lovu a dovidenianordkapp_pb napísal:ha haaaa.. ze 300 hodin to co ? ... OMG sak mam teraz este ani mesiac neskoncil okolo 130 - 140 hodin odrobneych .. ako ked prekrocim behom dvoch mesiacov tych 300 hodin vyclenenych na rok tak co ako ? ...
... budem muset na cierno brigadit ?... to je nejaka kktina ze 300 hod ...
este furt nechapes??