Cernobyl, Pripjat..
-
Vesper
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Čo sa týka radiácie v Pripjati tak je to vraj úplne bez problémov. je síce podstatne vyššia ako bežná radiácia napríklad v BA ale pokiaľ tam ideš na 1 alebo hoci aj na 3 dni tak ti nič nehrozí.. Dokonca aj keby si sa priblížil k sarkofágu viac ako je predpísaná vzdialenosť bez ochranného obleku tak by ti za krátky čas ožarovania maximálne dočasne klesol stav červených krviniek. Ono choroba z ožiarenia si pýta podstatne viac radiácie... Teraz som v tom celkom in lebo som o Černobyle robil seminárnu prácu
A ak sa tam pôjde keď budem mať čas tak na 101% so mnou rátajte. A Ukrajina sa oplatí ešte aj kvôli prívetivým nízkym cenám takže poriadny trip by nevyšiel nejak extra veľa 
jj, mas pravdu Vesper. podla tej prezentacie je radiacia pri sarkofagu 1,557 rontgenu, na chorobu z oziarenia treba 20R narazovo, teda podla blogu...
myslel som si ze to bude vacsie svinstvo... niesu dake informacie o nasledkoch co sa tyka genetiky? teda ked si budem chciet par rokov po vylete zalozit rodinu nechcem ryskovat ze sa moje dieta bude 3 nohy a podobne...
myslel som si ze to bude vacsie svinstvo... niesu dake informacie o nasledkoch co sa tyka genetiky? teda ked si budem chciet par rokov po vylete zalozit rodinu nechcem ryskovat ze sa moje dieta bude 3 nohy a podobne...
-
Vesper
Professional
Ináč ten blog je síce super na také priblíženie toho čo sa vtedy stalo pre normálnych ľudí ale keď som šiel trochu do hĺbky tak som zistil že je v ňom veľa nepresností a trochu fikcie na vyvolanie dramatického dojmu.
Ináč ešte k tej radiácii: v roku 2001 sa tam nebál ísť ani sám prezident Leonid Kučma keď odstavoval 3.blok a s ním veľa ďalších politických predstaviteľov a novinárov
Ináč ešte k tej radiácii: v roku 2001 sa tam nebál ísť ani sám prezident Leonid Kučma keď odstavoval 3.blok a s ním veľa ďalších politických predstaviteľov a novinárov
nj asi mas pravdu...ale co ja viem....erytrocyt napísal:Hitman, záleží na tom, ako dlho sa tam budeš pohybovať. Ak tam stráviš pár hodín, tak obídeš bez ujmy. Dosť som o tom popozeral, a viem že tam ideš s doprovodom, ktorý pozná viac či menej zamorené objekty, merač rádioaktivity a dozimeter je samozrejmosť.
Do reaktora ťa samozrejme nepustia
-
Shark NX
Addict
Cena nieje vysoka a po zhliadnuti asi 20 Videi ma to tam strasne laka ... btw maximalna odporucana doba v "zone" 8-9Hodin ... Potom samozrejme prechadzas kontrolou ... a nakoniec lekarskou Prehliadkou ...
8-9hodin je doba kde sa ti na 99,9% nic nestane ... Pokial sa nepojdes poprechadzat po Cervenom lese atd ...
8-9hodin je doba kde sa ti na 99,9% nic nestane ... Pokial sa nepojdes poprechadzat po Cervenom lese atd ...
na Ukrajinu mam typy ako cestovat od Ukrajincou, ktorych som postretol tu v Irsku. K Cernobylu sa nevyjadrili, ale plan cestovat na krym mi zmarili tym ze: "tam nieje nic na pozeranie, iba par budov po tataroch a opiti Rusaci, tam nechod radsje do Odesi".
Odesa je btw. znama "pracovnickami" a drogami. A ako moj zdroj na tuto temu dodal: "5 dolarov dievca, 100 dolarov lekar"
Odesa je btw. znama "pracovnickami" a drogami. A ako moj zdroj na tuto temu dodal: "5 dolarov dievca, 100 dolarov lekar"
-
Vesper
Professional
No aktualne asi nie. Teda neviem ja som tam strasne chcel ist ale neviem kde mi hlava stoji na Slovensku budem dokopy este tak tyzden aj to uz je napchaty program. Neviem ako Jackb.. Skor inokedy kedze sa to teraz neriesilo. Co sa penazi tyka tak Ukrajina je pre nas ´Europanov´ v pohode destinacia lebo je tam na nase pomery lacno.. A co sa veku tyka ja ti neviem ako sa citis ale idealne by bolo asi nad tych 18 aby si bol za seba sam zodpovedny.. Neviem presne ako to je s vstupmi ale IMO by ta ani do Zony nepustilli bez zakonneho zastupcu
tento rok uz nie: nestihli by sa vybavit povolenia. na ne treba tak asi 2 mesiace... plus ak by nas slo malo (do 4) bola by bola prehliadka zony dost draha...Vesper napísal:No aktualne asi nie. Teda neviem ja som tam strasne chcel ist ale neviem kde mi hlava stoji na Slovensku budem dokopy este tak tyzden aj to uz je napchaty program. Neviem ako Jackb.. Skor inokedy kedze sa to teraz neriesilo. Co sa penazi tyka tak Ukrajina je pre nas ´Europanov´ v pohode destinacia lebo je tam na nase pomery lacno.. A co sa veku tyka ja ti neviem ako sa citis ale idealne by bolo asi nad tych 18 aby si bol za seba sam zodpovedny.. Neviem presne ako to je s vstupmi ale IMO by ta ani do Zony nepustilli bez zakonneho zastupcu
vek: bez 18 rokov ti linkovana cestovka nevybavi na ministerstve povolenie do Zony. mozes to skusit s bumbaskou, ale negarantujem