Cernobyl, Pripjat..

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Myslim ze ked uz si dovolime take dobrozdruzstvo ako cesta samotna tak si dovolime aj take dobrodruzstvo ako zhananie sprievodcu na mieste, nejdeme sa predsa zavriet do hoteloveho komplexu ***** pri mori :)

niezeby cesta bola nebezpecna samozrejme
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

viem si predstavit hladanie si "vyletnej lode" po ruskej zkladni v Sevastopoli, ale hladat si sprievodcu na okraji Zony... mal by som strach ze sa domov vratim s fotkou zahrdzavej tabulky oznacujucej radiaciu...
netusim ako su na tom severni Ukrajinci, ale ti na juhu su velmi neochotni dokonca aj za nemale peniaze... severni by nas za poriadnu bumbasku zobrali aj do reaktora...
s cestovkou to ma tu vyhodu, ze typo zoberie dozimeter a pocujes kedy ta vodi po bezpecnych miestach, a je iste ze ti pri opusteni Zony urobia testy...
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

co sa bojis dozimeter dakto zozenie alebo sa budeme riadit podla toho ako nam maknu zuby :lol: :lol: neviem co stresujes... keby sme mali umriet so sprievodcom tak ani ten tipack by nechcel umriet tak by nas netahal tam kde mozu odpadnut gule aj jemu.. no nie? a myslim za v pohode by sa dala obijst cestovka a jej tucne zosky od zapadnych navstevnikov :roll:
jackb
Redeemer
Redeemer

tak s tym odpadavajucim vercajgom mas pravdu...
ale predstava: v krcme odchytime manika, ktory nas povodi po Zone za flasu Nicolausky a 2 krabicky marsiek mi pride velmi idealisticka (som pesimista, preto ma ber s rezervou)... mam taky tusak, ze problemy budu niekde v papierovom svete - povolenia pre nas, manika, etc...
btw: zbalenie sprievodcu: chcelo by to mat v grupe cloveka, ktory vie ukrajinsky; po prvej vete v rustine by mohla celkom realne byt zbytocna aj bedna vodky pre sprievodcu...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

jackb myslim ze celkom kludne aj naopak... ona ukrajina je z tohoto pohladu zaujimava.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Davnejsie som na stranke jednej cestovky cital, ze od tohto roku je uz zakazany vstup do okolia parkoviska oziarenej techniky :(
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

huhu jakste natom ako to vyzera :-) co to budestat ... :-D
jackb
Redeemer
Redeemer

Syfon napísal:Davnejsie som na stranke jednej cestovky cital, ze od tohto roku je uz zakazany vstup do okolia parkoviska oziarenej techniky :(
popozeraj vyssie...
Zona: ak nas bude 6 tak na hlavu 96$
zvyskok podla toho kde budeme chciet byvat a ako sa budeme presuvat :wink:
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

som pokukal tie linky a tak a pochopil som dobre ze tento http://www.turyna.cz/petr/cestopisy/indexcerno.html siel na vlastnu past a nasiel si tam sprievodcu a isli tak ???
a jak to vyzera cca o rok ??? lebo to by mi vyhovovalo to budem mat po BC statniciach hadam :-)
len pripyat je moj detsky sen odkedy som daco pocul o cernobile cca 10 rokov dozadu tak ma to zajima btw co takto to spojit aj z navstevou osviencinu ked uz sa budeme tulat tak kuknut dve najkrutejsie miesta :-)
jackb
Redeemer
Redeemer

Runes napísal:som pokukal tie linky a tak a pochopil som dobre ze tento http://www.turyna.cz/petr/cestopisy/indexcerno.html siel na vlastnu past a nasiel si tam sprievodcu a isli tak ???
a jak to vyzera cca o rok ??? lebo to by mi vyhovovalo to budem mat po BC statniciach hadam :-)
len pripyat je moj detsky sen odkedy som daco pocul o cernobile cca 10 rokov dozadu tak ma to zajima btw co takto to spojit aj z navstevou osviencinu ked uz sa budeme tulat tak kuknut dve najkrutejsie miesta :-)
Delta Dunaja - Ostrov malomocnych by bola asi este krutejsia :wink:
Nemam cas citat ten cestopis, ale kolko ich slo? 2-3?
to sa este da organizovat byvanie, sprievodcov, transport za behu... ale IMNSHO nad 5 ludi je to nerealizovatelne, lebo tam si rychlejsie najde niekto kto bude pindat na "organizaciu"...
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

oni sli dvaja a ak som to cele pochopil (citalsom len stred tu cast o samotnom pripyate) tak oni zohnali dakeho uja tam samozrejme kazdy dostal dozimeter a tak, nakonci aj hovori ze je rad ze siel takto lebo cez cestovku by ho to stalo 2x viac a videl by 2x menej. Kazdopadne ja tam cem ist moj "detsky sen".A ted som sa uplne nastartoval :-D taze prejdu vianoce a sporim do ponozky :-) BTW oni sli vlakom a busom
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

nedavno bola reportaz v tv a ze je tam taka radiacia ze keby si siel lietadlom z prahy do new yorku tak sa to da prirovnat jednemu mesiacu pobytu v cernobyle
jackb
Redeemer
Redeemer

Runes napísal:oni sli dvaja a ak som to cele pochopil (citalsom len stred tu cast o samotnom pripyate) tak oni zohnali dakeho uja tam samozrejme kazdy dostal dozimeter a tak, nakonci aj hovori ze je rad ze siel takto lebo cez cestovku by ho to stalo 2x viac a videl by 2x menej. Kazdopadne ja tam cem ist moj "detsky sen".A ted som sa uplne nastartoval :-D taze prejdu vianoce a sporim do ponozky :-) BTW oni sli vlakom a busom
vlak je tam naistesjsie cestovanie... to sa budem musiet zbavit svojho odporu k cestovaniu vlakom... co clovek nespravi pre foto s reaktorom? :D
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

ShepDog napísal:nedavno bola reportaz v tv a ze je tam taka radiacia ze keby si siel lietadlom z prahy do new yorku tak sa to da prirovnat jednemu mesiacu pobytu v cernobyle
Nechapem tomuto, co ma spolocna radiacia s letom CZE-USA? Vysvetli niekto?
jackb
Redeemer
Redeemer

moosha napísal:Nechapem tomuto, co ma spolocna radiacia s letom CZE-USA? Vysvetli niekto?
pohyb v Zone je IHO bezpecnejsi ako let do USA z hladiska prijateho ziarenia
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

aj ja tam cem ist ty kokso..ale som posrany :D
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

posrany z ceho :-D mna skor stve ze je to uz rozkradnute a ze tam nemozem aspon tyzden pobehovat :-( asi vstupim do ich armady a dobrovolne sa prihlasim ze to tam budem strazit :-D

a pri tom lete proste schytas taku davku radiacie proste kazde teleso vsetko vyzaruje svoju radiaciu funguju napr natom aj stopovacie zariadenia daju ti daco co vyzaruje radiaciu a su ta schopny sledovat po svete daco ako GPS len tot nevysiela radiove vlny ale radiacne. No a proste asi tie lietadla lietaju cez take zony de je vysia radiacia abo to moze byt aj od slnka....
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

neviem ale na vlastnu päsť by som tam asi nešiel :) tiež je to moj sen proste pokukať chernobyl,prypiat...ale asi cez nejaku agenturu abo čo...možno keď budem väčší a hojko bude ešte existovať tak sa ozvem :) dostať sa do sarkofagu a želať si niečo :D fuha :D :D
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Opak napísal:dostať sa do sarkofagu a želať si niečo :D fuha :D :D
no ak by si sa dostal do sarkofagu tak jedine zelanie by bolo prezit :D
inac aj ja by som siel, ale az neskor, teraz na to niesu peniaze

inak co sa tyka toho rozkradania na pripjat.com bolo video ako nacapali dakych podnikavcov ako kradli radiatory a nakladali ich na Kamaz, som nechapal, oziarene radiatory a oni to kradnu, to je horsie ako slovenska zelezna mafia
sovietman
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sovietman »

moj sused, fotograf, tam siel a mal vybaveny vstup a povolenie na fotenie a pri vstupe ich otocili... :?
Napísať odpoveď