niezeby cesta bola nebezpecna samozrejme
Cernobyl, Pripjat..
viem si predstavit hladanie si "vyletnej lode" po ruskej zkladni v Sevastopoli, ale hladat si sprievodcu na okraji Zony... mal by som strach ze sa domov vratim s fotkou zahrdzavej tabulky oznacujucej radiaciu...
netusim ako su na tom severni Ukrajinci, ale ti na juhu su velmi neochotni dokonca aj za nemale peniaze... severni by nas za poriadnu bumbasku zobrali aj do reaktora...
s cestovkou to ma tu vyhodu, ze typo zoberie dozimeter a pocujes kedy ta vodi po bezpecnych miestach, a je iste ze ti pri opusteni Zony urobia testy...
netusim ako su na tom severni Ukrajinci, ale ti na juhu su velmi neochotni dokonca aj za nemale peniaze... severni by nas za poriadnu bumbasku zobrali aj do reaktora...
s cestovkou to ma tu vyhodu, ze typo zoberie dozimeter a pocujes kedy ta vodi po bezpecnych miestach, a je iste ze ti pri opusteni Zony urobia testy...
-
Masaker
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
co sa bojis dozimeter dakto zozenie alebo sa budeme riadit podla toho ako nam maknu zuby
neviem co stresujes... keby sme mali umriet so sprievodcom tak ani ten tipack by nechcel umriet tak by nas netahal tam kde mozu odpadnut gule aj jemu.. no nie? a myslim za v pohode by sa dala obijst cestovka a jej tucne zosky od zapadnych navstevnikov 
tak s tym odpadavajucim vercajgom mas pravdu...
ale predstava: v krcme odchytime manika, ktory nas povodi po Zone za flasu Nicolausky a 2 krabicky marsiek mi pride velmi idealisticka (som pesimista, preto ma ber s rezervou)... mam taky tusak, ze problemy budu niekde v papierovom svete - povolenia pre nas, manika, etc...
btw: zbalenie sprievodcu: chcelo by to mat v grupe cloveka, ktory vie ukrajinsky; po prvej vete v rustine by mohla celkom realne byt zbytocna aj bedna vodky pre sprievodcu...
ale predstava: v krcme odchytime manika, ktory nas povodi po Zone za flasu Nicolausky a 2 krabicky marsiek mi pride velmi idealisticka (som pesimista, preto ma ber s rezervou)... mam taky tusak, ze problemy budu niekde v papierovom svete - povolenia pre nas, manika, etc...
btw: zbalenie sprievodcu: chcelo by to mat v grupe cloveka, ktory vie ukrajinsky; po prvej vete v rustine by mohla celkom realne byt zbytocna aj bedna vodky pre sprievodcu...
-
Runes
Addict
som pokukal tie linky a tak a pochopil som dobre ze tento http://www.turyna.cz/petr/cestopisy/indexcerno.html siel na vlastnu past a nasiel si tam sprievodcu a isli tak ???
a jak to vyzera cca o rok ??? lebo to by mi vyhovovalo to budem mat po BC statniciach hadam
len pripyat je moj detsky sen odkedy som daco pocul o cernobile cca 10 rokov dozadu tak ma to zajima btw co takto to spojit aj z navstevou osviencinu ked uz sa budeme tulat tak kuknut dve najkrutejsie miesta
a jak to vyzera cca o rok ??? lebo to by mi vyhovovalo to budem mat po BC statniciach hadam
len pripyat je moj detsky sen odkedy som daco pocul o cernobile cca 10 rokov dozadu tak ma to zajima btw co takto to spojit aj z navstevou osviencinu ked uz sa budeme tulat tak kuknut dve najkrutejsie miesta
Delta Dunaja - Ostrov malomocnych by bola asi este krutejsiaRunes napísal:som pokukal tie linky a tak a pochopil som dobre ze tento http://www.turyna.cz/petr/cestopisy/indexcerno.html siel na vlastnu past a nasiel si tam sprievodcu a isli tak ???
Nemam cas citat ten cestopis, ale kolko ich slo? 2-3?
to sa este da organizovat byvanie, sprievodcov, transport za behu... ale IMNSHO nad 5 ludi je to nerealizovatelne, lebo tam si rychlejsie najde niekto kto bude pindat na "organizaciu"...
-
Runes
Addict
oni sli dvaja a ak som to cele pochopil (citalsom len stred tu cast o samotnom pripyate) tak oni zohnali dakeho uja tam samozrejme kazdy dostal dozimeter a tak, nakonci aj hovori ze je rad ze siel takto lebo cez cestovku by ho to stalo 2x viac a videl by 2x menej. Kazdopadne ja tam cem ist moj "detsky sen".A ted som sa uplne nastartoval
taze prejdu vianoce a sporim do ponozky
BTW oni sli vlakom a busom
vlak je tam naistesjsie cestovanie... to sa budem musiet zbavit svojho odporu k cestovaniu vlakom... co clovek nespravi pre foto s reaktorom?Runes napísal:oni sli dvaja a ak som to cele pochopil (citalsom len stred tu cast o samotnom pripyate) tak oni zohnali dakeho uja tam samozrejme kazdy dostal dozimeter a tak, nakonci aj hovori ze je rad ze siel takto lebo cez cestovku by ho to stalo 2x viac a videl by 2x menej. Kazdopadne ja tam cem ist moj "detsky sen".A ted som sa uplne nastartovaltaze prejdu vianoce a sporim do ponozky
BTW oni sli vlakom a busom
-
Runes
Addict
posrany z ceho
mna skor stve ze je to uz rozkradnute a ze tam nemozem aspon tyzden pobehovat
asi vstupim do ich armady a dobrovolne sa prihlasim ze to tam budem strazit 
a pri tom lete proste schytas taku davku radiacie proste kazde teleso vsetko vyzaruje svoju radiaciu funguju napr natom aj stopovacie zariadenia daju ti daco co vyzaruje radiaciu a su ta schopny sledovat po svete daco ako GPS len tot nevysiela radiove vlny ale radiacne. No a proste asi tie lietadla lietaju cez take zony de je vysia radiacia abo to moze byt aj od slnka....
a pri tom lete proste schytas taku davku radiacie proste kazde teleso vsetko vyzaruje svoju radiaciu funguju napr natom aj stopovacie zariadenia daju ti daco co vyzaruje radiaciu a su ta schopny sledovat po svete daco ako GPS len tot nevysiela radiove vlny ale radiacne. No a proste asi tie lietadla lietaju cez take zony de je vysia radiacia abo to moze byt aj od slnka....
no ak by si sa dostal do sarkofagu tak jedine zelanie by bolo prezitOpak napísal:dostať sa do sarkofagu a želať si niečofuha
![]()
inac aj ja by som siel, ale az neskor, teraz na to niesu peniaze
inak co sa tyka toho rozkradania na pripjat.com bolo video ako nacapali dakych podnikavcov ako kradli radiatory a nakladali ich na Kamaz, som nechapal, oziarene radiatory a oni to kradnu, to je horsie ako slovenska zelezna mafia