t0m4s3: Uz moc trepes, vsetko ma svoje caro, tak ako ma svoje caro zelene tricko pre sprinterov, bodkovane pre vrcharov, zltne pre celkoveho vitaza. Ja si rad pozriem spritny, aj ked na Tour nic poriadne nebolo, azda Boonen+Hunter+Zabel.
K Vinokurovovi: Na nete sa objavili spravy, rovnaky krvny doping mal aj po vitaznej pondelkovej etape. Jeho argumenty nie su skoro ziadne, vsetko popiera a vyjadril sa k tomu tolko, ze jeho lekari si myslia, ze to moze byt sposobene krvnou zrazeninou na nohach, ktore sa stali pri pade. Uvidime... Kazdopadne ak uzil cudziu krv, tak by som to nepovazoval za nejaky extra zavazny doping ako sa napchavat EPOm, ktore je chemicky upravene na zvysenie mnozstva cervenych krviniek, v tomto pripade Vinokurov pouzil normalnu krv cloveka, teda ziadna chemicka uprava. Skoda, ze je to zakazane, radsej si mohol odlozit svoju krv a neskor ju prijat, to zatial odhalit nedokazu

Dnes na zaciatku Tour boli na Eurosporte tlacovky z dnesneho dna a zo vcera, tusim sef timu Cofidis sa vyjadril, ze Vinokurov je bastard a mal by ihned vypadnut. Poobede vysla sprava, ze prave jazdec Confidisu, talian Moreni mal pozitivny test na testosteron (rovnaky doping ako Landis). To, ze sa Rasmussen 4x nedostavil na dopingovu kontrolu asi nikomu nevadi, teda okrem danov, ti ho vylucili z reprezentacie a tak na olympiade nepojde. Za doping sa povazuje nedostavenie sa na 3 kontroly, u Rasmussena to boli 4 a nic...
Skor by ma zaujimalo kedy padne vyhlasenie ohladom Floyda Landisa ako vitaza minulorocnej Tour, uz sa to vlecie skoro rok a nikde sa to zatial nedostalo.
Zaujimalo by ma ako je to s B vzorkou pri dopingu, co to vlastne je, kedy sa robi, ako sa robi atd... vie niekto blizsie info???
Edit: Vygooglil som na kulturistika.sk: Po odbere moču si športovec náhodne vyberie dva zaplombované kontajnery A a B, z ktorých každý obsahuje skúmavku označenú číselným kódom. Do týchto skúmaviek sa rozdelí vzorka moču v pomere 50 ml do skúmavky A, 25 ml do skúmavky B. Komisár pomocou reagenčných papierikov preskúma, či moč spĺňa základné parametre (kyslosť pH 6,5 a nižšie, hustotu 1,01 g/ml a vyššiu). V prípade, že moč tieto parametre spĺňa, potvrdí športovec i jeho sprievod podpisom do protokolu správnosť uvedených údajov a regulárnosť celej kontroly. Protokol, respektíve jeho kópie sú uložené do kontajnerov A aj B, ktoré športovec uzavrie plombou označenou číselným kódom. Tým vlastná dopingová kontrola končí.