Cestni pirati

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Aky mate nazor na cestnych piratov?

Suhlasim s tym. Je to adrenalin.
24
24%
Dovtedy sa chodi s krcahom po vodu, kym sa nerozbije.
75
76%

Celkom hlasov: 99

mishenko
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

mastermind napísal:nenavidim vodicov co si myslia ze im cesty patria. niektori jazdia uplne bez empatie. vobec nemyslia na to ze ten v tom favorite co ide pred nimi moze byt nejaky chudak co ma 2 dni vodicak,
je mi naozaj zle z takych co si steklia svoje ego predbiehanim inych. nikdy to nepochopi a vzdy to budem povazovat za prejav kok****.
tak to mas recht, alebo to moze byt baba s dvojrocnym vodicakom, co este stale nezistila, ze ked zle zatocis, tak to neznamena, ze mozes vycuvat bez toho aby si pozrel, ci nie je dakto za tebou ... sa nam minule stalo s kamosom a dobre sme trubili ... som bol este desat minut vyburany

na druhej strane, ked vravis o tych predbiehajucich, ruku na srdce, kto to z nas v svojich zaciatkom, ked sme dokonca ani nemali dost skusenosti, nerobil ?
woundgiver
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa woundgiver »

nevermind napísal:niekto pozeral fast and furious a seka machra, asi si si nevsimol ze take zavody ako su tam sa stavaju len zriedka, ja som na takych zavodoch raz bol a prislo par nadupanych aut ale inak vsetko normalne vyzerajuce ale len v motori to mali ine
Niekto tam bol a videl
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rsc »

No takych karov, ako tu popisujete, stretavam kazdy bohovy den a tiez mam nervy, ale co spravis...zivot je taky a asi sa tak skoro nezmeni. Autoskoly naucia ludi radit a pridavat plyn ale nie soferovat. Tam kde sa da, si to tiez viem vytat, nezapieram, ze aj v meste casto prekrocim 100 km/h (ale len v noci, ked su prazdne ulice, bo chtic je nekedy vacsi nez racionalne vnimanie :oops: ), ale vsetko v ramci normy. Snazim sa nikdy neohrozit ostatnych.
Typci co sa snazia zavodit na tunenych karach - to im neberem. Dokazem ich pochopit, ked to robia bez ohrozenia ostatnych, mam casto podobne chutky. Ale neuznavam ludi typu: Fava s Evo kridlom alebo zakladom tuningu je "kvalitny" diesel a mrte nalepiek atd...na tych sa len smejem.
tot vsjo...
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

V prvom rade by som ti chcel poblahozelat k peknemu avataru :) :) :)

S tou autoskolou mas pravdu, ale tuna v PN ma kamos autoskolu a kupil Fabiu RS, je blbe, ze to tie detiska budu nicit, ale urcite potesi, ked mozes po autoskole povedat, ze si ju absolvoval na RS i ked to u mna nie je auto, ktore by som nejako uznaval, ale stale je to najvyssia verzia krpateho auta od Skodovky.

Kua, ty chodis stovkou v noci? Ja ani vtedy, mame tu policajtov ako nakakanych a zda sa mi to moralne nepripustne, xexe
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Hm,... tak ma napadlo, ze vsetci do jedneho tu dosudzujete(me) cestnych piratov, kazdy tu hovori ze je to neduh mladych ludi a typkov co vysli prave autoskolu, ale nas je tu takych vacsina... Azda len Les sa moze pochvalit dlhorocnymi skusenostami s volantom (pochval sa trochu Les)... A som zvedavy, ktori z vas sa presne tak spravaju ako ti, na ktorych nadavate... Len sa priznajte, kto z vas si do favorita dal namontovat CD radio s poriadnym basakom a aspon 6 dalsimi reprakmi, aby mu to po ceste pekne skakalo, kto z vas ma na Felde kridlo, spoilery, nalepky,... zeby to dobre priliehalo k vozovke ked idete 75km/h... Kto z vas odmontoval doma zo 2 neony a sup s nimi na podbeh...
Tu pod nasou branou sa stretava taka "parta tuniakov" so zelenym podsvietenym trabantom s CD radiom Pioneer (to radio bolo 100% drahsie nez cely trabant)... Potom donho nasadnu 4 (viacej sa ich tam nevojde) a idu sa prejist okolo sidliska... Je to vtipne ked to sledujete...
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Retsko napísal:Hm,... tak ma napadlo, ze vsetci do jedneho tu dosudzujete(me) cestnych piratov, kazdy tu hovori ze je to neduh mladych ludi a typkov co vysli prave autoskolu, ale nas je tu takych vacsina... Azda len Les sa moze pochvalit dlhorocnymi skusenostami s volantom (pochval sa trochu Les)... A som zvedavy, ktori z vas sa presne tak spravaju ako ti, na ktorych nadavate... Len sa priznajte, kto z vas si do favorita dal namontovat CD radio s poriadnym basakom a aspon 6 dalsimi reprakmi, aby mu to po ceste pekne skakalo, kto z vas ma na Felde kridlo, spoilery, nalepky,... zeby to dobre priliehalo k vozovke ked idete 75km/h... Kto z vas odmontoval doma zo 2 neony a sup s nimi na podbeh...
Tu pod nasou branou sa stretava taka "parta tuniakov" so zelenym podsvietenym trabantom s CD radiom Pioneer (to radio bolo 100% drahsie nez cely trabant)... Potom donho nasadnu 4 (viacej sa ich tam nevojde) a idu sa prejist okolo sidliska... Je to vtipne ked to sledujete...
Ja sa priznavam, ze obcas vyuzijem potencial auta, ale to som aj pisal v prispevkoch. Ale teda lepit si kridlo, spoilery, nalepky, na to moc nie som (kridlo a spoilery mam, ale seriove).
Inak budem mat tu drzost a poviem, ze mam dlhorocne skusenosti, mam za sebou aj zopar havariek (jednu totalku, zopar posunutych naprav... :P )
Tunenie fatakov a starych skodoviek je podla mna zbytocna namaha, vzdy to zhnije, kamos vrazil do 120tky 300tis, ma tam inu techiku, vyzera to velmi dobre a aj to tak jazdi. Ale za tie prachy ... :(
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

mishenko napísal:V prvom rade by som ti chcel poblahozelat k peknemu avataru :) :) :)

S tou autoskolou mas pravdu, ale tuna v PN ma kamos autoskolu a kupil Fabiu RS, je blbe, ze to tie detiska budu nicit, ale urcite potesi, ked mozes po autoskole povedat, ze si ju absolvoval na RS i ked to u mna nie je auto, ktore by som nejako uznaval, ale stale je to najvyssia verzia krpateho auta od Skodovky.

Kua, ty chodis stovkou v noci? Ja ani vtedy, mame tu policajtov ako nakakanych a zda sa mi to moralne nepripustne, xexe
Diky, chystal som sa ho zmenit uz davno ale nechcel som prosikat v nejakom topicu o zmenu :), tak som si pockal, dokial sa bude dat zmenit svojvolne a ten cas prisiel.

RSka v Autoskole je skor magnetom pre zakaznikov by som povedal - odjazdis si vsetky jazdy na Fabke 1,2 alebo co tam maju a na poslednu 1-2 jazdy ti pozicaju RSu. Videl som podobne reklamy na autoskoly v BA, akurat ze tam bolo MLko tusim.

Jááá ti nevím Karle :lol:, ale obcas na to vobec nemyslim, ci su fizli alebo ne a jednoducho vnimam len ruky, nohy a to co je predo mnou. Az ked pridem dom, si sam sebe poviem - ty si ale xxxxx, sak co vsetko sa mohlo stat, keby (a to nemyslim len fizlov ale aj ostatne rizika)...ale ten vyplaveny adrenalin a nasledne uvolnenie za to stoji.
V poslednej dobe sa ale hodne krotim a uz sa mi to dlho nestalo, max tak 80 km/h idem. Skor sa idem vyburit nekde za TT, kde si doprajem ist 120-140 v zakrute 8) .
V TT nejak vela policajtov (myslim stojacich hliadok) nie je po zotmeni. Jazdit ale jazdia. A kua keby ma chytili vtedy, ked som dosiahol zatial svoju maximalku v meste, tak mi zoberu papiere aj na kolobezku :o
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

rsc napísal:Diky, chystal som sa ho zmenit uz davno ale nechcel som prosikat v nejakom topicu o zmenu :), tak som si pockal, dokial sa bude dat zmenit svojvolne a ten cas prisiel.

RSka v Autoskole je skor magnetom pre zakaznikov by som povedal - odjazdis si vsetky jazdy na Fabke 1,2 alebo co tam maju a na poslednu 1-2 jazdy ti pozicaju RSu. Videl som podobne reklamy na autoskoly v BA, akurat ze tam bolo MLko tusim.

Jááá ti nevím Karle :lol:, ale obcas na to vobec nemyslim, ci su fizli alebo ne a jednoducho vnimam len ruky, nohy a to co je predo mnou. Az ked pridem dom, si sam sebe poviem - ty si ale xxxxx, sak co vsetko sa mohlo stat, keby (a to nemyslim len fizlov ale aj ostatne rizika)...ale ten vyplaveny adrenalin a nasledne uvolnenie za to stoji.
V poslednej dobe sa ale hodne krotim a uz sa mi to dlho nestalo, max tak 80 km/h idem. Skor sa idem vyburit nekde za TT, kde si doprajem ist 120-140 v zakrute 8) .
V TT nejak vela policajtov (myslim stojacich hliadok) nie je po zotmeni. Jazdit ale jazdia. A kua keby ma chytili vtedy, ked som dosiahol zatial svoju maximalku v meste, tak mi zoberu papiere aj na kolobezku :o
rsc zle si to pochopil, alebo neveris ludom :) ja pisem, ze je to kamos a jazdia na tom normalne STALE, chapemo ??? to nie je o odrbavani, reklame ... proste chcel mat silnejsie auto aj pre seba, tak kupil do autoskoly RS, ktora bola sice prezentacna a mala najadzenych par tisic km, ale stala o sto litrov menej ...

Tych policajtov zavidim, my mame stale staticke hliadky, co chytaju ...

jazdi opatrne, ja uz som si uzil zopar havariek a jazdim (obcas) jemnejsie ... :)
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

kobalt napísal:aha cize ked pojde ako kkt na bmw tak to je v poho hej?
ma to urcite viac dopoho ako na fabii ktora na to jednoducho nie je stavana. BMW si moze dovolit ovela ovela viac. Naviac je rozdiel medzi soferom co kociruje 50 a 150 prip 250 koni
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:ma to urcite viac dopoho ako na fabii ktora na to jednoducho nie je stavana. BMW si moze dovolit ovela ovela viac. Naviac je rozdiel medzi soferom co kociruje 50 a 150 prip 250 koni
zle specifikovane, kone a krutak nie su vzdy to najhlavnejsie, skor by som to nechal na tom tvrdeni, ze proste fabia (v porovnani s baworom) na to nie je stavana, to uplne staci ako argument :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

mishenko napísal:zle specifikovane, kone a krutak nie su vzdy to najhlavnejsie, skor by som to nechal na tom tvrdeni, ze proste fabia (v porovnani s baworom) na to nie je stavana, to uplne staci ako argument :D
neviem preco do toho tahas krutak, ked sam vies ako som to myslel. Proste cloveku co par rokov sedi za 200konovym autom musi prist fabia ako bicykel..
madonna1
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa madonna1 »

:evil: no nevim ci som cestny pirat ked mam len 1,2l 80koni, siroke pneu=znizenie vykonu + nejaka lepsia hudba + vytlmenie=dalsie znizenie vykonu a v pohode to nandavam hocikomu co ma menej ako 2l/150koni... :evil: kazdopadne nesuhlasim s "blbmi", ktori si myslia ze ked ohrozuju!! ostatnych ale im sa nic nestane, tak su ČAVOVIA - su to len chudaci, ktori maju v danej chvili stastie...ja nikoho kto ide rychlejsie ako ja neobmedzujem a som rad ked takto voci mne pristupuju aj iny...ved ked mam chut na to aby som siel ako "blazon", ale pritom nikoho neohrozujem ani neobmedzujem, tak preco nie? :?:
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

mishenko napísal:rsc zle si to pochopil, alebo neveris ludom :) ja pisem, ze je to kamos a jazdia na tom normalne STALE, chapemo ??? to nie je o odrbavani, reklame ... proste chcel mat silnejsie auto aj pre seba, tak kupil do autoskoly RS, ktora bola sice prezentacna a mala najadzenych par tisic km, ale stala o sto litrov menej ...

Tych policajtov zavidim, my mame stale staticke hliadky, co chytaju ...

jazdi opatrne, ja uz som si uzil zopar havariek a jazdim (obcas) jemnejsie ... :)
Prve aj druhe :D . Ale nemam dovod ti neverit, len som napisal, ako sa to robi inde, tak som si myslel, ze aj toto je ten pripad.

JJ, jazdim rychlo a opatrne, a ak nie som sam, tak len opatrne a bezpecne.
Sam som zatial nebural (klop klop na drevo).

Som chcel este poznamenat, ze vela ludi si neuvedomuje, co sa zacne diat s autom pri rychlosti cca 80-90 km/h, ak sa im napr. "odtrhne" zadna naprava (= strati kontakt s cestou), v 120 km/h praskne pneu alebo keby videli, co urobi celny stret s pevnou prekazkou uz len v 40 km/h s predkom auta. Vtedy by sa ti mudrejsi asi zamysleli.
Ja som si skusil napr. na mokre v 80 km/h pri zatoceni zatiahnut rucnu na chvilu a nemal som uz sancu korigovat nijako (samozrejme na opustenom mieste).

Taketo daco by som zaviedol k povinnemu vycviku v autoskole - kriticke brzdenie a simulovanie roznych krizovych situacii, aby si to ludia uvedomili, co narobia fyzikalne zakony s 1,2 t vaziacou hmotou.

Inak moja definicia cestnych piratov by bola asi takato:
- ohrozuju svojim jazdenim ostatnych (nerespektovanie zakazovych znaciek - napr. jednosmerka, ohrozovanie pri predbiehani, zapnute dialkove v noci aj pri strete s protiiducim autom, otacanie sa na dialnici, v krizovatke atd...)
- ludia, ktori su za volantom v strese uz pri rozbiehani (najma mlade vodicky a starsi ludia)
- nevyspani a nervozni vodici
- neskuseni mladi vodici s obrovskym sebavedomim a rychlym autom
- vodici,ktori zastavia na tom naj*ebnutejsiom mieste v sirokom okoli a znemoznuju prechod ostatnym autam, pripadne riskuju zrazku (napr. neosvetlene auto pod mostom)

Ostatni ohrozovatelia premavky:
- znacna cast cyklistov
- mala cast motorkarov
- chodci, ktorych oznacujem pojmom DODO - dobrovolny darca organov (nemaju strach vbehnut do cesty na akomkolvek mieste, nic ich nezaujima, len ako sa dostat na druhu stranu cesty co najrychlejsie + ti, co vbiehaju na prechod systemom: ja som na prechode, auta musia brzdit - specialne na klzkej vozovke mi zdvihaju tlak a este sa rozculuju, ze ten kkt v aute vobec nebrzdi, aj ked ty sa mozes u*rbat, aby si zastavil vcas)
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

madonna1 napísal::evil: no nevim ci som cestny pirat ked mam len 1,2l 80koni, siroke pneu=znizenie vykonu + nejaka lepsia hudba + vytlmenie=dalsie znizenie vykonu a v pohode to nandavam hocikomu co ma menej ako 2l/150koni... :evil: kazdopadne nesuhlasim s "blbmi", ktori si myslia ze ked ohrozuju!! ostatnych ale im sa nic nestane, tak su ČAVOVIA - su to len chudaci, ktori maju v danej chvili stastie...ja nikoho kto ide rychlejsie ako ja neobmedzujem a som rad ked takto voci mne pristupuju aj iny...ved ked mam chut na to aby som siel ako "blazon", ale pritom nikoho neohrozujem ani neobmedzujem, tak preco nie? :?:
V tom pripade ohrozujes len seba, pripadne dalsich, co sedia v tvojom aute. A to tiez za to nestoji, alebo hej?
Les
King
King

Mate nejake ci uz pozitivne, alebo negativne skusenosti s policajtmi? Napiste... :)
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Les napísal:Mate nejake ci uz pozitivne, alebo negativne skusenosti s policajtmi? Napiste... :)
Zatial pozitivne - ani raz ma este nezastavili :D a ja som akurat jedneho skoro zrazil, bo sa motal po strede cesty, chrbtom ku mne a ked som bol od neho asi 20-30 m, tak sa otocil a zdvihol tabulku, ze mam zastavit. Lenze auto bolo plne nalozene a bolo mokro. Zastavil som tak, ze sa mi rukami oprel o kapotu a ukazal mi, ci mi sibe...to som siel tak 50 km/h
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

t0m4s3 napísal:neviem preco do toho tahas krutak, ked sam vies ako som to myslel. Proste cloveku co par rokov sedi za 200konovym autom musi prist fabia ako bicykel..
Vies preco ? lebo ako som uz spominal, kone nie su vsetko, vela zalezi na vahe, na sprevodovani, niekto moze mat 130 konove auto a ide brutalnejsie ako dake 200 konove ... tym padom moze byt ta 74kW fabka lepsi zazitok ako dake 150 konove hebedo
Takze este raz - kone nie su u aut smerodatna velicina ...
btw.: a fabia sa neradi medzi bicykle ? :D

rsc mal si mu to nandat :D

Les no, zazitkov by bolo, nemal by som sa chvalit, ale uz som im aj usiel, ale to bolo par rokov dozadu. Aj ma chytili v noci, ze som presiel STOPku, blbe bolo, ze ma chytili az 3km dalej (ja som siel 75-80, oni stale 60???) bolo pol tretej rano a hrozne som bol unaveny a isiel som domov, vobec som si nevsimol, ze sa dakto za mnou potaca a o tej STOPke som nevedel - moja chyba.
Les
King
King

Za 31 rokov v USA som bol zastaveny policajtmi (dialnicnou hliadkou) len 2x a to za prekrocenie rychlosti. Prvy krat to bolo o 8mil/hod. a druhy krat o 15mil/hod. Samozrejme tak ako kazdy dostal som pokutu. Tu poslednu som zaplatil postovou poukazkou uz o pol kilometra dalej od zastavenia.
Raz som bol "kontrolovany" policajtom tiez neskoro v noci v jednej stvrti mesta, kde byvam, lebo som isiel prilis pomaly a policajt si myslel, ze vyhladavam dom na vykradnutie... :)

Na Slovensku t.j. do roku 1974 je uplne ina vec, ale to je uz ina tema, lebo tie kontroly sa netykali auta, ale niecoho uplne ineho. Nerad na to spominam.
Retsko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Retsko »

Heh tak ja mam zatial len dobre skusenosti, raz mi skoro dali pokutu ze som nedal smerovku, ale presvedcil som ich... Ono tu smerovku som daval uz davno pred odbocenim, ale na mojej stodvacine to fungovalo tak divne, ze ked som mal zapnuty fukac (ventilator), tak mi proste pri volnobehu takmer nic ine neslo... Ani smerovky... A bol som si vedomy, ze mi nejdu, videl som policajtov ako cakaju z vedlajsej kym ju dam, aby mohli prejist a proste som zabocil bez toho zeby to bliklo... Tak hned sa otocili a isli za mnou. Ja som medzitym zaparkoval, vybehol z auta a hned som ich zacal presviedcat o tom, ze to nie je moja chyba... Nakoniec asi po 15 min. sa spytali ci studujem, ci mam pri sebe nejake $, kedze som nic nemal a studujem, tak si povedali ze id het... Ale chceli mi zobrat aj technicak, ze ked nejdu smerovky tak auto nie je sposobile na jazdu,... No som rad ze som rad...
rsc
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

K tym kW - tu je jeden priklad:
kamos ma kamosa a ten ma Mazdu 323 GTX Turbo AWD 1.8, r.v. 1991, seriovka az na POP-OFF ventil, 122 kW.
Na videu je tato Mazda vs. tunena Octavia RS 1.8 Turbo, ale neviem kolko kW mala, seriovka ma 132 kW, na sprinte. Myslim, ze uz po chvili odhalite, ktore je na tom asi lepsie :)

Kód: Vybrať všetko

http://rapidshare.de/files/9288979/323GT-X.rar.html
foto motora a detail POP-OFF ventilu (2 foto)

Kód: Vybrať všetko

http://rapidshare.de/files/9289553/GTX_Motor.rar.html
myslim mishenko, ze aj tvoje Saxo by malo co robit :wink:
Napísať odpoveď