mishenko napísal:rsc zle si to pochopil, alebo neveris ludom

ja pisem, ze je to kamos a jazdia na tom normalne STALE, chapemo ??? to nie je o odrbavani, reklame ... proste chcel mat silnejsie auto aj pre seba, tak kupil do autoskoly RS, ktora bola sice prezentacna a mala najadzenych par tisic km, ale stala o sto litrov menej ...
Tych policajtov zavidim, my mame stale staticke hliadky, co chytaju ...
jazdi opatrne, ja uz som si uzil zopar havariek a jazdim (obcas) jemnejsie ...

Prve aj druhe

. Ale nemam dovod ti neverit, len som napisal, ako sa to robi inde, tak som si myslel, ze aj toto je ten pripad.
JJ, jazdim rychlo a opatrne, a ak nie som sam, tak len opatrne a bezpecne.
Sam som zatial nebural (klop klop na drevo).
Som chcel este poznamenat, ze vela ludi si neuvedomuje, co sa zacne diat s autom pri rychlosti cca 80-90 km/h, ak sa im napr. "odtrhne" zadna naprava (= strati kontakt s cestou), v 120 km/h praskne pneu alebo keby videli, co urobi celny stret s pevnou prekazkou uz len v 40 km/h s predkom auta. Vtedy by sa ti mudrejsi asi zamysleli.
Ja som si skusil napr. na mokre v 80 km/h pri zatoceni zatiahnut rucnu na chvilu a nemal som uz sancu korigovat nijako (samozrejme na opustenom mieste).
Taketo daco by som zaviedol k povinnemu vycviku v autoskole - kriticke brzdenie a simulovanie roznych krizovych situacii, aby si to ludia uvedomili, co narobia fyzikalne zakony s 1,2 t vaziacou hmotou.
Inak moja definicia cestnych piratov by bola asi takato:
- ohrozuju svojim jazdenim ostatnych (nerespektovanie zakazovych znaciek - napr. jednosmerka, ohrozovanie pri predbiehani, zapnute dialkove v noci aj pri strete s protiiducim autom, otacanie sa na dialnici, v krizovatke atd...)
- ludia, ktori su za volantom v strese uz pri rozbiehani (najma mlade vodicky a starsi ludia)
- nevyspani a nervozni vodici
- neskuseni mladi vodici s obrovskym sebavedomim a rychlym autom
- vodici,ktori zastavia na tom naj*ebnutejsiom mieste v sirokom okoli a znemoznuju prechod ostatnym autam, pripadne riskuju zrazku (napr. neosvetlene auto pod mostom)
Ostatni ohrozovatelia premavky:
- znacna cast cyklistov
- mala cast motorkarov
- chodci, ktorych oznacujem pojmom DODO - dobrovolny darca organov (nemaju strach vbehnut do cesty na akomkolvek mieste, nic ich nezaujima, len ako sa dostat na druhu stranu cesty co najrychlejsie + ti, co vbiehaju na prechod systemom: ja som na prechode, auta musia brzdit - specialne na klzkej vozovke mi zdvihaju tlak a este sa rozculuju, ze ten kkt v aute vobec nebrzdi, aj ked ty sa mozes u*rbat, aby si zastavil vcas)