zuzkazuzka napísal:..prvotnu investiciu odhadujem okolo 8 000 SK.
investiciu?investicia je ked sa ti z investovanych penazi aj nejake vratia.a taky chameleon ti kakat prachy nebude.
za 8000 by som si aj lepsie veci vedel kupit
btw arthur je vyhulenec brutal vyzor.inac.sa ho spytaj ci sa tam tak zavrety cele dni nenudi,lebo jak som kukal na to terarko od jeho prirodzeneho prostredia ma daleko
pinacolada napísal:investiciu?investicia je ked sa ti z investovanych penazi aj nejake vratia.a taky chameleon ti kakat prachy nebude.
za 8000 by som si aj lepsie veci vedel kupit
btw arthur je vyhulenec brutal vyzor.inac.sa ho spytaj ci sa tam tak zavrety cele dni nenudi,lebo jak som kukal na to terarko od jeho prirodzeneho prostredia ma daleko
a kupa napr. nehnutelnosti je podla teba co? Takisto investicia ako aj kupa chameleona, teraria atd. To len tak na okraj
trochu OT, ale co koho do toho, kolko investujem do domaceho zvieratka???:x ved len hociaky pes s papiermi stoji niekolkonasobne viac a nikto sa nad tym nepozastavuje...
a okrem toho je to urcite lepsie, ako minat napr. na alkohol a cigarety...
Scarabeus napísal:No nahodou ja mam chameleona a je dost zivi stale chodi hore dole najviac sa mi paci ked lovi kobilky odporucam
k+ aspon niekto na mojej strane
moj chamik sa ma velmi dobre, je dost aktivny, dokonca si na mna uz aj pekne zvykol, vyhladava moju pritomnost a je aj celkom spolocensky je to prijemne obohatenie zivota a urcite nelutujem, ze som si ho zaobstarala.
zuzkazuzka napísal:Jedno je o tom pocut a nieco uplne ine je to vidiet. Nie je pravda, ze je nudny a cely den stoji na jednom mieste. Nahodou je celkom vtipny a pohyblivy Je to fenomenalne zviera a vedie velmi atypicky zivot. Ale prave preto som sa rozhodla ho chovat
zuzkazuzka napísal:Zvazujem kupu chameleona jemenskeho a tak sa snazim najst co najviac dostupnych informacii. Ma tu niekto skusenosti s chovom chameleonov? Uvitala by som akekolvek prakticke rady/osobne skusenosti, co by mi mohli pomoct pri kupe i chove. (spravanie, krmenie, denny rezim,...)
Dakujeeeeem!
moj kamarat ma doma chameleona mozem sa poinformovat
erytrocyt napísal:Matko, táto téma je už dosť stará. Zuzka už chameleóna má, myslím, že sa nebude hnevať, keď prezradím, že sa volá Arthur, je zdraví a robí jej radosť
jaaaaj tak sa ospravedlnujem ze som zaspal. sorry este raz a blahozelam ku chameleonovi
Chamík sa má dobre, je na svoj druh až príliš spoločenský a priateľský. Je to celkom pohodové zvieratko a keď si človek zvykne na všetko, čo toto zviera vyžaduje, tak to nie je až také náročné na chov.
zuzkazuzka napísal:Chamík sa má dobre, je na svoj druh až príliš spoločenský a priateľský. Je to celkom pohodové zvieratko a keď si človek zvykne na všetko, čo toto zviera vyžaduje, tak to nie je až také náročné na chov.
a pekne sa ti sfarbuje? mi sme ho s kamosom dali kamosovej mamke do skrine , aby sa zmenil na hnedo
Chamík mení farby podľa teploty, nálady a aj okolia. Nie je to tak, ako si myslí väčšina ľudí, že ho dáš na akúkoľvek farbu a on sa hneď farebne prispôsobí. Má určité spektrum farieb, ktoré môže dosahovať a podľa toho sa aj sfarbuje.
Úplne najkrajšiu farbu má, keď je spokojný a keď spí. Vtedy je krásne zelený s úžasnou oranžovo-žltou kresbou
zuzkazuzka napísal:Chamík mení farby podľa teploty, nálady a aj okolia. Nie je to tak, ako si myslí väčšina ľudí, že ho dáš na akúkoľvek farbu a on sa hneď farebne prispôsobí. Má určité spektrum farieb, ktoré môže dosahovať a podľa toho sa aj sfarbuje.
Úplne najkrajšiu farbu má, keď je spokojný a keď spí. Vtedy je krásne zelený s úžasnou oranžovo-žltou kresbou
noo hej ved ani vtedy sa bohvieako neprefarbil. inak strasne sa mi paci jak zerie s tym velkym jazykom.
Ja si tiež chcem kúpiť chameleóna,ale nemám len 4000SK,nevie niekto či by sa za tolko nedalo niečo zakúpiť???
Zuzka ty si skade kupovala???z netu?alebo z nejakého obchodu???lebo kde ja bývam,tak tu velmi nepredávajú také zvieratká.
Keď zvažuješ kúpu chameleona, alebo hociakého iného zvieraťa, musíš sa na to pozrieť z dlhodobého hľadiska. Nie je to jednorazová investícia, treba sa o neho starať. Všetko stojí nejaký ten peniaz a tak si radšej počkaj, kým príde čas, kedy sa o neho budeš môcť plnohodnotne starať a dať mu všetko, čo potrebuje.
Keby ti vyšli peniaze len na kúpu samotného zvieraťa a jednej žiarovky, tak by si akože do toho išiel???? To nie je o tom, kde majú lacnejšie zvieratá, musíš mať kontakt na poriadneho chovateľa a nekupovať v zverimexoch, kde ich ani poriadne nekŕmia...
Ja už nad tým zvažujem dlhšiu dobu a už teraz som sa rozhodol,že ho aj kúpim...a peniaze by som ešte aj zohnal,lebo o 2 týždne mám narodeniny,len problém bude chameleóna kúpiť,lebo ja nepoznám nikoho kto by sa stým zaoberal a ani o žiadnom obchode neviem,lebo kde bývam tak tam predávajú akurát nejakého hada,pavúka a zopár potkanom a myší.