Chameleon
-
zuzkazuzka
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Keď zvažuješ kúpu chameleona, alebo hociakého iného zvieraťa, musíš sa na to pozrieť z dlhodobého hľadiska. Nie je to jednorazová investícia, treba sa o neho starať. Všetko stojí nejaký ten peniaz a tak si radšej počkaj, kým príde čas, kedy sa o neho budeš môcť plnohodnotne starať a dať mu všetko, čo potrebuje.
Keby ti vyšli peniaze len na kúpu samotného zvieraťa a jednej žiarovky, tak by si akože do toho išiel???? To nie je o tom, kde majú lacnejšie zvieratá, musíš mať kontakt na poriadneho chovateľa a nekupovať v zverimexoch, kde ich ani poriadne nekŕmia...
Keby ti vyšli peniaze len na kúpu samotného zvieraťa a jednej žiarovky, tak by si akože do toho išiel???? To nie je o tom, kde majú lacnejšie zvieratá, musíš mať kontakt na poriadneho chovateľa a nekupovať v zverimexoch, kde ich ani poriadne nekŕmia...
Ja už nad tým zvažujem dlhšiu dobu a už teraz som sa rozhodol,že ho aj kúpim...a peniaze by som ešte aj zohnal,lebo o 2 týždne mám narodeniny,len problém bude chameleóna kúpiť,lebo ja nepoznám nikoho kto by sa stým zaoberal a ani o žiadnom obchode neviem,lebo kde bývam tak tam predávajú akurát nejakého hada,pavúka a zopár potkanom a myší.
Kód: Vybrať všetko
http://www.chamaeleo.sk/-
zuzkazuzka
VIP
-
addictor
Medium Star
no tak treba pootm rozlisovat medzi terarijnymi zvieratami a domacimi maznacikmi.... terarijne zvierata by sa nemali casto chytavat do ruk (BTW: ano mozem skorpionov chytit) koli tomu, ze casto podliehaju stresu, na ktory mozu aj uhynut... ak chces zviera, s ktorym mozes chodit aj von, tak si kup macku, psa, fretku, alebo nieco podobne...spike97 napísal:addictor : škorpióna si môžem zobrať do ruky???a ísť sním vonku???
Lebo o chameleónovi som čítal,že dosť dlho trvá kým ho môžem zobrať do ruky...a ja by som najradšej chcel také zvieratko,ktoré bude pri mne dnuka,ale môžem ho zobrať aj vonku.
-
zuzkazuzka
VIP
Môj chamík nemá problém ísť mi na ruku, dokonca vyhľadáva moju spoločnosť a sápe sa von z terárka vždy, keď okolo neho prejdem.
Takéto zvieratá by som von veľmi nenosila. Po prvé nie je veľmi dôvod, keďže nie je až tak strašne náročné vytvoriť mu dobré podmienky v teráriu. Po druhé potrebujú vysokú teplotu (môj chamík napríklad 32 stupňov), a po tretie - ak ti vonku niekde zdrhne, tak sa s ním už rovno môžeš rozlúčiť....
Môjho malého som raz vzala von (keď boli minulý rok vonku 40° teploty) a mal z toho chudák traumu. Celý sa skrčil, bol asi o polovicu menší a vystrašene pozeral okolo seba. Tak už som to odvtedy neriskovala a radšej ho dám sem-tam na rastlinu na balkón do tepla.
Takéto zvieratá by som von veľmi nenosila. Po prvé nie je veľmi dôvod, keďže nie je až tak strašne náročné vytvoriť mu dobré podmienky v teráriu. Po druhé potrebujú vysokú teplotu (môj chamík napríklad 32 stupňov), a po tretie - ak ti vonku niekde zdrhne, tak sa s ním už rovno môžeš rozlúčiť....
Môjho malého som raz vzala von (keď boli minulý rok vonku 40° teploty) a mal z toho chudák traumu. Celý sa skrčil, bol asi o polovicu menší a vystrašene pozeral okolo seba. Tak už som to odvtedy neriskovala a radšej ho dám sem-tam na rastlinu na balkón do tepla.
-
addictor
Medium Star
ako som povedal, skorpiony su neni narocne, staci ti iba terarku v podstate, nic viac... skus popozerat na nete o chove a o druhoch...spike97 napísal:Ja to chodenie vonku som nie tak myslel,že ho každý deň chcem odniesť von...ale že či ich na 30 min odnesiem vonku,či sa im niečo nestane....ináč kúpa škorpióna kolko ma vyjde???myslím tým všetko dokopy,čo ktomu treba.
zuzkazuzka: nemala si s odchovom problemi...??? cim ho krmis, bo som cital, ze pri chove chameleona je dobre si zriadit musiu farmu, bo ne vzdy im smakuju cvrcky, najma tym mensim druhom... inak kedysi som tiez strasne chcel chamika, fascinovala ma jeho schopnost menit farby.... ale na druhej strane, moji skorpioni svietia pod ultrafialovym svetlom...
-
zuzkazuzka
VIP
Kŕmim ho cvrčkami, sarančatami, zofobasmi, okrem toho má veľmi rád ovocie a zeleniu, a tak každý deň papá aj jahody, maliny, paradajku, banán, kiwi,.... Niektoré chameleóny vôbec nejedávajú rastlinnú stravu, ale môj ju veľmi vyhľadáva.
Čo sa týka múch, tak tie si sama nechovám, je to podľa mňa zbytočné. Keby som mala viac chamíkov, tak by som to možno zvaťovala, ale pri jednom kuse nie. Muchy má inak veľmi rád a tak sa u mňa doma žiadna dlho neohreje
Čo sa týka múch, tak tie si sama nechovám, je to podľa mňa zbytočné. Keby som mala viac chamíkov, tak by som to možno zvaťovala, ale pri jednom kuse nie. Muchy má inak veľmi rád a tak sa u mňa doma žiadna dlho neohreje
-
zuzkazuzka
VIP
-
erytrocyt
VIP
Zuzka, trošku blbá otázka, no ale vážne ma to zaujíma
Odkiaľ tú muchu vlastne vezmeš? To necháš otvorené okno, mucha vletí, okno zavrieš, beháš po byte, muchu chytíš, priložíš k uchu, či to prežila a následne ju dáš Arthurovi do terária? Ak neprežila, proces zopakuješ? Alebo sa dajú kúpiť živé muchy v obchode? Ak áno, koľko stojí jedna mucha? Alebo to je na hmotnosť?
Zuzi viem, že hlúpe otázky, no ale zaujíma ma to
Zuzi viem, že hlúpe otázky, no ale zaujíma ma to
sa vyseries do krabice a cakas hej?addictor napísal:chovat sa da vsetko... napr pralesnicky sa krmia citronkami (tymi malymi muskami, co sa vam doma objavia, ak vam v kosi yhnije napr jablko...), ktore su ale speciane vyslachtene a nelietaju... a to musis doma chovat... a tak isto sa da zriadit aj musia farma....
by ma zaujimalo kde sa daju kupit muchy..
kamarat chova chameleona a dava tomu cvrcky.. je to lepsie ako chytat muchy.. jeden stoji 5 korun a kotia sa ukrutne svine jedne
(len to ma nevyhoduket ich clovek chova viac tak robia kvalitny ramus) a co s tyka chodenia von
tak suseda bezne pusta leguana v zahrade .. ale chameleon to je asi ine kafco...