Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Chameleon
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Voľná diskusia Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
spike97
Star
Star

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 03.11.2007

PríspevokZaslal: 13 Apr 2008, 10:55    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ja si tiež chcem kúpiť chameleóna,ale nemám len 4000SK,nevie niekto či by sa za tolko nedalo niečo zakúpiť???
Zuzka ty si skade kupovala???z netu?alebo z nejakého obchodu???lebo kde ja bývam,tak tu velmi nepredávajú také zvieratká.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
zuzkazuzka
Moderátorka
Moderátorka

Pohlavie: Pohlavie:Žena
Založený: 01.09.2006

PríspevokZaslal: 13 Apr 2008, 12:31    Predmet: Odpovedať s citátom  

Keď zvažuješ kúpu chameleona, alebo hociakého iného zvieraťa, musíš sa na to pozrieť z dlhodobého hľadiska. Nie je to jednorazová investícia, treba sa o neho starať. Všetko stojí nejaký ten peniaz a tak si radšej počkaj, kým príde čas, kedy sa o neho budeš môcť plnohodnotne starať a dať mu všetko, čo potrebuje.
Keby ti vyšli peniaze len na kúpu samotného zvieraťa a jednej žiarovky, tak by si akože do toho išiel???? To nie je o tom, kde majú lacnejšie zvieratá, musíš mať kontakt na poriadneho chovateľa a nekupovať v zverimexoch, kde ich ani poriadne nekŕmia...
Návrat hore
spike97
Star
Star

PríspevokZaslal: 13 Apr 2008, 19:36    Predmet: Odpovedať s citátom  

Ja už nad tým zvažujem dlhšiu dobu a už teraz som sa rozhodol,že ho aj kúpim...a peniaze by som ešte aj zohnal,lebo o 2 týždne mám narodeniny,len problém bude chameleóna kúpiť,lebo ja nepoznám nikoho kto by sa stým zaoberal a ani o žiadnom obchode neviem,lebo kde bývam tak tam predávajú akurát nejakého hada,pavúka a zopár potkanom a myší.
Návrat hore
Petoo
Star
Star

Založený: 08.05.2006

PríspevokZaslal: 13 Apr 2008, 20:02    Predmet: Odpovedať s citátom  

Kód:
http://www.chamaeleo.sk/

stranka ocovho kamarata, kontakt je hned na titulnej strane.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
spike97
Star
Star

PríspevokZaslal: 13 Apr 2008, 20:05    Predmet: Odpovedať s citátom  

Petoo : díky poobzerám sa tam.
Návrat hore
zuzkazuzka
Moderátorka
Moderátorka

PríspevokZaslal: 13 Apr 2008, 21:55    Predmet: Odpovedať s citátom  

Odporúčam tú stránku! Spoj sa s niektorým z chovateľov a určite sa dohodnete. Ale ešte raz ti pripomínam, že to nie je hračka, ale milý živý tvor, ktorý vyžaduje veľa starostlivosti.
Návrat hore
addictor
Medium Star
Medium Star

Založený: 28.12.2007

PríspevokZaslal: 14 Apr 2008, 0:19    Predmet: Odpovedať s citátom  

chameleon je dost narocny na chov... fotrovej kolegyni uz 2 posli...:/ ja som sa radsej dal tena na skorpiony, ktore su o hodne prisposobivejsie...
Návrat hore
spike97
Star
Star

PríspevokZaslal: 14 Apr 2008, 18:35    Predmet: Odpovedať s citátom  

addictor : škorpióna si môžem zobrať do ruky???a ísť sním vonku???
Lebo o chameleónovi som čítal,že dosť dlho trvá kým ho môžem zobrať do ruky Sad ...a ja by som najradšej chcel také zvieratko,ktoré bude pri mne dnuka,ale môžem ho zobrať aj vonku.
Návrat hore
addictor
Medium Star
Medium Star

PríspevokZaslal: 14 Apr 2008, 18:39    Predmet: Odpovedať s citátom  

spike97 napísal:
addictor : škorpióna si môžem zobrať do ruky???a ísť sním vonku???
Lebo o chameleónovi som čítal,že dosť dlho trvá kým ho môžem zobrať do ruky Sad ...a ja by som najradšej chcel také zvieratko,ktoré bude pri mne dnuka,ale môžem ho zobrať aj vonku.
no tak treba pootm rozlisovat medzi terarijnymi zvieratami a domacimi maznacikmi.... terarijne zvierata by sa nemali casto chytavat do ruk (BTW: ano mozem skorpionov chytit) koli tomu, ze casto podliehaju stresu, na ktory mozu aj uhynut... ak chces zviera, s ktorym mozes chodit aj von, tak si kup macku, psa, fretku, alebo nieco podobne...Wink
Návrat hore
spike97
Star
Star

PríspevokZaslal: 14 Apr 2008, 18:44    Predmet: Odpovedať s citátom  

addictor napísal:
...
Ja to chodenie vonku som nie tak myslel,že ho každý deň chcem odniesť von...ale že či ich na 30 min odnesiem vonku,či sa im niečo nestane....ináč kúpa škorpióna kolko ma vyjde???myslím tým všetko dokopy,čo ktomu treba.
Návrat hore
zuzkazuzka
Moderátorka
Moderátorka

PríspevokZaslal: 14 Apr 2008, 19:23    Predmet: Odpovedať s citátom  

Môj chamík nemá problém ísť mi na ruku, dokonca vyhľadáva moju spoločnosť a sápe sa von z terárka vždy, keď okolo neho prejdem.
Takéto zvieratá by som von veľmi nenosila. Po prvé nie je veľmi dôvod, keďže nie je až tak strašne náročné vytvoriť mu dobré podmienky v teráriu. Po druhé potrebujú vysokú teplotu (môj chamík napríklad 32 stupňov), a po tretie - ak ti vonku niekde zdrhne, tak sa s ním už rovno môžeš rozlúčiť....
Môjho malého som raz vzala von (keď boli minulý rok vonku 40° teploty) a mal z toho chudák traumu. Celý sa skrčil, bol asi o polovicu menší a vystrašene pozeral okolo seba. Tak už som to odvtedy neriskovala a radšej ho dám sem-tam na rastlinu na balkón do tepla.
Návrat hore
addictor
Medium Star
Medium Star

PríspevokZaslal: 15 Apr 2008, 11:24    Predmet: Odpovedať s citátom  

spike97 napísal:
Ja to chodenie vonku som nie tak myslel,že ho každý deň chcem odniesť von...ale že či ich na 30 min odnesiem vonku,či sa im niečo nestane....ináč kúpa škorpióna kolko ma vyjde???myslím tým všetko dokopy,čo ktomu treba.
ako som povedal, skorpiony su neni narocne, staci ti iba terarku v podstate, nic viac... skus popozerat na nete o chove a o druhoch... Wink

zuzkazuzka: nemala si s odchovom problemi...??? cim ho krmis, bo som cital, ze pri chove chameleona je dobre si zriadit musiu farmu, bo ne vzdy im smakuju cvrcky, najma tym mensim druhom... inak kedysi som tiez strasne chcel chamika, fascinovala ma jeho schopnost menit farby.... ale na druhej strane, moji skorpioni svietia pod ultrafialovym svetlom... Very Happy
Návrat hore
zuzkazuzka
Moderátorka
Moderátorka

PríspevokZaslal: 15 Apr 2008, 21:27    Predmet: Odpovedať s citátom  

Kŕmim ho cvrčkami, sarančatami, zofobasmi, okrem toho má veľmi rád ovocie a zeleniu, a tak každý deň papá aj jahody, maliny, paradajku, banán, kiwi,.... Niektoré chameleóny vôbec nejedávajú rastlinnú stravu, ale môj ju veľmi vyhľadáva.
Čo sa týka múch, tak tie si sama nechovám, je to podľa mňa zbytočné. Keby som mala viac chamíkov, tak by som to možno zvaťovala, ale pri jednom kuse nie. Muchy má inak veľmi rád a tak sa u mňa doma žiadna dlho neohreje Smile
Návrat hore
hojko
Site Admin
Site Admin

Založený: 24.04.2004

PríspevokZaslal: 16 Apr 2008, 2:21    Predmet: Odpovedať s citátom  

Citam, ze maliny, jahody, kiwi, banany, paradajky..., ved ten chamaleon dostava lepsiou stravu ako ja!!! Very Happy Zaujima ma ako chyta tie muchy, teda ze ci ma nejake otvorene akvarko odkial lovi ci ako???
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
zuzkazuzka
Moderátorka
Moderátorka

PríspevokZaslal: 17 Apr 2008, 21:04    Predmet: Odpovedať s citátom  

Hojko, ak máš reálny záujem o túto odpoveď, tak ti rada odpoviem: muchu mu vypustím do terárka a tam si ju chytí. Neviem ako inak.... Confused
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Voľná diskusia Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5  Ďalšia
Strana 4 z 5

Prejdi na: