|
| Autor |
Správa |
erytrocyt Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.08.2006 Príspevky: 2936 Bydlisko: Tam dze še muchy obracaju Karma: 
|
Zaslal: 17 Apr 2008, 21:10 Predmet: |
|
|
Zuzka, trošku blbá otázka, no ale vážne ma to zaujíma Odkiaľ tú muchu vlastne vezmeš? To necháš otvorené okno, mucha vletí, okno zavrieš, beháš po byte, muchu chytíš, priložíš k uchu, či to prežila a následne ju dáš Arthurovi do terária? Ak neprežila, proces zopakuješ? Alebo sa dajú kúpiť živé muchy v obchode? Ak áno, koľko stojí jedna mucha? Alebo to je na hmotnosť?
Zuzi viem, že hlúpe otázky, no ale zaujíma ma to
|
|
| Návrat hore |
|
 |
mi-chau Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.01.2007 Príspevky: 2792 Bydlisko: Omicron Persei Eight Karma: 
|
Zaslal: 17 Apr 2008, 21:12 Predmet: |
|
|
| A co tak mucholapka (ten leokoplast) ? To je asi toxicke co? No vyzera to tak ze Zuzka beha po byte
|
|
| Návrat hore |
|
 |
addictor Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 28.12.2007 Príspevky: 300 Bydlisko: MT / BA Karma: 
|
Zaslal: 17 Apr 2008, 21:26 Predmet: |
|
|
chovat sa da vsetko... napr pralesnicky sa krmia citronkami (tymi malymi muskami, co sa vam doma objavia, ak vam v kosi yhnije napr jablko... ), ktore su ale speciane vyslachtene a nelietaju... a to musis doma chovat... a tak isto sa da zriadit aj musia farma....
|
|
| Návrat hore |
|
 |
mi-chau Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.01.2007 Príspevky: 2792 Bydlisko: Omicron Persei Eight Karma: 
|
Zaslal: 17 Apr 2008, 21:41 Predmet: |
|
|
| addictor napísal: |
chovat sa da vsetko... napr pralesnicky sa krmia citronkami (tymi malymi muskami, co sa vam doma objavia, ak vam v kosi yhnije napr jablko... ), ktore su ale speciane vyslachtene a nelietaju... a to musis doma chovat... a tak isto sa da zriadit aj musia farma....  |
sa vyseries do krabice a cakas hej?
by ma zaujimalo kde sa daju kupit muchy..
|
|
| Návrat hore |
|
 |
brainwirm Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.02.2005 Príspevky: 1299
Zaslal: 17 Apr 2008, 21:43 Predmet: |
|
|
kamarat chova chameleona a dava tomu cvrcky.. je to lepsie ako chytat muchy.. jeden stoji 5 korun a kotia sa ukrutne svine jedne (len to ma nevyhoduket ich clovek chova viac tak robia kvalitny ramus) a co s tyka chodenia von tak suseda bezne pusta leguana v zahrade .. ale chameleon to je asi ine kafco...
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Lub0$ Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 03.06.2007 Príspevky: 737 Bydlisko: UK Karma: 
|
Zaslal: 17 Apr 2008, 21:45 Predmet: |
|
|
Ved krmivo pre plazy sa da kupit v chovatelstve.
Kupite vseliake cvrcky, alebo koniky, ktore si mozte potom aj chovat doma. Myslim si, ze taka mucha je iba sprestrenie potravy, a pre Zuzku trosku sportu a pobehania po byte.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
addictor Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 28.12.2007 Príspevky: 300 Bydlisko: MT / BA Karma: 
|
Zaslal: 17 Apr 2008, 22:33 Predmet: |
|
|
| mi-chau napísal: |
sa vyseries do krabice a cakas hej?
by ma zaujimalo kde sa daju kupit muchy.. |
skus dat kusok masa do misky a nehaj to pol dna na balkone, ked bude teplo a uvidis co sa bude diat... o par dni mas z lariev muchy... aj rybari to tak myslim robia...
|
|
| Návrat hore |
|
 |
mi-chau Guru

|
Zaslal: 17 Apr 2008, 22:36 Predmet: |
|
|
vidis, to by ma nenapadlo... lepsie ako behaat po byte v (spodnom pradle) a chytat muchy..
neviem preco ale predstavujem si zuzku chytat tie muchy v spodnom pradle, co uz..
|
|
| Návrat hore |
|
 |
zuzkazuzka Moderátorka

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.09.2006 Príspevky: 1286 Bydlisko: BA Karma: 
|
Zaslal: 18 Apr 2008, 6:35 Predmet: |
|
|
Dá sa zriadiť chov múch, ale podľa toho, čo som o tom počula, sa mi do ničoho takého ísť nechce. Robia rámus a v byte pôsobia dosť neesteticky
No a ako sa teda k muchám dostávam? Jednoducho - keď je v byte mucha, tak urobím odchyt do pohára a šup s ňou rovno k Arthurovi Keďže nežijem v žiadnom neporiadku, múch tu nemám zas až tak veľa, ale práve preto je to pre chamíka špecialitka, ktorú nemá každý deň. O to viac si ju potom vie vychutnať.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
erytrocyt Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.08.2006 Príspevky: 2936 Bydlisko: Tam dze še muchy obracaju Karma: 
|
Zaslal: 18 Apr 2008, 8:20 Predmet: |
|
|
Zuzka, to ci mas, alebo nemas muchy v byte nezalezi len od toho ci poriadok mas, alebo nemas. To by si chcela byvat vedla nejakeho druzstva ako jeden clovek ktoreho poznam. Tam by si s muchami mohla podnikat
|
|
| Návrat hore |
|
 |
zuzkazuzka Moderátorka

|
Zaslal: 19 Apr 2008, 11:41 Predmet: |
|
|
Na žiadosť niektorých userov prikladám aktuálne foto môjho chamíka. Trochu sa šúpe, tak prosím ospravedlňte jeho krátkodobú nedokonalosť
| Popis: |
|
| Veľkosť prílohy: |
89.47 kB |
| Rozlíšenie: |
800x600 |
| Prezretá: |
13 krát |

|
|
112.42 kB |
800x600 |
18 krát |

|
|
93 kB |
800x600 |
3 krát |

|
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Filipito Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.06.2007 Príspevky: 2439 Bydlisko: Veľký Meder :D Karma: 
|
Zaslal: 19 Apr 2008, 12:04 Predmet: |
|
|
| ten chameleon je naozaj taky tlsty alebo sa mi to len zda?
|
|
| Návrat hore |
|
 |
zuzkazuzka Moderátorka

|
Zaslal: 19 Apr 2008, 18:08 Predmet: |
|
|
| Nie je tlstý, je sploštený, lebo sa nahrieva a tak absorbuje viac tepla.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Flinstone Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.07.2007 Príspevky: 454 Bydlisko: Doma Karma: 
|
Zaslal: 19 Apr 2008, 19:02 Predmet: |
|
|
| zuzkazuzka napísal: |
| Nie je tlstý, je sploštený, lebo sa nahrieva a tak absorbuje viac tepla. |
Sa mi páči aký je farebnýý ... Ja ked som bol malý som vzdy chcel chameleona ale čo ja viem ked sa teraz na to pozriem ... asi by som nemal čas sa o neho starat
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Fondo Light Expert

Stav:  Založený: 25.12.2007 Príspevky: 59
Zaslal: 20 Apr 2008, 8:28 Predmet: hmm |
|
|
je krásny a vyzerá byť aj zdravý.Mne chameleon umrel lebo nemal dostatok vápnika škoda,asi som mu nedával dostatok vitamínov.Sú to veľmi citlivé zvieratká.Nečítal som celú diskusiu tak neviem či to niekto už neuverejnil ale výborná stránka kde ti radi poradia http://www.teraristika.sk
a esšte ak môžem poradiť začínajúcim chovateľom nekupujte nikdy v chovprodukte tam je vždy moc drahý a keď nie tak je určite chorý vždy len od chovateľov alebo na burze a to sa týka aj ostatných plazov.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|