Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Chevrolet Lacceti-doslova OMG spotreba
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Život, štýl, cestovanie... Choď na stránku 1, 2  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Janky
Star
Star

Stav: Odhlásený
Založený: 29.08.2005

PríspevokZaslal: 04 Aug 2006, 21:40    Predmet: Chevrolet Lacceti-doslova OMG spotreba Odpovedať s citátom  

Hi all.Uz dlhsie riesime s otcom takyto problem.Mame Chevrolet Lacceti 1,4 16V 76KW..Co sa tyka vykonu,komfortu,vybavy a vzhladu tak maximalna spokojnost.Hlavne ten vykon je rullezzzzz.Avsak je tu jeden velky problem a tym je spotreba a o tej sa bude dalej odvijat cela tato tema.V papieroch je pisana spotreba 9,8 litrov co aj sedi a mimo mesta 5,7 co taktiez sedi..Ale ide o to,ze v meste sa to jednoducho neda..My natankujeme za 500SK 3x ideme do mesta a tankujeme znova.Dalej by som xcel povedat,ze otec kecal s jednym typkom kery ma Daewoo 1,1 a v meste ma spotrebu ponad 10L Smile .Ja by som xcel pocut ak niekto mate Daewoo co je teraz uz vlastne Chevrolet ake mate spotreby.Dalej rozmyslame ze prejdeme na plyn lebo by sa nam to velmi oplatilo,ale neviem ci tym padom nestratime zaruku,lebo to bude zasah do motora.A nakoniec by som xcel pocut vas verkikt co sa tyka Lacetti a berte pritom do uvahy aj tu spotrebu.

// Nepouzivaj X miesto CH a pod. (vid. pravidla)! Tomasito
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
R1k1nko
Guru wannabe
Guru wannabe

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Založený: 31.12.2005

PríspevokZaslal: 04 Aug 2006, 23:17    Predmet: Odpovedať s citátom  

ja ma FAVORITKU Very Happy a tankujem do nej 6litrov ( 95) na 100km
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
brm
Hardcore addict
Hardcore addict

Založený: 02.11.2005

PríspevokZaslal: 04 Aug 2006, 23:56    Predmet: Re: Chevrolet Lacceti-doslova OMG spotreba Odpovedať s citátom  

Janky napísal:
V papieroch je pisana spotreba 9,8 litrov co aj sedi a mimo mesta 5,7 co taktiez sedi..Ale ide o to,ze v meste sa to jednoducho neda..My natankujeme za 500SK 3x ideme do mesta a tankujeme znova.
A akoze v com je problem? Smile ..otazne je, co pre Vas znamena ist 3x do mesta.. kolko km z tejto cesty je v meste a kolko je mimo. Za 500sk v dnesnej dobe povedzme natankujes 11L.. co by malo byt u Vas zhruba po meste cca 120km.. sedi to? Smile Nahodou palubny pocitac nemate, co Vam ukazuje spotrebu? Wink
Inak som mal minule zapozicanu octafku 1.8T 110kw a po meste s klimou som priemer mal ledva pod 11L.. Smile sakra 1 plna nadrz posla za tyzden! Wink Nasa Fabia 1.4 50kw priemer po meste 8L/100km.. takze tie Vase hodnoty celkom primerane.. Smile
Janky napísal:
Dalej by som xcel povedat,ze otec kecal s jednym typkom kery ma Daewoo 1,1 a v meste ma spotrebu ponad 10L Smile
Ked ma dotycny tazku nohu.. Wink povedal by som, ze to je obdivuhodna spotreba na dany objem.. ale vsetko sa da. Smile Inak ma napada, ze v byvalej firme sme mali Matiza 0.8L, ktory tiez poriadne zral, pretoze mal nieco s motorom..
Janky napísal:
Dalej rozmyslame ze prejdeme na plyn lebo by sa nam to velmi oplatilo,ale neviem ci tym padom nestratime zaruku,lebo to bude zasah do motora.
Zaruka asi bude zavisiet od toho, kto Vam to urobi.. prisamvacky, ze nemam sajnu ako to bezi, ale par znamych, co behaju hlavne po meste, si to celkom pochvaluju..
Janky napísal:
A nakoniec by som xcel pocut vas verkikt co sa tyka Lacetti a berte pritom do uvahy aj tu spotrebu.
Osobne sa mi tieto azijske znacky ako su Daewoo/Chevrolet, KIA, Hyundai, Ssyang-Yong (abo ako sa to pise).. vobec nepacia.. Smile ale uznavam, ze mozu mat celkom dobry pomer cena/vykon, ze sa pre niektorych oplati.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Janky
Star
Star

PríspevokZaslal: 05 Aug 2006, 0:17    Predmet: Re: Chevrolet Lacceti-doslova OMG spotreba Odpovedať s citátom  

brm napísal:
Osobne sa mi tieto azijske znacky ako su Daewoo/Chevrolet, KIA, Hyundai, Ssyang-Yong (abo ako sa to pise).. vobec nepacia.. Smile ale uznavam, ze mozu mat celkom dobry pomer cena/vykon, ze sa pre niektorych oplati.
Njn ale Chevrolet to su Amici..
R1k1nko napísal:
ja ma FAVORITKU Very Happy a tankujem do nej 6litrov ( 95) na 100km
Aj my mame Favoritku a spotreba je v poho..

tych 500Sk nam vystaci asi tak na 60Km cesty po meste a aj to som prehnal.Boli sme sa pytat asi 3ludi co tiez maju Lacetti a povedali,ze u nich je to presne tak isto..Jeden sa bol dokonca sudit koli tej spotrebe a prehral a musel zaplatit prehliadku keru mu koli tomu robili.A na ten plyn su nejake renomovane firmy??
Návrat hore
mishenko
King
King

Založený: 20.06.2005

PríspevokZaslal: 05 Aug 2006, 6:50    Predmet: Odpovedať s citátom  

Tie Chevroletacke motory predsalen nie su stavane na ergonomiu. Daewoo robilo dlhe roky auta, ktore v nicom nevynikali a takto je to aj nadalej, len je to obalene v znacke Chevrolet. Tymto nechcem odcudzovat Lacetti, je to fesne, priemerne auto.
Ja by som si z tej spotreby nic nerobil, v meste je to vzdy dost o hubu u vacsiny aut. Mavam este vacsiu spotrebu, tak som si kupil dalsie auto na spotrebu v meste (japonsky 1.0 R3). Ale podla vykonu pozeram, ze tam mate dost vyhoneny motor, tak ako aj Fabia 1.4 MPi (cervene i). Vykon si vzdy zoberie svoju dan, hlavne pri nedostatocnom objeme a vacsej vahe. Je pekne vidiet tych zavodnikoch na tych Fabkach, ktori stale zavadzaju na cestach a nechapu, ked ich daco predbieha - potom zavadzaju este viac Smile A nechcem si predstavit ich spotrebu.
Inak pekne od korejcov, ze mate v technicaku napisanu realnu spotrebu, to sa zvacsa nestava Smile
Dalsou vecou, co robi zly psychologicky vplyv na cloveka je rucicka palivomera v rozmedzi 0-1/3 nadrze. Nikdy necerpat za take peniaze, vzdy dat plnu, aj tak ti to nepomoze (ked nacerpas za 500 kilo, tak to neznamena, ze si dako usetril), len ti bude viac a viac vadit, ze stale behas na benzinku a budes sa trapit so spotrebou (ako to aj robis).
Na plyn prerabat az po uplynuti zaruky, urcite nie skor. Nastali by problemy so zarukou ...
Návrat hore
minob
Medium Star
Medium Star

Založený: 12.08.2005

PríspevokZaslal: 05 Aug 2006, 7:24    Predmet: Odpovedať s citátom  

Tiez zaujimava spotreba:
Kód:
http://autorevue.cz/default.aspx?section=17&server=1&article=8558
Návrat hore
Janky
Star
Star

PríspevokZaslal: 05 Aug 2006, 15:42    Predmet: Odpovedať s citátom  

mishenko napísal:
Tie Chevroletacke motory predsalen nie su stavane na ergonomiu. Daewoo robilo dlhe roky auta, ktore v nicom nevynikali a takto je to aj nadalej, len je to obalene v znacke Chevrolet. Tymto nechcem odcudzovat Lacetti, je to fesne, priemerne auto.
Ja by som si z tej spotreby nic nerobil, v meste je to vzdy dost o hubu u vacsiny aut. Mavam este vacsiu spotrebu, tak som si kupil dalsie auto na spotrebu v meste (japonsky 1.0 R3). Ale podla vykonu pozeram, ze tam mate dost vyhoneny motor, tak ako aj Fabia 1.4 MPi (cervene i). Vykon si vzdy zoberie svoju dan, hlavne pri nedostatocnom objeme a vacsej vahe. Je pekne vidiet tych zavodnikoch na tych Fabkach, ktori stale zavadzaju na cestach a nechapu, ked ich daco predbieha - potom zavadzaju este viac Smile A nechcem si predstavit ich spotrebu.
Inak pekne od korejcov, ze mate v technicaku napisanu realnu spotrebu, to sa zvacsa nestava Smile
Dalsou vecou, co robi zly psychologicky vplyv na cloveka je rucicka palivomera v rozmedzi 0-1/3 nadrze. Nikdy necerpat za take peniaze, vzdy dat plnu, aj tak ti to nepomoze (ked nacerpas za 500 kilo, tak to neznamena, ze si dako usetril), len ti bude viac a viac vadit, ze stale behas na benzinku a budes sa trapit so spotrebou (ako to aj robis).
Na plyn prerabat az po uplynuti zaruky, urcite nie skor. Nastali by problemy so zarukou ...

Co myslis tym vyhoneny motor a nerozumiem ako to myslis s tou vahou a vykonom..Mno ja som trochu zistoval a prisiel som na to ,ze uz len preto ze je to 16V tak ma vyssiu spotrebu nehovoriac a tom vykone.
Návrat hore
mishenko
King
King

PríspevokZaslal: 05 Aug 2006, 19:12    Predmet: Odpovedať s citátom  

Janky napísal:
Co myslis tym vyhoneny motor a nerozumiem ako to myslis s tou vahou a vykonom..Mno ja som trochu zistoval a prisiel som na to ,ze uz len preto ze je to 16V tak ma vyssiu spotrebu nehovoriac a tom vykone.

Vyhoneny motor = dost vysoky vykon vzhladom na objem. To s tou vahou je snad jasne. Cim vacsia vaha vozidla, tym vacsia spotreba. Keby mas o 200kg menej, tak nemusis tolko dupat (nebrat doslovne to slovo dupat Very Happy).
Podla mna by ste sa s tou spotrebou mohli zmierit. Ja mavam 10-11 a uz na to proste kakam Smile

//edit : Alebo sa treba naucit chodit ako dedko do kostola, usetrite este tak 0.5l, co sa podla mna zda byt vysoka dan za jazdu bez stavy.
Návrat hore
sundevil
VIP
VIP

Založený: 18.03.2005

PríspevokZaslal: 05 Aug 2006, 19:23    Predmet: Odpovedať s citátom  

daewaa co do nich davali 1.6 mali spotrebu v meste ~ 10 litrov takze papkaju dost a zrejme im to ostalo Smile
Návrat hore
rsc
Medium Star
Medium Star

Založený: 21.09.2004

PríspevokZaslal: 06 Aug 2006, 1:04    Predmet: Odpovedať s citátom  

Pocul som, ze tie Daewa/Chevrolety trochen papaju, ale nepoznam nikoho, kto ma Daewoo s takymto motorom. Je to ale dan za ich nizsku cenu. Treba vediet, co clovek kupuje. Ta spotreba na mesto je ozaj trochu velka. Neviem akym stylom jazdite, ale spravnym jazdenim by sa to mohlo znizit max. tak o 0,5 l.
Nasa Corollka 1.4 ma 71kW, v papieroch pre mesto ma 8.4 a realne s klimou bez vyrazneho extra setrenia ide za 8.5 l/100 km.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
Janky
Star
Star

PríspevokZaslal: 06 Aug 2006, 10:08    Predmet: Odpovedať s citátom  

rsc napísal:
Pocul som, ze tie Daewa/Chevrolety trochen papaju, ale nepoznam nikoho, kto ma Daewoo s takymto motorom. Je to ale dan za ich nizsku cenu. Treba vediet, co clovek kupuje. Ta spotreba na mesto je ozaj trochu velka. Neviem akym stylom jazdite, ale spravnym jazdenim by sa to mohlo znizit max. tak o 0,5 l.
Nasa Corollka 1.4 ma 71kW, v papieroch pre mesto ma 8.4 a realne s klimou bez vyrazneho extra setrenia ide za 8.5 l/100 km.

Tak otec nidky motor nedusil a ja taktiez nie.A ked sme kupovali totok tak nam povedali,ze ho nesieme dusit pretoze sa potom usadza karbon.Takze moze to mat aj nieco spolocne s tym,ze ho riadne vytacame.a co tyka tej dane za nizku cenu tak bez par tisic sa mi pol miliona nezda az taka lacna zalezitost.
Návrat hore
mishenko
King
King

PríspevokZaslal: 06 Aug 2006, 10:22    Predmet: Odpovedať s citátom  

Janky napísal:
Tak otec nidky motor nedusil a ja taktiez nie.A ked sme kupovali totok tak nam povedali,ze ho nesieme dusit pretoze sa potom usadza karbon.Takze moze to mat aj nieco spolocne s tym,ze ho riadne vytacame.a co tyka tej dane za nizku cenu tak bez par tisic sa mi pol miliona nezda az taka lacna zalezitost.

Tak to je dost vysoka cena za take auto, z mojho pohladu nepochopitelna. Robim dake veci pre Toyotu a minuly rok mi ponukali za 450tis Corollu 1.4 v plnke, sice rok staru (bola v showroome), ale normal ide okolo 550.
Ale ked je uz kupene, tak je to jedno, nie ? Smile Ten liter na 100km navyse oproti inym autam vas nezabije. Ked si vezmes naklady a rozpocitas to na 10tis. km, tak to nie je az take zle, ako doplacat 100tis. Sk za daco ine a usetrit liter na 100km.
Asi sme ta moc neukludnili, ale nic s tym nespravis, lebo ako si spominal - dusit to pomoze motoru akurat tak do sraciek a slusne zlenivie. Mozete skusit brzdit motorom v krizovatkach, zbytocne tomu nedupat ale ist pekne do otaciek postupne (ak to teda uz nerobite).
Návrat hore
Janky
Star
Star

PríspevokZaslal: 06 Aug 2006, 11:16    Predmet: Odpovedať s citátom  

co sa tyka techniky jazdy u mojho otca,tak ta je tamer bezchybna.On presne vie ako sa ku autu spravat.Robil 10rokov sofera ale teraz uz iba normalne,ale jazdi skor sporotovejsie.Co sa tyka postupneho podradzovania a tym brzdenia [ktore neviem preco v auoskole neucia] tak je samozrejme,ze robi.O svojom jazdeni nehoworim,lebo by si si myslel,ze sa chwalim Very Happy ..Ale jedno velke plus je ze Lacetti ma ohromnu valivu silu.Perfektne sa da usetrit na dlhych cestach kde sa da vyhazdovat kvalt.Ale nie v meste. Sad
Návrat hore
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Založený: 05.10.2005

PríspevokZaslal: 06 Aug 2006, 11:35    Predmet: Odpovedať s citátom  

Mozem vediet, kolko ma to auto? Ako je stare? Kolko ma nabehanych km?
Návrat hore
rsc
Medium Star
Medium Star

Založený: 21.09.2004

PríspevokZaslal: 06 Aug 2006, 11:48    Predmet: Odpovedať s citátom  

Janky napísal:
co sa tyka techniky jazdy u mojho otca,tak ta je tamer bezchybna.On presne vie ako sa ku autu spravat.Robil 10rokov sofera ale teraz uz iba normalne,ale jazdi skor sporotovejsie.Co sa tyka postupneho podradzovania a tym brzdenia [ktore neviem preco v auoskole neucia] tak je samozrejme,ze robi.O svojom jazdeni nehoworim,lebo by si si myslel,ze sa chwalim Very Happy ..Ale jedno velke plus je ze Lacetti ma ohromnu valivu silu.Perfektne sa da usetrit na dlhych cestach kde sa da vyhazdovat kvalt.Ale nie v meste. Sad

vyhadzovanim kvaltu neusetris nic, to jedine keby si mal auto s karburatorom, co Lacceti asi nie je.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Život, štýl, cestovanie... Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: