|
|
|
| Autor |
Správa |
Janky Star

Stav:  Založený: 29.08.2005 Príspevky: 508 Bydlisko: Poprad Karma: 
|
Zaslal: 04 Aug 2006, 21:40 Predmet: Chevrolet Lacceti-doslova OMG spotreba |
|
|
Hi all.Uz dlhsie riesime s otcom takyto problem.Mame Chevrolet Lacceti 1,4 16V 76KW..Co sa tyka vykonu,komfortu,vybavy a vzhladu tak maximalna spokojnost.Hlavne ten vykon je rullezzzzz.Avsak je tu jeden velky problem a tym je spotreba a o tej sa bude dalej odvijat cela tato tema.V papieroch je pisana spotreba 9,8 litrov co aj sedi a mimo mesta 5,7 co taktiez sedi..Ale ide o to,ze v meste sa to jednoducho neda..My natankujeme za 500SK 3x ideme do mesta a tankujeme znova.Dalej by som xcel povedat,ze otec kecal s jednym typkom kery ma Daewoo 1,1 a v meste ma spotrebu ponad 10L .Ja by som xcel pocut ak niekto mate Daewoo co je teraz uz vlastne Chevrolet ake mate spotreby.Dalej rozmyslame ze prejdeme na plyn lebo by sa nam to velmi oplatilo,ale neviem ci tym padom nestratime zaruku,lebo to bude zasah do motora.A nakoniec by som xcel pocut vas verkikt co sa tyka Lacetti a berte pritom do uvahy aj tu spotrebu.
// Nepouzivaj X miesto CH a pod. (vid. pravidla)! Tomasito |
|
| Návrat hore |
|
 |
R1k1nko Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 31.12.2005 Príspevky: 2402 Bydlisko: Sladkovicovo-city- Karma: 
|
Zaslal: 04 Aug 2006, 23:17 Predmet: |
|
|
ja ma FAVORITKU a tankujem do nej 6litrov ( 95) na 100km |
|
| Návrat hore |
|
 |
brm Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.11.2005 Príspevky: 6657
Zaslal: 04 Aug 2006, 23:56 Predmet: Re: Chevrolet Lacceti-doslova OMG spotreba |
|
|
| Janky napísal: |
| V papieroch je pisana spotreba 9,8 litrov co aj sedi a mimo mesta 5,7 co taktiez sedi..Ale ide o to,ze v meste sa to jednoducho neda..My natankujeme za 500SK 3x ideme do mesta a tankujeme znova. |
A akoze v com je problem? ..otazne je, co pre Vas znamena ist 3x do mesta.. kolko km z tejto cesty je v meste a kolko je mimo. Za 500sk v dnesnej dobe povedzme natankujes 11L.. co by malo byt u Vas zhruba po meste cca 120km.. sedi to? Nahodou palubny pocitac nemate, co Vam ukazuje spotrebu?
Inak som mal minule zapozicanu octafku 1.8T 110kw a po meste s klimou som priemer mal ledva pod 11L.. sakra 1 plna nadrz posla za tyzden! Nasa Fabia 1.4 50kw priemer po meste 8L/100km.. takze tie Vase hodnoty celkom primerane..
Dalej by som xcel povedat,ze otec kecal s jednym typkom kery ma Daewoo 1,1 a v meste ma spotrebu ponad 10L  |
Ked ma dotycny tazku nohu.. povedal by som, ze to je obdivuhodna spotreba na dany objem.. ale vsetko sa da. Inak ma napada, ze v byvalej firme sme mali Matiza 0.8L, ktory tiez poriadne zral, pretoze mal nieco s motorom..
| Dalej rozmyslame ze prejdeme na plyn lebo by sa nam to velmi oplatilo,ale neviem ci tym padom nestratime zaruku,lebo to bude zasah do motora. |
Zaruka asi bude zavisiet od toho, kto Vam to urobi.. prisamvacky, ze nemam sajnu ako to bezi, ale par znamych, co behaju hlavne po meste, si to celkom pochvaluju..
| A nakoniec by som xcel pocut vas verkikt co sa tyka Lacetti a berte pritom do uvahy aj tu spotrebu. |
Osobne sa mi tieto azijske znacky ako su Daewoo/Chevrolet, KIA, Hyundai, Ssyang-Yong (abo ako sa to pise).. vobec nepacia.. ale uznavam, ze mozu mat celkom dobry pomer cena/vykon, ze sa pre niektorych oplati. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Janky Star

|
Zaslal: 05 Aug 2006, 0:17 Predmet: Re: Chevrolet Lacceti-doslova OMG spotreba |
|
|
| brm napísal: |
Osobne sa mi tieto azijske znacky ako su Daewoo/Chevrolet, KIA, Hyundai, Ssyang-Yong (abo ako sa to pise).. vobec nepacia.. ale uznavam, ze mozu mat celkom dobry pomer cena/vykon, ze sa pre niektorych oplati. |
Njn ale Chevrolet to su Amici..
| R1k1nko napísal: |
ja ma FAVORITKU a tankujem do nej 6litrov ( 95) na 100km |
Aj my mame Favoritku a spotreba je v poho..
tych 500Sk nam vystaci asi tak na 60Km cesty po meste a aj to som prehnal.Boli sme sa pytat asi 3ludi co tiez maju Lacetti a povedali,ze u nich je to presne tak isto..Jeden sa bol dokonca sudit koli tej spotrebe a prehral a musel zaplatit prehliadku keru mu koli tomu robili.A na ten plyn su nejake renomovane firmy?? |
|
| Návrat hore |
|
 |
mishenko King

Stav:  Založený: 20.06.2005 Príspevky: 1824
Zaslal: 05 Aug 2006, 6:50 Predmet: |
|
|
Tie Chevroletacke motory predsalen nie su stavane na ergonomiu. Daewoo robilo dlhe roky auta, ktore v nicom nevynikali a takto je to aj nadalej, len je to obalene v znacke Chevrolet. Tymto nechcem odcudzovat Lacetti, je to fesne, priemerne auto.
Ja by som si z tej spotreby nic nerobil, v meste je to vzdy dost o hubu u vacsiny aut. Mavam este vacsiu spotrebu, tak som si kupil dalsie auto na spotrebu v meste (japonsky 1.0 R3). Ale podla vykonu pozeram, ze tam mate dost vyhoneny motor, tak ako aj Fabia 1.4 MPi (cervene i). Vykon si vzdy zoberie svoju dan, hlavne pri nedostatocnom objeme a vacsej vahe. Je pekne vidiet tych zavodnikoch na tych Fabkach, ktori stale zavadzaju na cestach a nechapu, ked ich daco predbieha - potom zavadzaju este viac A nechcem si predstavit ich spotrebu.
Inak pekne od korejcov, ze mate v technicaku napisanu realnu spotrebu, to sa zvacsa nestava
Dalsou vecou, co robi zly psychologicky vplyv na cloveka je rucicka palivomera v rozmedzi 0-1/3 nadrze. Nikdy necerpat za take peniaze, vzdy dat plnu, aj tak ti to nepomoze (ked nacerpas za 500 kilo, tak to neznamena, ze si dako usetril), len ti bude viac a viac vadit, ze stale behas na benzinku a budes sa trapit so spotrebou (ako to aj robis).
Na plyn prerabat az po uplynuti zaruky, urcite nie skor. Nastali by problemy so zarukou ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
minob Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 12.08.2005 Príspevky: 377 Bydlisko: Tangiers Karma: 
|
Zaslal: 05 Aug 2006, 7:24 Predmet: |
|
|
Tiez zaujimava spotreba:
| Kód: |
| http://autorevue.cz/default.aspx?section=17&server=1&article=8558 |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Janky Star

|
Zaslal: 05 Aug 2006, 15:42 Predmet: |
|
|
| mishenko napísal: |
Tie Chevroletacke motory predsalen nie su stavane na ergonomiu. Daewoo robilo dlhe roky auta, ktore v nicom nevynikali a takto je to aj nadalej, len je to obalene v znacke Chevrolet. Tymto nechcem odcudzovat Lacetti, je to fesne, priemerne auto.
Ja by som si z tej spotreby nic nerobil, v meste je to vzdy dost o hubu u vacsiny aut. Mavam este vacsiu spotrebu, tak som si kupil dalsie auto na spotrebu v meste (japonsky 1.0 R3). Ale podla vykonu pozeram, ze tam mate dost vyhoneny motor, tak ako aj Fabia 1.4 MPi (cervene i). Vykon si vzdy zoberie svoju dan, hlavne pri nedostatocnom objeme a vacsej vahe. Je pekne vidiet tych zavodnikoch na tych Fabkach, ktori stale zavadzaju na cestach a nechapu, ked ich daco predbieha - potom zavadzaju este viac A nechcem si predstavit ich spotrebu.
Inak pekne od korejcov, ze mate v technicaku napisanu realnu spotrebu, to sa zvacsa nestava
Dalsou vecou, co robi zly psychologicky vplyv na cloveka je rucicka palivomera v rozmedzi 0-1/3 nadrze. Nikdy necerpat za take peniaze, vzdy dat plnu, aj tak ti to nepomoze (ked nacerpas za 500 kilo, tak to neznamena, ze si dako usetril), len ti bude viac a viac vadit, ze stale behas na benzinku a budes sa trapit so spotrebou (ako to aj robis).
Na plyn prerabat az po uplynuti zaruky, urcite nie skor. Nastali by problemy so zarukou ... |
Co myslis tym vyhoneny motor a nerozumiem ako to myslis s tou vahou a vykonom..Mno ja som trochu zistoval a prisiel som na to ,ze uz len preto ze je to 16V tak ma vyssiu spotrebu nehovoriac a tom vykone. |
|
| Návrat hore |
|
 |
mishenko King

Zaslal: 05 Aug 2006, 19:12 Predmet: |
|
|
| Co myslis tym vyhoneny motor a nerozumiem ako to myslis s tou vahou a vykonom..Mno ja som trochu zistoval a prisiel som na to ,ze uz len preto ze je to 16V tak ma vyssiu spotrebu nehovoriac a tom vykone. |
Vyhoneny motor = dost vysoky vykon vzhladom na objem. To s tou vahou je snad jasne. Cim vacsia vaha vozidla, tym vacsia spotreba. Keby mas o 200kg menej, tak nemusis tolko dupat (nebrat doslovne to slovo dupat ).
Podla mna by ste sa s tou spotrebou mohli zmierit. Ja mavam 10-11 a uz na to proste kakam
//edit : Alebo sa treba naucit chodit ako dedko do kostola, usetrite este tak 0.5l, co sa podla mna zda byt vysoka dan za jazdu bez stavy. |
|
| Návrat hore |
|
 |
sundevil VIP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.03.2005 Príspevky: 2639 Bydlisko: Home: MT Work: BA Karma: 
|
Zaslal: 05 Aug 2006, 19:23 Predmet: |
|
|
daewaa co do nich davali 1.6 mali spotrebu v meste ~ 10 litrov takze papkaju dost a zrejme im to ostalo  |
|
| Návrat hore |
|
 |
rsc Medium Star

Stav:  Založený: 21.09.2004 Príspevky: 448 Bydlisko: TT Karma: 
|
Zaslal: 06 Aug 2006, 1:04 Predmet: |
|
|
Pocul som, ze tie Daewa/Chevrolety trochen papaju, ale nepoznam nikoho, kto ma Daewoo s takymto motorom. Je to ale dan za ich nizsku cenu. Treba vediet, co clovek kupuje. Ta spotreba na mesto je ozaj trochu velka. Neviem akym stylom jazdite, ale spravnym jazdenim by sa to mohlo znizit max. tak o 0,5 l.
Nasa Corollka 1.4 ma 71kW, v papieroch pre mesto ma 8.4 a realne s klimou bez vyrazneho extra setrenia ide za 8.5 l/100 km. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Janky Star

|
Zaslal: 06 Aug 2006, 10:08 Predmet: |
|
|
| rsc napísal: |
Pocul som, ze tie Daewa/Chevrolety trochen papaju, ale nepoznam nikoho, kto ma Daewoo s takymto motorom. Je to ale dan za ich nizsku cenu. Treba vediet, co clovek kupuje. Ta spotreba na mesto je ozaj trochu velka. Neviem akym stylom jazdite, ale spravnym jazdenim by sa to mohlo znizit max. tak o 0,5 l.
Nasa Corollka 1.4 ma 71kW, v papieroch pre mesto ma 8.4 a realne s klimou bez vyrazneho extra setrenia ide za 8.5 l/100 km. |
Tak otec nidky motor nedusil a ja taktiez nie.A ked sme kupovali totok tak nam povedali,ze ho nesieme dusit pretoze sa potom usadza karbon.Takze moze to mat aj nieco spolocne s tym,ze ho riadne vytacame.a co tyka tej dane za nizku cenu tak bez par tisic sa mi pol miliona nezda az taka lacna zalezitost. |
|
| Návrat hore |
|
 |
mishenko King

Zaslal: 06 Aug 2006, 10:22 Predmet: |
|
|
| Tak otec nidky motor nedusil a ja taktiez nie.A ked sme kupovali totok tak nam povedali,ze ho nesieme dusit pretoze sa potom usadza karbon.Takze moze to mat aj nieco spolocne s tym,ze ho riadne vytacame.a co tyka tej dane za nizku cenu tak bez par tisic sa mi pol miliona nezda az taka lacna zalezitost. |
Tak to je dost vysoka cena za take auto, z mojho pohladu nepochopitelna. Robim dake veci pre Toyotu a minuly rok mi ponukali za 450tis Corollu 1.4 v plnke, sice rok staru (bola v showroome), ale normal ide okolo 550.
Ale ked je uz kupene, tak je to jedno, nie ? Ten liter na 100km navyse oproti inym autam vas nezabije. Ked si vezmes naklady a rozpocitas to na 10tis. km, tak to nie je az take zle, ako doplacat 100tis. Sk za daco ine a usetrit liter na 100km.
Asi sme ta moc neukludnili, ale nic s tym nespravis, lebo ako si spominal - dusit to pomoze motoru akurat tak do sraciek a slusne zlenivie. Mozete skusit brzdit motorom v krizovatkach, zbytocne tomu nedupat ale ist pekne do otaciek postupne (ak to teda uz nerobite). |
|
| Návrat hore |
|
 |
Janky Star

|
Zaslal: 06 Aug 2006, 11:16 Predmet: |
|
|
co sa tyka techniky jazdy u mojho otca,tak ta je tamer bezchybna.On presne vie ako sa ku autu spravat.Robil 10rokov sofera ale teraz uz iba normalne,ale jazdi skor sporotovejsie.Co sa tyka postupneho podradzovania a tym brzdenia [ktore neviem preco v auoskole neucia] tak je samozrejme,ze robi.O svojom jazdeni nehoworim,lebo by si si myslel,ze sa chwalim ..Ale jedno velke plus je ze Lacetti ma ohromnu valivu silu.Perfektne sa da usetrit na dlhych cestach kde sa da vyhazdovat kvalt.Ale nie v meste.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
kinjeril Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 05.10.2005 Príspevky: 4750
Zaslal: 06 Aug 2006, 11:35 Predmet: |
|
|
| Mozem vediet, kolko ma to auto? Ako je stare? Kolko ma nabehanych km? |
|
| Návrat hore |
|
 |
rsc Medium Star

Stav:  Založený: 21.09.2004 Príspevky: 448 Bydlisko: TT Karma: 
|
Zaslal: 06 Aug 2006, 11:48 Predmet: |
|
|
co sa tyka techniky jazdy u mojho otca,tak ta je tamer bezchybna.On presne vie ako sa ku autu spravat.Robil 10rokov sofera ale teraz uz iba normalne,ale jazdi skor sporotovejsie.Co sa tyka postupneho podradzovania a tym brzdenia [ktore neviem preco v auoskole neucia] tak je samozrejme,ze robi.O svojom jazdeni nehoworim,lebo by si si myslel,ze sa chwalim ..Ale jedno velke plus je ze Lacetti ma ohromnu valivu silu.Perfektne sa da usetrit na dlhych cestach kde sa da vyhazdovat kvalt.Ale nie v meste.  |
vyhadzovanim kvaltu neusetris nic, to jedine keby si mal auto s karburatorom, co Lacceti asi nie je. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|