Chladenie PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Necro
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Necro »

jj uz chape ale mam len 1 volny molex takze vela tych vetracikov tam asi nedam ........ som videl na nete nieco take

Kód: Vybrať všetko

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10360199
neni to nahodou nieco take ze na to pripojim viac vetacikov a pripojim to potom na molex???
a ten chladic na RAMky je takyto

Kód: Vybrať všetko

http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=9617838
myslis ze by tam boli vetraciki keby to malo len zakrit pamete?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ano.. toto
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10360199
je koncovka na 3piny a potom to das do molexu...

a ten chladic na ramky.. to nekupuj.. ak fakt nemas dovod ale len tak to chces kupit.. nerob to

//
mno ano... ale tak to je pre fanatikov... nejde o ucinok ale o to ako to vyzera :D ale nice no :)
Necro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

oki ta nad chladicmi RAMiek este pouvazujem ale ten kabel na napojenie viacerych vetracikov si na 100 percent kupim
diki
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Šu-Do napísal: 2. pasivne chladice su bez napajania.. bez elektriky..
http://www.dsl.sk/article.php?article=5357&title=-Tu je jeden tiez bez elektriky,bez napajania..A je popritom aktivny :wink: .
Necro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:http://www.dsl.sk/article.php?article=5357&title=-Tu je jeden tiez bez elektriky,bez napajania..A je popritom aktivny :wink: .
hm zaujimave ale podla mna to nebude mat ani 2000 RPM
btw.šu-do na zapojenie vetracikov som kupil toto a stalo to len 20 sk
Prílohy
DSC00116.JPG
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Necro napísal:hm zaujimave ale podla mna to nebude mat ani 2000 RPM
btw.šu-do na zapojenie vetracikov som kupil toto a stalo to len 20 sk
dobra kupa.. vlastne to mas jeden 3 pin navyse...
o molex neprides vobec
Necro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ved preto som to aj kupil ........... a pritom za taku symbolicku cenu
//rozmyslam ze kupim este 1 taki kablik
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AXO »

kedze je tema chladenie pc, tak ju znasilnim aj pre svoje otazky :)

oplati sa tlacit vzduch dnu, alebo radsej von zo skrine ?

existuju nejake 14cm ventilatory, ktore su zapojene na 4-pin molex(ako napr hdd, mechanika) bez vseliakych LED diod, alebo nejakych farebnych variacii ? vsade kde som sa dival, su len take, ze platim za kraviny co nevyuzijem a zbytocne preplatim cenu ventilatora....

chcel som to riesit takto: http://img521.imageshack.us/img521/3373/instalbgbj8.jpg studeny vzduch je modrou a teply cervenou farbou

toto nieje odfoteny moj pc, takze si nejako nevsimajte ze nesedi prudenie vzduchu.... mam na cpu chladit AC freezer 7, takze ide vlastne z prava o lava vzduch, a pamate RAM su napravo od CPU(nie ako na obrazku nad nim) teoreticky by mohlo byt chladene vsetko nie ? hdd je napravo(hned pred ventilatorom) ramky, cpu a gpu by tiez dostavali vzduch, a teply by odchadzal hore a dozadu ??? no neviem ci som to napisal a znazornil (na obrazku) dostatocne zrozumitelne... ale keby ste potrebovali blizsie info nieco tak odpisem ...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Mám tú istú skrinku a takisto riešené.. vpredu mi jeden ventilátor nasáva vzduch a tým chladí disky, ďalej sa však ten vzduch aspoň u mňa už nedostane. Dolu pri zdroji je ďalší ventilátor, ktorý nasáva vzduch zo spodu (nemám koberec, ale podlahu, taže pohoda) a vzadu mi jeden ventilátor vyháňa vzduch von a zároveň na hornej časti mám tiež dva ventilátory, ktoré tiež ženú vzduch von. Z bočnice som dal dolu ventilátor, lebo iba zbytočne rezonoval.
http://www.hojko.com/download.php?id=30387

Btw.. ku skrinke sa dodávajú tri ventilátory a všetky tri mali adaptér na molex. Ja som si však dokúpil ešte 2x noctua 120mm.. a tie tiež mali v balení spomínaný adaptér aj na molex. Našťastie na doske je dosť 3pin konektorov na ventilátory, takže som ani jeden nepoužíl.
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Mám tú istú skrinku a takisto riešené.....
a tie 12 cm ventilatory chladia v pohode ? netreba teda 14cm ktore skrinka podporuje tiez ?

// ako zistim ci na novej doske je dostatocny pocet 3-pin konektorov ? (aby som mohol hned objednat aj kabelaz 4-pin molex :arrow: 3-pin)
brm
Darca
Darca

E6750 + 8800GT na defaulte pri surfovaní.. CPU 25°C (nový bios napravil senzor), VGA 45°C, MB 31°C, akurát northbridge má 50°C.. ale to je spôsobené tým, že CPU chladím pasívne a tým neprúdi vzduch z CPU fanu na NB a SB..

btw.. otáčky všetkých ventilátorov sú stiahnuté na cca 500-900rpm..

Mne to momentálne stačí, ale ak chceš 140mm, môžeš kúpiť.. budeš mať väčší prievan.. ;)
AXO napísal:// ako zistim ci na novej doske je dostatocny pocet 3-pin konektorov ?
Pozri sa do manuálu dosky..
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

brm napísal:Mne to momentálne stačí, ale ak chceš 140mm, môžeš kúpiť.. budeš mať väčší prievan.. ;)
ok dik moc, co som videl recenziu na tie noctua, vyzaraju dobre, az na tu cenu... skoda, ale su dobre, asi zoberem predsalen tie
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

chcem sa opytat, existuje nejaky program na monitoring teplot ? len cislo ako informacna aplikacia, proste bez regulacie otacok, zvysovania/znizovania frekvencii, atd... ?

potreboval by som CPU, GPU (tieto dve primarne) a dalej podla moznosti, north bridge, RAM, HDD... no a ako posledne south bridge(aj ked asi netreba)

// keby nebol len cisto ako informacny, tak nech je aj s moznostou nastaveni, ale nech zobrazuje co najviac teplot z vyssie menovaneho HW
Necro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

AXO napísal:chcem sa opytat, existuje nejaky program na monitoring teplot ? len cislo ako informacna aplikacia, proste bez regulacie otacok, zvysovania/znizovania frekvencii, atd... ?

potreboval by som CPU, GPU (tieto dve primarne) a dalej podla moznosti, north bridge, RAM, HDD... no a ako posledne south bridge(aj ked asi netreba)

// keby nebol len cisto ako informacny, tak nech je aj s moznostou nastaveni, ale nech zobrazuje co najviac teplot z vyssie menovaneho HW
skus EVEREST
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Necro napísal:skus EVEREST
EVEREST mam praveze, ultimate 4.50 verziu build 1330, ale neviem preco ukazuje iba teplotu HDD a CPU, v nastaveniach nemam dalsie moznosti na zobrazenie teplot

ale stale to je lepsie ako stupit do hovna..
Necro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ja mam verziu 4.20 a ukazuje mi tam teplotu MB,CPU,HDD,AUX

musis tam dat CDkey aby ti to slo
najdes ho napr na serials.ws
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Necro napísal:ja mam verziu 4.20 a ukazuje mi tam teplotu MB,CPU,HDD,AUX

musis tam dat CDkey aby ti to slo
najdes ho napr na serials.ws
neboj sa, viem ze od verzie 3.0 je everest plateny, a z toho vyplyva ze pyta CD key, zas taka lama nie som, ale dik za ochotu, myslim si ze to bude asi tym, ze nemam senzory aby mi to mohlo ukazat.. no takze asi nic nevyriesim...

ale aj tak dik

// este by som sa chcel opytat ze ci existuje rozdvojka(1x 4-pin molex na 2x 4-pin molex) na 4-pin molex, mne sa zda ze som ju videl na alze, ale teraz som ju hladal dva krat, a aj tak som ju nenasiel, neviem ic sa mi snivalo o nej, alebo co... potrebujem sedem 4-pinovych molex, a mam len šesť :(
brm
Darca
Darca

AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

chcel by som sa opytat, ze ci lepsie chladia chladice ktore maju vyssie prietok vzduchu, alebo ktore maju vacsiu plochu kovu(med, hlinik). alebo podla poctu heatpipes, alebo od ceny :lol: , alebo ako ?

lebo neviem ako mam porovnat dva chladice na CPU, nie su v jednom teste, a tak nechladia totozny procesor..teploty su prijatelne u oboch, no ale ine takty a vyrobca CPU, takze nvm...
brm
Darca
Darca

Je to dosť individuálne.. napíš, o ktoré chladiče sa jedná a možno niekto niečo poradí..
Napísať odpoveď