Chorvatsko

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
lacijawa
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lacijawa »

Neviete ako je to tam s cenami, či sa tam niečo zlacnilo poprípade zdržalelo po príchode eura?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Cestoval niekto do Dubrovnika krížom cez Bosnu a Hercegovinu (Mostar) ???

Ako bezpečné a pohodlné to je? Oplatí sa?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

begbeee napísal:Cestoval niekto do Dubrovnika krížom cez Bosnu a Hercegovinu (Mostar) ???

Ako bezpečné a pohodlné to je? Oplatí sa?
ked pojdes pred 20.7. tak sa pochval, lebo vtedy by som mal ist do Medugorie a jeto spojene aj s pobytom pri mori...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

19. alebo 20. 7. plánujeme prichod, ale nie sme viazaný...

Počul som, že je to divoká ale nádherná krajina, ide sa dlho dlho cez nádherný kaňoň, špecifická moslimská atmosféra atď. Ale každý nás varoval, že tam nemáme nocovať, neschádzať z hlavnej cesty a už vôbec sa netrepať niekam bokom - míny.
Napriek tomu ideme, v Mostare a okolo Mostaru by malo byť fajn (Medžugorie je vlastne relatívne blízko Mostaru). Stade do Dubrovniku a domov už so zastávkami pri mori hore po magistrále.
"Léto mého mládi" :D
Očakávam veľa alkoholu a sexuchtivé turistky :D
Konflikt
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Konflikt »

No podľa mňa RABAC je ta veľmi pekne a toto leto sa tam chystáme znovu. Doporučujem!
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

begbeee napísal:19. alebo 20. 7. plánujeme prichod, ale nie sme viazaný...

Počul som, že je to divoká ale nádherná krajina, ide sa dlho dlho cez nádherný kaňoň, špecifická moslimská atmosféra atď. Ale každý nás varoval, že tam nemáme nocovať, neschádzať z hlavnej cesty a už vôbec sa netrepať niekam bokom - míny.
Napriek tomu ideme, v Mostare a okolo Mostaru by malo byť fajn (Medžugorie je vlastne relatívne blízko Mostaru). Stade do Dubrovniku a domov už so zastávkami pri mori hore po magistrále.
No podla mapy nieje cez BiH dialnica, takze tym busom to do Medzugorie potrva. Alebo teda nedufam, ze by po ceste Madarskom siel popri mori a potom s5 do hor... Do Mostraru chcem ist porobit fotky, preto dufam ze na tych 20km tam pojde daky bus, lebo peso by som neriskoval... o.i. nemam chut vyleriet meter 20 do vzduchu a nasledne sa rozpadnut na LEGO
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Nie cez BiH nie je dialnica ale iba cesta prvej triedy a max maju tusim 80 km/h + treba pas.
Ale myslim ze cesta cez nu bude nadherna. Vlastne kazdy mi to hovori ako je tam pekne. My ideme autom, dufam ze rano by sme mohli byt v Mostare a okolo 3-4 sa skusit ubytovat niekde pri Dubrovniku na plazi..
bakchus85
Novice
Novice

Chorvatsko - Umag

Príspevok od používateľa bakchus85 »

My s rodinou casto chodime do Chorvatska do Umagu cez Cestovnu kancelariu JUKO, pripadne som videl aj Globtour...
Boli sme tam uz aspon 16 krat a stale sme boli spokojni, perfektna plaz (kamene a cista voda...to mam najradsej), ale musim povedat, ze davnejsie bolo aj viac morskych zivocichov vo vode ako dnes. Samozrejme viac ludi vo vode menej morskych...
Do Umagu chodime pravidelne autom je to od nas 8 hodin cesty cez rakusko slovinsko az do chorvatska. Z BA je to cca6 hodin cesty.
Stredisko mozem len odporucit, vzdy vydarena dovolenka..

//hojko: hadam by aj stacilo tej reklamy
VanMatho
Novice
Novice

Príspevok od používateľa VanMatho »

aj my sa chystame do Podgry do pavilonov alebo co Lovor.bol tam niekto.ako bolo?pls je to surne
PjotR1
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PjotR1 »

No ak do Chorvátska,tak rozhodne neodporučam ist na noc v piatok a sobotu!Je to je tam božie dopustenie na tych dialniciach niekolko kilometrove zápchy atd...
Ja som išiel v stredu večer na Šaha,Budapešť,Letenye/Goričan,Zagreb a bola velmi slabá premávka :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Je všeobecne známe, že sobotu sa menia turnusy a je to najnevhodnejší termín na cestu.
Robbie42
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Robbie42 »

VanMatho napísal:aj my sa chystame do Podgry do pavilonov alebo co Lovor.bol tam niekto.ako bolo?pls je to surne
Jo, Podgora je v pohodicke :wink: Velkostou to je tak akurat, najdes tam vsetko : restiky, kaviarne, suveniry, obchody a podobne. Nocny zivot tam bohvieaky nebol ak si dobre pamatam, ale nejaka ta diskoteka sa nasla.
davo2006
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Chorvatsko

Príspevok od používateľa davo2006 »

zdravim,planujeme ist cez leto autom do chorvatska,niekde do Baska Voda asi,tam sa nam pacilo,avsak mam otazku,ideme smerom Bardejov-Kosice-Budapest-Baska Voda a chcem sa spytat ci sa ide este stale priamo cez Budapest(ci nie je nejak porieseny obchvat,mal sa stavat myslim) a taktiez este k tomu Madarsku,ako to je s dialnicnymi znamkami?viem,ze nieco menili,ze uz nie su nalepky ale len nejake potvrdenky alebo take nieco,je to pravda?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Mne sa najviac páči v Chorvátsku na ostrovoch, zatiaľ mám za sebou Krk, Hvar, Korčuľu a Brač. Pevnina mi príde suchšia a navyše zbožňujem otvorené more, čo sa často na pevnine splniť nedá, práve pre veľké množstvá ostrov.
Príroda na ostrovoch mi príde krajšia, taká divokejšia, menej zasiahnutá človekom, dá sa tam nájsť viac úžasných zákutí (nemám rád preplnené pláže).
Mojím snom v tejto oblasti je ísť na Lastovo a Vis. :)
luculiiik
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa luculiiik »

Ja som bola 2x v Biograde na Moru. Prvýkrát sme bývali v stanoch v lesíku a druhýkrát v drevených chatkách. Boli sme na skok od mora a bolo super. Veľmi krásne prostredie, milí ľudia, neďaleko boli rôzne bary, diskotéky, konali sa všelijaké akcie...
Pláž bola kamenistá, na jednom úseku bola piesková a vedľa bola nudapláž. :)
Cestovali sme autobusom asi 12 hodín, čo nebolo najpríjemnejšie, no oplatilo sa to.
Vrele odporúčam! :smt006
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sphinx »

aj ja sa chcem spytat ako je to s tym obchvatom Budapesti uz je to dokoncene chystam sa do Chorvacka za 2 tyzdne a neviem ako je to poriesene .. minuli rok sme to tahali cez mesto ale je to jedna hroza tam sme sli v noci to bolo pohoda ale spat katastrofa.. da sa to obist ? ak ano tak kade.. najlepsie dialnica ak je dokoncena
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa aughostino »

Sphinx: v popise vidim ze si z BB takze asi pojdes cez hranicny priechod Sahy, pojdes smerom na Borsosberény, Retság, Vac (je tam obchvat okolo mesta), za Dunakeszi sa napojis sa na M0, obchvat je od M3 po M4 uz dokonceny od roku 2008, potom dalej po obchvate az vyjdes na M7 smerom na Törökbálint, Szekesfehervár, okolo Balatonu a hranicnym prechodom Letenye do Hr.
Minuly rok si asi isiel cez mesto preto aby si sa vyhol dialnici, M0 je spoplatnena tak isto aj M1, M3, M5, M7

poplatok za dialnicu je na 4 dni asi 1170-1530HUF pre automobil do 3,5t, zalezi od obdobia kedy ides

M7 obchvat konci, dalej este nie je dokonceny a prebiehaju tam prace

davo2006: vlastne pre teba plati to iste co som pisal vyssie :) len sa meni hranicny priechod a to ze sa na M0 budes napajat z M3 (neviem kadial pojdes od KE do Budapesti)
s tou dialnicou je to tak ze uz nie su nalepky ale nieco ako keby pokladnicne blocky, kupuje sa to na benzinke, povies (neviem po madarsky tak to pisem podla slovnika) személyautó matrica a nadiktujes SPZ, na niektorych benzinkach sa da platit aj eurami ale musis predajcov prehovarat, niekedy su ochotni dat ti za € aj zlavu :D predajca ti vyda taky papier (nieco ako pokladnicny blok z Tesca :D) ktory ma 3 casti, 2 da tebe a 3ti si nechava on (tym som si nie celkom isty lebo na kazdej benzinke je to asi ine :D neviem preco)

inak Baska Voda - vrelo odporucam bol som tam a keby si mam vybrat tak sa tam vratim, aj ked mi tam more pripomina oravsku priehradu lebo su oproti ostrovy Hvar a Brač :) alebo este Makarska Riviera, ktora je nedaleko

na buduci rok sa chystam do Rijek-y, idem sam na aute tak radsej volim kratsiu vzdialenost :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Do Budapesti z Kosic je velmi jednoduche, cely cas od hranic po ceste cislo 3 (akurat neviem ci uz opravili to poskodenie z povodni, ale to bolo len na obchvate ktorejsi dediny), a pred Miskolcom je oznaceny najazd na dialnicu M35.
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sphinx »

no ja som sa nevyhol schvalne dialnici ale sme to stocili do mesta lebo sa mi nezdala ta trasa .. prebiehali tam este nejake prace tak preto ale dobre vediet ze sa to da dik za odpoved
henko
Novice
Novice

Príspevok od používateľa henko »

Chcem sa spýtať k Sevidu - ideme až kamsi úplne hore do zátoky, villa marasovič, a obrázky mi naháňajú strach. nechcem betón na pláži, vraj tam ani iné nie je. Je to pravda? Vraj ku krajšej pláži treba ísť autom... Kto to tam poznáte, napíšte mi pls, nechce sa mi všade chodiť autom, to radšej pôjdem inam :nono:
Napísať odpoveď