|
|
|
| Autor |
Správa |
Fanta Light Professional

Stav:  Založený: 03.09.2004 Príspevky: 712 Bydlisko: /dev/null Karma: 
|
Zaslal: 16 Okt 2005, 8:36 Predmet: [AP] Chromovaný text |
|
|
1. Samotný text - zde je důležité navolit si vhodný font (široký, aby na něm byl efekt správně poznat a přitom vhodný do celku) - já zvolil Autobahn a po obsahové stránce jsem nad tím moc nepřemýšlel, spíš jen aby se správně vešel do layoutu slickers.unas.cz.
2. Navolte Layer Style (to je tam jak je Drop Shadow, Outer Glow atd.) a zvolte Drop Shadow. Blend mode - Normal, Opacity - 50%, Use global light necháme nezatržené (to kvůli budoucím nastavením v shadow, glow apod.), Distance, Spread a Size nastavíme shodně na 6px a Quality nastavení zůstanou defaultní. S těmito hodnotami si můžete pohrát není to nic závazného na výslednem efektu, zde jen nastiňuji jak postupuji já.
3. Pomocí techniky Inner shadow přidáme vnitřní modrý odlesk. Barva záleží na vašem uvážení nicméně já volil #0091F7. Opacity nastavíme na 35% (bude stačit pouze decentně). Distance stáhneme na nula a Size zvětšíme na 18px.
4. Nyní Outer Glow. Blend mode - Normal, Opacity - 100%, Barva - #000000, Spread a Size na 1px a Range na 100% nám zaručí částečné splynutí se stínem a vytvoření trochu uhlazenějšího dojmu.
5. Inner Glow. Zde jen změníme barvu na #000000 a Range zvýšíme na 75%.
6. Nyní přichází nejobtížnější a nejzajímavější část celého postupu. Zde bych apeloval na vás kteří si rádi hrajete s hodnotami, abyste zde více než jinde dodržovali uvedený postup pro získání vytyčeného cíle. Style - Inner Bevel, Technique - Chisel Hard, Depth - 630%, Size - 10px, Angle -60, Use Global Light nezatržené, Altitude 70, Gloss Contour (upravte podle obrázku pod odstavcem), Anti-aliased zatrhnout, Highlight mode - Opacity - 70% a Shadow mode - Opacity - taktéž 70%.
* Obecné rady pro práci s Countour editor: 1) Tažením levého tlačítka dosáhnete přesunutí bodu. 2) Pravým myšítkem na zvolené místo vytvoří nový bod.
//obrázky pridávajte do príloh
7. Countour. Sedmý krok bude podobně náročný jako 6. Zatrheneme Anti-aliased, Opacity nastavíme na 100% a v Countour editoru opět upravíme Gloss Countour jako je na následujícím obrázku:
8. V tuto chvíli máme před sebou další neméně důležitý krok - texturu. Necháme bublinkovou texturu, Scale - 644-650 (hodnota na výsledku bude vidět jen minimálně, já volil 644) a Depth přibližně +195 (já volil +196).
9. Satin použijeme barvu #BBBBBB Opacity 100% a Angle na 60.
10. Color Overlay akorát zvolíme jasně bílou #FFFFFF
11. Okraje neboli Stroke zvolíme široké (size) 1px, Fill Type: Gradient a Scale 36.
12. Nyní byste měli mít hotovo a výsledek podobný mému.
|
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|