Cim odhlucnit PC bednu

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
PeterSweter
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Cim odhlucnit PC bednu

Príspevok od používateľa PeterSweter »

Poradi niekto ako by sa dalo zalacno odhlucnit bednu ??? Bo som sa pozeral costoja v PC shopoch specialne tieto peny a neni to najlacnejsie... Vedel by mi nikto poradit nejku lacnejsiu verziu .

Popripade by som uvital nejake ine cenne rady k tejto teme

Dik moc
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

Videl som, Akasa alebo Sharkoon maju tieto "odhlucnovacie" peny lacne... Inak staci pouzit napriklad stary koberec, vraj velmi dobry izolant a "zberac" hluku, takze pohoda ;) Koberec tam ponalepuj z vnutornej strany, teplota ti trosku stupne, kedze koberec nema povrch rovny ako stena bocnice PC... Ale tych par stupnov je dan za ticho :wink:
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

odhlucnovacia pena , chu****.nalepsi do dnu hlucny rozdiel necitis,a ked to chces dat dole tak to ide fest tazko.takze ja by som penu nebral
hezo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hezo »

no pokial tam mas vetrakov nadrbakych, tak ti moc nejako penovokobercove riesenia nepomozu. Skus sa pohrat s celym chladnim, pripadne vymenit najvecsie zdroje hluku...
baddboy520
Amateur
Amateur

moj pc odhhlucneny

Príspevok od používateľa baddboy520 »

ja som moj pc odhlucnil tak ze kazdy vetrak som vymenil za odperovane vetraky ZALMAN ktore vysli trochu drachsie ale oplatilo sa aj teplota klesla okolo5°C- :lol:
Prílohy
zalman.jpg
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

No ako bolo spomenuté pena neplní svoj účel, aj ja ju chcem dať do skrinky, ale iba na okrasu. Rozumné by bolo vymeniť chladiče, pretože tie robia najväčší hluk a nie tam dať nové za 150sk, ale niečo takéto http://www.alza.sk/ventilator-noctua-nf ... d68251.htm , viem niesu práve lacné, ale neviem kto to tu spomínal, mám taký pocit, že brm ich má v skrinke ale 4. A vraj sú fakt tiché a účinné.
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

Co sa tyka toho hluku uz budem uset konecne aj ja nieco poriesit lebo ma drbne...u mna to bude asi tiez vec ventilatorov.
paradajka
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa paradajka »

mne tiez dost hucala bedna tak som pred ventilatory co nasavaju a vyfukuju zo skrine zaradil este rezistor 100 ohmov a teraz ho ani necut
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

odporučam prejsť na 800 otáčkové 12 CM SCYTHE FAN... zaručené ticho..... samozrejme prietok vzduchu nemieš mať v nejakej mini šachte.. ale v dostatočnej aby vzduch nevyvolaval zbytočne neprijemné zvuky
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

k ventilatorom:
http://www.extrahardware.cz/velky-test- ... u?page=0,0 <-- super test
http://www.svethardware.cz/art_doc-8F38 ... DA692.html <- tiez test

je jasne, ze Noctua alebo Scythe su kvalita..., avsak aj niektore "lacne" ventilatory dokazu splnit ucel pri minimalnom hluku...
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

johny_sk napísal:k ventilatorom:
http://www.extrahardware.cz/velky-test- ... u?page=0,0 <-- super test
http://www.svethardware.cz/art_doc-8F38 ... DA692.html <- tiez test

je jasne, ze Noctua alebo Scythe su kvalita..., avsak aj niektore "lacne" ventilatory dokazu splnit ucel pri minimalnom hluku...
ale zivotnosť... do polroka.. ich budeš počuť.. nastane vyosenie a konec sveta... scythe ma velmi dlhu životnosť kvoli SONY FDB technologii.. aspon tak myslim že sa to vola...
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

sebci napísal:ale zivotnosť... do polroka.. ich budeš počuť.. nastane vyosenie a konec sveta... scythe ma velmi dlhu životnosť kvoli SONY FDB technologii.. aspon tak myslim že sa to vola...
Moje coolermastery slapu uz viac ako dva roky a ziadne zvysenie hluku nebadam :idea: Ano, je fajn mat Scythe ci Noctua, je to znacka, legenda ale nie pre kazdeho. Za cenu jedneho mas dva AC 12cm a mozno aj 3. A na tych 800 otackach nebudem pocut ani jeden. :)
PowerSTFU
Novice
Novice

Príspevok od používateľa PowerSTFU »

pato83 napísal:Moje coolermastery slapu uz viac ako dva roky a ziadne zvysenie hluku nebadam :idea: Ano, je fajn mat Scythe ci Noctua, je to znacka, legenda ale nie pre kazdeho. Za cenu jedneho mas dva AC 12cm a mozno aj 3. A na tych 800 otackach nebudem pocut ani jeden. :)
Ale výkon bude menší a životnosť noctui je niekoľko rokov (3-4) :D sám mám všetky vetráky noctua P jeden S a scythe kama bay...
Mosko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mosko »

ja sa vratim spat ku tomu odhlucneniu , som si minule kupil casak a bol tam test ako odhlucnit pc pomocou odhlucnovacej hmoty - vytaz : Be Quiet! Noise Absorber Kit - material : penova folia a plastovo-gumova vystuz a odhlucnila pc v priemere zo vsetkych stran o 12 dB a to je dost malo , takze radsej zainvstovat do skrine a mate vystarane a nemusti nic lepit a lamat si hlavu ako odhlucnit pc a este k tomu aby sa neprehrieval

a teploty s odhlucnovacou hmotou :

VGA - bez zataze - o 1 stupen C
- zo zatazou - o 6 stupnou C

CPU - bez zataze - o 1 stupen C
- zo zatazou - o 2 stupne C

cipova sada - bez zataze - o 2 stupne C
- zo zatazou - o 3 stupne C

HDD - bez zataze - o 1 stupen C
- zo zatazou - o 3 stupne C
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa satelitik11 »

baddboy520 napísal:ja som moj pc odhlucnil tak ze kazdy vetrak som vymenil za odperovane vetraky ZALMAN ktore vysli trochu drachsie ale oplatilo sa aj teplota klesla okolo5°C- :lol:
by ma zaujimalo a ten "zdroj" co tam mas ti nehuci ?

//autoeditácia príspevku ( 12 Oct 2008, 23:45 )
Mosko napísal:ja sa vratim spat ku tomu odhlucneniu , som si minule kupil casak a bol tam test ako odhlucnit pc pomocou odhlucnovacej hmoty - vytaz : Be Quiet! Noise Absorber Kit - material : penova folia a plastovo-gumova vystuz a odhlucnila pc v priemere zo vsetkych stran o 12 dB a to je dost malo , takze radsej zainvstovat do skrine a mate vystarane a nemusti nic lepit a lamat si hlavu ako odhlucnit pc a este k tomu aby sa neprehrieval

12 db je malo ? podla mna to je dost je rozdiel ked to huci 30 db ako ked to huci pod 20 ... podla mna
Napísať odpoveď