Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Človek sám je mierou hodnôt
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Život, štýl, cestovanie... Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
miki690
Medium Professional
Medium Professional

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Prihlásený
Založený: 07.10.2005

PríspevokZaslal: 28 Jan 2007, 2:34    Predmet: Odpovedať s citátom  

safan napísal:
nemyslim.nepaci sa mi neuznavanie hodnot jednotlivca VACSINOU-to znamena u mna tu "normalnu" vrstvu,konzumnu vacsinu,iste vies koho tym myslim.skupina "normalnych" nema vlastny nazor.pripaja sa k vacsine preto,ze su ubohy na to ist samy za seba.takyto clovek nema pravo pindat do hodnot skutocneho jednotlivca,ktory sa nehanbi za svoje hodnoty nemyslis?
ine je ked do toho hovori skutocny jednotlivec,ktory ku svojim nazorom prisiel sam a stoji za nimi.
co myslis?
Tymto tu chces povedat, ze ludia co maju uplne odlisne nazory ako vacsina maju skutocne vlastne nazory a ostatni sa len prizivuju na cudzich nazoroch ? Tak toto je podla mna blbost. Ved ked sa moj nazor zhoduje s nazorom niekoho ineho, a ten dany clovek to dokaze lepsie vyjadrit tak predsa pouzijem jeho slova. Ved takto funguje kazdy jeden clovek omg ... Nikto na svete neexistuje taky, aby sa jeho nazor s nikym nezhodoval. Ano jednotlivec je silny, ked dokaze prezentovat svoje nazory, ALE to ze niekto ma nazory take ako ma vecsina neznamena automaticky, ze nema vlastny nazor !
safan napísal:
z casti suhlasim.ale ten egoizmus sa da dokazat aj takto:myslel uz niekto na niekoho ineho ako na seba? NIE mysli vzdy len na seba.je to prirodzene.ked aj mysli na niekoho ineho,vzdy len v suvislosti so sebou
Pozri sa ... To ze ty takto fungujes to este neznamena ze takto funguju vsetci ludia. Ano urcite v kazdom z nas je kus egoistu a bol by blbec, kto by tvrdil, ze nieje, ale ludia niesu zvery a dokazu sa riadit svojim rozumom, cize niekedy robia veci, ktore sa nedaju vysvetlit z nejakeho biologickeho hladiska ako napriklad pomahanie inym ludom. Si myslis, ze ked som odniesol ozratu spoluziacku domov tak ze som to robil pre seba ? Ze som mal dosraty vecer, ze som nevladal stat na nohach a bolel ma cely clovek, len preto, ze jedna pca nevie pit . Preco som ju nenechal niekde na ulici? A co som z toho mal akoze ja ?
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger
safan
Star
Star

Stav: Odhlásený
Založený: 25.04.2006

PríspevokZaslal: 29 Jan 2007, 10:16    Predmet: Odpovedať s citátom  

jin napísal:
nikde neexistuje cisty egoista! Som prekvapeny teraz. Ty si nikdy neurobil nic pre nikoho nezistne??
myslel uz niekto na niekoho ineho ako seba?? ANO
Egoizmus? V poriadku...Ale toto je uz patologicka forma co ty opisujes...
nie.aj ked si urobil dobry skutok tak pre svo dobry pocit.teda zase pre SEBA.vzdy tam figurujes aj keby si sa ako snazil
magnum napísal:
s tymto nesuhlasim ano každy je do istej miery egoista ale ja som človek ktory sa snaži mysliet viac na druhych ako na seba aj ked je pravda že dakedy to lutujem lebo vidim že ku mne sa tak nikto nezachova ked to potrebujem a myslim že aj ty mysliš vela krat nadruhych nielen na seba alebo nie?
ano.na druhych myslim.vsetci myslia na druhych.ale v suvislosti so sebou nie?alebo si myslel na niekoho bez prepojenia na seba?
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Te-wei
Light Professional
Light Professional

Založený: 04.10.2006

PríspevokZaslal: 29 Jan 2007, 12:05    Predmet: Odpovedať s citátom  

safan napísal:
nie.aj ked si urobil dobry skutok tak pre svo dobry pocit.teda zase pre SEBA.vzdy tam figurujes aj keby si sa ako snazil
hlúposť... teda aspoň čo sa týka mňa...
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
magnum
Light Star
Light Star

Založený: 08.10.2005

PríspevokZaslal: 29 Jan 2007, 20:52    Predmet: Odpovedať s citátom  

safan napísal:
ano.na druhych myslim.vsetci myslia na druhych.ale v suvislosti so sebou nie?alebo si myslel na niekoho bez prepojenia na seba?
TAkasi každy to spaja zo sebou do istej miery ale neviem či je prejav egoizmu ak si za niekoho ochotny obetovat život pretože ty tym stratiš nie? a ak to aj zo sebou spajaš tak myslim že vela krat spraviš aj veci ktore pre teba vyhodne až tak niesu aby si pomohol ludom na ktorych ti zaleži a ak to spajaš zo sebou v zmysle že niekedy si ochotny urobit niečo take s čoho maš možno len dobry pocit ale viac nevyhody tak to nieje podla mna až tak egoisticke ja chapem ako egoistu človeka ktory o nikoho ineho ani nezakopne a vyvišuje sa nad každeho koho može
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jin
Guru of LVP
Guru of LVP

Založený: 25.06.2005

PríspevokZaslal: 29 Jan 2007, 22:33    Predmet: Odpovedať s citátom  

safan napísal:

Hovori ti nieco impulzivne spravanie? Ked nieco urobis v jedinej sekunde, ci uz dobre alebo zle z dakeho silneho popudu nemysliac na dosledky? Vtedy konas bezmyslienkovo Bez akejkolvek analyzy, bez toho aby si si bol vedomy vyhod a nevyhod, ktore pre teba z toho mozu vzyst... Ak uz vsetko ostatne /podla teba/ je podnecovane cistym egoizmom, tak mi nepovedz ze aj toto...a podvedomie sem neplet...
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
miki690
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 07.10.2005

PríspevokZaslal: 31 Jan 2007, 1:32    Predmet: Odpovedať s citátom  

safan napísal:
Hmm a zaujimalo by ma preco mas ten dobry pocit ? Predsa preto ze si im pomohol nie ? Hmm neviem presne ako to povedat, ale ked chces niekomu pomoct, tak nie preto, aby si mal ty lepsi pocit, ale lebo ho mas rad. A ten dobry pocit je len vedlajsi ucinok obetavosti a empatie. Dobry pocit sa neda brat ako zamienka, lebo, keby sme robili vsetko len aby sme dosiahli dobry pocit, tak by to nevychadzalo zo srdca a skutocne by sme ten dobry pocit nikdy nedosiahli Wink
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger Yahoo Messenger
safan
Star
Star

Založený: 25.04.2006

PríspevokZaslal: 05 Feb 2007, 10:58    Predmet: Odpovedať s citátom  

ked myslis Confused
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Život, štýl, cestovanie... Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2
Strana 2 z 2

Prejdi na: