Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Človek sám je mierou hodnôt
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Život, štýl, cestovanie... Choď na stránku 1, 2  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
Stoporko
VIP
VIP

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 28.12.2005

PríspevokZaslal: 23 Jan 2007, 21:35    Predmet: Človek sám je mierou hodnôt Odpovedať s citátom  

Tento úžasný citát z filozofie je prepletený ľudskou históriou. Súhlasíte s ním? Do akých extrémov môže vyústiť?

Osobne s ním súhlasím, s dodatkom, že sme mierou hodnôt, ale nie ich zdrojom. Embarassed
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jin
Guru of LVP
Guru of LVP

Založený: 25.06.2005

PríspevokZaslal: 23 Jan 2007, 21:50    Predmet: Re: Človek sám je mierou hodnôt Odpovedať s citátom  

Stoporko napísal:
Tento úžasný citát z filozofie je prepletený ľudskou históriou. Súhlasíte s ním? Do akých extrémov môže vyústiť?

V podstate s nim suhlasim, ale povedal by som ze to nieje vseobecne, resp. ze miera hodnot moderneho cloveka je ovplyvnovana mnohymi vonkajsimi aspektami spolocenskeho zivota.

Extremy?? Do nich len nerad zachadzam, ale ako jeden z nich uvediem pohrdanie hodnotami ostatnych ludi a ludmi samymi...
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
safan
Star
Star

Založený: 25.04.2006

PríspevokZaslal: 24 Jan 2007, 11:59    Predmet: Re: Človek sám je mierou hodnôt Odpovedať s citátom  

jin napísal:
V podstate s nim suhlasim, ale povedal by som ze to nieje vseobecne, resp. ze miera hodnot moderneho cloveka je ovplyvnovana mnohymi vonkajsimi aspektami spolocenskeho zivota.

Extremy?? Do nich len nerad zachadzam, ale ako jeden z nich uvediem pohrdanie hodnotami ostatnych ludi a ludmi samymi...
ten tebou uvadzany extrem asi dost stelesnujem a nehanbim sa zan.a suhlasim s tym.ale preco by sme nemali byt aj ich zdrojom?podla mna sme.hodnoty si spolocnost urcuje a tvori sama a dost sa mi nepaci neuznavanie hodnot jednotlivca v pripadoch,ze su odlisne od hodnot bezne uznavanych vacsinou
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
jin
Guru of LVP
Guru of LVP

PríspevokZaslal: 24 Jan 2007, 13:48    Predmet: Re: Človek sám je mierou hodnôt Odpovedať s citátom  

safan napísal:
ten tebou uvadzany extrem asi dost stelesnujem...

...a dost sa mi nepaci neuznavanie hodnot jednotlivca v pripadoch,ze su odlisne od hodnot bezne uznavanych vacsinou

Poockaj...Mozno som ta nepochopil, ale ked pises ze sa ti nepaci neuznavanie hodnot jednotlivca nenegujes tym nahodou svoj vyrok ze splnas mnou uvedeny extrem??
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
zelovoc
Guru
Guru

Založený: 15.10.2005

PríspevokZaslal: 24 Jan 2007, 15:11    Predmet: Re: Človek sám je mierou hodnôt Odpovedať s citátom  

safan napísal:
ten tebou uvadzany extrem asi dost stelesnujem a nehanbim sa zan.a suhlasim s tym.ale preco by sme nemali byt aj ich zdrojom?podla mna sme.hodnoty si spolocnost urcuje a tvori sama a dost sa mi nepaci neuznavanie hodnot jednotlivca v pripadoch,ze su odlisne od hodnot bezne uznavanych vacsinou
skor to suvisi s tym ze ked niekomu povies ze je uboziak lebo veri v nieco co ty nie, tak potom takehoto jednotlivca spolocnost ani jednotlivci uznavat nebudu.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
safan
Star
Star

PríspevokZaslal: 24 Jan 2007, 15:20    Predmet: Re: Človek sám je mierou hodnôt Odpovedať s citátom  

jin napísal:
Poockaj...Mozno som ta nepochopil, ale ked pises ze sa ti nepaci neuznavanie hodnot jednotlivca nenegujes tym nahodou svoj vyrok ze splnas mnou uvedeny extrem??
nemyslim.nepaci sa mi neuznavanie hodnot jednotlivca VACSINOU-to znamena u mna tu "normalnu" vrstvu,konzumnu vacsinu,iste vies koho tym myslim.skupina "normalnych" nema vlastny nazor.pripaja sa k vacsine preto,ze su ubohy na to ist samy za seba.takyto clovek nema pravo pindat do hodnot skutocneho jednotlivca,ktory sa nehanbi za svoje hodnoty nemyslis?
ine je ked do toho hovori skutocny jednotlivec,ktory ku svojim nazorom prisiel sam a stoji za nimi.
co myslis?

zelovoc napísal:
skor to suvisi s tym ze ked niekomu povies ze je uboziak lebo veri v nieco co ty nie, tak potom takehoto jednotlivca spolocnost ani jednotlivci uznavat nebudu.
radsej poviem to co si mylsim aj za cenu zatratenia akoby som sa mal pretvarovat.
Návrat hore
Totim
Medium Expert
Medium Expert

Založený: 08.12.2006

PríspevokZaslal: 24 Jan 2007, 15:45    Predmet: Odpovedať s citátom  

Vôbec s ním nesúhlasím, pretože ak som mierou všetkých vecí, tak je len a len na mne, či niekoho zabijem, alebo nie - pretože ja určujem pravidlá... (uviedol som extrém) Jednoducho na svete existujú veci a pravidlá, ktoré sa nedajú zrelatizovať a toto je jedna z nich...
Návrat hore
zelovoc
Guru
Guru

PríspevokZaslal: 24 Jan 2007, 19:36    Predmet: Re: Človek sám je mierou hodnôt Odpovedať s citátom  

safan napísal:
radsej poviem to co si myslim aj za cenu zatratenia akoby som sa mal pretvarovat.
nj, ale niekedy ani nejde o to co povies ale ako to povies. mozno ze by tvoje myslienky aj stali za dialog ale to ako ich povies konci kazdu debatu. podla toho co pises mi pripadas ako taky strateny clovek, ktory ani nevie kde je a ani nevie najst cestu stamad von. mozno sa mylim ale mam z teba taky dojem. alebo len hladas sam seba. kedysi som aj ja podobne zmyslal ale co bolo to bolo.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
jin
Guru of LVP
Guru of LVP

PríspevokZaslal: 24 Jan 2007, 22:57    Predmet: Re: Človek sám je mierou hodnôt Odpovedať s citátom  

safan napísal:
nemyslim.nepaci sa mi neuznavanie hodnot jednotlivca VACSINOU-to znamena u mna tu "normalnu" vrstvu,konzumnu vacsinu,iste vies koho tym myslim.skupina "normalnych" nema vlastny nazor.pripaja sa k vacsine preto,ze su ubohy na to ist samy za seba.takyto clovek nema pravo pindat do hodnot skutocneho jednotlivca,ktory sa nehanbi za svoje hodnoty nemyslis?
ine je ked do toho hovori skutocny jednotlivec,ktory ku svojim nazorom prisiel sam a stoji za nimi.
co myslis?

Chapem..myslis jednotlivca vo vyssom stupni individualizacie, ktory ma na vsetko svoj nazor a neboji sa ho prezentovat. V tomto som tak trochu alibista. Pokial mi ide o vyssi ciel, tak sa nebojim pridat k vacsine a neskor z toho tazit bez toho aby som sa s ich myslienkou/nazorom vnutorne stotoznil...hovorim...alibizmus.
Ale v normalnom zivote si idem VZDY za svojim beruc ohlad na SVOJE hodnoty a na SVOJU hrdost...
Návrat hore
safan
Star
Star

PríspevokZaslal: 25 Jan 2007, 12:58    Predmet: Re: Človek sám je mierou hodnôt Odpovedať s citátom  

zelovoc napísal:
nj, ale niekedy ani nejde o to co povies ale ako to povies. mozno ze by tvoje myslienky aj stali za dialog ale to ako ich povies konci kazdu debatu. podla toho co pises mi pripadas ako taky strateny clovek, ktory ani nevie kde je a ani nevie najst cestu stamad von. mozno sa mylim ale mam z teba taky dojem. alebo len hladas sam seba. kedysi som aj ja podobne zmyslal ale co bolo to bolo.
ja som sa uz davno nasiel a viem kto som a kde patrim.v tomto sa dost mylis

Totim napísal:
Vôbec s ním nesúhlasím, pretože ak som mierou všetkých vecí, tak je len a len na mne, či niekoho zabijem, alebo nie - pretože ja určujem pravidlá... (uviedol som extrém) Jednoducho na svete existujú veci a pravidlá, ktoré sa nedajú zrelatizovať a toto je jedna z nich...
preco by sa to nedalo zrelatizovat?ved je to len na tebe ci niekoho zabijes.na kom inom by to malo byt?kto iny moze riadit tvoje skutky ked nie ty sam?

jin napísal:
Chapem..myslis jednotlivca vo vyssom stupni individualizacie, ktory ma na vsetko svoj nazor a neboji sa ho prezentovat. V tomto som tak trochu alibista. Pokial mi ide o vyssi ciel, tak sa nebojim pridat k vacsine a neskor z toho tazit bez toho aby som sa s ich myslienkou/nazorom vnutorne stotoznil...hovorim...alibizmus.
Ale v normalnom zivote si idem VZDY za svojim beruc ohlad na SVOJE hodnoty a na SVOJU hrdost...
ano.clovek je vo svojom vnutri sebecky egoista.tak to ma byt a len takto dokazeme prezit.je to normalne a som hrdy na tuto formu egoizmu
Návrat hore
jin
Guru of LVP
Guru of LVP

PríspevokZaslal: 25 Jan 2007, 13:56    Predmet: Re: Človek sám je mierou hodnôt Odpovedať s citátom  

safan napísal:
ano.clovek je vo svojom vnutri sebecky egoista.tak to ma byt a len takto dokazeme prezit.je to normalne a som hrdy na tuto formu egoizmu

Dokazeme prezit aj inymi formami, otazne vsak je do akej miery sa clovek kvoli svoej neschopnosti prezentovat svoje idealy vzda pohodlia svojho zivota / aspektov, ktore by mu vacsia priebojnost zarucila...
Návrat hore
safan
Star
Star

PríspevokZaslal: 25 Jan 2007, 15:35    Predmet: Odpovedať s citátom  

z casti suhlasim.ale ten egoizmus sa da dokazat aj takto:myslel uz niekto na niekoho ineho ako na seba? NIE mysli vzdy len na seba.je to prirodzene.ked aj mysli na niekoho ineho,vzdy len v suvislosti so sebou
Návrat hore
zelovoc
Guru
Guru

PríspevokZaslal: 25 Jan 2007, 15:53    Predmet: Odpovedať s citátom  

safan napísal:
z casti suhlasim.ale ten egoizmus sa da dokazat aj takto:myslel uz niekto na niekoho ineho ako na seba? NIE mysli vzdy len na seba.je to prirodzene.ked aj mysli na niekoho ineho,vzdy len v suvislosti so sebou
podla seba sudim teba? nie kazdy je egoista a nerobi vsetko len pre seba.
Návrat hore
jin
Guru of LVP
Guru of LVP

PríspevokZaslal: 25 Jan 2007, 16:33    Predmet: Odpovedať s citátom  

safan napísal:

nikde neexistuje cisty egoista! Som prekvapeny teraz. Ty si nikdy neurobil nic pre nikoho nezistne??
myslel uz niekto na niekoho ineho ako seba?? ANO
Egoizmus? V poriadku...Ale toto je uz patologicka forma co ty opisujes...
Návrat hore
magnum
Light Star
Light Star

Založený: 08.10.2005

PríspevokZaslal: 27 Jan 2007, 16:53    Predmet: Odpovedať s citátom  

safan napísal:
s tymto nesuhlasim ano každy je do istej miery egoista ale ja som človek ktory sa snaži mysliet viac na druhych ako na seba aj ked je pravda že dakedy to lutujem lebo vidim že ku mne sa tak nikto nezachova ked to potrebujem a myslim že aj ty mysliš vela krat nadruhych nielen na seba alebo nie?
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Život, štýl, cestovanie... Choď na stránku 1, 2  Ďalšia
Strana 1 z 2

Prejdi na: