Co mozem vymazat s Visty

Informácie o software, ankety...
patex
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Co mozem vymazat s Visty

Príspevok od používateľa patex »

Zdravim vie niekto poradit co vsetko by som mohol vymazat s adresara C:\windows.... bo moja vista ma cez 10GB tak ci je tam nieco nepotrebne co nezmeni jej funkcnost ...
XtremeQTXX
Expert
Expert

Príspevok od používateľa XtremeQTXX »

skus si nainstalovat vistu tini ta ma 600 MB a ma skoro vseki potrebne funkcie
tomPD
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

Vymaz celu Vistu a daj si tam XP, pripadne nejaku fafajnovu distro Linuxu
:-)
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa :-) »

patex to si sa kde docital ze mozes nieco vymazat zo slozky windows ??? :roll:
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

:-) napísal:patex to si sa kde docital ze mozes nieco vymazat zo slozky windows ??? :roll:
Ja by som sa spytal, ze kde si sa docital, ze nemozes vymazat bez ujmy na systeme. :wink:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

patex.. buď rád, že máš tak málo.. moja zložka C:\Windows má 19,5GB.. :D
Medium Star
Medium Star

pato83 napísal:Ja by som sa spytal, ze kde si sa docital, ze nemozes vymazat bez ujmy na systeme. :wink:
nie nemozes, vsetko co z tade vymazes ma dosledky.

ale rob si co chces.
pato83
Addict
Addict

:-) napísal:nie nemozes, vsetko co z tade vymazes ma dosledky.

ale rob si co chces.
A ake konkretne? Potom napr. aplikacia vLite mi znemozni beh systemu? Odstranenie wordpadu, ked mam MS office alebo Open office ma pre system ake nasledky, alebo pre mna? Odstranenie dementnych hier, ktore aj tak nikdy nehravam? Alebo dalsie a dalsie aplikacie ci nepotrebne subory k mojmu zivotu a zivotu systemu?
XtremeQTXX
Expert
Expert

pato83 napísal:A ake konkretne? Potom napr. aplikacia vLite mi znemozni beh systemu? Odstranenie wordpadu, ked mam MS office alebo Open office ma pre system ake nasledky, alebo pre mna? Odstranenie dementnych hier, ktore aj tak nikdy nehravam? Alebo dalsie a dalsie aplikacie ci nepotrebne subory k mojmu zivotu a zivotu systemu?
suhlasim ............. ja nevyuzivam skoro ziadnu win aplikaciu lebo vsetki su zbitocne existuju omnoho lepsie nahrady ........... a zo zlozky win toho mozes vimazat dost vela ............ okro toho co bolo spominane mozes vimazat vsetki zalohi okrem poslednej, vsetki drivery okdem tich co pouzivas a ovela viac dalsich absolutne nepotrebnich veci
Medium Star
Medium Star

pato83 napísal:A ake konkretne? Potom napr. aplikacia vLite mi znemozni beh systemu? Odstranenie wordpadu, ked mam MS office alebo Open office ma pre system ake nasledky, alebo pre mna? Odstranenie dementnych hier, ktore aj tak nikdy nehravam? Alebo dalsie a dalsie aplikacie ci nepotrebne subory k mojmu zivotu a zivotu systemu?
1. je rozdiel odstranit sucasti pred instalaciou ako pocas chodu.
2. vsetko co spominas da dokopy tak 1GB
3. vsetko ostante su tempy, system restore, wu, cache atd. - pri pravidelnej udrzbe do 7GB Vista.

Kód: Vybrať všetko

http://www.mojevista.cz/nastaveni-velikosti-mista-na-disku-pro-bod-obnoveni-uspora
pato83
Addict
Addict

:-) napísal:1. je rozdiel odstranit sucasti pred instalaciou ako pocas chodu.
2. vsetko co spominas da dokopy tak 1GB
3. vsetko ostante su tempy, system restore, wu, cache atd. - pri pravidelnej udrzbe do 7GB Vista.

Kód: Vybrať všetko

http://www.mojevista.cz/nastaveni-velikosti-mista-na-disku-pro-bod-obnoveni-uspora
1. Tak tomuto nerozumiem, zial.
2. Suhlas, moze byt, ale je to desatina z jeho velkosti, co je dost.
3. Aj s tymto suhlasim

p.s.: 1GB dat plus na ne naviazane registre, to uz je poznat na chode systemu
XtremeQTXX
Expert
Expert

na XP existuje program XPlite ktori upravi win presne ako Nlite ale nie instalaciu ale priamo system ............ mozno existuje aj daco podobne na vistu
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

keby niet tejto temy, ani vo sne by ma nenapadlo ze si vista odhryzla z mojho HDD 22.1GB :D

idem sa pustit do snorenia, ci sa mi tam cigani neokotili. Ale skor ako by som riesil mazanie zo systemoveho adresara, by som sa zamyslel nad vacsou kapacitou HDD, ktore su za par korun.

Hm tak som to pozrel a.. 13GB mi zabera len samotna zlozka winsxs, ktoru ako som sa docital na MS TechNet forach - nesmiem mazat. A cim viac aplikacii budem instalovat, tym sa tento adresar bude zvacsovat, nakolko sem sa zapisuju kadejake bludy, co sa SW snazi zapisat do systemovych adresarov, pre svoju spravnu funkcnost (rozne dll a pod). Objemovo tato zlozka rastie najma preto, ze sa tieto DLL navzajom neprepisuju, aj ked by mali plnit rovnaku funkciu, ale zakazdym sa vytvoria kopie nove (teda by nemalo dojst k tomu, ze instalaciou jednej aplikacie, znefunkcnim aplikaciu druhu, prepisanim nejakeho suboru v systemovom adresari).. Avsak preco to nabera az taku katastrofalnu velkost.. hm.. Vraj zmazanim tejto zlozky dosiahneme len jedno - nutnost preinstalovat cely system. Trufa si niekto na hokuspokus? :D
Medium Star
Medium Star

pato83 napísal:1. Tak tomuto nerozumiem, zial.
vLite upravuje instalacku - to znamena ze sa ti funkcie nenainstaluju - takze system o nich nebude vediet... kdezto ked ich mas uz naistalovane keby si ich surovo odmazal z Windows tak system vie ze su tam, chce ich pouzit ale nemoze ich najst, narusis integritu OS a caw :wink:
pato83
Addict
Addict

:-) napísal:vLite upravuje instalacku - to znamena ze sa ti funkcie nenainstaluju - takze system o nich nebude vediet... kdezto ked ich mas uz naistalovane keby si ich surovo odmazal z Windows tak system vie ze su tam, chce ich pouzit ale nemoze ich najst, narusis integritu OS a caw :wink:
Ak sa nepletiem, tak system sa riadi tym, co je zapisane v registroch. Takze odstranis aplikaciu, kniznicu, ktoru vies, ze je nepotrebna a dane kluce z registrov a vsetko je ok a je jedno, ci je to pred alebo po instalacii systemu. Tot moj nazor a cau :wink:

p.s.: Ja viem, ako funguje nlite, ci vlite, sam som si takto upravoval xp-cka. Len som chcel vysvetlenie rozdielu, ako to chapes, tot vse.
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Co mozem vymazat s Visty

Príspevok od používateľa Lyson2580q »

patex napísal:Zdravim vie niekto poradit co vsetko by som mohol vymazat s adresara C:\windows.... bo moja vista ma cez 10GB tak ci je tam nieco nepotrebne co nezmeni jej funkcnost ...
a co 10 GB je vela??? :D To aky mas hdd maly, ze tak setris kazde GB...
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Keď to máš nainštalované tak už len dočasné súbory. Mazať treba "preventívne". :lol: S Vlite odstrániš z install dvd japonský, čínsky jazyk, mediacenter, rozpoznávanie hlasu a to sa hneď zmenší min. o 30%.

Ale keď svoj počítač ovládaš hlasom a používaš aj japonský a čínsky jazyk tak nie. :lol:

Miesta je dosť ale načo také zbytočnosti. :)
XtremeQTXX
Expert
Expert

ja mam vistu na pracu lebo je omnoho lepsie graficki zrobena a na hry mam upravene XP lebo je omnoho richlejsie aj ked nema DX 10 ale na DX 10 treba vikoni PC a 4 GB RAM ked na tom chcete daco hrat
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

xtreme - neviem ci si ukrajinec, ci madar, v takom pripade tolerujem snahu pisat slovensky - aj ked je to jednym slovom katastrofa, pointa sa z toho vyrozumiet da. Napriek tomu ale - skus si pred odoslanim akehokolvek prispevku, nechat prekontrolovat text napriklad vo worde (pripadne su na kontrolu textu aj nejake pluginy do FF co som pocul). Kedze s ciarkami a bodkami ti word nepomoze, skus pisat prispevky napriklad s mamou - v ramci ucenia sa.

inac na porovnanie Vista vs. XP tu mame iny thread, tak sa to tu ubera mierne offtopic (a prave som sa do toho namocil sam :D )

//to ze nemas slovensku klavesnicu ta ale sotva ospravedlni, aspon neviem o klavesnici ktora by nemala Y, pripadne klavesnici, ktora by nevedela 2x po sebe napisat N. Dokonca este aj bodky a ciarky su jednako ;)
XtremeQTXX
Expert
Expert

nemam slovensku klavesnicu tak sorry ;) a budem sa snazit zlepsit gramatiku :):) a som zo slovenska

okey mas prawdu :D y nemam rad nech do zo slovencini vilucia aj tak len komlikuje gramatiku :D a tie ciarki a body okey budem uz pisat normalne ;)
Napísať odpoveď