Co si myslite o karikature MOHAMMEDA a reakcii na to

Diskusie na politické témy...
Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tomasito »

OT premazany, vyjadrujte sa k teme (plati najma pre uzivatelov gwixt a p4ra).
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

taq sorry ale s tym OT si zacal ty .... nevadi napisem to este raz
Tomasito napísal:...Pokial niekto nebude schopny konkretizovat KTORE z uvedenych faktov nie su pravdive a PRECO, je to len mlatenie prazdnej slamy...
vies tie tvoje akoze "fakty" podlozit??? asi nie .....
Tomasito
VIP
VIP

gwixt, dokazes byt aspon raz konkretny? Vies TY vobec nieco "podlozit"? S akym OT som zacal ja- kedy som bol osobny bez jedineho slova k teme (vid. premazany OT)??? A co to akoze pises "este raz"?! Mas potrebu si vymyslat? Pokial ide o zvysok, uz som ta upozornoval, aby si reagoval na prispevok 10 Feb 2006, 17:41, nehovoriac o ignoracii podstaty prispevkov predchadzajucich (09 Feb 2006, 20:13, 10 Feb 2006, 11:18 ). Vratme sa teda k tomu, co ti bolo adresovane naposledy...
gwixt, takze este raz... vychadzaj z toho co realne citas, aby si sa nemusel pytat nezmyselne otazky. Irak som spomenul ako doplnujucu informaciu na dotvorene obrazu podstaty prispevku 20:13, kde poukazujem na globalne rozdiely pred a po utoku na WTC. Otazku, preco si si z kontextu tohto prispevku vytiahol prave Irak by si si mal zodpovedat sam, rovnako ako otazku, z akeho dovodu v tejto teme misiu NATO v Kosove prezentujes ako misiu USA, ci z akeho dovodu tu vytahujes Kuvajt. Pokial ide o to "kydanie" na USA, neviem co ta to trapi. Kritizujem vylucne v rozsahu, ktory sa mi z jasne uvedenych dovodov nepaci. Nechces mi nahodou nadiktovat, co mam povolene kritizovat? S indiciami, ktore som tu v suvislosti s karikaturami Mohameda predostrel sa mozes zhodnut alebo ich odmietnut, ale fakty z ktorych som pri tejto indicii vychadzal nezmenis, pretoze ide o fakty vseobecne zname. A pokial ide o to tvoje vysvetlenie, preco bol vo svete pred utokom na WTC relativny klud... OK, podla teba preto, lebo Al-Kaida nemala prostriedky na velky utok, ale potom sa teda znova pytam... Co mal Saddam, resp. Irak spolocne s Al-Kaidou, resp. s utokom na WTC??? S teroristickou organizaciu, ktoru vycvicila CIA, ktorej vodca stale beha po slobode a ktoreho rodina mala aj v case utoku na WTC blizke obchodne vazby s rodinou Bushovcov... atd. adt.?
Zopar faktov, ktore som si doteraz dovolil spomenut v konkretnych suvislostiach:
1. Koran zakazuje zobrazovanie proroka Mohameda.
2. Globalne rozdiely pred a po utoku na WTC...
3. Vodca Al-Kaidy Bin Ladeen beha po slobode.
4. Saddam, resp. Irak nemal vazby s Al-Kaidou (priznali USA).
5. V Iraku sa nenasli zbrane hromadneho nicenia (priznali USA).
6. Saddam bol byvaly spojenec USA (vid. 80´s).
7. Taliban sa v Afganistane dostal k moci za podpory USA (vid. 1996).
8. Teroristicku organizaciu Al-Kaida vycvicila CIA (USA).
9. Kosovo: Misa NATO ≠ misa USA (NATO ≠ USA).
10. Flagrantne porusovanie Medzinar. prava USA (vid. body 4 a 5, detaily v teme USA).
...
Cim potrebujes tieto fakty podlozit?! Pritom sam na ziadne fakty nepoukazujes, resp. dozinformujes (vid. Kosovo, misia USA).

A teraz sa pokus konecne vecne reagovat na prispevky, resp. konkretne otazky, ktore ti boli doteraz adresovane, no ostali bez odpovede. Ja sa odpovediam na rozdiel od teba nebranim, no opakovat to co som napisal uz niekolkokrat viac nebudem...
gwixt
Addict
Addict

ja som nepovedal ze nesuhlasim s tymi faktami .... teda minimalne 1,3,4,5,6,7,8 su jasne .... to nepopieram .... k tym rozdielom pred 9/11 a po by som rad vedel tvoj nazor ked sa tou "otazkou" tak ohanas ... (ja som svoj nazor na to vyjadril) a to ze povies ze predtym bolo inak ako je teraz je taky fakt akoze vcera bola streda a dnes je stvrtok

ja som len poukazoval na to, ze ty za vsetkymi komplotmi na svete vidis zlych americanov, busha a usa .... a to je trochu kratkozrake .... takisto ich vinenie za karikatury .... samozrejme maju aj oni svoje zaujmy ku ktorym smeruju nie vzdy prave najlepsim sposobom (mne samemu sa nepacila ta fraska okolo zbrani hromadneho nicenia v iraku, akoze powel ukazoval super obrazky na BR OSN :lol: )

a k tomu kosovu .... ja som nepovedal ze to bola misia USA ale oni tam mali jednoznacne najviac vojakov ... kolko lietadlovych lodi tam mala UK?? a pritom ich to vobec nemuselo trapit

btw: pls nepouzivaj to krepe odkazovanie na prispevky cez cas odoslania ... maximalne zle sa v tom orientuje
Tomasito
VIP
VIP

Jasne si sa ma pytal: “vies tie tvoje akoze "fakty" podlozit??? asi nie...“, zrazu pises: “ja som nepovedal ze nesuhlasim s tymi faktami“, dokonca zrazu s vacsinou suhlasis! Uff, skoda slov. Ohladom situacie pred a po utokoch na WTC, nebud smiesny... Cely cas sa vyjadrujem dost konkretne- s ohladom na vztahy USA s “moslimskym svetom“ (o5 zrejme necitas, resp. nechces citat, co tu uz odznelo- konkretne v uz spominanom prispevku 09 Feb 2006, 20:13). Opakujem sa posledny krat...
Pokial teda pred 9/11 bol vo svete relativny klud (zbezne si pamatam akurat tak na utok Al Kaidy na US ambasadu niekde v Afrike v 90´s), dnes je fenomen boja proti terorizmu takmer vsade, dokonca pod zastitou boja proti terorizmu a v rozpore s Medzinar. pravom padaju USA nepohodlne rezimy, ktore este donedavna sami podporovali, umieraju statisice nevinnych ludi etc. (bez toho aby im bola preukazana ucast na terorizme, ci konkr. utokoch na WTC, ktore toto divadlo nastartovali). Pytam sa ta len na to, preco je tomu podla teba tak, preco je situacia 5 r. po utoku na WTC vo svete ovela nervoznejsia ako predtym a preco miesto skutocneho vinnika (podla USA Bin Ladeena) trpia milony nevinnych moslimov, ktori v mnohych regionoch v dosletku tzv. vojny proti terorizmu prichadzaju o najblizsich, mnohokrat aj v dosledku pouzitia zakazanych zbrani etc.? A my sa ideme cudovat, ze po tejto propagande proti moslimom su tito ludia haklivi, ked sa im zacne siahat este aj na ich nabozenstvo? Preco sme doteraz neboli svedkami podobnych provokacii a naslednych reakcii (ak poznas obdobu, bud konkretny)? Takze popri tychto okolnostiach povazujem za absolutne legitimne pytat sa, komu dnes najviac vyhovuje demonizovat moslimov? Kto ma zaujmy na Blizkom vychode? Kto ma v dosledku agresorskej politiky najviac posramoteny image vo svete? A komu by dnes teda vyhovovalo, aby bola Europa vtiahnuta do tohto konfliktu, samozrejme “proti moslimskemu svetu“?
Mozes s tym suhlasit alebo nesuhlasit, no pokial reagujes na mna, znova ti opakujem, aby si vychadzal z toho co realne citas.
ja som len poukazoval na to, ze ty za vsetkymi komplotmi na svete vidis zlych americanov, busha a usa .... a to je trochu kratkozrake...
Co su to "vsetky komploty na svete"? Neprehanaj prosim ta, ja sa tu vyjadrujem a kladiem otazky ku konkretnym udalostiam.
samozrejme maju aj oni svoje zaujmy ku ktorym smeruju nie vzdy prave najlepsim sposobom...
BINGO!!! V suvislosti s USA tu na nic ine nepoukazujem!
a k tomu kosovu .... ja som nepovedal ze to bola misia USA ale oni tam mali jednoznacne najviac vojakov ... kolko lietadlovych lodi tam mala UK?? a pritom ich to vobec nemuselo trapit
Cit. "Stale nadavas na USA ... ale ked bola genocida v kosove .... kto tam siel???" A ja ti znova opakujem, ze tam islo NATO, pricom NATO ≠ USA (nic viac, nic menej). BTW. OT.

Ad. PS: Kto chce, zorientuje sa lahko.
gwixt
Addict
Addict

Jasne si sa ma pytal: “vies tie tvoje akoze "fakty" podlozit??? asi nie...“, zrazu pises: “ja som nepovedal ze nesuhlasim s tymi faktami“, dokonca zrazu s vacsinou suhlasis! Uff, skoda slov. Ohladom situacie pred a po utokoch na WTC nebud smiesny... Cely cas sa vyjadrujem dost konkretne- s ohlaom na vztahy USA s “moslimskym svetom“ (o5 zrejme necitas, resp. nechces citat, co tu uz odznelo- konkretne v uz spominanom prispevku 09 Feb 2006, 20:13).
ja som narazal na "fakt" ze podla teba mali usa eminentny zaujem na rozhadani arabov s europou ....

a k tej situacii po 9/11 ... nenapisal si zhola nic ... myslis ze keby al kaida nenapadla WTC ze by sa bush trepal bombadovat pastierov koz do afganistanu??? podla mna nie ... tak kto je potom na vine ze je situacia taka aka je ...
Cit. "Stale nadavas na USA ... ale ked bola genocida v kosove .... kto tam siel???" A ja ti znova opakujem, ze tam islo NATO, pricom NATO ≠ USA (nic viac, nic menej).
a ja stale hovorim ze najvacsi podiel na tom mali USA
Tomasito
VIP
VIP

Kde som sa vyjadril, ze “USA mali eminentny zaujem na rozhadani arabov s europou...“ Na zaklade faktov s ktorymi zrazu sam suhlasis a popri mnohych inych otazkach som si akurat dovolil polozit otazku, “Komu by dnes teda vyhovovalo, aby bola Europa vtiahnuta do tohto konfliktu, samozrejme “proti moslimskemu svetu“?“. Preco potrebujes opakovane prekrucat moje slova? Je az taky problem akceptovat ich tak ako odzneli? Ak tymto sposobom potrebujues hladat dovody pre svoje reakcie, no comment.
a k tej situacii po 9/11 ... nenapisal si zhola nic ... myslis ze keby al kaida nenapadla WTC ze by sa bush trepal bombadovat pastierov koz do afganistanu??? podla mna nie ... tak kto je potom na vine ze je situacia taka aka je ...
Vyjadril som sa jasne, kto nechce vidiet, nevidi (neberiem ti tvoje dojmy). Pokial vsak ide o to, co by sa stalo, “KEBY Al-Kaida nenapadla WTC“, nie som Nostradamus. Ja sa na rozdiel od teba vyjadrujem, resp. kladiem otazky k tomu, co sa realne stalo.

PS: Po tom, k comu sa zuzili tvoje vyhrady a akym sposobom ich prezentujes nevidim dovod na ne dalej reagovat.

That´s all
Tomasito
VIP
VIP

OT premazany, vyjadrujte sa k predmetu temy (plati najma pre uzivatela p4ra).

// Uzivatel p4ra 3 basa pre porusovanie pravidla 6 a opakovany OT (nerespektovanie upozornenia moderatora).
gwixt
Addict
Addict

Tomasito napísal:Na zaklade faktov s ktorymi zrazu sam suhlasis a popri mnohych inych otazkach som si akurat dovolil polozit otazku, “Komu by dnes teda vyhovovalo, aby bola Europa vtiahnuta do tohto konfliktu, samozrejme “proti moslimskemu svetu“?“.
a na koho si tym myslel??? daj nam uz konecne tu odpoved ... pytal som sa ta na nu uz dost davno
Vyjadril som sa jasne, kto nechce vidiet, nevidi (neberiem ti tvoje dojmy). Pokial vsak ide o to, co by sa stalo, “KEBY Al-Kaida nenapadla WTC“, nie som Nostradamus. Ja sa na rozdiel od teba vyjadrujem, resp. kladiem otazky k tomu, co sa realne stalo.
co tym ako myslis??? rozdiel medzi pred 9/11 a po 9/11 robi prave to 9/11 ...

prestanme to uz riesit .... vidim ze ty uz svoj nazor mas a prezentujes ho s ukazkovym zapalom .... len by som bol nerad keby tato tvoja prezentacia viedla niekoho k nazoru ze prave ty mas pravdu a chcel som podat aj iny uhol pohladu .... dufam ze sa mi to podarilo

PS: s tou basou si trapny

//mastermind: snad by si to mal nechat na moderatoroch, kedy je basa opodstatnena a kedy nie.

//4mastermind: a kto kontroluje moderatorov??

//mastermind: sam Boh :) Precitaj si pravidla (o.i. napr. aj pravidlo 16).
//4mastermind: podla pravidla si to mal teda ignorovat :wink:
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fuCKYou »

paneboze .. obaja OT ... nebavime sa ti o tom kto siel do kosova ale o muslimoch ;) inak psycho 8) s tim mudzahedinom a tim druhym to moze byt tak ;) ale obaja zomru a sami to chceju :P
jannndo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jannndo »

^Nevermind napísal:...sami to chceju :P
nie chceju, ale chcu.... :idea:
fuCKYou
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fuCKYou »

kur*a uz ma neserte s timto .. keby sli spodpisi tak by som si tam vycapil nejsom slovak a dajte mi pokoj s opravovanim ... neni to jedno? jako keby si to nechapal co som myslel ...
jannndo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa jannndo »

^Nevermind napísal:...s timto .. ...
s tymto nie s timto....
:D

jasne ze xapeme...aj xapem...srry....ja som len tak troxu viac hakllivy na to ked niekto napise chceju..... :?

// Ked uz o tom pravopise, pokus sa respektovat pravidlo 23. BTW. dalsie vyhrady k pravopisu budu zmazane ako OT. Tomasito
// to tomasito: jo jo..srry
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

no nevim, ale cely ten konflikt s obrazkami vyvolali arabi, pretoze to vyslo este niekedy v septembri a nic sa nedialo, az kym nezacali imamovia vypisovat do syrie, iranu atd. najvacsie nepokoje vyvolali obrazky, ktore nakreslili oni sami, aby rozduchali nepokoje.

vidim ze multikulti prinasa svoje ovocie. viete co nemam rad? politicku korektnost. nevidim dovod nato aby sa niektore veci nenazyvali pravym menom, ale preco sa vsetko zamlzuje, podcenuje a neviem co. uz ma to nebavi. uz mi do preboha nepiste ze odkial mam svoje argumenty. to si neviete precitat zopar analyz, komentarov? citat medzi riadkami atd atd. vid demograficky vyvoj, o 50 rokov ich naozaj bude viac. pre europu niesu ziadnym prinosom, pretoze vacsina ich je nevzdelanych, nemaju pracu a ked tak mizernu. cize poberaju socialne davky a tzn ze nevyrabaju ziadne hodnoty. povedzte mi co si myslite ze tu bude o 50 rokov? si myslite ze sa to zlepsi? a ze UK ma dobry obraz v arabskom svete? jezismaria, oni nenavidia cely zapad na cele s USA, si myslite ze UK je vynimkou? ts :roll:
psycho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psycho »

zelovoc napísal:no nevim, ale cely ten konflikt s obrazkami vyvolali arabi, pretoze to vyslo este niekedy v septembri a nic sa nedialo, az kym nezacali imamovia vypisovat do syrie, iranu atd. najvacsie nepokoje vyvolali obrazky, ktore nakreslili oni sami, aby rozduchali nepokoje.

vidim ze multikulti prinasa svoje ovocie. viete co nemam rad? politicku korektnost. nevidim dovod nato aby sa niektore veci nenazyvali pravym menom, ale preco sa vsetko zamlzuje, podcenuje a neviem co. uz ma to nebavi. uz mi do preboha nepiste ze odkial mam svoje argumenty. to si neviete precitat zopar analyz, komentarov? citat medzi riadkami atd atd. vid demograficky vyvoj, o 50 rokov ich naozaj bude viac. pre europu niesu ziadnym prinosom, pretoze vacsina ich je nevzdelanych, nemaju pracu a ked tak mizernu. cize poberaju socialne davky a tzn ze nevyrabaju ziadne hodnoty. povedzte mi co si myslite ze tu bude o 50 rokov? si myslite ze sa to zlepsi? a ze UK ma dobry obraz v arabskom svete? jezismaria, oni nenavidia cely zapad na cele s USA, si myslite ze UK je vynimkou? ts :roll:
v niecom z tebou suhlasim a v niecom nie. To ze tie nepokoje ohladne karikatur su znuzite a podobne. Nemyslim si ze situcia by sa samospadom dostala az tak daleko keby niekto kto na tom nema evidentny zaujem nepodal pomocnu ruku. Da sa to vylozit vseljak ale uz 7.2 som napisal ze je zaujmave miesto odkial udajne provokacia prichadza. Zaprve sever ako sa tu spominalo je miestom kde moslimovia z ostatkom vychadzaju dobre. Potom tu je situacia na blizkom vychode kde akosi chyba vodcia sila z ktorou by sa dalo jednat a na vyprofilovanie je takyto konflikt dobry. Potom su tu zaujmi zahranicia europu viac priputat k konfliktu pripadne zaujat jasnejsie stanovisko. Holt byt vo vojne je kazdym dnom drahsie.
Multikulti: verim ze europa z toho moze mat osoh aj ked je tu kopec rizik. Dolezite je chapat a tolerovat rozdieli a myslim si prichodu dalsich kultur sa v europe dlho neubranime aj keby to tak chcela EU. K UK skutocne mali medzi na vychode lepsie meno. To ze nejaky islamisti a zaujmove skupiny nenavidia zapad od alfa do omega neznamena ze verejna mienka kopiruje taketo nazory, a v skutocnosti to vyzera trosku inac, podla mna.
O 50 rokov neviem co bude ale je na nas aby sme sa snazili aby to bolo co najlepsie. Dnes z toho vynechat moslimsku mensinu je uz scifi.

EDIT: nevrmind ide o to ze mudzahedin to je v podstate vojak a nejde do toho ze ide zomret. Neni samovrah ale z pripadnej smrti si vela nerobi. Sahid (mucenim) "bojuje" prvy a posledny krat (ak bomba nezlyha :) )
NIN
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa NIN »

je blbe ze teraz zacali vrazdit, palit... vsetko danske alebo dansku podobne ale zase na druhej strane sa vedia zastat svojej veci.
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

clanok v pravde:

Kód: Vybrať všetko

Poprední českí bezpečnostní experti sa zhodli na tom, že v dôsledku frustrácie v totalitných režimoch moslimského sveta čelí Európa snahám o islamizáciu. Experti o tom minulý týždeň informovali aj zahraničný výbor Poslaneckej snemovne ČR.

Podľa námestníka českého ministra zahraničných vecí Jaroslava Baštu sa islamské menšiny v Európe začali dožadovať osobitných pravidiel. S tým, že kde nie je možné nájsť kompromis, očakávajú ústupok druhej, nemoslimskej strany. Píše o tom dnes internetový server novinky.cz.

"Dnes im vadia karikatúry, ale zajtra môžu začať demonštrovať proti tomu, že jeme bravčové a pijeme alkohol, pretože je to proti ich presvedčeniu," povedal Bašta. Ako však dodal, nejde o konflikt s islamom, ale s radikálnymi islamistami. "Radikálni islamisti zabíjajú predovšetkým moslimov, v oveľa väčšej miere ako Európanov. Preto musíme podporovať umiernené režimy," zdôraznil.

Šéf českej vojenskej spravodajskej služby generál Miroslav Krejčík pred poslancami k tejto otázke uviedol, že "je to erózia a je otázkou, či nás to pohltí, alebo nie, a či sa viac darí vyvážať demokraciu, alebo importovať islam".  

Šéf civilnej rozviedky Karel Randák vyhlásil, že bezpečnostné riziko pre Európu predstavuje predovšetkým "tretia generácia moslimov žijúcich v krajinách EÚ, teda ľudia do 30 rokov". Ako však dodal, neexistuje presný počet radikálnych moslimov pohybujúcich sa na európskom kontinente. Len vo Francúzsku sa tento počet odhaduje na štyri až šesť miliónov. Randák dodal, že v Čechách, kde žije približne osem až desať tisíc moslimov, musia sledovať pätnásť extrémistov, ktorí by teoreticky mohli predstavovať vážne riziko. Aj keď, ako zdôraznil, jednoznačné dôkazy o takejto činnosti neexistujú.
no a teraz mi nehovorte ze niesu ziadnym problemom
psycho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa psycho »

islamisti teda problemom budu ale nesuhlasim s tou generalizaciou problemu ktoru si nacrtol predtym to vsetko
hodurovec
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa hodurovec »

Tie spravy o nejakom "celoislamskom" odpore proti karikaturam su znacne prehnane. Mam znameho sprievodcu, co chodi uz 12 rokov do syrie, a este ani raz sa nestretol s nejakymi prejavmi extremizmu. Prave preto je syria jeho oblubena krajina. Bol tam aj pred dvoma tyzdnami, a tiez nezazil nic nezvycajne. Novinari proste potrebuju senzacie, inac by prisli o robotu. Svoj odpor ku karikaturam vyjadrila iba mala cast moslimov, hlavne tych silnejsie veriacich. Zaujimave je, ze ked som pre rokom a pol bol v syrii ja, miestna televizia zrovna ukazovala nepokoje medzi krestanmi, kedze sa im nepacilo, ze svatu zem okupuju z velkej casti moslimovia a zidia. Do europi sa vtedy tie spravy ani nedostali, lebo pre divaka neboli tak zaujimave. Islamsky extremizmus je dnes proste v kurze, ludia citiaci ohrozenie maju o spravy zaujem a spravodajske agentury maju vdaka tomu obrovske zisky.
Treba to cele brat s rezervou
Wyllo
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Wyllo »

Ta karikatura byt nemusela. Ale islamisti to niekedy svojim spravanim vazne prehanaju. mali by si dat studenu sprchu
Napísať odpoveď