Ja som nemyslel nepomoct, ale proste treba byt realista a vidiet mincu z oboch stran. Clovek vo veku maturanta by uz mal byt dostatocne uvedomely, aby vedel co moze svojim konanim sposobit a ake nasledky to pre neho a jeho blizkych moze mat. Tisicky ludi sli proste normalne do skoly (so stresom, nepopieram) a jeden si vykope hrob a sposobi patraciu akciu. Normalne to urcite nieje a mal by niest nasledky za svoje skratove konanie. Nechapem ako ho mozete obhajovat... ked som psychicky labilny tak sa liecim alebo idem do ustavu, vyhladam odbornu pomoc a nechovam sa takto.dudo02 napísal:Nic zle ti neprajem,ale bacha na to kamo, aby si sa nedostal raz v zivote do podobnej situacie...Urcite by ti asi najviac"pomohli" ludia ktory by sa spravali tak ako ty teraz
Co si myslite o tom chlapcovi ktory si vykopal hrob???
Normalne to nie je-to je pravda...Vela ludi ludia co ma 40, 50 rokov,nieco uz v zivote zazily a maju nejake problemy,tak neidu ku psychiatrovy neriesia to,ignoruju a potom sa stavaju velakrat veci omnoho horsie ako tato-clovek to vtedy vnima inac ...Nasledky jeho spravania,ostatny ludia,nejaky policajti-pre neho to bolo v tej chvili asi nepodstatne...Mna len zarazilo ako kazdy pisal ze aky je magor atd...Preto ho obhajujem.
clovek ,psychicky zdravy ,dostatocne silny si nemoze siahnut na zivot ,,,,k alkoholu a samovrazdam siahaju len slabosi a blazni ktori nevedia co robit , kazdy z nas ma svoje slabe chvilky ale nikto sa preto nejde zabit,rovno mozme organizovat skupinove samovrzdy ako japonci
, utek pred problemami nieje ich riesenim ,to by dokazal kazdy. a ako by to vyzeralo keby kazdy si pri problemoch siahol na zivot ,zachvilu by nemal kto pisat statistiky,tot pravda ,problemy a stresove situacie su sucastou kazdeho zivota
-
P3Bo
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
A myslis ze ty si nejak extra silny ked sa nezabijes. vela ludi nespacha samovrazdu len preto ze niesu dostatocne silny. jednoducho sa skor zrutia ale nikdy nenaberu dostatocnu odvahu aby sa zabili , preto vela samovrahov sa da presvedcit aby svoj cin neuskutocnili. Takze neviem preco tu zo samovrahov robite slabochov. Najvacsi slabosi su ty ktory ziju na ulici bez toho aby chceli svoj zivot nejako zmenit a len zobronia a pomoc pricom pre svoj vlastny zivot samy nedokazu nic spravit .Lolofon napísal:....
-
zvonenie33
Light Professional
s tymi bedzomovcami mas pravdu,ale to ako teraz podme lutovat samovrahov ?!? podme lutovat ich rodiny ....... myslim ze rozumny ludia take nieco nespravia a ani o tom nerozmyslaju,..... zober si napr temu o nieco vyssie kde sa riesi problematika "JAKUBKO",, uricte by sa u mna naslo ovela vecsie pochopenie pre otca dotycneho chlapca ak by si siahol na zivot ako pre nastrocneho ktori nezvladol stres z maturP3Bo napísal:A myslis ze ty si nejak extra silny ked sa nezabijes. vela ludi nespacha samovrazdu len preto ze niesu dostatocne silny. jednoducho sa skor zrutia ale nikdy nenaberu dostatocnu odvahu aby sa zabili , preto vela samovrahov sa da presvedcit aby svoj cin neuskutocnili. Takze neviem preco tu zo samovrahov robite slabochov. Najvacsi slabosi su ty ktory ziju na ulici bez toho aby chceli svoj zivot nejako zmenit a len zobronia a pomoc pricom pre svoj vlastny zivot samy nedokazu nic spravit .![]()
P.S prispevok sa moze zdat byt napisany tvrdo ....ale tak mi prisla slina na jazyk takze....
-
P3Bo
Guru wannabe
Takze ujasnime si pojmy ja som slovo ľutovať vo svojom príspevku ani raz nespomenulLolofon napísal:...
//a tak ma napadlo ako vies ze bude mat este druhu šancu spraviť maturu , možno je z chudobných pomerov.Jednoducho sa mu zdalo že jeho život stratil zmysel.
no nechcem sa tu teraz hadat s nikim no zjavne asi celkom necitass to co som napisal ,lebo by si urcite vedel preco som spomenul toho otca,iked len tak okrajovo,ale vratme sa ku dotycnemu chlapcovi.... 1.) on si sam zivot nedal,on si ho nema pravo zobrat,,,,, nechapem preco si do toho zatiahol eutanaziu ked to je uplne z ineho sudka,tam ide o velmi tazko chorich s tpiacich 2.) zjavne si predstavujes ze zivot to je ako ked si spustis svoju oblubenu PC hru zacnes hrat za urcitu postavu, a ked sa nieco nepodari tak kliknes v menu na tlacitko LOAD GAME 3.)kazdy nas krok ,kazde slovo co vyriekneme je uz nezmenitelne , skratove konanie casto vedie k tragediam 4.) ani po tvojom vysvetleni ,ze ak zbabral matury ma pravo siahnut si na zivot som svoje stanovisko nezmenil , ak aj je z chudobnejsich pomerov nevidim dvovod preco by sa este nemohol o nieco pokusit ... nie vsetci geniovia boli bohati ,tak ako nie vsetci bohaci zacinali bohati mozno ,sa zo skaredeho kacatka stane labut , ale pri takomto hazardovani zo zivotom nikdy ! zivot treba zit taky aky je, aj takyto sa da prezit este plnohodnotne , rany sa casom zahoja .......
btw len tak troska offtopic,nauc sa aspon trocha slusne vyjadrovat,lebo si uvedom ze taketo "obmedzene "odpovede tvojim argumentom na vaznosti nepridavaju
btw len tak troska offtopic,nauc sa aspon trocha slusne vyjadrovat,lebo si uvedom ze taketo "obmedzene "odpovede tvojim argumentom na vaznosti nepridavaju
-
P3Bo
Guru wannabe
Lolofon : Ja sa nehadam ty nebodaj ano ?
A po druhe njn som trosku zaostalejsi ked si si uz vsimol takze musis to brat s rezervou moje odpovede ale v celku je jedno ci tam napisem to alebo ono lebo myslim ze si dost inteligentny nato aby si to pochopil. Inac aby sme sa dostali k tomu preco som tam dal eutanaziu ...ty si sa vyjadril ohladom jakubka ...ja som len pokracoval ohladom ludi so zdravotnymi tazkostami tak prepac ze som zasiel mimo... no a idem sa vyjadrit k tomu co si napisal
1. mozno mas pravdu ale jednoducho tiez to musis brat takto , je lepsie ked sa nezabije a bude z neho len narkoman alebo cosi podobne ? Ved tym si svoj zivot zobral rovnako ako samovrazdou . Jedine v com je rozdiel je to ze ked nanho budu spominat tak aspon budu mat pekne spomienky a nie iba vsetko zle co za svoj zivot napachal ako fetak.
2.Nemyslim si to (ja sa snazim neukladat hry aspon je potom vacsia sranda sa vysporiadat s novou (zlou ) situaciou )
3.Myslim ze ked sa ti do 24 hodin nezmeni tvoj nazor tak sa to nepovazuje za skratove konanie ... neviem ako dlho mal on casu na to...
4. Svet vie iba o tom 1% uspesnych a genialnych co sa dostali na svetlo sveta ale tych ostatnych 99% je zabudnutych niekde na ulici takze aj to by si mohol zvazit tu pravdepodobnost ci sa do toho 1% prave on zmesti .
//davam argumenty aspon ako take niektory len napisali ze je ....... ked nieco take spravil . Myslis ze to je lepsi argument ?
1. mozno mas pravdu ale jednoducho tiez to musis brat takto , je lepsie ked sa nezabije a bude z neho len narkoman alebo cosi podobne ? Ved tym si svoj zivot zobral rovnako ako samovrazdou . Jedine v com je rozdiel je to ze ked nanho budu spominat tak aspon budu mat pekne spomienky a nie iba vsetko zle co za svoj zivot napachal ako fetak.
2.Nemyslim si to (ja sa snazim neukladat hry aspon je potom vacsia sranda sa vysporiadat s novou (zlou ) situaciou )
3.Myslim ze ked sa ti do 24 hodin nezmeni tvoj nazor tak sa to nepovazuje za skratove konanie ... neviem ako dlho mal on casu na to...
4. Svet vie iba o tom 1% uspesnych a genialnych co sa dostali na svetlo sveta ale tych ostatnych 99% je zabudnutych niekde na ulici takze aj to by si mohol zvazit tu pravdepodobnost ci sa do toho 1% prave on zmesti .
//davam argumenty aspon ako take niektory len napisali ze je ....... ked nieco take spravil . Myslis ze to je lepsi argument ?
ohladom "jakubka" som sa vyjadril preto lebo jeho otec prekonal ovela vecsiu psychicku krizu ako to ze nieco zle napisal ,stratil rodinu ......
neviem ci z mladeho cloveka ktori nezmaturuje a pochadza z chudobnej rodiny musi vzniknut hned narkoman ,iked psychycke stresy sposobuju ze slabsi jedinci utekaju k takymto "zabudacom",,,vies mne to tak s tou hrou pripadalo,dokonca az tak ako keby si hovoril ze ked niekto nieco pokazi MAL by spachat samovrazdu ,z takehoto konania si treba pre tich co to citaju a nahodou nezmaturuju reps sa im stane nieco ine vziat ponaucenie...ako nereagovat,,,,, velmi pochybujem ze to bolo az 24 hodin po tom...... aj keby to bolo len 0.00000000001 % nevidim dvovod preco by sa o to nemal pokusit ale siahat si na zivot ,keby sa nikto nepokusal tak kde by sme boli ? chytali by sme asi mamuty do jam este !!!!!!!
neviem ci z mladeho cloveka ktori nezmaturuje a pochadza z chudobnej rodiny musi vzniknut hned narkoman ,iked psychycke stresy sposobuju ze slabsi jedinci utekaju k takymto "zabudacom",,,vies mne to tak s tou hrou pripadalo,dokonca az tak ako keby si hovoril ze ked niekto nieco pokazi MAL by spachat samovrazdu ,z takehoto konania si treba pre tich co to citaju a nahodou nezmaturuju reps sa im stane nieco ine vziat ponaucenie...ako nereagovat,,,,, velmi pochybujem ze to bolo az 24 hodin po tom...... aj keby to bolo len 0.00000000001 % nevidim dvovod preco by sa o to nemal pokusit ale siahat si na zivot ,keby sa nikto nepokusal tak kde by sme boli ? chytali by sme asi mamuty do jam este !!!!!!!
-
P3Bo
Guru wannabe
ALe ty si zle interpretujes moje prispevky ... vies ja som nikomu nenapisal aby sa isiel zabit.. ja som len bol rozculeny zpociatku nad tym ako ludia dost nechapavo reagovali na jeho pocin. Dobre dalej si napisal ze len psychicke problemy mozu cloveka doviest k narkomanstvu.. ja to doplnim iba clovek s podlomenou psychykou a slabou volou moze byt drogovo zavisly ... a myslim ze prave on do tej skupiny patri.Lolofon napísal:ohladom "jakubka" som sa vyjadril preto lebo jeho otec prekonal ovela vecsiu psychicku krizu ako to ze nieco zle napisal ,stratil rodinu ......
prepac ale mne to pripadalo dost jasne tu vidis konanie v afekte ,nazlosteny si napisal to co by si v pokojnom stave napisal inac,,hnev nam berie triezve uvazivanie...takisto reagoval aj ten chlapec u neho to malo ale hlbsie nasledky .... imho mal by ist za psychologon ak nie na liecenie,lebo stavy depresie sa mozu vracat a to co sa nepodari prvy krat ... lebo ako si napisal v poslednom prispevku je na tom asi dost zle , lahko sa moze z labilneho stat drogovo zavisla troska ...P3Bo napísal: tak učinil preto aby sa z neho nestala rovnaká troska ako takí ľudia ktorých som uviedol v príspevku vyžšie. Je to jeho život keď chce nech si ho zoberie, a ty alebo hocikto neznámy mu do toho má také hovno hovoriť !!
-
Mek
Addict
sorry, ale skocim vam dvom do dialogu
ja som o nicom nevedel, az z hojka som sa dozvedel
moj nazor - no a co? problem je to jeho a jeho rodiny, ved ako tu bolo napisane, akurat svojim konanim sposobil mrhanie prostriedkov... a media to samozrejme zvelicili, maju o com pisat...
takze nepozastavujme sa, zivot ide dalej... zaujimave, ze tolko ludi dokaze zniest stres bez problemov a najde sa jeden, ktory urobi blbost... ale holt aj taki musia byt, aby sme vedeli, ktori su ti normalni
ja som o nicom nevedel, az z hojka som sa dozvedel
moj nazor - no a co? problem je to jeho a jeho rodiny, ved ako tu bolo napisane, akurat svojim konanim sposobil mrhanie prostriedkov... a media to samozrejme zvelicili, maju o com pisat...
takze nepozastavujme sa, zivot ide dalej... zaujimave, ze tolko ludi dokaze zniest stres bez problemov a najde sa jeden, ktory urobi blbost... ale holt aj taki musia byt, aby sme vedeli, ktori su ti normalni