|
|
|
| Autor |
Správa |
i1 Amateur

Stav:  Založený: 12.11.2005 Príspevky: 20
Zaslal: 07 Nov 2006, 20:19 Predmet: |
|
|
aby som bol presnejsi:
Fyzickou osobou je kazdy clovek ako prirodzeny nositel prav a povinnosti. Sposobilost fyz. osoby mat prava a povinnosti vznika narodenim a zanika smrtou.
Sposobilost obcana na pravne ukony - sposobilost svojimi pravnymi ukonmi nadobudat prava a brat na seba povinnosti (aj podnikat) vsak vznika az dovrsenim !plnoletosti!. |
|
| Návrat hore |
|
 |
peterkozel Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 22.06.2006 Príspevky: 844 Bydlisko: doma Karma: 
|
Zaslal: 07 Nov 2006, 20:46 Predmet: |
|
|
ak chces s niecim zacat a mas peniaze tak si setri nervi a najmi si nejakeho poradcu v oblasti rozbiehania nejakeho kseftu,zo skusenosti viem ze -
-budes lietat z dveri do dveri
-stale ti bude nieco chibat - papiere
-kazda zasrana uradnicka rit bude ochotna az po uplatku
-dost problem je najst vhodny a cenovo vyhodny objekt-najom...
a stym kurzom atak vyzaduje to soc.poistovna koli prispevku na rozvoj podnikania,proste stat ti neda prispevok len tak napr.murar si chce otvorit manikuru..., na plno veci tiez potrebujes licencie... |
|
| Návrat hore |
|
 |
audiotrack Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 7469 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 07 Nov 2006, 22:26 Predmet: |
|
|
| i1 napísal: |
aby som bol presnejsi:
Fyzickou osobou je kazdy clovek ako prirodzeny nositel prav a povinnosti. Sposobilost fyz. osoby mat prava a povinnosti vznika narodenim a zanika smrtou.
Sposobilost obcana na pravne ukony - sposobilost svojimi pravnymi ukonmi nadobudat prava a brat na seba povinnosti (aj podnikat) vsak vznika az dovrsenim !plnoletosti!. |
na prvej strane si tvrdil ešte niečo iné... |
|
| Návrat hore |
|
 |
sundevil VIP

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.03.2005 Príspevky: 2704 Bydlisko: Home: MT Work: BA Karma: 
|
Zaslal: 07 Nov 2006, 22:44 Predmet: |
|
|
Čo všetko je potrebné na podnikanie?
jedna vec by mala tomuto predchadzat a to: (sorry za velke pismena) PODNIKATELSKY PLAN
neviem kto by bol ochotny pustit sa robit biznis, bez nejakeho planu, hadam len totalny ignorant
1/ si rozmysli ci ma zmysel rozbiehat nieco v com je velka konkurencia
2/ ak ano, tak druha vec su financie, ak nemas dost svojich tak prichadza na rad banka, a hadaj co po tebe ako podnikatelovi budu chciet? Ano, podnikatelsky plan, a v nom kompletne plany na najblizsie roky, tj. vsetky povinne vykazy a pod veci, pokial to nezvladnes sam, mozes si najat nejaku konzultacnu firmu, v tom pripade prirataj dalsie prachy. Rataj s tym ze pokial ti to nepojde tak musis mat nejake krytie a pod. ale sak neboj existuju rozme poradne(bezplatne) pre malych a strednych podnikatelov, takze s ich pomocou by si to mohol zvladnut
dobre si zvaz ci do takehoto niecoho pojdes, lebo nie ze zalozis v banke dom rodicov a skrachujes, potom ta asi v laske velmi nebudu mat |
|
| Návrat hore |
|
 |
i1 Amateur

Stav:  Založený: 12.11.2005 Príspevky: 20
Zaslal: 08 Nov 2006, 9:04 Predmet: |
|
|
| audiotrack napísal: |
| na prvej strane si tvrdil ešte niečo iné... |
ja som to myslel z ekonomickeho hladiska... |
|
| Návrat hore |
|
 |
erytrocyt Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.08.2006 Príspevky: 2994 Bydlisko: Tam dze še muchy obracaju Karma: 
|
Zaslal: 08 Nov 2006, 9:51 Predmet: |
|
|
| i1 napísal: |
| ja som to myslel z ekonomickeho hladiska... |
Dobre, troška si sa pomotal. Takže to najhoršie čo môžeš urobiť je zatĺkať to. Už to jednoducho nechaj tak. |
|
| Návrat hore |
|
 |
enter00 Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.08.2006 Príspevky: 2047
Zaslal: 08 Nov 2006, 12:37 Predmet: |
|
|
tanecny klub? to znamena diskoteka... a nalejme si cisteho vina, kazda diskoteka patri alebo je pod "ochranou" nejakej miestnej mafie.
urobis krasny podnik, vsetko zaplatis a za par dni za tebou pride par chlapcov, ktori budu chciet robit vasmu podniku ochranu, inak bez tej ochrany velmi rychlo vyhoris a pod...
takze zabudni na nejaku diskoteku, ked chces podnikat tak nieco seriozne.
a nato potrebujes vzdelanie, sikovnost, inteligenciu a nejaky pociatocny kapital. jeho vyska zalezi na obore. |
|
| Návrat hore |
|
 |
berija111 Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.05.2005 Príspevky: 601 Bydlisko: Rejkjavik Karma: 
|
Zaslal: 08 Nov 2006, 12:38 Predmet: |
|
|
ja som tiez uvazoval ze by sa zisiel niekde poriadne velky disco pub alebo nieco take kde bude velka hala velky tanecny parket a dost miest na sedenie tak keby mal niekto zaujem nieco take rozbehnut a nema skym nech sa mi ozve mozme nieco podniknut  |
|
| Návrat hore |
|
 |
ma3ix Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.07.2006 Príspevky: 249 Bydlisko: GreenLand Karma: 
|
Zaslal: 08 Nov 2006, 13:15 Predmet: |
|
|
| berija111 napísal: |
ja som tiez uvazoval ze by sa zisiel niekde poriadne velky disco pub alebo nieco take kde bude velka hala velky tanecny parket a dost miest na sedenie tak keby mal niekto zaujem nieco take rozbehnut a nema skym nech sa mi ozve mozme nieco podniknut  |
No presne taketo nieco som mal na mysli...
Ale vidim ze je to dost tazke takze asi nic z toho nebude.. to bol len taky napad.
Ak chces tak sa ozvi...mozeme pokecat o tom... |
|
| Návrat hore |
|
 |
killa_bee Star

Stav:  Založený: 25.08.2005 Príspevky: 571
Zaslal: 08 Nov 2006, 13:38 Predmet: |
|
|
| Bar, diskoteka,....je pohostinska cinnost, cize potrebujes mat vzdelanie v odbore kuchar, casnik, resp hotelova akademia. V lete som s tatkom zakladal takuto sro-cku, takze viem o com hovorim. Kedysi ti stacilo preukazat prax, ale tedkom to uz nejde. Alebo ti staci ako zodpovednu osobu (prevadzkara) zamestnat niekoho s takymto vzdelanim. Btw, vela stastia s vyberom personalu..budu ta oje*avat, kde sa len bude dat. |
|
| Návrat hore |
|
 |
r4wMUnt34q Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 29.09.2006 Príspevky: 555 Bydlisko: Čo je bydlisko? Karma: 
|
Zaslal: 08 Nov 2006, 19:27 Predmet: |
|
|
Odporúčam prečítať knihu : Rich dad, poor dad.. Bohatý otec, chudobný otec.. Tá je dosť dobrá a tie základy pre podnikanie tam sú dobre vystihnuté  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|