|
| Autor |
Správa |
ma3ix Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.07.2006 Príspevky: 249 Bydlisko: GreenLand Karma: 
|
Zaslal: 07 Nov 2006, 17:01 Predmet: Čo všetko je potrebné na podnikanie? |
|
|
Caute.
No napadlo ma ze by sa mohol u nas spravit nejaky oki podnik na tanecnu hudbu, ale asi nema kto. Tak chcem zistit co vsetko je potrebne na to aby som si napriklad mohol otvorit nejaky bar alebo nieco take...sak chapete
Jasne je ze treba mat prachy na to ..ale to ostatne okolo toho..nejake papierovacky atd....mate skusenosti..?  |
|
| Návrat hore |
|
 |
peterkozel Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 22.06.2006 Príspevky: 844 Bydlisko: doma Karma: 
|
Zaslal: 07 Nov 2006, 17:18 Predmet: |
|
|
| vela prachov a ked su peniaze tak aj to papierovanie sa da vybavit rychlejsie, no cojaviem - zivnostensky,podnikatelsky zamer,vhodne piestori+dobry flek abi to nebolo desi zasite panubohu za chrbtom,higienicke povolenie...a zas tie peniaze |
|
| Návrat hore |
|
 |
erytrocyt Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.08.2006 Príspevky: 2994 Bydlisko: Tam dze še muchy obracaju Karma: 
|
Zaslal: 07 Nov 2006, 17:25 Predmet: |
|
|
| Samozrejme vzdelanie adekvátne zameraniu tvojho podnikania... |
|
| Návrat hore |
|
 |
audiotrack Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 7469 Bydlisko: Prievidza Karma: 
|
Zaslal: 07 Nov 2006, 17:29 Predmet: |
|
|
| originálnu myšlienku aby si sa presadil |
|
| Návrat hore |
|
 |
peterkozel Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 22.06.2006 Príspevky: 844 Bydlisko: doma Karma: 
|
Zaslal: 07 Nov 2006, 17:30 Predmet: |
|
|
| urad ti da aj nejaky biedny prispevok na rozvoj len musis mat aspon nejaky kurz - barmansky a tak |
|
| Návrat hore |
|
 |
ma3ix Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.07.2006 Príspevky: 249 Bydlisko: GreenLand Karma: 
|
Zaslal: 07 Nov 2006, 17:59 Predmet: |
|
|
No ano kurz...ale aky mam mat kurz ked chcem mat tanecny klub?
Vidim ze to neni take jednoduche nieco urobit v dnesnej dobe
Je vlastne tanecny klub podnikanie? |
|
| Návrat hore |
|
 |
erytrocyt Moderátor

Pohlavie:  Stav:  Založený: 10.08.2006 Príspevky: 2994 Bydlisko: Tam dze še muchy obracaju Karma: 
|
Zaslal: 07 Nov 2006, 18:13 Predmet: |
|
|
Áno je to podnikanie.
Chceš uspieť? Zaplátaj dieru na trhu. Ktorá to ale je, to ti neporadím. Ak by som to vedel, som milionár... |
|
| Návrat hore |
|
 |
zelovoc Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 15.10.2005 Príspevky: 2710 Bydlisko: predavam Fuji S6500fd Karma: 
|
Zaslal: 07 Nov 2006, 18:26 Predmet: |
|
|
| eritrocit napísal: |
| Samozrejme vzdelanie adekvátne zameraniu tvojho podnikania... |
na podnik netreba, moj sef co ma svoje dve krcmicky tak ma akurat sportove gymnazium.
treba vsetky mozne povolenia, este aj od hasicov atd atd, to si musis zistit. ale ved zajdi do baru kam rad chodis a sa popytaj.oi zivnostensky list, nejake tie peniazky na zaciatok, na tanecny bar dost vela, pamataj ze ked budes pustat hudbu musis platit SOZAe peniazky, co su obycajny vypalnici. na takyto vacsi podnik, nezabudni ani na podsvetie ani na vyhadzovacov.
edit:/ nezabudni na take veci ako hygienicky preukaz a papier o povoleni pracovat v potravinarstve, ci ako sa to vola, kazdy tvoj casnik to potrebuje. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Frikso Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 07.03.2006 Príspevky: 2864 Bydlisko: Cífer [19] Karma: 
|
Zaslal: 07 Nov 2006, 18:37 Predmet: |
|
|
Mozno by nebolo na skodu zaist za nejakym odbornikom, co ti pomoze uspesne preinvestovat (predpokladam pozicane) peniaze a postavit tak tvoj podnik na nohy Drzim palec |
|
| Návrat hore |
|
 |
Lord_3D Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 27.11.2005 Príspevky: 2983
Zaslal: 07 Nov 2006, 18:48 Predmet: |
|
|
| V takomto odbore jednoznačne dobrý nápad a šikovnosť. No a zamozrejme peniaze... |
|
| Návrat hore |
|
 |
r4wMUnt34q Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 29.09.2006 Príspevky: 555 Bydlisko: Čo je bydlisko? Karma: 
|
Zaslal: 07 Nov 2006, 18:59 Predmet: |
|
|
Pevné nervy, trpezlivosť a húževnatosť. Treba na tom vela vela pracovat..
| ma3ix napísal: |
No ano kurz...ale aky mam mat kurz ked chcem mat tanecny klub?
Vidim ze to neni take jednoduche nieco urobit v dnesnej dobe
Je vlastne tanecny klub podnikanie? |
Myslim, ze je. Budes to sice zo zaciatku managovat sam, ale neskor mozno uz budes len majitel  |
|
| Návrat hore |
|
 |
i1 Amateur

Stav:  Založený: 12.11.2005 Príspevky: 20
Zaslal: 07 Nov 2006, 20:00 Predmet: |
|
|
1, cisty trestny register
2, mat 18 rokow
3, musis byt dusevne sposobili
ked splnis tieto 3 veci mozes sa stat fyzickou osobou - cize mozes dostat zivnostensky list a hura do podnikania  |
|
| Návrat hore |
|
 |
erytrocyt Moderátor

|
Zaslal: 07 Nov 2006, 20:02 Predmet: |
|
|
| i1 napísal: |
| ked splnis tieto 3 veci mozes sa stat fyzickou osobou |
Niekto mu vysvetlite čo je to fyzická osoba, mňa toto teraz dobre pobavilo  |
|
| Návrat hore |
|
 |
i1 Amateur

Stav:  Založený: 12.11.2005 Príspevky: 20
Zaslal: 07 Nov 2006, 20:08 Predmet: |
|
|
moj milovany v podnikani sa rozlisuje toto:
fyzicka osoba - podnika na zaklade zivnostenskeho opravnenia
pravnicka osoba - vznika zlucenim min. 2 fyz. osob a podnika na zaklade zmluvy o zdruzeni a zapisuje sa do obchodneho registra...
mna pobavilo ze ty si sa pobavil |
|
| Návrat hore |
|
 |
miki690 Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 07.10.2005 Príspevky: 1018 Bydlisko: PPV Karma: 
|
Zaslal: 07 Nov 2006, 20:10 Predmet: |
|
|
lol aj ja som sa zasmial
| wikipedia napísal: |
| Fyzická osoba je človek, jednotlivec, opak právnickej osoby. --> Právnická osoba je podnik, organizácia, nadácia, ktorá je spôsobilá k právam a povinnostiam. |
| Kód: |
| http://sk.wikipedia.org/wiki/Fyzická_osoba |
a k tomu podnikaniu ... najlepsie spravis ked si ozenies nejaky kurz pre podnikatelov... proste aby si zistil ako to chodi , naucil sa robit rozpocty zistil aky je zakon co sa tyka podnikania. aby si vedel ako platit odvody, z coho ich platit atd ... alebo si aspon kup nejaku kvalitnu publikaciu  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
 |
|