|
|
|
| Autor |
Správa |
ZitePunkom Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 07.03.2006 Príspevky: 1149 Bydlisko: Seru na Vás,já jdu domů.. Karma: 
|
Zaslal: 28 Feb 2008, 13:58 Predmet: |
|
|
Ako fakt..Landu som počúval,počúval som aj Orlíka..Aj samotného Landu neskôr..Učil som sa od neho aj nejaké skladby zahrať..Človeku sa dá všeličo prepáčiť. To,že sa ospravedlnil,beriem. Ale ak to, s tým límcom myslel vážne, tak v mojich očiach klesol veľmi hlboko..  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Peky05 Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.07.2007 Príspevky: 580 Bydlisko: KE Karma: 
|
Zaslal: 28 Feb 2008, 14:25 Predmet: |
|
|
| pocuvam ho je velmi dobry spevak,ked bude mat koncert v KE tak urcite pojdem |
|
| Návrat hore |
|
 |
Ujo Marky Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.09.2005 Príspevky: 796 Bydlisko: Dlhe Diely Karma: 
|
Zaslal: 28 Feb 2008, 15:35 Predmet: |
|
|
| Tomasito napísal: |
Ci mal az take excesy, ze na koncerte palil slovensku vlajku neviem, o tej nehode jeho manzelky som tiez pocul (imho famy), ale udajne este v 90´s dostal za huste reci nakladacku na jednom koncerte a prave to malo byt dovodom tych jeho vyrokov.
TT: Ti co ho oznacuju za nacka su smiesni (vid. Orlik song Faschos). Hold, vlastenectvo sa dnes pre mnohych = nacek = fasista. |
Dostal cez drzku na jednom koncerte od spevaka kapely Zona A (Konyk sa nezda ), je to potvrdene aj na ich stranke www.zonaa.sk niekde zahrabane v diskusiji |
|
| Návrat hore |
|
 |
Key5ers0ze King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 28.04.2006 Príspevky: 1738 Bydlisko: Offline.. Karma: 
|
Zaslal: 28 Feb 2008, 18:21 Predmet: |
|
|
no ja som kedysi davno cital rozhovor s Konykom, ktory povedal, ze Landa prisiel na nejaky koncert Zony v Cechach kde nieco vykrikoval na Slovakov, o drzke nepadlo ani slovo a vraj si to potom vyrozpravali a normalne sa respektuju  |
|
| Návrat hore |
|
 |
M142 Medium Star

Stav:  Založený: 22.03.2006 Príspevky: 398
Zaslal: 28 Feb 2008, 20:26 Predmet: |
|
|
| Key5ers0ze napísal: |
no ja som kedysi davno cital rozhovor s Konykom, ktory povedal, ze Landa prisiel na nejaky koncert Zony v Cechach kde nieco vykrikoval na Slovakov, o drzke nepadlo ani slovo a vraj si to potom vyrozpravali a normalne sa respektuju  |
ani slovo?
Áno, bolo to myslím v roku 1988. Hrali sme v Prahe v DK Opatov. Pod pódiom provokovala početná skupinka pražských skinheads ... vykrikovali niečo proti Slovákom a napádali našich fanúšikov. Tak sme s Braňom Alexom zoskočili z pódia, jednému z najaktívnejších som jednu trafil, on mi ju vrátil ... a potom nás od seba odtrhli. Až po koncerte som sa dozvedel, že "pěkně si jí Landovi šoupnul" . Ináč medzi tými provokujúcimi skinheads bol vtedy aj Petr Hošek, spevák Plexis. V roku 1996 sme sa s Landom stretli vo vydavateľstve Monitor, omluvil sa mi, že bol vtedy hlúpy a podobné typy teraz znechucujú koncertovanie aj jemu ... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Key5ers0ze King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 28.04.2006 Príspevky: 1738 Bydlisko: Offline.. Karma: 
|
Zaslal: 28 Feb 2008, 20:28 Predmet: |
|
|
Moze to byt pravda, ja som to nevylucil, odvolaval som sa na rozhovor, v ktorom to nebolo
Btw. plexis? poznam par songov a v zivote by som to na nich nepovedal  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jeremy Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.12.2006 Príspevky: 685 Bydlisko: Pažravá Karma: 
|
Zaslal: 28 Feb 2008, 20:40 Predmet: |
|
|
sry necital som celu diskusiu ale teraz moj nazor na landu:
V minulosti velky k...t a nacek co hovori sam za seba...teraz sa tvari ze sa zmenil... ale aj tak mi pride ako pako...
Prespevava Krylove pesnicky a preraba ich vid Morituri te salutant.. Ale jaksi tie pesnicky vobec nepochopil a urobil z nich nieco strasne. Napr ta morituri Kryl spieva baladu o vojakoch iducich na smrt a landa z toho spravil nieco no neda sa to opisat ale ta pesnicka je ocividne nepochopena....
A dokonca sa mi aj par krat stalo ze ked som bol v pube pustil som Kryla tak sa ozvalo To co je za trtka co takto chu**** prespievava Landu...A aj ked sa chlapec tvari ze sa zmenil nieco v sebe uz nezmeni orlikovsku minulost a to ze teraz ho maju vyholenci stale radi a stale ho pocuvaju ako Orlik... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Key5ers0ze King

|
Zaslal: 28 Feb 2008, 20:46 Predmet: |
|
|
Jeremy: ja si z casu na cas pustim Orlikov a ked si o mne myslis, ze som nacko precitaj si najprv moje prispevky v prislusnych temach
video numero uno |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jeremy Star

|
Zaslal: 28 Feb 2008, 20:54 Predmet: |
|
|
Key5ers0ze:
ja netvrdim o nikom ze je fasista ale bo rasista to je moje zlozite vyjadrovanie a teba poznam z fora a citam tvoje prispevky.... neboj
a ako v tom videu odznelo my niesme fasisti a my za to nemozeme ze atd atd sice o ni za to nemozu ze ich pocuvaju nackovia ale tak co cakas ked si buduju rovnaky imidz ako oni resp budovali a no neviem ci je prudky nacionalista zrovna vhodny smer...ako ja som pozeral minule daky dokument na ct2 o landovi kde bol pri krylovom hrobe rozpraval o nom rozpraval o minulosti ako sa zmenil atd ale stale sam tvrdil ze to bolo zle. len to co hovori teraz uz nikto z tych holohlavych nepocuva ... proste ja iba tvrdim ze LANDA nepochopil krylove pesnicky ked ich prespievaval a to sa mi na tom nepaci ked holohlavy to beru ako landove nacionalisticke songy ktorymi vyjadruje prudky nacionalizmus atd atd...
pre porovnanie
http://youtube.com/watch?v=01GfNdpsfFA&feature=related morituri te salutant by kryl
http://youtube.com/watch?v=1205wnS3Tzs&feature=related and by landa
porovnaj si tie dve pesnicky ako ich speivaju jeden spieva s laskou a druhy s nenavistou aspon tak sa javi jeden spieva baladu a druhy spieva vojensku pochodovku... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Key5ers0ze King

|
Zaslal: 28 Feb 2008, 21:03 Predmet: |
|
|
Kryla som mal vzdy rad a keby ho prespieval ktokolvek, nikdy to uz nebude Kryl. Priznavam, ze album kde Landa prespieval Kryla je asi jeden z najslabsich(ani tych Orlikov nejak nemilujem, ale sem-tam ked pride nalada vypocujem si ich). A ver tomu, ze vacsina terajsich Landovych fanusikov vie kto Karel Kryl bol a co vsetko pre tento(CeskoSlovensko)stat spravil, dokonca vacsine Landovych fanusikov(ktorych poznam)sa Kryl v podani Landu nepaci. Uplne chapem a respektujem tvoj postoj, kedze aj ja neznasam ak nejaka "skvela" kapela vykradne nejaky skvely stary legendarny song a takmer nikto nevie, kto bol povodnym autorom.To, ze sa k Landovi hlasia ti kreteni vadi aj mne, ale s tym asi nic nespravim..
Pre mna je Landa jeden skvely Umelec, ktoremu sa podari takmer vsetko coho sa dotkne(dobre zhodneme sa na tom, ze Orlici a Kryl sa mu az tak nepodarili).
Napriklad genialny muzikal Krysar, ale aj niektore genialne songy ako napr. Protestsong s genialnym nadcasovym textom  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jeremy Star

|
Zaslal: 28 Feb 2008, 21:05 Predmet: |
|
|
Pre mna je Landa jeden skvely Umelec, ktoremu sa podari takmer vsetko coho sa dotkne(dobre zhodneme sa na tom, ze Orlici a Kryl sa mu az tak nepodarili).
Napriklad genialny muzikal Krysar, ale aj niektore genialne songy ako napr. Protestsong s genialnym nadcasovym textom  |
Ako jasne Landa v poslednych rokoch urobil na sebe velku zmenu a velmi na sebe zapracoval. A teraz sa snazi robit dobre veci, ide jaksi opacnym smerom
<ot> a ku krylovi mohla by tu byt aj tema o nom resp neviem ci nieje </ot> |
|
| Návrat hore |
|
 |
jackb Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 2841 Bydlisko: mesto kniezata Pribinu Karma: 
|
Zaslal: 28 Feb 2008, 23:37 Predmet: |
|
|
jj, Protest song sa mi velmi paci ale aj ine jeho texty...
Je fakt smutne, ze aj ked sa clovek zmenil stale ostava v ocich nazis-juniors,ale aj antifa tym nackom, ktorym bol pre viac ako 10 rokmi.
Osobne som toho nazoru ze clovek sa vo vnutri nezmeni nikdy, iba navonok a to sa Danovi podarilo asi az velmi dobre. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Key5ers0ze King

|
Zaslal: 28 Feb 2008, 23:41 Predmet: |
|
|
samozrejme tych songov je strasne vela, napr. Tajemstvi je magicka pesnicka alebo Touha z Kvasky alebo cely muzikal Krysar..Proste tazko by som hladal nieco co sa mi od neho nepaci...
 |
|
| Návrat hore |
|
 |
Maki Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.11.2005 Príspevky: 2373
Zaslal: 28 Feb 2008, 23:47 Predmet: |
|
|
landu mam rad... aj ked v poslednej dobe dako pocuvam vsetko mimo CR/SR... ale dakedy napravim... na koncert by som aj siel, ale do BA daleko, do KE tiez kedze som z BB tak mi to moze byt jedno a akurat ked budeme mat akademicky tyzden a na moje narodky(BA) - proste neda sa svietit no... skoda  |
|
| Návrat hore |
|
 |
jackb Guru

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.09.2005 Príspevky: 2841 Bydlisko: mesto kniezata Pribinu Karma: 
|
Zaslal: 28 Feb 2008, 23:56 Predmet: |
|
|
samozrejme tych songov je strasne vela, napr. Tajemstvi je magicka pesnicka alebo Touha z Kvasky alebo cely muzikal Krysar..Proste tazko by som hladal nieco co sa mi od neho nepaci...
 |
ja velmi na muzikaly niesom,ale aj tam sa najdu take co ma "chytia za srdco". vela ludi nechape ako mozem pocuvat hop a landu sucastne,ale kedze nemam hudobny sluch pocuvam hudbu pre ich texty. a tie ma landa velmi dobre. moje naj su "historicke": Tradice, Bila hora, 1938, Moravske pole, Militia Cristi... od kedy som nasiel album Boure pocuvam len ten  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|