Darcovstvo krvi

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Boli ste uz darovat krv?

Ano, chodim casto.
22
19%
Ano, bol som iba vyskusat.
10
8%
Nie, ale rozmyslam o tom.
47
40%
Nie a ani sa nechystam.
24
20%
Nie som vhodny darca.
15
13%

Celkom hlasov: 118

Retsko
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Retsko »

Heh ta vy ste riadny vychcanci... Vy nechodite darovat krv!!! Vy ju chodite predavat!!! Kua sa tvarite ze idete darovat a pritom za to beriete prachy???
Nymphested
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Nymphested »

a co teraz ? kopu studentov to robi pre peniaze.
no co, ked stat da tak da :P to je len dobre ! a na tie sesticky sa tesiiim :wink:
stajo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa stajo »

ježiš vy ste blbý tie peniaze čo dostaneš tak to je ako stravné!! že sa máš isť najesť. a aj tak tá 100 raz za 3 mesiace ťa z biedy nevytrhne! ja chodím na bagetu a 2dc červeného vína! 8)
Janky
Star
Star

Príspevok od používateľa Janky »

Ja by som rad daroval,ale este namám 18.Otec ma bronzovu a striebornu Jánskeho plaketu.A chýbali mu dva odbery,aby mal zlatú.namerali mu vysoky tlak,takze darovat uz nemoze. :wink:
stajo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Janky napísal:Ja by som rad daroval,ale este namám 18.Otec ma bronzovu a striebornu Jánskeho plaketu.A chýbali mu dva odbery,aby mal zlatú.namerali mu vysoky tlak,takze darovat uz nemoze. :wink:
a chodil aj na plazmu či len na odbery??? 8)
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

Kua, zajtra idem prvy krat... babena ma zlomila :cry:
Nymphested
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Nymphested »

Tomasito napísal:Kua, zajtra idem prvy krat... babena ma zlomila :cry:
fuuu to tam nejdes sam od seba... no mna by asi neovplivnil nikto.. ja tam pojdem sam, bez nikoho prosikania :)
Tomasito
VIP
VIP

Nymphested napísal:fuuu to tam nejdes sam od seba... no mna by asi neovplivnil nikto.. ja tam pojdem sam, bez nikoho prosikania :)
Kazdy darca krvi na tuto moznost zareagoval na zaklade nejakeho impulzu- u mna to bola moja babena a jej argumenty :)
Janky
Star
Star

stajo napísal:a chodil aj na plazmu či len na odbery??? 8)
Iba krv.Ked som sa ho pytal na tu plazmu,tak ani nevedel co to je.
Mimochodom:Asi podla toho kto kde pracuje,ale za zlatu plaketu byvaju odmeny od 5000-7000,-Sk. :wink:
stajo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Janky napísal:Iba krv.Ked som sa ho pytal na tu plazmu,tak ani nevedel co to je.
Mimochodom:Asi podla toho kto kde pracuje,ale za zlatu plaketu byvaju odmeny od 5000-7000,-Sk. :wink:
no na plazmu sa chodí na 4 hodiny do postele a to vlaste vymenia krv alebo tak nejak, ešte som na tom nebol! a už do 10 odberoch ziskaš zlavu na recepty v lekárny
a keby si chcel dosiahnúť planinovú tak musíš tam chodíť 30 rokov každé 3 mesiace pravidelne! aspon tak mi to vyšlo! potom si už borec 8)
Janky
Star
Star

Otec ma k tomu take male dvojharceky a v kazdom ma 50 zaplneních koloniek o odeberoch.A má ich 3.To 150 odberov-neclých,zopár mu tam chýba.Tak si to zober,co ta caka,rovnako aj mna,ak xcem darovat. :cry:
stajo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Janky napísal:Otec ma k tomu take male dvojharceky a v kazdom ma 50 zaplneních koloniek o odeberoch.A má ich 3.To 150 odberov-neclých,zopár mu tam chýba.Tak si to zober,co ta caka,rovnako aj mna,ak xcem darovat. :cry:
ja už som bol 5 krát a v decembri idem znova
Tomasito
VIP
VIP

Tak v mojom pripade dnes islo nakoniec o odber trombocytov (krvnych dosticiek). Az na mieste som sa dozvedel, ze za to mozem dostat 900 Sk, naco som povedal, ze kvoli dukatom som neprisiel. Sestricka mi vsak s usmevom hned vysvetlila, ze dnes vsetko nieco stoji a tak nech pokojne beriem, pokym je tu tato moznost. Bol som fuckt dost prekvapeny, takze som jej rovnako s usmevom odpovedal, ze sa nenecham prehovarat. Samotny proces trval nieco cez hodinu, dokopy- vratane vysetrenia som tam stravil asi dve hodiny. Na zaver som vyfasoval mensiu igelitku, kde som mal keks, caj, cukor, 2x maly dzus, chleba, az prekvapujuco vela sunky, syr a dalsie prekvapenie vo forme 580 ml konzervy s ananasom (pre mna to bola v tej chvily dalsia haluska prekvapenia). Inak, vsetky sestricky a vysetrujuca doktorka boli az prekvapujuco mile, takze navzdor mojim obavam to dnes bolo fajn prezite dopoludnie. Ked sa mi ozvu nabuduce a budem mat cas, na 99,9% pojdem znova...

PS: Iste to nie je vsade rovnake, no mozno aj tato moja skusenost motivuje poniektorych z tych, ktori este vahaju byt darcom.
stajo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:Tak v mojom pripade dnes islo nakoniec o odober trombocytov (krvnych dosticiek). Az na mieste som sa dozvedel, ze za to mozem dostat 900 Sk, naco som povedal, ze kvoli dukatom som neprisiel. Sestricka mi vsak s usmevom hned vysvetlila, ze dnes vsetko nieco stoji a tak nech pokojne beriem, pokym je tu tato moznost. Bol som fuckt dost prekvapeny, takze som jej rovnako s usmevom odpovedal, ze sa nenecham prehovarat. Samotny proces trval nieco cez hodinu, dokopy- vratane vysetrenia som tam stravil asi dve hodiny. Na zaver som vyfasoval mensiu igelitku, kde som mal keks, caj, cukor, 2x maly dzus, chleba, az prekvapujuco vela sunky, syr a dalsie prekvapenie vo forme 580 ml konzervy s ananasom (pre mna to bola v tej chvily dalsia haluska prekvapenia). Inak, vsetky sestricky a vysetrujuca doktorka boli az prekvapujuco mile, takze navzdor mojim obavam to dnes bolo fajn prezite dopoludnie. Ked sa mi ozvu nabuduce a budem mat cas, na 99,9% pojdem znova...

PS: Iste to nie je vsade rovnake, no mozno aj tato moja skusenost motivuje poniektorych z tych, ktori este vahaju byt darcom.
to je od teba pekne!a to si im povedal že nechceš normálny odber že chceš dať tie doštičky či ako?? 8)
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

Tomasito napísal:Tak v mojom pripade dnes islo nakoniec o odober trombocytov (krvnych dosticiek). Az na mieste som sa dozvedel, ze za to mozem dostat 900 Sk, naco som povedal, ze kvoli dukatom som neprisiel. Sestricka mi vsak s usmevom hned vysvetlila, ze dnes vsetko nieco stoji a tak nech pokojne beriem, pokym je tu tato moznost. Bol som fuckt dost prekvapeny, takze som jej rovnako s usmevom odpovedal, ze sa nenecham prehovarat. Samotny proces trval nieco cez hodinu, dokopy- vratane vysetrenia som tam stravil asi dve hodiny. Na zaver som vyfasoval mensiu igelitku, kde som mal keks, caj, cukor, 2x maly dzus, chleba, az prekvapujuco vela sunky, syr a dalsie prekvapenie vo forme 580 ml konzervy s ananasom (pre mna to bola v tej chvily dalsia haluska prekvapenia). Inak, vsetky sestricky a vysetrujuca doktorka boli az prekvapujuco mile, takze navzdor mojim obavam to dnes bolo fajn prezite dopoludnie. Ked sa mi ozvu nabuduce a budem mat cas, na 99,9% pojdem znova...

Aj ja som daroval vela krvi, ale v USA. Napises mi, ze kde sa da darovat krv (krvne dosticky) v Bratislave? Aj ja by som rad daroval. Pisal si, ze je tam prijemne prostredie, tak by som chcel byt aj ja prijemne prekvapeny :wink:
Diky vopred za informaciu.
Tomasito
VIP
VIP

stajo napísal:to je od teba pekne!a to si im povedal že nechceš normálny odber že chceš dať tie doštičky či ako?? 8)
NN, uz ked mi volali, povedali, ze ide o odber trombocitov, no to som este nevedel, ze sa jedna o tzv. krvne dosticky, ktore sa odstreduju z krvi a v podst. takmer o ziadnu krv nepridem. V BA sa robia odbery v NsP Ruzinov, v NsP Kramare, alebo v NOÚ na Klenovej 1- moja skusenost. Kazdy by sa mal informovat u svojho lekara, kde sa da najblizsie darovat krv (info pre mimo BA).
stajo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Tomasito napísal:NN, uz ked mi volali, povedali, ze ide o odber trombocitov, no to som este nevedel, ze sa jedna o tzv. krvne dosticky, ktore sa odstreduju z krvi a v podst. takmer o ziadnu krv nepridem. V BA sa robia odbery v NsP Ruzinov, v NsP Kramare, alebo v NOÚ na Klenovej 1- moja skusenost. Kazdy by sa mal informovat u svojho lekara, kde sa da najblizsie darovat krv (info pre mimo BA).
no tak to sa potom skúsim spytať že kde sa to chodí! a dám vám potom vedieť! ja som z Oravy a budem to vedieť začiatom decembra 8)
vlasovlac
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa vlasovlac »

Ked som bol ja darovat trombocyty tak to trvalo 1,5 h cisty cas na separatore, akurat ze ku koncu my praskla zila na ruke, kde davali tych 4 litre krvy naspät a dva tyzdne som mal brutalnu modrinu, dali mi 2 gastrace a ratane to bolo za 2 odbery krvy. Chodim darovat vzdy zadara. By ma zaujimalo, ked darujes za peniaze ci dostanes plaketu?
Tomasito
VIP
VIP

vlasovlac napísal:Ked som bol ja darovat trombocyty tak to trvalo 1,5 h cisty cas na separatore, akurat ze ku koncu my praskla zila na ruke, kde davali tych 4 litre krvy naspät a dva tyzdne som mal brutalnu modrinu, dali mi 2 gastrace a ratane to bolo za 2 odbery krvy. Chodim darovat vzdy zadara. By ma zaujimalo, ked darujes za peniaze ci dostanes plaketu?
Plaketu nie- nedostal som ani preukaz. Bolo by kapanek zvratene, keby som za to zobral love a este by som poberal aj vyhody z plakety. BTW. ja som bol na novom separatore, kde navolia tvoju vysku a vahu a pocitac si sam vypocita idealny prietok- je to udajne o cca 1/2 hod. kratsie ako na separatore starom. Na monitore si naviac okrem ineho sledujes ostavajuci cas, % odberu a tiez samotny prietok, ktory ked sa dostane na nizsie hodnoty, akurat zopar krat stisnes past a o5 ide vsetko idealne...
stajo
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

vlasovlac napísal:Ked som bol ja darovat trombocyty tak to trvalo 1,5 h cisty cas na separatore, akurat ze ku koncu my praskla zila na ruke, kde davali tych 4 litre krvy naspät a dva tyzdne som mal brutalnu modrinu, dali mi 2 gastrace a ratane to bolo za 2 odbery krvy. Chodim darovat vzdy zadara. By ma zaujimalo, ked darujes za peniaze ci dostanes plaketu?
vy to máte všetci pomýlené! prachy dostaneš aby si si šiel kúpit niečo najesť to máš ako stravné a nie že si bol darovť krv! a aj tak ža 100 nevytrhne z biedy! a všetko miniem na žrádlo a červené vinko 8)
Napísať odpoveď