Darcovstvo krvi
-
Nymphested
Zablokovaný
-
Nymphested
Zablokovaný
-
stajo
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
no na plazmu sa chodí na 4 hodiny do postele a to vlaste vymenia krv alebo tak nejak, ešte som na tom nebol! a už do 10 odberoch ziskaš zlavu na recepty v lekárnyJanky napísal:Iba krv.Ked som sa ho pytal na tu plazmu,tak ani nevedel co to je.
Mimochodom:Asi podla toho kto kde pracuje,ale za zlatu plaketu byvaju odmeny od 5000-7000,-Sk.
a keby si chcel dosiahnúť planinovú tak musíš tam chodíť 30 rokov každé 3 mesiace pravidelne! aspon tak mi to vyšlo! potom si už borec
Tak v mojom pripade dnes islo nakoniec o odber trombocytov (krvnych dosticiek). Az na mieste som sa dozvedel, ze za to mozem dostat 900 Sk, naco som povedal, ze kvoli dukatom som neprisiel. Sestricka mi vsak s usmevom hned vysvetlila, ze dnes vsetko nieco stoji a tak nech pokojne beriem, pokym je tu tato moznost. Bol som fuckt dost prekvapeny, takze som jej rovnako s usmevom odpovedal, ze sa nenecham prehovarat. Samotny proces trval nieco cez hodinu, dokopy- vratane vysetrenia som tam stravil asi dve hodiny. Na zaver som vyfasoval mensiu igelitku, kde som mal keks, caj, cukor, 2x maly dzus, chleba, az prekvapujuco vela sunky, syr a dalsie prekvapenie vo forme 580 ml konzervy s ananasom (pre mna to bola v tej chvily dalsia haluska prekvapenia). Inak, vsetky sestricky a vysetrujuca doktorka boli az prekvapujuco mile, takze navzdor mojim obavam to dnes bolo fajn prezite dopoludnie. Ked sa mi ozvu nabuduce a budem mat cas, na 99,9% pojdem znova...
PS: Iste to nie je vsade rovnake, no mozno aj tato moja skusenost motivuje poniektorych z tych, ktori este vahaju byt darcom.
PS: Iste to nie je vsade rovnake, no mozno aj tato moja skusenost motivuje poniektorych z tych, ktori este vahaju byt darcom.
-
stajo
Medium Expert
to je od teba pekne!a to si im povedal že nechceš normálny odber že chceš dať tie doštičky či ako??Tomasito napísal:Tak v mojom pripade dnes islo nakoniec o odober trombocytov (krvnych dosticiek). Az na mieste som sa dozvedel, ze za to mozem dostat 900 Sk, naco som povedal, ze kvoli dukatom som neprisiel. Sestricka mi vsak s usmevom hned vysvetlila, ze dnes vsetko nieco stoji a tak nech pokojne beriem, pokym je tu tato moznost. Bol som fuckt dost prekvapeny, takze som jej rovnako s usmevom odpovedal, ze sa nenecham prehovarat. Samotny proces trval nieco cez hodinu, dokopy- vratane vysetrenia som tam stravil asi dve hodiny. Na zaver som vyfasoval mensiu igelitku, kde som mal keks, caj, cukor, 2x maly dzus, chleba, az prekvapujuco vela sunky, syr a dalsie prekvapenie vo forme 580 ml konzervy s ananasom (pre mna to bola v tej chvily dalsia haluska prekvapenia). Inak, vsetky sestricky a vysetrujuca doktorka boli az prekvapujuco mile, takze navzdor mojim obavam to dnes bolo fajn prezite dopoludnie. Ked sa mi ozvu nabuduce a budem mat cas, na 99,9% pojdem znova...
Aj ja som daroval vela krvi, ale v USA. Napises mi, ze kde sa da darovat krv (krvne dosticky) v Bratislave? Aj ja by som rad daroval. Pisal si, ze je tam prijemne prostredie, tak by som chcel byt aj ja prijemne prekvapenyTomasito napísal:Tak v mojom pripade dnes islo nakoniec o odober trombocytov (krvnych dosticiek). Az na mieste som sa dozvedel, ze za to mozem dostat 900 Sk, naco som povedal, ze kvoli dukatom som neprisiel. Sestricka mi vsak s usmevom hned vysvetlila, ze dnes vsetko nieco stoji a tak nech pokojne beriem, pokym je tu tato moznost. Bol som fuckt dost prekvapeny, takze som jej rovnako s usmevom odpovedal, ze sa nenecham prehovarat. Samotny proces trval nieco cez hodinu, dokopy- vratane vysetrenia som tam stravil asi dve hodiny. Na zaver som vyfasoval mensiu igelitku, kde som mal keks, caj, cukor, 2x maly dzus, chleba, az prekvapujuco vela sunky, syr a dalsie prekvapenie vo forme 580 ml konzervy s ananasom (pre mna to bola v tej chvily dalsia haluska prekvapenia). Inak, vsetky sestricky a vysetrujuca doktorka boli az prekvapujuco mile, takze navzdor mojim obavam to dnes bolo fajn prezite dopoludnie. Ked sa mi ozvu nabuduce a budem mat cas, na 99,9% pojdem znova...
Diky vopred za informaciu.
NN, uz ked mi volali, povedali, ze ide o odber trombocitov, no to som este nevedel, ze sa jedna o tzv. krvne dosticky, ktore sa odstreduju z krvi a v podst. takmer o ziadnu krv nepridem. V BA sa robia odbery v NsP Ruzinov, v NsP Kramare, alebo v NOÚ na Klenovej 1- moja skusenost. Kazdy by sa mal informovat u svojho lekara, kde sa da najblizsie darovat krv (info pre mimo BA).stajo napísal:to je od teba pekne!a to si im povedal že nechceš normálny odber že chceš dať tie doštičky či ako??
-
stajo
Medium Expert
no tak to sa potom skúsim spytať že kde sa to chodí! a dám vám potom vedieť! ja som z Oravy a budem to vedieť začiatom decembraTomasito napísal:NN, uz ked mi volali, povedali, ze ide o odber trombocitov, no to som este nevedel, ze sa jedna o tzv. krvne dosticky, ktore sa odstreduju z krvi a v podst. takmer o ziadnu krv nepridem. V BA sa robia odbery v NsP Ruzinov, v NsP Kramare, alebo v NOÚ na Klenovej 1- moja skusenost. Kazdy by sa mal informovat u svojho lekara, kde sa da najblizsie darovat krv (info pre mimo BA).
Ked som bol ja darovat trombocyty tak to trvalo 1,5 h cisty cas na separatore, akurat ze ku koncu my praskla zila na ruke, kde davali tych 4 litre krvy naspät a dva tyzdne som mal brutalnu modrinu, dali mi 2 gastrace a ratane to bolo za 2 odbery krvy. Chodim darovat vzdy zadara. By ma zaujimalo, ked darujes za peniaze ci dostanes plaketu?
Plaketu nie- nedostal som ani preukaz. Bolo by kapanek zvratene, keby som za to zobral love a este by som poberal aj vyhody z plakety. BTW. ja som bol na novom separatore, kde navolia tvoju vysku a vahu a pocitac si sam vypocita idealny prietok- je to udajne o cca 1/2 hod. kratsie ako na separatore starom. Na monitore si naviac okrem ineho sledujes ostavajuci cas, % odberu a tiez samotny prietok, ktory ked sa dostane na nizsie hodnoty, akurat zopar krat stisnes past a o5 ide vsetko idealne...vlasovlac napísal:Ked som bol ja darovat trombocyty tak to trvalo 1,5 h cisty cas na separatore, akurat ze ku koncu my praskla zila na ruke, kde davali tych 4 litre krvy naspät a dva tyzdne som mal brutalnu modrinu, dali mi 2 gastrace a ratane to bolo za 2 odbery krvy. Chodim darovat vzdy zadara. By ma zaujimalo, ked darujes za peniaze ci dostanes plaketu?
-
stajo
Medium Expert
vy to máte všetci pomýlené! prachy dostaneš aby si si šiel kúpit niečo najesť to máš ako stravné a nie že si bol darovť krv! a aj tak ža 100 nevytrhne z biedy! a všetko miniem na žrádlo a červené vinkovlasovlac napísal:Ked som bol ja darovat trombocyty tak to trvalo 1,5 h cisty cas na separatore, akurat ze ku koncu my praskla zila na ruke, kde davali tych 4 litre krvy naspät a dva tyzdne som mal brutalnu modrinu, dali mi 2 gastrace a ratane to bolo za 2 odbery krvy. Chodim darovat vzdy zadara. By ma zaujimalo, ked darujes za peniaze ci dostanes plaketu?