Darcovstvo krvi
-
BzuCo
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Na plavaren chodim pravidelne, saunu mam doma, do posilky sa mi samemu nexce, sexualne aktivne este nezijem, futbal a hokej neoblubujem. Cakam, kym sa konecne roztopi ten biely paplon vonku, aby som sohol ist na byke.Tomasito napísal:Kua chlapi, nemate stale vysedavat za compom, ale obcas vybehnut von, do posilky, sauny, na plavaren, zahrat si futbal, hokej, sexualne uspokojit babenu etc. Jednoducho pohyb! Ti, ktorych sa to tyka sa v tychto par slovach iste najdu...
-
canopus
Addict
trepes podla zakona mas nahradne volno na darovanie krvi tak netrep, jasne?a nemusis si zobrat dovolenku existuje aj tzv. P-ecko comu sa hovori paragraf a ten je takisto plateny ako dovolenka (cize lepsie ako keby si bol v robote), tyych pecok mas do roka 7stajo napísal:tie prach dostaneš ako výživne!!!! aby si sa šiel najesť a ked budem chodiť do roboty tak si musíš zobrať dovolenku to ti nik nepreplatí tak bud rád že tam niekto chodí!!! lebo ak sa ti niečo stane môžeš dostať aj moju krv
darovat krv by som chcel lebo mam 0 negativ, krvicka pre kazdu krvnu skupinu, ale kedy to bude tak to neviem, ta predstava, ze by som sa nakazil, je blba, ci nie?
-
Komo
Star
Aj ja mam vyssi tlak ale bol som a doktor taky klasik. A ved 160/90 neni az tak moc, to ti este mozme vziat. Tak mam za sebou 2 uspesne odbery a v tomto trende budem pokracovat.mastermind napísal:rad by som daroval, ale nemozem. namerali mi vysoky tlak a preto mi tie kuy nechcu zobrat krv. tot smola. ale v ziadnom pripade by som za to nechcel prachy. HANBA VAM!
A preco to robim? Mozno aj ja to raz budem potrebovat a ked nie, tak som rad, ze som niekomu pomohol.
No raz som bol darovat krv a chcem ist aj teraz niekedy. Budu mat zo mna radost - zasa. Prvykrat mi bolo troska zle, asi som bol bledy jak stena a sestricka mi musela doniest daky kofein s dzusom
Kedze mam len 57 kilo .. bola to asi velka zataz na organizmus. Ale pravda je, ze pijem malo vody, tak som sa poucil a teraz jej vypijem trocha viac
no ale stoji to za to, si myslim.
-
Dead_Warrior
Professional
Re: Darcovstvo krvi
Zajtra sa po prvýkrát chystám darovať trombocyty (krvné doštičky).
Bežných darovaní krvi mám za sebou 17.
Bežných darovaní krvi mám za sebou 17.
Čím sa to líši ?
"Koncentrát krvných doštičiek – trombocytov
Koncentrát krvných doštičiek je možné tiež získať dvoma spôsobmi – spracovaním celej krvi a pomocou krvinkového separátora (trombocytaferéza). Pri ťažkých ochoreniach, veľkých operáciách, po dopravných nehodách, v rámci intenzívnej starostlivosti alebo liečby onkologických ochorení, sú koncentráty krvných doštičiek nenahraditeľné.
Trombocytaferéza - odber krvných doštičiek pomocou separátora (prístroja na separovanie krviniek), kedy sa darcovi odoberie len určité množstvo týchto častíc. Ostatné komponenty krvi sa vrátia späť do krvného obehu. Odber krvných doštičiek je časovo náročnejší, trvá asi 1 - 2 hodiny.
Krvné doštičky je možné darovať častejšie – odber je možné zopakovať po dvoch týždňoch. Takto získaný koncentrát sa skladuje maximálne ;5 dní, pri teplote od +20 do +24 °C a pri stálom pohybe.
Čítajte viac: http://primar.sme.sk/c/4116512/zakladne ... z19UV8TPUs"
Koncentrát krvných doštičiek je možné tiež získať dvoma spôsobmi – spracovaním celej krvi a pomocou krvinkového separátora (trombocytaferéza). Pri ťažkých ochoreniach, veľkých operáciách, po dopravných nehodách, v rámci intenzívnej starostlivosti alebo liečby onkologických ochorení, sú koncentráty krvných doštičiek nenahraditeľné.
Trombocytaferéza - odber krvných doštičiek pomocou separátora (prístroja na separovanie krviniek), kedy sa darcovi odoberie len určité množstvo týchto častíc. Ostatné komponenty krvi sa vrátia späť do krvného obehu. Odber krvných doštičiek je časovo náročnejší, trvá asi 1 - 2 hodiny.
Krvné doštičky je možné darovať častejšie – odber je možné zopakovať po dvoch týždňoch. Takto získaný koncentrát sa skladuje maximálne ;5 dní, pri teplote od +20 do +24 °C a pri stálom pohybe.
Čítajte viac: http://primar.sme.sk/c/4116512/zakladne ... z19UV8TPUs"
Mňa skôr zaujímal spôsob, akým sa to vykonáva. Nejako som to z toho nevyčítal.
vraj ti napichnú jednu, alebo dve žily na rukách a krv ti cirkuluje medzi telom a nejakým prístrojom, ktorý vyseparuje tie doštičky.
Takže v podstate nič extra. Ok, díky za info. 
kamarat bol na tych trombocitoch a co si pamatam, tak vravel, ze to trvalo okolo 1,5 hodiny a raz skoro zamdlel..
Ja som bol zatiaľ darovať vždy keď som mohol rád pomáham druhým.
Podľa mňa to nie je nič hrozné aspoň takto nejak môžem pomôcť druhým.
tiež som bol. a musím znova. teda chcem. s kámošom sa nejako nemôžeme k tomu dokopať
neviem prečo, ale po tom odbere som sa cítil lepšie
neviem prečo, ale po tom odbere som sa cítil lepšie
-
bolek
Guru
Po odbere sa po psychickej stránke cítim super, po fyzickej mi je celý deň divne, točí sa mi hlava a som slabá, ale to len posledné razy, predtým mi nebývalo nič. Ale je to fajn vec, pomôcť iným a sebe darovať bronzovú plaketu pod stromček 
Po fyzickej stránke sa cítim rovnako ako predtým a po psychickej tiež. Príde mi to samozrejmé - ak človek môže takto pomôcť a nič mu v tom nebráni, tak by to mal robiť.
-
twardykamen
Medium Professional
bol som 4 krat a zatial iba raz mi bolo trosku slabsie...tak som to dahanal flasou vinecka...BTW bolo to pri ziatial poslednom odbere..nie prvom ..