uz som bol tento 4krat ale ako pride januar ide znova chcem inac krv mozte darovat muzi kazde dva mesiace len 4razy do roka zo zenami to neviem ako btw paci sa my ze mam vsetky mozne testy na choroby zadarmo ved my aj zistili zvysene atl ale to je tim ze vzdicky tam idem ked som den predtim jedol mastne alebo mal opicu tak sa tej peceni ani necudujem
fuu tak ja by som tak rad daroval krv, ale nemozem mne len ked idu brat na prehliadke krv tak musim lezat a inde pozerat lebo mi je zle. dokonca ani na transfuzku nechcem ist zistit aku skupinu mam lebo by mi bral niekto iny ako moja sestricka ktora ma pozna a ktora to robi malou ihlou a opatrne
Inak ako je to s tou plaketou? Cez koho to treba riesit? Lebo napr. ja mam uz 13 odberov cize logicky mam narok na bronzovu a nedostal som nic. Nieze by mi o to nejako moc islo, len ma to zaujima.
Ked som bol este doma (cize pocas skoly) tak som chodil pravidelne. Mam za sebou nieco okolo 8 odberov. Prvy krat nas zobrala ucitelka zo skoly ked bola Valentinska kvapka (dali za to den volna tak preco neist ) Pri prvom odbere sa mi sice trosku zahmlelo pred ocami no asi po tom tretom to uz bola pohoda. Telo si na to zvyklo.
Darovat krv sa snazim ist aj nadalej ked som obcas doma no nebol som uz asi nieco vyse roka. Hadam to vo februari napravim
Rad by som daroval krv, ale proste nemozem, ked vidim ihly tak hned mi prijde zle.Zo mna krv, len tak lahko nikto nedostane.Naposledy co mi brali krv na hematologii tak som tam kur*a odpadol.To je strasne, takze darcovstvo krvy a ja, to proste nejde k sebe. Takze ja asi krv nikdy nedarujem.
ja som bol raz darovat krv -- pozeral som sa na tu hrubu ihlu ako zo mna tahala krv a nejak mi to nevadilo ale potom som vraj strasne zbledol a citil som sa ze odpadnem.. nedokazal som sa postavit a musel som tam lezat s nohami dohora aby mi stiekla krv (do srdca, hlavy?) a potom ked mi bolo dobre som mohol ist prec... vraj to len prvykrat je take, ale ziadny druhykrat nebol.
Loomy:No ale u mna to neplati, ze je to len prvykrat take.Ja som uz sa svoj zivot zazil mrte odberov a vzdy som odpadoval, skor by som povedal, ze pri odbere mi este nikdy nebolo dobre.
plasmon napísal:Gajdy:No by som povedal, ze az nie tak od ihiel mi je zle, ale potom ked vytiahne ihlu zo mna prec tak potom pride koniec.
Tak jej povedz nech ju nevytahuje
Ale vazne. S tymto som mal tiez problem ale to len vtedy, ked bola neskusena sestricka a mala malo ruk. Cize mi dala tampon a povedala aby som si to pritlacil, no a ona vytiahla ihlu mne spod prstov. Vtedy ked som citil tu dlzku (ako bola daleko pichnuta) tak som to mal riadne namale ale ustal som.
tak ja som bol prvy krat na odbere tento polrok asi v novembri v nasej skole kde sa to robi kazdy polrok raz. najviac som sa bal ci prejdem tymi testami rped tym ale podarilo sa. potom si tam trochu polezat kym vas vyciciavaju. den volna za 400ml(asi ) ktore niekomu mozu zachranit zivot . najblizsie ked sa to bude na skole poriadat urcite idem zase
Ale ty nemusis cakat kym ta v skole vyzvu. Kludne tam mozes ist aj sam kazde tri mesiace. Myslim, ze triedna by ti to mala ospravedlnit ak ti ide o to volno. Skus s nou pokecat.
Po darovaní krvi mi prišla informácia, že mam zvýšenú hodnotu ALT (1,0...no hej, alkohol ) Ale zaujímalo by ma, či bude moja krv požitá. Viete niekdo ?
Friseur napísal:Ale ty nemusis cakat kym ta v skole vyzvu. Kludne tam mozes ist aj sam kazde tri mesiace. Myslim, ze triedna by ti to mala ospravedlnit ak ti ide o to volno. Skus s nou pokecat.
nie necakam na to ale hlavne ze som si na to nenasiel cas volako. bol vodicak, polrok v skole pred tym sviatky a tak ale mozno nahovorim spoluziakov co sme boli v skole na odbere, ze by sme sa vybrali. o to volno mi neslo bol to hlavne zazitok do zivota kedze to bol moj prvy odber