Darwin Awards aneb Pitomá úmrtí

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Darwin Awards aneb Pitomá úmrtí

Príspevok od používateľa jackb »

Žebříčků s nejkurióznějším úmrtím je mnoho. Podle jednoho z nich je těchto deset nejpitomějších a nejkurióznějších:

1) Šestinásobný účastník expedice na Mount Everest zemřel pádem ze štaflí při výměně žárovky.
2) Pasažer v letounu silně bouchl dveřmi od toalety, což vyvolalo řetězovou reakci otřesů v záchodovém odpadu a letoun se následnými vibracemi ve výšce šesti kilometrů rozlomil. Všech padesát pasažerů včetně posádky zahynulo.
3) V Indii udeřil blesk do vlaku. Padesát pasažerů ve zmatku vyskákalo za jízdy na koleje, přímo před protijedoucí vlak, který je všechny přejel.
4) Kuriozity se dějí i u nás. Řidička nevybrala zatáčku a vyletěla se svým vozem do pole, kde přejela spícího opilce.
5) Jednomu Američanu zazvonil v noci mobil. V polospánku sebral na nočním stolku ležící pistoli, kterou tam měl proti zlodějům, dal si ji k uchu a vystřelil.
6) Americký farmář nemohl přijít na to, kde má na podvozku závadu. Přivázal se k tyči a poprosil kamaráda, aby s ním, zavěšeným pod podvozkem, nakláďak kousek projel. Farmář se přivázal ke špatné tyči, ke kardance...
7) Britský zahradník byl líný slézat ze žebříku a nosit uřezané větve na rozdělaný oheň. Vymyslel tedy zlepšovák a rozdělal oheň přímo pod stromem a uřezané větve na něj házel přímo ze stromu. Netušil, jak krásně se opálí, když oheň rychle zachvátil celý strom.
8) Německý polykač mečů zahynul poté, co si do hrdla zasunul vystřelovací deštník a nechtěně zavadil o vystřelovací tlačítko.
9) Vegetarianství může být smrtelné. Dotyčný umrlec si k večeři udělal fazole se zelím. Utěsněná místnost se mu stala osudem. Zemřel na otravu metanem, vlastními větry. Při otevírání bytu se ještě údajně přiotrávili tři záchranáři.
10) Jeden Ital se rozhodl žít zdravě. Vyškrtl z jídelníčku maso, začal cvičit a běhat. Při zdravotním běhu ho zabilo čtyřkilové zmrzlé jehněčí, které na něj spadlo z okna kuchyně ve třetím patře.

Závěrem snad nejpitomější smrt si přivodil jeden Američan z Arizony. Společně se svým kamarádem našel armádou ztracenou startovací raketu. Šest těchto raket dokáže zvednout do vzduchu přetíženého sedmdesátitunového Hercula na vzdálenost fotbalového hřiště. Tento nálezce chtěl vyzkoušet jaký to je pocit jet skutečně nebezpečnou rychlostí.

Připevnili tedy raketu na střechu dvoutunového Chevroletu a budoucí nebožtík raketu zapálil. Po pěti vteřinách už auto přesáhlo rychlost 560 km/h a pozvolna se řidič proměnil v pilota. Třímílová rovinka byla nakonec krátká a auto se vzneslo přímo proti skále. Místo dopadu bylo 38 metrů nad zemí a ve skále byl vyhlouben metrový kráter. Po řidiči-pilotovi zbylo jen pár kostí a zubů. V nalezeném zbytku volantu pak policie našla zaryté nehty.

Jak je vidět, Albert Einstein měl pravdu když tvrdil, že vesmír a lidská blbost jsou nekonečné. A tak se opět můžeme těšit, jací kandidáti zvítězí v Darwin Awards letos. Adelir Antonio de Carli mezi kandidáty určitě chybět nebude.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

k tej 6 mam taku otazku: to znamena, ze ho to v podstate namotalo? dik
jackb
Redeemer
Redeemer

ades napísal:k tej 6 mam taku otazku: to znamena, ze ho to v podstate namotalo? dik
natrafil som len na clanok, ale myslim, ze ano
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

pokial ja viem metan je vybusny, ale nie jedovaty. Opravte ma ak sa mylim

//jackb: jasne, ved ja len mam pripomienky k tomu prispevku nie k tebe :)
jackb
Redeemer
Redeemer

will.i.am napísal:pokial ja viem metan je vybusny, ale nie jedovaty. Opravte ma ak sa mylim
ja som to nevymyslel :roll:
to uz je chyba ludi, ktori stoja za darwin awards.
ale podla MythBusters je nemozne sa otravit svojimi plynmi v realnom case.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

vzhladom na to, ze kardan je rotujuca suciastka nic ine sa ocakavat ani nedalo :lol:
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Mne sa pacia ty piloti na konci, chudak ani ho nenasli, iba zuby a zaryte nechty vo volante,asi sa poriadne zlakol.
jackb
Redeemer
Redeemer

Lub0$ napísal:Mne sa pacia ty piloti na konci, chudak ani ho nenasli, iba zuby a zaryte nechty vo volante,asi sa poriadne zlakol.
aj to tusim riesili MB a dosli k zaveru ze "myth dangerous"
thx za k+
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

hh to je teda morbidne som niekde cital ze chlapik v nejakom lyziarskom stredisku ukradol zo stlpu lanovky taky ten matrac co tam je aby sa clovek nezabil ked do toho narazi no a on sa na nom spustal a narazil do toho stlpu a zabil sa
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Moze niekto postnut aj tie nezmyselne zakony?
Ja so mraz cital, ze v UK je zakazane zomriet v budove parlamentu.
A este ze je zakazane nosit v budove parlamentu brnenie.
Ale pravdepodobne su to historicke zakony a bola by skoda ich zrusit.
Alebo celkom vipne sa mi zdaj uaj vyhodnocovania nobelovej ceny za najhlupejsie vyskumy. Tiez tam bolo ako jeden chlapik chcel vyskumat ze ci bublinky v napoji maj ustale tu istu cestu.
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

v uk je tiez zakon ze je mozne zabit niekoho ale iba v nejakej stvrti a lukom :lol: a musi mat na sebe brnenie
heelie
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa heelie »

samozrejme vsetky tie umrtia su vymyslene
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

heelie napísal:samozrejme vsetky tie umrtia su vymyslene
na to si prosim ta prisiel ako? si este neprisiel na to, ze ludska blbost nema hranic? :lol:
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Vsetky mozno nie, ale toto s tymi JATO raketami na Chevy je 100% vymyslene :)
jackb
Redeemer
Redeemer

ono to bolo ako sucast clanku o tom knazovi, ktori na tisicke balonikov vzlietol a stratil sa nad Atlantikom... takze ked je toto mozne...
a hlupost ludi je naozaj nekonecna
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

v LK-cku o tom pisali uz pred par rokmi, takze vzhladom na inteligenciu priemerneho americana sa tomu da verit :D
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

no ja som pocul, ze nejaky polovnik zastrelil jelena, kory stal niekdo hore na skale, ten potom spadol na polovnika a zabil ho ... ale podla mna tiez len vymyslene
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Ja mám prečítané 2 knihy Darwin awards a celkom som sa pri niektorých príhodách nasmiala. V súvislosti s tým, že sú tie príbehy vymyslené by som len konštatovala, že každý z príbehov musí byť nejakým spôsobom podložený. Pre doplnenie kontextu však v knihách figurujú aj príbehy, ktoré sú len miestnymi legendami alebo neoverenými správami z novín.
Každopádne sa mi pri čítaní tých príbehov zastavoval rozum nad tým, ako môže byť niekto taký neuveriteľne sprostý...

BTW, myslím, že tu už podobnú tému máme
heelie
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa heelie »

aj stella awards (ceny za najnezmyselnejsie sudne procesy ) su udajne vymyslene, hoci sa tvaria velmi doveryhodne.

a k tymto historkam nemam co dodat, ved si to len precitam a vidim, ze je to absolutny nezmysel.. nevylucujem, ze niektore z nich sa mohli stat a mozno sa aj stali, no niektore su uplne vylucene. cudujem sa, comu vsetkemu ludia uveria, ked sa to tvari co i len troska doveryhodne.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

heelie napísal:a k tymto historkam nemam co dodat, ved si to len precitam a vidim, ze je to absolutny nezmysel..
No vies, kedysi si ludia mysleli, ze ak sa clovek bude pohybovat rychlejsie ako 60km/h, tak zahynie. :) A takychto veci je vela, toto je trochu ina kategoria, ale nemozes vylucit, ze niekomu z tych vtedy este 5 miliard ludi napadla taka blbost ako priviazat sa o kardan alebo dat si na auto rakety alebo...
PS: Existuje aj film Darwinove ceny, celkom prijemne nenarocne pozeranie a hra tam aj Winona Ryder :)
//hojko: ved prave, preto som sa snazil napisat to tak s citom, ze je to prijemne pozeranie, lebo clovek sa tam ani tak vela nenasmeje, ale skor len sleduje co vsetko je mozne :)
Napísať odpoveď