DIGI FOTAK

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Andre99
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

DIGI FOTAK

Príspevok od používateľa Andre99 »

Potreboval by som poradiť.

Ako všetci viete tak sa bližia vianoce no a ja som sa rozhodol, že si zaobstaram(e) DIGI fotak. Momentalne použivam digi. kameru, ale predsa len fotky su niekedy len fotky.

Rad by som sa tomu aj trošku viac venoval,vždy ma bavilo robiť pekne foto či už prirody, ludi a pod. Takže nechcem zas len fotak pre domace foto, ale aby som s tym mohol spraviť už aspon ako tak kvalitne a schopne foto, ktore po uprave si budem moct pridať do svojej "galerie" 8)

Mam však na to obmedzene financie - 8000 Sk. Viac dať nemožem, no a vo fotakoch sa celkovo moc nevyznam, takže pokial by mi niekto mohol odporučiť nejaky dobry(možno aj s peknym dizajnom) za tuto cenu...

Vopred DIKY za každu dobru radu a odpoved :) :wink:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

pekny dizajn a jednoduche ovladanie splnaju panasonic lumix, v tej cene uz mozno aj s optickym stabilizatorom.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ja by som siel skor do Olympusu alebo Sony, tie su cenovo prijatelne a kvalitne. Na pekny design by som nevzadzal, pretoze to nie je to, co potrebujem od fotaka. Fotak ma robit hlavne pekne fotky, to je pre mna hlavne. Mam vyhliadnuty Sony, model H, teda H1, H2 alebo H5, este sa musim rozhodnut a pozriet sa ci nieco zaujimave nema v ponuke Olympus alebo Nikon. Hlavne je, aby ma 10x alebo 12x opticky zoom.
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

Moji favoriti v tvojej cenovej kategorii:
http://www.pixmania.sk/sk/sk/135359/art ... -zoom.html
http://www.pixmania.sk/sk/sk/135357/art ... -zoom.html
Osobne idem na vianoce tiez na fotak. Fuji Finepix S9600. Uvazoval osm aj nad PANASONIC DMC-FZ50EG-K, ale ta cena :?
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

hojko napísal:Ja by som siel skor do Olympusu alebo Sony....
ano, ale ty vyberas v uplne inej kategorii - aj cenovej, aj technickej.

v principe ale ziadnym fotakom situaciu nepokazis, dnes su uz len dobre a lepsie.
joj, pamatam si ked sme mali 0,8 megapixelovy kodak, startovalo to 20 sekund, jedna fotka za polminuty atd.. 4 megova CF karta:)
to boli doby.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Takže poviem ti to na rovinu. Ak chceš foťák na kvalitné fotenie v prírode a pod. na fotoaparáty ktoré ti kolegovia vyššie dali za príklad zabudni.
Nič v zlom, ale ak sa niekto rozhoduje podľa toho aké má pekné foťák tlačítka a pod. nech nedáva rady iným, Ok?
S 8000,- korunami si môžeš kúpiť akurát nejaký kompakt, ktorý ti pri večernom a nočnom fotení bude do fotiek dávať taký šum, že sa z toho zblázniš.
V triede kompaktov je veľmi obľúbený Olympus SP 500 UZ, mám s ním skúsenosti, je rozšírený, jediná nevýhoda, ktorá teba ako amatéra absolútne nebude zaujímať je tá, že má pomalý nábeh. Dá sa kúpiť v cene do 10 000 korún, podľa toho, kde ho chceš kúpiť. Videl som ho aj za 7500,-
Fotoaparáty Fuji...dobre, nevyjadrujem sa...
Ak by som ti mal poradiť ja, ak chceš pekne fotiť, tých 8000,-si odlož a ešte si pošetri. Veľmi dobrý fotoaparát, je Nikon 8700 vka. Fotenie v pre teba zlých uhloch nebude problém, keďže má kompaktný display. Rozlíšenie 8 MB- to hovorí za veľa. Fotenie v noci- absolútne bezproblémové...
Je to už poloprofesionálny fotoaparát... http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod ... lpix-8700/

Ďalší s fotoaparátov, ktoré by som ti odporúčil je http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod ... hot-s3-is/ ... Niečo podobné ako nikon, ale trošku nižšia trieda
vandal666
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vandal666 »

eritrocit: konecne sa nasiel niekto kto ma podobny nazor ako ja :lol: plne s tebou suhlasim :) a pripojim iba link na podobnu diskusiu kde som sa vyjadril k niektorym znackam....
http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=60786
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

eritrocit napísal:Takže poviem ti to na rovinu. Ak chceš foťák na kvalitné fotenie v prírode a pod. na fotoaparáty ktoré ti kolegovia vyššie dali za príklad zabudni.
aky zmysel mu ma radit fotak za 20 tisic, ked ma 8? o to tu ide, aj ja viem povedat je to nanic, kup si zrkadlovku za 80, k tomu battery pack, 5 kariet, 4 objektivy - vyjde ta to sice ako 3kovy bavorak, ale budes mat kvalitne foto.
garantujem ti, ze 99 percent ludi nespozna rozdiel medzi dnesnym dobrym kompaktom a EFV zrkadlovkou(vo vacsine pripadov co bezny clovek foti), hlavne ked to hodi na papier 10x15.
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

hojko napísal:Ja by som siel skor do Olympusu alebo Sony, tie su cenovo prijatelne a kvalitne. Na pekny design by som nevzadzal, pretoze to nie je to, co potrebujem od fotaka. Fotak ma robit hlavne pekne fotky, to je pre mna hlavne. Mam vyhliadnuty Sony, model H, teda H1, H2 alebo H5, este sa musim rozhodnut a pozriet sa ci nieco zaujimave nema v ponuke Olympus alebo Nikon. Hlavne je, aby ma 10x alebo 12x opticky zoom.
do olympusu alebo sony by som nesiel... ten nikon by bola o dost lepsia volba ... pri olympuse by ma najviac odradila o nicom pamatova karta, ktoru do toho davaju - xD
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: DIGI FOTAK

Andre99 napísal:Potreboval by som poradiť.

Ako všetci viete tak sa bližia vianoce no a ja som sa rozhodol, že si zaobstaram(e) DIGI fotak. Momentalne použivam digi. kameru, ale predsa len fotky su niekedy len fotky.

Rad by som sa tomu aj trošku viac venoval,vždy ma bavilo robiť pekne foto či už prirody, ludi a pod. Takže nechcem zas len fotak pre domace foto, ale aby som s tym mohol spraviť už aspon ako tak kvalitne a schopne foto, ktore po uprave si budem moct pridať do svojej "galerie" 8)

Mam však na to obmedzene financie - 8000 Sk. Viac dať nemožem, no a vo fotakoch sa celkovo moc nevyznam, takže pokial by mi niekto mohol odporučiť nejaky dobry(možno aj s peknym dizajnom) za tuto cenu...

Vopred DIKY za každu dobru radu a odpoved :) :wink:
imho najlepsiu volbu v pomere cena:vykon:kvalita by si spravil kupou tohoto:

Kód: Vybrať všetko

http://www.hej.sk/digitalne-foto/obchod/181860/canon/canon-powershot-a540/
Andre99
Light Expert
Light Expert

enter00 napísal:aky zmysel mu ma radit fotak za 20 tisic, ked ma 8? o to tu ide, aj ja viem povedat je to nanic, kup si zrkadlovku za 80, k tomu battery pack, 5 kariet, 4 objektivy - vyjde ta to sice ako 3kovy bavorak, ale budes mat kvalitne foto.
garantujem ti, ze 99 percent ludi nespozna rozdiel medzi dnesnym dobrym kompaktom a EFV zrkadlovkou(vo vacsine pripadov co bezny clovek foti), hlavne ked to hodi na papier 10x15.
JJ... presne tak. Mne ide o to robiť pekne foto, ale jednoducho mam teraz 8 tisic a viac nemam :roll:
A zas ako som podotkol nechcem byť nejaky profesional v tomto, mne kludne staci nejaky poloprof. fotak s ktorym sa daju robiť slušne fotky...

Zatial je pre mna volba http://www.pixmania.sk/sk/sk/135359/art ... -zoom.html
Viem si ho zohnat za nejakych 8200 aj s 512 pam. kartou k tomu....
Myslim že je to prave taky "poloprofesionalny" fotak aky hladam...
Čo vy na to ?
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

enter00 napísal:...
Nenapísal som mu náhodou, aby si tých oseom tisíc odložil a ešte nejaké peniaze našetril?
Chce robiť kvalitné fotky, tak mu nebudem radiť kompakt za 8000 korún, to pochopí každý čo i len rekreačne fotí :!:
Andre99: Ten tvoj Fujji. Je to bridges, má všetko, ale nič poriadne. Tvári sa ako zrkadlovka, ale...zostal len pri tom, že sa tak tvári. Má malé rozlíšenie, síce dobrý zoom, ale ten ti je naprd, keďže ty budeš zoomovať, iso ti vyletí do výšin a tvoje fotky budú ako šššššššššššumienky. Šum tam budeš mať jedna báseň.
Makro od 10 cm. Ak chceš fotiť prírodu, určite prídeš na to že sa ti zapáči fotiť detaily, hmyz a pod. K tomu potrebuješ trošku silnejšie makro ako od 10 cm.
Ak ti mám poradiť dobrý foťák, neporovnateľný s tým Fujji, siahni po Olympuse SP 510 UZ.
Je to tiež bridge, stojí niečo 10 477 Skk, ale ver mi, tých 2500.- Skk navyše neoľutuješ.
Ak si kúpiš Fujji, urobíš hlúposť. Ver mi, fotím už nie jednu nedeľu a tých foťákov mi cez ruky pár prešlo :wink:
Andre99
Light Expert
Light Expert

eritrocit: Velmi pekne ti dakujem za vystvetlenie. S tymi detailami mas samozrejme pravdu, velmi rad by som si taketo foto spravil... Ono mam k dispozicii od rodičov 8 litrov, ja mam teraz liter,ale za ten som chcel kupit ešte pam. kartu... No uvidime, každopadne ten fotak ktorý si mi odporučil vyzera naozaj dobre čo sa tyka parametrov...
Ešte raz velmi pekne dakujem za rady.... 8)
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Andre99 :!: Idú vianoce, nieže urobíš tú chybu že foťák kúpiš hneď v prvom obchode :!: :!: :!: Trošku si urob prehľad, je zvykom, že k digitálnym foťákom dávajú grátis pamäťovú kartu, takže pozor na to. Len si vyhliadni akciu, a ten litrík môžeš investovať inak :wink:
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

eritrocit napísal:Andre99 :!: Idú vianoce, nieže urobíš tú chybu že foťák kúpiš hneď v prvom obchode :!: :!: :!: Trošku si urob prehľad, je zvykom, že k digitálnym foťákom dávajú grátis pamäťovú kartu, takže pozor na to. Len si vyhliadni akciu, a ten litrík môžeš investovať inak :wink:
napr do lepsich baterii, lebo k vacsine fotakov -> teda cena okolo tvojich 8000 dostanes iba alkalicke, a nabijatelne si musis kupit sam
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

http://www.ajelectronics.co.uk/ViewProd ... N06D000047 Človeče, byť na tvojom mieste, neváham :!: :!: :!: 1Gb grátis, foťák za 8372 Skk. Ak prirátaš poštovné, vyjde ťa to do 10 000,- a v cene máš aj 1GB pamäťovú kartu :!:
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

to:eritrocit: Pocuj ako by si ohodnotil tento finepix
Planujem ho na vianoce, ale do oka mi padol, uz ako som aj skor pisal aj tento panasonic
Som zvedavy na tvoj nazor... :wink:
vandal666
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vandal666 »

ten panasonic: http://www.fotoaparat.cz/article/10329/1

uvazoval som o nom i ja, ale uz si nim nie som taky isty po precitani DISKUSIE ku clanku.... ma nejaku automaticku redukciu sumu, ktora to az prehana ( vid obrazok namestia v plnom rozliseni = dlazobne kocky akosi stracaju kresbu a detailnost, v diskusii typek spomina prirovnanie ku akvarelovej malbe :lol: )
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

eritrocit napísal:http://www.ajelectronics.co.uk/ViewProd ... N06D000047 Človeče, byť na tvojom mieste, neváham :!: :!: :!: 1Gb grátis, foťák za 8372 Skk. Ak prirátaš poštovné, vyjde ťa to do 10 000,- a v cene máš aj 1GB pamäťovú kartu :!:
neviem ako si to pocital, ale podla mna pri kurze cca. 53skk/1gbp mi ta cena vyjde na 15847 bez postovneho a este k tomu je momentalne out of stock...
Napísať odpoveď